דילוג לתוכן הראשי

מסעדת שף כשרה בירושלים? מצאתי עוד פנינה קולינארית-ירושלמית הורסת. החצר ליד השוקת :)





את הפוסט הזה אני אתחיל עם התובנה שמחלחלת אצלי לאחרונה:
שף טוב יודע להוציא אוכל טוב גם בלי חמאה ובלי שמנת.
כבר כתבתי על מסעדת השף הכשרה הכי טובה בעיניי בתל אביב, ובקרוב לאחר ביקור נוסף בה, אפרסם רשומה חדשה עליה, על השינויים שחלו בה, ועל המנות החדשות.
היום אני אספר לכם על מסעדת השף הכי טעימה שאכלתי בה בירושלים.
זה לא קשה למצוא מסעדות כשרות בירושלים, יש שם יותר מסעדות כשרות ממה שבכל עיר אחרת, וגם בירושלים כבר אכלתי במסעדה כשרה מעולה, הרשמים עליה פה.
שום דבר לא הכין אותי לאותו ערב עם האוויר הירושלמי הכ"כ נעים, וגם עם הייתי מפליגה הרחק עם דמיונותיי, לא הייתי מאמינה שאני עומדת לאכול אוכל כל כך כשר וכל כך טעים.

לערב הזה אחראי השף המקסים והמוכשר, מוטי אוחנה, בוגר ביה"ס הגבוה לבישול "קורדון בלו",  בעל ידע גסטרונומי עשיר עם עשייה והתמחות של 13 שנים בתחום הקולינריה בארץ ובחו"ל:
מהסטיקיות המקומיות בירושלים, דרך מסעדת צ'אקרה האיכותית ועד למסעדות הגורמה של אוסטרליה.



אם אתם מחפשים מסעדה כשרה בירושלים, או בכלל מסעדה טובה בירושלים, תכירו את "החצר".
"החצר" היא מסעדת שף ים תיכונית המתמחה בצליית בשר, תבשילי קדירה ודגים, והיא עושה את זה נפלא :)
המסעדה ממוקמת באחד המבנים יוצאי הדופן ששומרו ממבנה הרכבת הישנה בירושלים, ומעוצבת בסגנון מודרני וחמים עם שני מפלסים, בר צד מסוגנן ומטבח פתוח.
שניכנס?



הוזמנתי למסעדה לרגל חגיגות שבע שנים לפתיחתה, והשקת התפריט החדש.
התפריט העדכני של "החצר" משמר את הקו הייחודי של המסעדה, מסעדת שף ים תיכונית המשלבת ניחוחות וטעמי שוק אותנטיים.
הגעתי למסעדה עמוסה להפליא, וזה כבר עשה לי שמח.
מסעדות שף שמצליחות למלא מסעדה בערבי אמצע השבוע זה תענוג גדול. מחמם את הלב.
הריחות במסעדה חיממו לי את הגרון, והבטן התחילה לקרקר.
כבר במנות הראשונות הבנתי שאני מאוהבת.
מנות ראשונות נהדרות, כולן עם טוויסט, עם טעמים שמחברים בצורה מופלאה את המלוח, המתוק, החמוץ, החריף, ואת כל סוגי הטעמים האחרים שקיימים בעולם הזה.
כמו תמיד, במקומות שווים במיוחד, התמונות מדברות יותר טוב ממני :)


פלטת מאזטים מעולה(!)- מבחר צבעוני של סלטי הבית
(חלק מהסלטים משתנים כל תקופה)
מחיר ערב: 56 ₪, צהריים: ללא עלות (כל מנת סלט נוספת 8 ₪)  



סלט ירוק עם חמוציות, פטרוזיליה ואגוזי מלך(נהדר ומרענן!)


עלי מנגולד עם בשר, מטבוחה, קרם חציל עם סילן, סלט פאקוס (מלפפון ירושלמי) מתובל




לחם הבית עם שמן זית וחומץ בלסמי


ופה נכנס גם יין אדום, כי אי אפשר בלעדיו :)



כרובית בטחינה - כרובית מטוגנת עם נגיעות טחינה עדינה.
אחת המנות שאני אוהבת מאד, יכולה לאכול כרובית כזו בכל רגע של היום.
המנה יוצאת על חשבון הבית ובהזמנת ארוחת טעימות אינה מתומחרת בתפריט.




קרוסטיני דניס - דניס קצוץ, טחינה, זיתי טאסוס, פלפלים,עגבניות, בצל ירוק על מצע של צנים וקרם חצילים. 
תשמעו, זה תענוג אמיתי!!! מגוון של טעמים נמסים בפה. עונג.
מחיר משתנה - מנת ספיישל, יוצאת בארוחת הטעימות. 



טריו סביצ'ה - סלמון, דניס וטונה אדומה קצוצים לקוביות, כוסברה, צ'ילי, פירות העונה צנונית ובצל ירוק.
מחיר ערב: 64 ₪, צהריים: לא בתפריט.




סלט אדניב רוקט - עלי אנדיב, רוקט, אגסים, סלק צלוי ופקאן מסוכר בוינגרט בלסמי.
אני לא מתה על אנדיב, אבל המתיקות של הסלק, האגסים והפקאנים הפכה את הסלט הזה למעדן של ממש!
מחיר ערב: 46 ₪, צהריים: 34 ₪.




מעורב דג-ים ירושלמי - דגי ים מוקפצים בצל, פלפל חריף ולימון כבוש בתערובת תבלינים עם טחינה ועמבה.
אם הייתי רואה את זה בתפריט, אין סיכוי שהייתי מזמינה את המנה, רק בגלל המילה עמבה. 
מכירים את "מה שאנחנו לא יודעים לא כואב"? אז זהו. זה היה נפלא!
כששמעתי שיש בה עמבה חשבתי: "נו, מזל שאמרו לי רק אחרי, זכיתי להתענג עליה, כי אם הייתי שומעת מראש מה היא מכילה, לא הייתי אוכלת אותה" :)
מחיר ערב: 64 ₪, צהריים: לא בתפריט.



פטה כבדי עוף ואווז מהולים בברנדי - לצד ריבת עגבניות ושומר על לחם קלוי
מבחינתי, פטה כבד תמיד מנצח.
מחיר ערב: 58 ₪, צהריים: לא בתפריט.



קרפצ'יו פילה בקר - רוקט, איולי כמהין, בלסמי ופיסטוקים מסוכרים.
בדר"כ אני לא מזמינה קרפצ'יו במסעדות כי בכולן זה "העתק-הדבק".
פה, בגלל שאין אפשרות להגיד קרפצ'יו עם פרמז'ן, הגיע טוויסט מהמם של פיסטוקים מסוכרים, והיה טעים להפליא!
מחיר ערב: 52 ₪, צהריים: לא בתפריט.



ואלו היו רק הראשונות!
מה אכלנו לעיקריות?
מוסר ים\סלמון (משתנה) - מזוגג בוינגרט אסייתי חם עם פטריות שימגי ושעועית ירוקה.
טעים טעים!!! ניחוח אסיאתי משכר.
מחיר ערב: 102 ₪, צהריים: 82 ₪. 



מח עגל על קוסקוס -תיבול ומחיר משתנים (חלק מארוחת הטעימות).
דווקא את המנה הזו פחות אהבתי, משהו לא התחבר לי בתיבול שהצליח להשתלט עליה, ולכן היא היחידה שהייתי מוותרת עליה בערב הזה)



קריספי ניוקי - עם כבד אווז חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים.
הורס!!
חייבת לחזור לשם לאכול שוב את המנה הזו. התאהבתי :)
מחיר ערב: 104 ₪, צהריים: לא בתפריט.



אסאדו עגל - ברוטב ברביקיו תפוזים וג'ינג'ר
עשוי נפלא.
מחיר ערב: 106 ₪, צהריים: 84 ₪.



סטייק אנטריקוט על האש - מוגש עם\בלי רוטב בורדולז (יין אדום מצומצם וציר בקר) עלי רוקט, וצ'יפס בסגנון הולנדי שמוכן בשלושה שלבים.
מנה נפלאה, ובכלל, אנטריקוט עשוי טוב תמיד לוקח בגדול :)
מחיר ערב: לא בתפריט, צהריים: 90 ₪.


פילה בקר וכבד אווז – על קרוטון עם בצלי שאלוט ביין אדום מוגש לצד פירה.
פששש, איזו מנה מרשימה!
כבד האווז נפלא, אני אישית פחות אוהבת פילה, אבל המנה הייתה משובחת.
מחיר ערב: 106 ₪, צהריים: לא בתפריט.



טוב, בשלב הזה נגמר לי המקום להכיל עוד ביס של משהו, 
אז עברנו לשלב הקינוחים, שהם תמיד הצד המאתגר של מסעדות כשרות.
הקינוחים לא אכזבו, כמו כל הערב הזה.
היו טעימים להפליא, עשויים במרקמים שונים ומגוונים, ונותנים פתרון לכל טעם של כל אחד בשולחן.
קינוחים:
צלוחית פוטיפורים - טראפלס, עוגת שקדים,שוקולד, מקרון וניל\פטל, מרשמלו כתום, שוקולד לבן, באונטי.
אחחח, הבאונטי. ובכלל, הכל טעים להפליא ועם "לוק מרגש"!
מחיר: 46 ₪




גלידה וניל - עם דבש ענבים, טחינה גולמית שערות חלבה ופיסטוק.
מנה נפלאה! ובכלל, חלבה היא פייבוריט אצלי, אני אוכלת אותה "נקייה" בלי סוף.
מחיר: 36 ₪


פאדג' שוקולד - מוס שוקולד, טוויל מפילו ומרשמלו ורוד מעל.
עוד הברקה לחובבי הקינוחים השוקולדיים, אני פחות בז'אנר.
מחיר: 42 ₪ 



קרם ברולה - עם סורבה תות, מרנג ומקרון פטל.
אין מה להגיד. נפלא. באמת שאלו היו סיומות מתוקות נהדרות לארוחה מצוינת.
מחיר: 46 ₪



סיכום:
מסעדת "החצר" הפתיעה בגדול, כמו שקורה לאחרונה בביקורים שלי בגזרת המסעדות הכשרות.
אם אתם מחפשים מקום לאכול בו בירושלים, אבל ממש שווה כזה, ממליצה לנסות את המסעדה הזו.
לא סתם היא הייתה מלאה, אנשים לא טועים.
כשזה טוב, באים.
וזה היה טוב, טוב מאד.
תודה לשף על ערב מענג וטעים להפליא.
תודה לטל מרום על ההזמנה.
תודה לבורא עולם, שהמציא את בלוטות הטעם.
תודה לעצמי, שהחלטתי לנסוע עד ירושלים בשביל מסעדה כשרה, ושיצאתי עם חיוך גדול בדרכי חזרה למרכז.
בקיצור, תודה :)









בשרים, גורמה, דגים, מסעדת שף
דרך בית לחם 7 ירושלים
גן אירועי ערב לכ-300 איש
אירועי צהריים עד 100 איש
057-9443390




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.