דילוג לתוכן הראשי

מתכון לעוגיות תמרים מעלפות של "קונדיטוריה שני", וסניף חדש בבורסה :)






"קונדיטוריה שני", מרשתות בתי הקפה וקונדיטוריה הותיקות בארץ, נוסדה בשנת 1964, בימים שבהם רק החלה תרבות בתי הקפה.
קצת היסטוריה:
הסיפור של קונדיטוריה שני מתחיל באופה צעיר בשם שני, עולה מאוסטריה, עם תשוקה עזה למקצוע וחלום להקים בארץ ישראל בית קפה-קונדיטוריה בסטנדרטים אירופאים.  

אל שני מצטרף קונדיטור צעיר בשם אריה אברמוביץ, אשר לימים הופך לקונדיטור הראשי של הרשת, ואחד מבעליה.
בית הקפה הראשון הוקם ברחוב העצמאות בחיפה בשנת 1964, עם תצוגת עוגות צבעונית ומלהיבה, קפה איכותי, ואופי קסום ביותר שנשמר עד לעצם היום הזה (הסניף בעצמאות קיים עד היום). 
האופי והאווירה המשפחתית הם סמל וזהות ידועה של הרשת.
בשני יש עובדי ייצור אשר החלו בייצור העוגות בסניף הקטן ברחוב העצמאות, והיום עובדים במפעל החדיש שהוקם לפני כשנתיים. 
עם השנים קונדיטוריה שני התפתחה לרשת בתי קפה וקונדיטוריה פופולארית בצפון, בעיקר בחיפה.
כחלק ממהלך אסטרטגי נרחב של הרשת לפתוח סניפים בפריסה ארצית, שני הקימה סניף ראשון במרכז הארץ, במתחם הבורסה ברמת-גן.
הוזמנתי לסניף הזה כדי לראות, למשש, לחקור, לטעום, ולספר לכם.
כמובן שלא ויתרתי על מתכון לעוגיות תמרים מעלפות של שף וקונדיטור הרשת, אריה אברמוביץ'.
לאריה אברמוביץ' ניסיון של יותר מארבעים שנות אפייה, והוא נחשב ל "אבי הקונדיטורים" בעיני רבים, את המתכון תקבלו עוד רגע. קודם אספר לכם מה היה לנו שם :)
אז דיברנו על תצוגת עוגות מרהיבה?
אכן כן :)
עוגות ויטרינה שמעוררות חשק להמון מתוק הוצגו לנו.
שני דברים שלא יכולתי לוותר עליהם.
קרמשניט, או "עוגת נפולאון", או בצרפת "מילפיי".
לא משנה איך תקראו לה, בעיניי היא עוגה מנצחת:



סברינה. 
תמיד זה נראה לנו מהמאכלים של פעם.
בפריז, אין קונדיטור שמכבד את עצמו, שלא מחזיק אצלו את הסברינה הכ"כ יפה הזו.
הסברינה בשני הייתה מעולה, ולמרות שאני פחות מחובבי הז'אנר, היא הייתה לי טעימה להפליא.



עוגות הויטרינה עושות חשק ל"הושט היד וגע":







כמובן שחוץ מעוגות הויטרינה הקרות יש גם עוגות שמרים, עוגות בחושות, שטרודלים, בורקסים ועוגיות:



על האוכל עוד לא דיברתי :)
זהירות, חם!



חוץ מהקונדיטוריה, בחצי שני של בתי הקפה ממוקמת מסעדה חלבית, עם תפריט חלבי כשר גדול ומגוון הכולל פסטות ומנות חמות, סלטים, כריכים, קישים וספיישלים של מנות דגים.
היה טעים, יופי של ארוחת צהריים לעובדי הבורסה והסביבה שבא להם ארוחת צהריים טובה, ויש גם תפריט TAKE AWAY, למי שלא מתחשק לו לצאת מהמשרד :)



מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים
שף קונדיטור אריה אברמוביץ'(קונדיטוריה שני)



החומרים לכמות של כ-50 עוגיות 
לבצק:
130 גרם חמאה
160 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שמן קנולה
200 מ"ל חלב
40 גרם אינסטנט פודינג וניל 
400 גרם קמח 
למלית:
500 גרם (1 קופסה) מלית תמרים מוכנה 
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. יש להוציא את הבצק מיד עם התגבשותו כשהוא נפרד מהדפנות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר למשך שעתיים.
מרדדים את הבצק  על משטח מקומח לעלה דק בעובי  של כ-1/4 ס"מ, מורחים שכבה נדיבה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים.
מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ופורסים לפרוסות בעובי של ס"מ. מניחים את העוגיות צמודות אחת לשניה על תבנית עם נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 12-15 דק'.
לאחר שהעוגיות הצטננו היטב מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

ומה שנשאר זה לחסל אותן עם קפה משובח :)


קונדיטוריה שני מונה עשרה סניפים:
העצמאות 53, חיפה /  טרומפלדור 29, חיפה / שדרות מוריה 29, חיפה / מתחם תל חנן-נשר / שדרות יצחק רבין מרכז ביג, יקנעם / כיכר בן גוריון 1, קרית טבעון / מעלה כמון 2, מתחם ביג, כרמיאל / הדקל 47, מונד סנטר, תל-מונד / שפרינצק 1, עפולה / ז'בוטינסקי 2, מתחם הבורסה, רמת-גן.
מפעל: שלמה בן יוסף 19, חיפה. 1-700-555-514




מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)