דלג לתוכן הראשי

בילוי מושלם לחובבי היין, עם ארוחת שף משגעת. תכירו: jaffa wines.



יין בשבילי הוא עונג, עם ארוחה טובה.
נכון, אני לא מקטלגת יין לפי הגדרות מקובלות של "עצי", "עגול" ושו"ת, אלא נהנית ממנו ברמה של טעים, נעים, עושה לי חשק לעוד כוס, או שלא.
יש אנשים כמו דולב גבעון רוטר, שעבורם יין הוא המקבילה לאהבה.
יום אחד קם אדם שאוהב יין, ומחליט לפתוח את ביתו לטובת ערבי יין שמשלבים יקבים, ייננים של היקבים, ושף שמבשל מנות לפי היינות המוגשים.



הוזמנתי לערב כזה, בביתו של דולב, שכשלוש פעמים בשבוע עובר הסבה למתחם jaffa wines.
הגעתי למבנה היפואי, שכמו כל מבנה יפואי, יש בו קסם שאי אפשר שלא להרגיש.
על הערב הופקד טל שקד, מנהל השיווק של חברת שקד, בשילוב עם השף מאיר אלאלוף, שף בכיר במסעדת מסה.


שף מאיר אלאלוף

טל שקד ודולב גבעון רוטר
במהלך הערב הוגשו כ-10(!) יינות לשולחן. מומלץ להגיע עם נהג תורן, או במונית :)
הערב כולל טעימות של יינות שונים עם הסברים לאורך כל הערב על כל יין, איזורי הגידול, זנים ועוד.
כמובן שעל השולחן מוצבות מרקקות, כך שאפשר רק לטעום חלק מהיינות, פעולה נפוצה בקרב אוהבי יין.

התיישבנו סביב שולחן אבירים מקסים, והיינות התחילו להיפתח ולהימזג לכוסות:


אם תשאלו אותי מה שתינו, אין סיכוי שאזכור.

אני כן זוכרת שהערב היה ערב יינות שמקורם באיטליה, וגם הארוחה הייתה בסגנון איטלקי, כי הרי הקונספט הוא התאמנת המנות ליינות ולהפך :)
שתינו עשרה יינות, אחד טוב יותר מהשני. בערב כזה מקפידים כמובן להביא יינות "שווים",
ואלו היו הבקבוקים שנפתחו באותו ערב, ביניהם היה גם יין אחד נדיר ויקר:




מה אכלנו?
וואו. המון. וטעים.
אני אראה רק תמונות, כי אין פה תפריט מסעדה.
בכל ערב כזה מוגשות מנות אחרות, לפי החלטת השף והקונספט של הערב הספציפי, מה שמשאיר חוויה חדשה בכל ביקור במקום. 
אפשר להגיע ארבע פעמים בחודש, וזה אף פעם לא יחזור על עצמו :)
יאללה, לעבודה. הולך להיות טעים אששששש!!!


ברוסקטות עם דגים:



אנטיפסטי:





סלט משגע עם סלק, ביצים קרוטונים וקרם פרש:



איטליה, איך אפשר בלי בזיליקום :)


טרטר עם קרם בזיליקום:


ערב איטלקי לא יכול לעבור בלי פיצה, וזו הייתה עמוסה בהפתעות וטעימה להפליא!!!


מאיר עושה פוזת קשוח למצלמה:


מנה עיקרית:
ריזוטו יין אדום עם פרמז'ן, עם מה שאני אוהבת: הרבה בשר :)


ריזוטו בעבודה:


סרוויס:


מושלם!!


אוכל זה הדבר הכי סקסי שיש:


מנה מושלמת!


בדרך להיות פטוצ'יני אליפות:


 זה לא זה בלי חמאה :)




ופרמז'ן, ברור:


נו, עכשיו תגידו שזה לא מהמם. 
וזה עוד לפני הקינוח :)

מאיר אלאלוף וטל שקד

כולם באו שמחים, אבל בשלב הזה של הערב כולם כבר היו שמחים יותר :) 
הרמנו לחיים, שתינו עוד קצת, וחיכינו לסיום המתוק של הערב:





יין זה צחוקים :)

טל שקד ומאיר אלאלוף

שלושת המוסקיטרים של הערב: טל שקד, דולב גבעון רוטר, ומאיר אלאלוף:


זה התחיל עם עוגת גבינה:


והסתיים בדיוק ככה.
טעים, יפה, ומרענן:


השילוש הקדוש, מבחינתי:
יין, אספרסו, קינוח.
זהו, באותו רגע אמרתי לעצמי: "אין ספק. 
jaffa wines הוא מקום שווה".


ממליצה לכם לבקר בפינת הרחוב היפואי הזה:


תמצאו שם יין טוב, אוכל טוב, ולא תאמינו כמה זה עולה:
יחיד: 250 ש"ח
זוג: 450 ש"ח
כמות בלתי הגיונית של יין, המון מנות, אווירה טובה, ואין ספק שזה ערב משתלם לאנשים שאוהבים חיים טובים, יין, ואוכל טוב.

כמוני :)





מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?