דלג לתוכן הראשי

חיפה, חיפה, עיר עם תחתית, ועם בית קפה מקסים, גם :)





לפעמים נדמה לי שבתי קפה כמו זה שביקרתי בו בחיפה הם נחלתם של מרכז הארץ.
בתי קפה עם הרבה צמחיה, עם אוויר ואווירה, עם נדנדות ותחושה של ניקוי ראש.
הגעתי ליומיים בחיפה, לבילוי עם הילדים.
הוזמנתי לשבת בבית הקפה מנדרין שבכרמל, ומסתבר שגם לבתי הקפה בחיפה יש קטע :)




בחרתי להגיע לארוחת צהריים, רגע לפני שהתמקמנו במלון הבוטיק המקסים "הטמפלר'ס" שבמושבה הגרמנית בחיפה.
לקפה מנדרין יש כמה סניפים בחיפה, וכמו שכבר הזכרתי, בחרנו לבלות בסניף שבכרמל, שממוקם בחצר אחורית קסומה בשד' הנשיא.
מקום שהוא מסוג פינות החמד האלו שלא תראו מבחוץ, עד שתיכנסו.



שאלתי את הנוער שלי אם הם רוצים בחוץ או בפנים.
ה"בחוץ" נראה מזמין, עמוס בירוק, והבת שלי מיד ביצעה השתלטות על הנדנדה, כך שלא היה לי סיכוי להיכנס לשבת במזגן :)




הייתי צמאה, כל כך צמאה.
היה יום חם.



התיישבנו והזמנתי מיץ תפוחים סחוט טרי.
ממש התחשק לי קפה, אבל בכל זאת קיץ, העדפתי משהו מרענן.



הבן שלי הזמין רביולי בטטה פונגי: פטריות שמפיניון, יין לבן, שמנת, אגוז מוסקט ושום טרי.
המנה הייתה טעימה עם כי הרוטב היה מעט נוזלי, אבל מה זה משנה, ה"ילד" אמר שזה טעים, אז זה טעים :)
בכל מקרה, יש מקום לשיפור, ובעיניים מקצועיות, למרות הטעם המוצלח, הרוטב לא הצליח לעטוף את הרביולי באהבה ולא נוצר האיחוד המתבקש בין הרוטב לפסטה(התחלתי לדבר כמו אייל שני, לא?)



הבת שלי הזמינה ספגטי פומודורו: ספגטי עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו איטלקי.



גם היא אמרה "טעים". 
אני בחרתי להזמין פילה סלמון צרוב בעשבי תיבול, יין לבן וחמאה ליד שעועית ירוקה מוקפצת וסלט כפרי.
מנת הדג יצאה עם בורגול חמוציות טעים. 
לצידה הוגש סלט היה מיוחד ומשגע:



השעועית הירוקה הייתה "סבבה לגמרי":



ורק עיקר המנה, הדג, הוא היה פחות מוצלח, כי דג, או שמדייקים איתו, או שהורגים אותו.
הדג הגיע "וול דאן" יחסית לאיך שדג צריך להיות, והערתי על כך למלצרית.
גם פה הרוטב לא הצליח ליצור הרמוניה עם הדג, עקב ייבוש יתר, וחבל.



מייד הוצע לי להחליף את המנה, ואני החלטתי לוותר על הדג וללכת על מנה של סנייה הפוכה:
טחינה חמימה, בשר כבש מתובל, סלסת עגבניות ובצל סומאק מוגש עם סלט רענן ופרנה מרוקאית.
המנה הזו החזירה לי את החיוך שנעלם לרגע, והיא מומלצת בחום.
למרות שויזואלית היא נראית קצת "מבולגנת", דווקא הבלגן הצבעוני שאפיין אותה היה מאד טעים, ולא השארתי פירור של כבש בצלחת :)



גזרת הקינוחים השאירה טעם מתוק ונפלא.
אכלנו שלושה קינוחים, שלושתם היו טעימים מאד ונאים למראה, והוגשו באלגנטיות:







התעכבתי כדי לצלם עוד כמה תמונות, והבן שלי שכבר רצה להגיע למלון, קרא: "נו, אמא!!!"



סיכום:
קפה מנדרין הוא בית קפה מקסים, עם חצר משגעת ונעימה.
וכמו שאני תמיד אומרת: דגים אוכלים אצל דייגים :)



מנדרין
שדרות הנשיא 129  חיפה
טלפון: 04-8363554





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?