דלג לתוכן הראשי

חיפה, חיפה, עיר עם תחתית, ועם בית קפה מקסים, גם :)





לפעמים נדמה לי שבתי קפה כמו זה שביקרתי בו בחיפה הם נחלתם של מרכז הארץ.
בתי קפה עם הרבה צמחיה, עם אוויר ואווירה, עם נדנדות ותחושה של ניקוי ראש.
הגעתי ליומיים בחיפה, לבילוי עם הילדים.
הוזמנתי לשבת בבית הקפה מנדרין שבכרמל, ומסתבר שגם לבתי הקפה בחיפה יש קטע :)




בחרתי להגיע לארוחת צהריים, רגע לפני שהתמקמנו במלון הבוטיק המקסים "הטמפלר'ס" שבמושבה הגרמנית בחיפה.
לקפה מנדרין יש כמה סניפים בחיפה, וכמו שכבר הזכרתי, בחרנו לבלות בסניף שבכרמל, שממוקם בחצר אחורית קסומה בשד' הנשיא.
מקום שהוא מסוג פינות החמד האלו שלא תראו מבחוץ, עד שתיכנסו.



שאלתי את הנוער שלי אם הם רוצים בחוץ או בפנים.
ה"בחוץ" נראה מזמין, עמוס בירוק, והבת שלי מיד ביצעה השתלטות על הנדנדה, כך שלא היה לי סיכוי להיכנס לשבת במזגן :)




הייתי צמאה, כל כך צמאה.
היה יום חם.



התיישבנו והזמנתי מיץ תפוחים סחוט טרי.
ממש התחשק לי קפה, אבל בכל זאת קיץ, העדפתי משהו מרענן.



הבן שלי הזמין רביולי בטטה פונגי: פטריות שמפיניון, יין לבן, שמנת, אגוז מוסקט ושום טרי.
המנה הייתה טעימה עם כי הרוטב היה מעט נוזלי, אבל מה זה משנה, ה"ילד" אמר שזה טעים, אז זה טעים :)
בכל מקרה, יש מקום לשיפור, ובעיניים מקצועיות, למרות הטעם המוצלח, הרוטב לא הצליח לעטוף את הרביולי באהבה ולא נוצר האיחוד המתבקש בין הרוטב לפסטה(התחלתי לדבר כמו אייל שני, לא?)



הבת שלי הזמינה ספגטי פומודורו: ספגטי עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו איטלקי.



גם היא אמרה "טעים". 
אני בחרתי להזמין פילה סלמון צרוב בעשבי תיבול, יין לבן וחמאה ליד שעועית ירוקה מוקפצת וסלט כפרי.
מנת הדג יצאה עם בורגול חמוציות טעים. 
לצידה הוגש סלט היה מיוחד ומשגע:



השעועית הירוקה הייתה "סבבה לגמרי":



ורק עיקר המנה, הדג, הוא היה פחות מוצלח, כי דג, או שמדייקים איתו, או שהורגים אותו.
הדג הגיע "וול דאן" יחסית לאיך שדג צריך להיות, והערתי על כך למלצרית.
גם פה הרוטב לא הצליח ליצור הרמוניה עם הדג, עקב ייבוש יתר, וחבל.



מייד הוצע לי להחליף את המנה, ואני החלטתי לוותר על הדג וללכת על מנה של סנייה הפוכה:
טחינה חמימה, בשר כבש מתובל, סלסת עגבניות ובצל סומאק מוגש עם סלט רענן ופרנה מרוקאית.
המנה הזו החזירה לי את החיוך שנעלם לרגע, והיא מומלצת בחום.
למרות שויזואלית היא נראית קצת "מבולגנת", דווקא הבלגן הצבעוני שאפיין אותה היה מאד טעים, ולא השארתי פירור של כבש בצלחת :)



גזרת הקינוחים השאירה טעם מתוק ונפלא.
אכלנו שלושה קינוחים, שלושתם היו טעימים מאד ונאים למראה, והוגשו באלגנטיות:







התעכבתי כדי לצלם עוד כמה תמונות, והבן שלי שכבר רצה להגיע למלון, קרא: "נו, אמא!!!"



סיכום:
קפה מנדרין הוא בית קפה מקסים, עם חצר משגעת ונעימה.
וכמו שאני תמיד אומרת: דגים אוכלים אצל דייגים :)



מנדרין
שדרות הנשיא 129  חיפה
טלפון: 04-8363554





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.