דילוג לתוכן הראשי

מלון בוטיק טמפלרס. המושבה הגרמנית בחיפה, כי היא הכי (ח)יפה שיש.





לפעמים בא לי קצת "חופשה בישראל".
למי יש כח לארוז מזוודות, לחכות בתור לבידוק הבטחוני,
לבזבז מלא כסף על מלא ממתקים בדיוטי פרי?
לי :)
אבל האמת, לא תמיד. לפעמים סתם בא לי לטייל בארץ, כי יש גם פה עוד המון מקומות שלא ביקרתי בהן.
ותכלס, יש לנו ארץ נהדרת, עם יישובים מדהימים וערים מקסימות, והנה, מצאתי עוד פינת חמד כזו: המושבה הגרמנית.
ישראל עם ניחוח חו"ל.

שער לשלום, יהודים וערבים שחיים בשלום בעיר הכ"כ מעניינת הזו.
הוזמנתי להרגיש "חופשה בחיפה" מהי.
מלונות בוטיק הם הפייבוריט הפרטי שלי, וכשאמרו לי "מלון בוטיק בחיפה", לא הייתי צריכה לחשוב יותר מדקה.
ברור שכן :)
זו הייתה הזדמנות נהדרת לקחת את הילדים ולצאת לנשום קצת אוויר צפוני, כשהלחות התל אביבית מסתערת בקיץ שנוכחנו שלא היה כמו כל הקייצים.
רוחות צפוניות תמיד עדיפות מרוחות מלחמה, ורגע לפני שזו התחילה, הצלחתי למצוא יומיים לבילוי חיפאי קייצי עם הנוער שלי,
במלון הבוטיק "טמפלרס", שכמעט ונושק לגנים הבהאיים.




מלון הבוטיק "טמפלרס" שוכן בלב המושבה הגרמנית בחיפה ברחוב הנחשב לאחד מהיפים בישראל, ושלרגעים כמו שאמרתי, הזכיר לי רחוב משגע בחו"ל.



אופיו הייחודי נובע מהמבנה הטמפלרי ההיסטורי שהוקם בשנת 1870, וחלקים ממנו נשתמרו עד היום, ולא שופצו על מנת לשמור על האותנטיות של המבנה.



למלון יש לובי קטן שמוביל לחדרים מקסימים.



כל החדרים שונים לגמרי האחד מהשני, ומקסימים אחד-אחד.
חלקם עם מרפסת, חלקם עם ג'קוזי, חלקם עם פטיו, וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו.
בסיור שערכנו במלון הגעתי למסקנה ברורה: אני רוצה בכל פעם חדר אחר לשהות בו :)

אחד החדרים שמאד אהבתי הוא החדר עם החלון שפונה לגני הבהאיים המדהימים, פנינה ירוקה באמצע העיר, סימטרית ומיוחדת במינה.



אנחנו היינו בחדר מקסים, גריפין, שקראנו לו "החדר הכחול".
גריפין היא הסוויטה המרווחת של מלון טמפלרס.
היא נמצאת בקומת הקרקע של המלון, ובעלת 35 מטרים רבועים של עיצוב יפהפה שהופכים את השהות בה למשהו מיוחד.

הרחוב שוקק החיים נמצא ממש מרחק צעדים ספורים, ומצד שני, זוהי סוויטה מבודדת מרעש, שמאפשרת ליהנות משקט אמיתי.
הסוויטה מציעה חלל רומנטי וקסום הודות לתאורה המלטפת והנעימה בגוון כחול, אותה ניתן להפעיל בכל עת.
מה היה לנו בחדר?

מיטה זוגית עם מזרן מפנק(ישנתי נהדר בלילה)
פינת ישיבה
מקלחת RainForest יוקרתית ('ראש הגשם')
מיזוג אוויר ידידותי לסביבה (הודות למזגן אינוורטר חדיש וחסכוני)
שולחן עבודה
שתי טלוויזיית 32 ו-37 אינץ'
WiFi – אינטרנט אלחוטי ללא תשלום(שבלעדיו אין לי ולילדים שלי חיים) :)
כספת
מיני בר בתשלום
מייבש שיער
פינת קפה ותה
ספה נפתחת למיטה

התאורה הכחולה מייצרת אווירה רגועה ונעימה , אך ניתן לכבות ולהדליק אותה בכל רגע נתון.



עיצוב מקסים של "הסלון" בחדר, שבשהות שלנו הפך לחדר של הבן שלי:




מכיוון שכל חדר מעוצב לגמרי שונה, הכי כדאי לפני שאתם מזמינים להיכנס לאתר המקסים של מלון טמפלרס,
ולהתרשם מהחדרים המקסימים.
לאתר המלון
יש מגוון רחב של חדרים, ואין ספק שכל אחד יכול למצוא את מה שבא לו:

מרפסת או פטיו, רומנטיקה או עסקים, קלאסי או מודרני.
הנה כמה תמונות שצילמתי בסיור בחדרים השונים:

















מלון בוטיק טמפלרס שוכן בלב הסצנה החיפאית המתפתחת בשד' בן גוריון הנחשבת לאזור השוקק ביותר בחיפה.
אין ספק, האזור הזה, אזור המושבה הגרמנית, הוא אזור מרתק ויפיפה.
במרחק הליכה ניתן להגיע למגוון מסעדות גורמה מובילות, גלריות, ברים, ובתי קפה שבחלקם ניתנות הטבות מיוחדות לאורחי המלון.  



המלון קרוב גם למתחם השוק התורכי המתחדש ול"מתחם 21" שהושק לאחרונה המורכב מ-21 חנויות עיצוב , אומנות ואופנה .
מכיוון שלמלון אין חדר אוכל, קיבלנו שוברים לארוחת בוקר בבית הקפה הצמוד למלון, "קפה פטוש".





טוב, נו, אתם מתכננים חופשה "אחרת" בארץ בקרוב?
צאו להתפנק בחיפה. ואם להתפנק, לכו על טמפלרס.
לא תמצאו שם אלפי ישראלים שרים אגדו-דו-דו על שפת הבריכה, בעצם לא תמצאו שם בריכה בכלל, אבל תמצאו פיסת היסטוריה מעוצבת, אלגנטית, מפנקת, ונעימה להפליא.
נוף מקסים, רחוב שגם בלילה מדהים להסתובב בו, או לשבת באחת המסעדות או בתי הקפה שבו, ובכלל, בחיפה באמת לא חסר מה לעשות :)


כתובת המלון:
שדרות בן גוריון 36, המושבה הגרמנית, חיפה.
טלפון: 04-6297777
את זה מצאתי תלוי על אחד מקירות המלון.
לקחתי את זה לתשומת ליבי :)





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)