ניו יורק צ'יזקייק.
רק מלשמוע את השם בא לי שיגיע חג השבועות, כי אין על עוגות גבינה :)
עוגת גבינה ניו יורקית זו אחת מהעוגות החביבות עלי.
עשירה, מלאה בגבינת שמנת, ובניגוד לעוגות גבינה אחרות, פשוטה יותר להכנה.
מכיוון שהיא לא תופחת, היא גם לא שוקעת, שזה הכי מתסכל כשמכינים עוגות גבינה :)
הפעם יש לי מתכון כיפי ופשוט לעוגה הכ"כ אהובה זו,
עוגת גבינה ניו יורק, עם טעם עשיר ומעליה גנאש שוקולד.
אין סיבה לקשקש יותר מדי.
קבלו מתכון לעוגת גבינה ניו יורק בסגנון שונית,
עוגת הגבינה הכי טעימה שיש!!!
עוגת גבינה ניו יורק/ שונית וייס
מצרכים(לתבנית 24):
לבסיס
150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה מומסת
למלית
תסתכלו על התמונה, וזה בדיוק מה שצריך :)
עוגת גבינה ניו יורק |
חומרים למלית:
2 גביעים גבינת שמנת "גד" מסדרת "ניו יורק"
1 קופסה ריקוטה פרסקה 9% של "גד"
2 שמנת חמוצה 15%
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה קורנפלור
לציפוי גנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
200 גרם שמנת מתוקה 38%
לעיטור:
שקדים טחונים
תותים-ניתן להחליף עם כל קישוט שבא לכם, לפי העונה
טראפלס אספרסו מריר-זהב(מבית אורן בקר)- לא חובה
פולי קקאו גרוסים(להשיג בחנויות מתמחות)- לא חובה
לרוטב תותים:
12 תותים בינוניים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית וודקה ואן גוך קרמל(או ליקר תפוזים כמו טריפל סק, קוואנטרו, גרנד מרנייה)
הכנת רוטב התותים: שמים את החומרים במעבד מזון עם להב פלדה, מרסקים היטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים).
הערה: אפשר להגיש את העוגה רק עם רוטב התותים, או רק עם ציפוי הגנאש, או עם שניהם.
הוראות הכנה:
שלב 1- הכנת הבסיס
טוחנים את הביסקוויטים במבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
משטחים את התערובת היטב לתחתית התבנית, מהדקים.
מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים לכמה דקות למקפיא כדי לייצב את הבסיס.
בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
השתמשתי בתבנית של ארקוסטיל שהתקבלה להתנסות, עם ידיות סיליקון, מהסדרה של מיקי שמו.
התבנית עשויה מקשה אחת, בעלת ציפוי מונע הידבקות.
אהבתי את ידיות הסיליקון, פחות אהבתי את זה שבסיס התבנית לא מתפרק מהרינג, אך מצד שני, העוגה יצאה מושלמת :)
עוגת גבינה ניו יורק |
שלב 2- הכנת המלית:
הכי פשוט בעולם.
כל מה שצריך זה מטרפה ידנית,
ומצב רוח :)
טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינות, השמנת, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הוניל.
מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
שלב 3- אפיה:
מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים את התערובת עד למעלה(העוגה אינה תופחת ולכן אפשר למלא אותה עד שפתה העליונה).
אופים בתנור על חום של 200 מעלות, עשר דקות, כדי לייצב את הקצוות.
מנמיכים ל-150 מעלות, ואופים כ-50 דקות.
העוגה יציבה בקצוות, אך רוטטת במרכזה(עיגול בין 7-10 ס"מ במרכז התבנית ישאר רוטט).
משאירים עוד כחמש דקות בתנור כבוי, ומוציאים החוצה לצינון.
עוגת גבינה ניו יורק |
כשהעוגה יוצאת מהקירור, היא כבר יציבה ואפשר להכין את הגנאש:
הכנת הגנאש:
שוברים 200 גרם שוקולד מריר לקוביות.
מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה, ושופכים אותה על השוקולד.
מערבבים עד שהשוקולד נמס כולו, והופך לתערובת אחידה.
שופכים את הגנאש על העוגה, ומכניסים שוב למקרר.
עוגת גבינה ניו יורק |
שלב 4- עיטור העוגה:
שמים שקדים טחונים במסננת, ומפזרים על העוגה בצורה אחידה:
עוגת גבינה ניו יורק |
מעטרים בטראפלס ותותים:
עוגת גבינה ניו יורק |
עוגת גבינה ניו יורק |
אפשר להוסיף גרידת לימון:
עוגת גבינה ניו יורק |
ולסיום לעטר עם פולי קקאו גרוסים על האזור המקושט:
עוגת גבינה ניו יורק |
וזו עוגת הגבינה בנוסח ניו יורק המהממת שלי!!!
עוגת גבינה ניו יורק |
היטל על, כדי שתראו כמה עוגת גבינה ניו יורק היא עוגה ראויה להגשה לאורחים בשבועות:
עוגת גבינה ניו יורק |
וכל מה שנשאר זה רק לפרוס, ולאכול בהנאה.
עוגת גבינה ניו יורק |
בתיאבון!!!
עוגת גבינה ניו יורק |
אגב, אוראו התלהבו מהמתכון הזה ויצרו גרסה משלהם עם תוספת אוראו.
תציצו בקישור לבלוג של אוראו, מבטיחה לכם שתתלהבו:
תגובות
הוסף רשומת תגובה