כי בינינו, אין על האוכל התאילנדי.
הוא מתובל היטב, הוא טעים בטירוף, והוא הכי מעורר חשקים שיש.
התאספנו בבי"ס "בישולים" ללמוד להכין אוכל תאילנדי.
למה דווקא שם?
בגלל סוואלי :)
אם אתם עוד לא מכירים, זה הזמן להכיר את זו שהביאה את האוכל התאילנדי לארץ:
סוואלי אלדר.
אני כ"כ אוהבת את האשה המקסימה והחייכנית הזו.
זו הסדנה השנייה שלי איתה.
היא הדריכה, בישלה, הריחה וטעמה, ובעיקר חייכה :)
בכל אחת מהן יצאתי עם המון ידע והמון רצון תיאבון להכין אוכל תאילנדי בבית.
סוואלי היא אחת מהצוות המוביל של בישולים- ביה"ס לקולינריה.
קצת על סוואלי:
סוואלי נולדה בנונבואדנג, כפר קטן הממוקם במרחק שש שעות מבנגקוק.
כבר כילדה קטנה עזרה סוואלי לאמה בעבודות המטבח: "בתאילנד לבנות יש תפקיד מרכזי בהכנת האוכל, הן מכינות לאימהות את חומרי הגלם ומלוות אותן בבישול הארוחות".
עם סיום לימודי חינוך לגיל הרך ולאחר שקטפה את המקום הראשון בתחרות יופי מקומית, לקחה סוואלי החלטה נועזת והגיעה לישראל בעקבות מודעת דרושים שבה נתקלה במקרה.
סוואלי עבדה כמארחת במסעדה סינית, שם פגשה את מי שלימים הפך לבעלה, אבי אלדר.
במשך שנתיים עברה סוואלי תהליך גיור ועם סיומו השניים התחתנו.
סוואלי ובעלה החלו לנהל את אזור ההסעדה בבריכה של אוניברסיטת תל אביב והציעו תפריט עם אוכל ישראלי, אולם מוצאה של סוואלי הביא לדרישה של הקהל למזון אסייתי, וכך היא החלה להכין מנות נודלס והכירה לקהל המקומי את האוכל מבית אמה. ההיענות החיובית הובילה לפתיחתו של קייטרינג אסייתי, אולם המחסור בחומרי גלם בסיסיים לבישול מטעמי המזרח והביקוש הגובר הביאו את השניים להחלטה לפתוח את חברת אוריינטל פוד לייבוא מוצרים מהמזרח הרחוק.
עם גדילתו של הקייטרינג החליטו בני הזוג לפתוח את המסעדה התאילנדית הראשונה בישראל "שנגרילה".
אין מישהו בגילי שלא זוכר את שנגרילה האגדית :)
המסעדה פעלה במשך 15 שנים, אולם נסגרה לאחר שמחלת הסרטן הכריעה את אבי כשהוא בן 51 בלבד.
הסיטואציה החדשה אילצה את סוואלי לגייס כוחות על מנת לשרוד ולגדל את שני ילדיהם הצעירים סיוון ועומר.
סוואלי מספרת:
"החלטתי להתמקד בחברה שלנו לייבוא מוצרים מהמזרח. בשנים האחרונות אני מרבה לנסוע למפעלי המזון בחו"ל, שם אני מתאימה את טעמיהם של מוצרים לשוק הישראלי, מפתחת מוצרים חדשים ומקפידה שכולם יהיו כשרים. היום, כשאנשים נוסעים הרבה יותר לחו"ל, מכירים מקרוב מטבחים מסורתיים אותנטיים ומגלים יותר עניין בנושא הקולינריה, האתגר שלי הוא לתת דגש על ייבוא של מוצרים איכותיים ולהמשיך להפתיע עם חומרי גלם חדשים. עד היום אני גאה ומתרגשת לראות על המדפים בסופרמרקטים את המוצרים שלנו, כמו אטריות אורז, חלב קוקוס וסדרות של רטבים שיצרתי שכבר הפכו לבני בית במטבחים ביתיים ובטוחה שגם אבי גאה בי".
לאחרונה נמכרה חברת אוריינטל פוד של סוואלי לחברת "דיפלומט", ואנחנו נפגשנו עם הצוות המוביל של אוריינטל פוד, שסוואלי כמובן חלק ממנו.
מה שהכי חשוב בפוסט הזה הוא האוכל והמתכונים שסוואלי לימדה אותנו להכין.
אני אתחיל עם הדבר שהכי קרוב לאוכל ישראלי, צ'יקן באגט.
כי מה יותר טוב מפרגית בבאגט, עם טעמים תאילנדים של סויה וצ'ילי?
אין, זה הורס.
צ'יקן באגט
מצרכים:
600 גרם נתחי פרגיות משוטחים וחתוכים ל-3 נתחים
2 כפות רוטב סויה בהירה HEALTHY BOY
2 כפות רוטב סויה מתוקה HEALTHY BOY
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק HEALTHY BOY
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 כפות שמן אורז
בצל שאלוט קצוץ
4 לחמניות באגט
4 כפות מיונז
1 כף רוטב צ'ילי מתוק HEALTHY BOY או רוטב קארי אדום HEALTHY BOY
2 מלפפונים פרוסים דק לאורך
עלי כוסברה
אופן ההכנה:
מכינים את העוף:
מערבבים רוטבי סויה בהירה ומתוקה וצ'ילי מתוק עם שום וג'ינג'ר ומשהים את הפרגיות למשך 30 דקות.
מחממים ווק עם שמן אורז על להבה גבוהה ומקפיצים שאלוט דקה-שתיים.
מוציאים את העוף מהמרינדה אך שומרים את הנוזלים. מוסיפים את נתחי העוף לווק(או למחבת עמוקה) ולוחצים אותם לתחתית המחבת בעזרת כף או מרית כדי שייחרכו מעט.
הופכים וצולים באותו אופן עוד כ- 3 דקות או עד שחלקו הפנימי של העוף הופך אטום. מוסיפים את נוזלי המרינדה ומבשלים דקה עד שהם עוטפים את העוף.
מכינים את הכריך: מערבבים מיונז עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב קארי.
מורחים את הבאגט במיונז המתובל, מסדרים בתוכו את נתחי העוף ומעליהם פרוסות מלפפון ועלי כוסברה.
אפשר להוסיף כל ירק אחר שעושה לכם שמח :)
לצ'יקן באגט שלי הוספתי עגבניות, צנוניות, עלי בייבי וקורנישונים:
אין ספק, זו צלחת עם סנדוויץ' שכל אחד ישמח לקבל!!!
סלט סום טאם.
סלט סום טאם
מצרכים:
כוס פפאיה ירוקה חתוכה לרצועות
1/4 כוס גזר חתוך לרצועות
2 כפות מיץ לימון
7 עגבניות שרי חצויות ל-2
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
3 כפות צ'לי מתוק HEALTHY BOY
1 כף רוטב סויה HEALTHY BOY או רוטב דגים
אופן ההכנה:
קולפים את הפאפאיה ואת הגזר וחותכים לג'וליאנים(רצועות דקות).
מערבבים את כל החומרים בקערה, ומעבירים לכתישה קלה במכתש ועלי:
הכתישה פותחת את הטעמים ומאחדת ביניהם:
להעביר לצלחת הגשה:
לפזר עוד קצת בוטנים ולהגיש:
אין על סוואלי! (החיוך שלה הורס אותי כל פעם מחדש)
טוב, מסקנה: האוכל התאילנדי טעים :)
מעבר למוצרים שמייבאת סוואלי לארץ, למטבח התאילנדי יש כל מיני סוגים של ירקות שלא נמצאים בשימוש אצלנו.
אם אתם רוצים להשיג אותם, אני יודעת שבשוק האיכרים בנמל ת"א יש דוכן עם המון ירקות ועשבי תיבול תאילנדים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה