דלג לתוכן הראשי

עוגת גבינה ניו יורק. מתכון לעוגת הגבינה הכי טעימה ועשירה שיש.




עוגת גבינה ניו יורק










ניו יורק צ'יזקייק.
רק מלשמוע את השם בא לי שיגיע חג השבועות, כי אין על עוגות גבינה :)
עוגת גבינה ניו יורקית זו אחת מהעוגות החביבות עלי.
עשירה, מלאה בגבינת שמנת, ובניגוד לעוגות גבינה אחרות, פשוטה יותר להכנה.
מכיוון שהיא לא תופחת, היא גם לא שוקעת, שזה הכי מתסכל כשמכינים עוגות גבינה :)
הפעם יש לי מתכון כיפי ופשוט לעוגה הכ"כ אהובה זו,
עוגת גבינה ניו יורק, עם טעם עשיר ומעליה גנאש שוקולד.
אין סיבה לקשקש יותר מדי.
קבלו מתכון לעוגת גבינה ניו יורק בסגנון שונית,
עוגת הגבינה הכי טעימה שיש!!!


עוגת גבינה ניו יורק/ שונית וייס


מצרכים(לתבנית 24):

לבסיס
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה מומסת

למלית
תסתכלו על התמונה, וזה בדיוק מה שצריך :)


עוגת גבינה ניו יורק

חומרים למלית:
2 גביעים גבינת שמנת "גד" מסדרת "ניו יורק"



















1 קופסה ריקוטה פרסקה 9% של "גד"
2 שמנת חמוצה 15%
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה קורנפלור

לציפוי גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
200 גרם שמנת מתוקה 38%

לעיטור:
שקדים טחונים
תותים-ניתן להחליף עם כל קישוט שבא לכם, לפי העונה
טראפלס אספרסו מריר-זהב(מבית אורן בקר)- לא חובה
פולי קקאו גרוסים(להשיג בחנויות מתמחות)- לא חובה

לרוטב תותים:
12 תותים בינוניים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית וודקה ואן גוך קרמל(או ליקר תפוזים כמו טריפל סק, קוואנטרו, גרנד מרנייה)
הכנת רוטב התותים: שמים את החומרים במעבד מזון עם להב פלדה, מרסקים היטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים).

הערה: אפשר להגיש את העוגה רק עם רוטב התותים, או רק עם ציפוי הגנאש, או עם שניהם.

הוראות הכנה:
שלב 1- הכנת הבסיס
טוחנים את הביסקוויטים במבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
משטחים את התערובת היטב לתחתית התבנית, מהדקים.
מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים לכמה דקות למקפיא כדי לייצב את הבסיס.
בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
השתמשתי בתבנית של ארקוסטיל שהתקבלה להתנסות, עם ידיות סיליקון, מהסדרה של מיקי שמו.
התבנית עשויה מקשה אחת, בעלת ציפוי מונע הידבקות.
אהבתי את ידיות הסיליקון, פחות אהבתי את זה שבסיס התבנית לא מתפרק מהרינג, אך מצד שני, העוגה יצאה מושלמת :)

עוגת גבינה ניו יורק


שלב 2- הכנת המלית:
הכי פשוט בעולם.
כל מה שצריך זה מטרפה ידנית,
ומצב רוח :)

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינות, השמנת, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הוניל.
מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

שלב 3- אפיה:
מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים את התערובת עד למעלה(העוגה אינה תופחת ולכן אפשר למלא אותה עד שפתה העליונה).
אופים בתנור על חום של 200 מעלות, עשר דקות, כדי לייצב את הקצוות.
מנמיכים ל-150 מעלות, ואופים כ-50 דקות.
העוגה יציבה בקצוות, אך רוטטת במרכזה(עיגול בין 7-10 ס"מ במרכז התבנית ישאר רוטט).
משאירים עוד כחמש דקות בתנור כבוי, ומוציאים החוצה לצינון.

עוגת גבינה ניו יורק


מכניסים למקרר לשש שעות לפחות.
כשהעוגה יוצאת מהקירור, היא כבר יציבה ואפשר להכין את הגנאש:


עוגת גבינה ניו יורק

הכנת הגנאש:
שוברים 200 גרם שוקולד מריר לקוביות.
מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה, ושופכים אותה על השוקולד.
מערבבים עד שהשוקולד נמס כולו, והופך לתערובת אחידה.
שופכים את הגנאש על העוגה, ומכניסים שוב למקרר.


עוגת גבינה ניו יורק


שלב 4- עיטור העוגה:

שמים שקדים טחונים במסננת, ומפזרים על העוגה בצורה אחידה:


עוגת גבינה ניו יורק

מעטרים בטראפלס ותותים:


עוגת גבינה ניו יורק




עוגת גבינה ניו יורק

אפשר להוסיף גרידת לימון:


עוגת גבינה ניו יורק

ולסיום לעטר עם פולי קקאו גרוסים על האזור המקושט:


עוגת גבינה ניו יורק

וזו עוגת הגבינה בנוסח ניו יורק המהממת שלי!!!


עוגת גבינה ניו יורק

היטל על, כדי שתראו כמה עוגת גבינה ניו יורק היא עוגה ראויה להגשה לאורחים בשבועות:

עוגת גבינה ניו יורק

וכל מה שנשאר זה רק לפרוס, ולאכול בהנאה.


עוגת גבינה ניו יורק

בתיאבון!!!


עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק
אגב, אוראו התלהבו מהמתכון הזה ויצרו גרסה משלהם עם תוספת אוראו.
תציצו בקישור לבלוג של אוראו, מבטיחה לכם שתתלהבו: 



מוזמנים לעקוב אחרי foodil


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.