"קונדיטוריה שני", מרשתות בתי הקפה וקונדיטוריה הותיקות בארץ, נוסדה בשנת 1964, בימים שבהם רק החלה תרבות בתי הקפה.
קצת היסטוריה:
הסיפור של קונדיטוריה שני מתחיל באופה צעיר בשם שני, עולה מאוסטריה, עם תשוקה עזה למקצוע וחלום להקים בארץ ישראל בית קפה-קונדיטוריה בסטנדרטים אירופאים.
אל שני מצטרף קונדיטור צעיר בשם אריה אברמוביץ, אשר לימים הופך לקונדיטור הראשי של הרשת, ואחד מבעליה.
בית הקפה הראשון הוקם ברחוב העצמאות בחיפה בשנת 1964, עם תצוגת עוגות צבעונית ומלהיבה, קפה איכותי, ואופי קסום ביותר שנשמר עד לעצם היום הזה (הסניף בעצמאות קיים עד היום).
האופי והאווירה המשפחתית הם סמל וזהות ידועה של הרשת.
בשני יש עובדי ייצור אשר החלו בייצור העוגות בסניף הקטן ברחוב העצמאות, והיום עובדים במפעל החדיש שהוקם לפני כשנתיים.
עם השנים קונדיטוריה שני התפתחה לרשת בתי קפה וקונדיטוריה פופולארית בצפון, בעיקר בחיפה.
כחלק ממהלך אסטרטגי נרחב של הרשת לפתוח סניפים בפריסה ארצית, שני הקימה סניף ראשון במרכז הארץ, במתחם הבורסה ברמת-גן.
הוזמנתי לסניף הזה כדי לראות, למשש, לחקור, לטעום, ולספר לכם.
כמובן שלא ויתרתי על מתכון לעוגיות תמרים מעלפות של שף וקונדיטור הרשת, אריה אברמוביץ'.
לאריה אברמוביץ' ניסיון של יותר מארבעים שנות אפייה, והוא נחשב ל "אבי הקונדיטורים" בעיני רבים, את המתכון תקבלו עוד רגע. קודם אספר לכם מה היה לנו שם :)
אז דיברנו על תצוגת עוגות מרהיבה?
אכן כן :)
עוגות ויטרינה שמעוררות חשק להמון מתוק הוצגו לנו.
שני דברים שלא יכולתי לוותר עליהם.
קרמשניט, או "עוגת נפולאון", או בצרפת "מילפיי".
לא משנה איך תקראו לה, בעיניי היא עוגה מנצחת:
סברינה.
תמיד זה נראה לנו מהמאכלים של פעם.
בפריז, אין קונדיטור שמכבד את עצמו, שלא מחזיק אצלו את הסברינה הכ"כ יפה הזו.
הסברינה בשני הייתה מעולה, ולמרות שאני פחות מחובבי הז'אנר, היא הייתה לי טעימה להפליא.
עוגות הויטרינה עושות חשק ל"הושט היד וגע":
כמובן שחוץ מעוגות הויטרינה הקרות יש גם עוגות שמרים, עוגות בחושות, שטרודלים, בורקסים ועוגיות:

על האוכל עוד לא דיברתי :)
זהירות, חם!
חוץ מהקונדיטוריה, בחצי שני של בתי הקפה ממוקמת מסעדה חלבית, עם תפריט חלבי כשר גדול ומגוון הכולל פסטות ומנות חמות, סלטים, כריכים, קישים וספיישלים של מנות דגים.
היה טעים, יופי של ארוחת צהריים לעובדי הבורסה והסביבה שבא להם ארוחת צהריים טובה, ויש גם תפריט TAKE AWAY, למי שלא מתחשק לו לצאת מהמשרד :)
מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים
שף קונדיטור אריה אברמוביץ'(קונדיטוריה שני)
החומרים לכמות של כ-50 עוגיות
לבצק:
130 גרם חמאה
160 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שמן קנולה
200 מ"ל חלב
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
400 גרם קמח
למלית:
500 גרם (1 קופסה) מלית תמרים מוכנה
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. יש להוציא את הבצק מיד עם התגבשותו כשהוא נפרד מהדפנות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר למשך שעתיים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ-1/4 ס"מ, מורחים שכבה נדיבה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים.
מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ופורסים לפרוסות בעובי של ס"מ. מניחים את העוגיות צמודות אחת לשניה על תבנית עם נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 12-15 דק'.
לאחר שהעוגיות הצטננו היטב מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
ומה שנשאר זה לחסל אותן עם קפה משובח :)
קונדיטוריה שני מונה עשרה סניפים:
העצמאות 53, חיפה / טרומפלדור 29, חיפה / שדרות מוריה 29, חיפה / מתחם תל חנן-נשר / שדרות יצחק רבין מרכז ביג, יקנעם / כיכר בן גוריון 1, קרית טבעון / מעלה כמון 2, מתחם ביג, כרמיאל / הדקל 47, מונד סנטר, תל-מונד / שפרינצק 1, עפולה / ז'בוטינסקי 2, מתחם הבורסה, רמת-גן.
מפעל: שלמה בן יוסף 19, חיפה. 1-700-555-514
מפעל: שלמה בן יוסף 19, חיפה. 1-700-555-514
תגובות
הוסף רשומת תגובה