יין בשבילי הוא עונג, עם ארוחה טובה.
נכון, אני לא מקטלגת יין לפי הגדרות מקובלות של "עצי", "עגול" ושו"ת, אלא נהנית ממנו ברמה של טעים, נעים, עושה לי חשק לעוד כוס, או שלא.
יש אנשים כמו דולב גבעון רוטר, שעבורם יין הוא המקבילה לאהבה.
יום אחד קם אדם שאוהב יין, ומחליט לפתוח את ביתו לטובת ערבי יין שמשלבים יקבים, ייננים של היקבים, ושף שמבשל מנות לפי היינות המוגשים.
הוזמנתי לערב כזה, בביתו של דולב, שכשלוש פעמים בשבוע עובר הסבה למתחם jaffa wines.
הגעתי למבנה היפואי, שכמו כל מבנה יפואי, יש בו קסם שאי אפשר שלא להרגיש.
על הערב הופקד טל שקד, מנהל השיווק של חברת שקד, בשילוב עם השף מאיר אלאלוף, שף בכיר במסעדת מסה.
שף מאיר אלאלוף |
טל שקד ודולב גבעון רוטר |
הערב כולל טעימות של יינות שונים עם הסברים לאורך כל הערב על כל יין, איזורי הגידול, זנים ועוד.
כמובן שעל השולחן מוצבות מרקקות, כך שאפשר רק לטעום חלק מהיינות, פעולה נפוצה בקרב אוהבי יין.
התיישבנו סביב שולחן אבירים מקסים, והיינות התחילו להיפתח ולהימזג לכוסות:
אם תשאלו אותי מה שתינו, אין סיכוי שאזכור.
אני כן זוכרת שהערב היה ערב יינות שמקורם באיטליה, וגם הארוחה הייתה בסגנון איטלקי, כי הרי הקונספט הוא התאמנת המנות ליינות ולהפך :)
שתינו עשרה יינות, אחד טוב יותר מהשני. בערב כזה מקפידים כמובן להביא יינות "שווים",
ואלו היו הבקבוקים שנפתחו באותו ערב, ביניהם היה גם יין אחד נדיר ויקר:
מה אכלנו?
וואו. המון. וטעים.
אני אראה רק תמונות, כי אין פה תפריט מסעדה.
בכל ערב כזה מוגשות מנות אחרות, לפי החלטת השף והקונספט של הערב הספציפי, מה שמשאיר חוויה חדשה בכל ביקור במקום.
אפשר להגיע ארבע פעמים בחודש, וזה אף פעם לא יחזור על עצמו :)
יאללה, לעבודה. הולך להיות טעים אששששש!!!
ברוסקטות עם דגים:
אנטיפסטי:
סלט משגע עם סלק, ביצים קרוטונים וקרם פרש:
איטליה, איך אפשר בלי בזיליקום :)
טרטר עם קרם בזיליקום:
ערב איטלקי לא יכול לעבור בלי פיצה, וזו הייתה עמוסה בהפתעות וטעימה להפליא!!!
מאיר עושה פוזת קשוח למצלמה:
מנה עיקרית:
ריזוטו יין אדום עם פרמז'ן, עם מה שאני אוהבת: הרבה בשר :)
ריזוטו בעבודה:
סרוויס:
מושלם!!
אוכל זה הדבר הכי סקסי שיש:
מנה מושלמת!
בדרך להיות פטוצ'יני אליפות:
ופרמז'ן, ברור:
נו, עכשיו תגידו שזה לא מהמם.
וזה עוד לפני הקינוח :)
מאיר אלאלוף וטל שקד
כולם באו שמחים, אבל בשלב הזה של הערב כולם כבר היו שמחים יותר :)
הרמנו לחיים, שתינו עוד קצת, וחיכינו לסיום המתוק של הערב:
|
יין זה צחוקים :)
טל שקד ומאיר אלאלוף |
שלושת המוסקיטרים של הערב: טל שקד, דולב גבעון רוטר, ומאיר אלאלוף:
זה התחיל עם עוגת גבינה:
והסתיים בדיוק ככה.
טעים, יפה, ומרענן:
השילוש הקדוש, מבחינתי:
יין, אספרסו, קינוח.
זהו, באותו רגע אמרתי לעצמי: "אין ספק.
jaffa wines הוא מקום שווה".
ממליצה לכם לבקר בפינת הרחוב היפואי הזה:
תמצאו שם יין טוב, אוכל טוב, ולא תאמינו כמה זה עולה:
יחיד: 250 ש"ח
זוג: 450 ש"ח
כמות בלתי הגיונית של יין, המון מנות, אווירה טובה, ואין ספק שזה ערב משתלם לאנשים שאוהבים חיים טובים, יין, ואוכל טוב.
כמוני :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה