Translate

היפנית הכי לוהטת בעיר. ט(וק)יו בתל אביב!






עד לפני כשלוש שנים לא ממש אהבתי סושי.
אורז קר? אני? לא. לא התחברתי לדבר העגול, האצתי, עם האורז הדביק, משהו.
יום אחד, כשחגגנו יומולדת לחברה באיזו מסעדת סושי, לא היו לי הרבה ברירות, והחלטתי ללכת על סושי בטמפורה כאופציה הטובה ביותר.
לפחות יהיה לי חם, חשבתי.
היה חם, היה טעים.
זו הייתה תחילתה של ידידות מופלאה.
אני וסושי, סושי ואני. זוגיות לתפארת מדינת תל אביב :)



מפעם לפעם העזתי יותר. טעמתי סושי כזה, סושי אחר, אינסייד אאוט, מאקי-טמאקי-ניגירי וכל אופציה שיש לסושי העגול החמוד והטעים הזה להציע.
התאהבתי.
הפכתי מכורה.
פעם, כשהחבר'ה היו יצאים לסושי, הייתי מוצאת תירוצים ל"למה לא".
היום, אני אומרת "ברור שכן!"



ולמה אני מספרת לכם את כל הסיפור הארוך הזה?
כי הוזמנתי לטעום סושי של שף יפני אמיתי, עם שם יפני אמיתי, ועם רזומה יפני אמיתי.
יאמה-סאן.
ואיך הגבתי? כצפוי: "ברור שכן!" :)
יאמה-סאן(או בשמו המקורי יאמה אוימאודה) הוא סושי מאסטר ממסעדת Morimoto בניו יורק שנחשבת למקדש של הסושי מחוץ לגבולות יפן.
יאמה נחשב לאחד הסושי מאסטרים החשובים בעולם.



בגיל 21 יאמה-סאן השתקע בניו יורק ומאז הספיק לפתוח מסעדות בסנט פטרבורג ורשת מסעדות בלונדון.
בשיא הקריירה שלו הגיע למסעדת מורימוטו,
(אותה מנהל מורימוטו, האיירון שף היפני הראשון)
שקיבלה את הציון 24 המכובד והמקסימלי במדריך זאגאט, ונחשבת לאחת היפניות הטובות בארה"ב.
אז נו, באמת, שאני אסרב להזמנה מעניינת שכזו?

הגענו ל-TYO, שיושבת בחלל של בניין לשימור ברחוב מונטיפיורי 7 בתל אביב.
כן, ממש שם, ליד כל בו שלום :)
TYO הוא לאונג' בר יפני, עם אווירה משגעת.



הכלים במסעדת TYO מקסימים, ההגשה יפיפיה ומוקפדת, ועוד לפני שהאוכל הגיע לשולחן, כבר קיבלתי תיאבון.



השעה הייתה 19.00, בדיוק הזמן שבו נפתחת המסעדה לסבב הראשון שלה.
קוֹנבַאנְוואַה.
ערב טוב, ביפנית :)

ואכן, היה ערב טוב. ממש טוב.
ערב טוב מתחיל תמיד עם אלכוהול טוב, שמכניס אותי ל"מוד" הנכון.
פתחתי עם קוקטייל משגע, גם בצבעו וגם בטעמו.
Mr. Berries
ג'ים בים, שמבורד, פירות יער, ג'ינג'ר וליים



לראות את השף יאמה-סאן מכין את המנות זו חוויה בפני עצמה.




קיבלנו צלחת אישית עם פתיחים יפניים נפלאים.
זו הייתה צלחת נהדרת!



מה היה על הצלחת הזו? 
1. נאגי מאקי-אספרגוס ובצל ירוק עטופים בקובה ביף וטריאקי חם



2. טונה פואגרה-נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי של טונה, טוביקו שחור ונענע  



3. ספיישל של כדורי אורז עטופים סלמון עם קוויאר אדום(מביצי סלמון)



אם הייתם אומרים לי שאתלהב מסלט אצות, הייתי צוחקת בקול גדול.
אבל זהו. אכלתי את הכובע. וגם את האצות :)
זה היה טעים בטירוף!
שילוב מעניין, מפתיע, מרענן, ו... יפני להפליא :)
סלט אצות ים- 
אצות ים חריפות, פטריות שיטאקה, אבוקדו ומלפפונים פריכים עם ויניגרט מיסו



סלט סשימי
טונה, אצות ים, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מתובל.
אין מילים, פשוט טעים.




נאסו מיסו
חציל גריל ומיסו אדום עם צ'יפס של ירקות שורש.
שוב, אין מה להגיד.
מנה טעימה, כיפית, וקראנצ'ית.
אחרי אצות, ועוד אצות, צריך קצת קראנץ' :)



הסלט שסגר את המנות הראשונות היה סלט עלים.
חסה פריכה, אגוזי מלך חריפים, שמן כמהין וויניגרט עשיר של גזר וג'ינג'ר.
נו, בסדר, טעים, אבל אני לא באה למסעדה יפנים בשביל סלט עלים :)



שנעבור ליפן האמיתית?
ברור שכן :)
אל השולחן הגיע מגש עמוס בכל הסושי ההורס שיכולתי לחלום עליו.
נכון, סושי מצטלם נפלא, בכל קונסטלציה, אבל אתם הרי רואים שיש פה יד אמן אמיתית, והטעם?
כמה חבל שאי אפשר להעביר אותו דרך המסך.
ולא, אני לא מוותרת על אף תמונה, כי כל אחת מהן עושה לי חשק, ועל חשקים לא מתפשרים :)
הבת שלי, אם הייתה אוכלת סושי, הייתה אומרת: "או מיי גוד!"












בשלב הזה התחשק לי עוד קצת אלכוהול, ולא שלא הייתי שמחה מספיק, פשוט כששמח, רוצים עוד יותר שמח, והאווירה העליזה במקום עשתה לי שמחה גדולה ואלכוהולית בלב :)
מבטיחה לכם שבשלב הזה לא היה לי מושג איזה קוקטייל אני שותה, אז תסלחו לי שאין לו שם, טוב?
בכל מקרה, הוא היה מעולה, בדיוק כמו מצב הרוח שלי :)


בגזרת העיקריות טעמנו כמה מנות.
בלק קוד במיסו, אורז שומשום, ומיקס פטריות במחבת.
מנה מעניינת, טעימה ויפה.


לוקוס סאקמושי-
טופו, שעועית שחורה וספייסי סאקה
אני וטופו לא חברים טובים, פחות אהבתי את המנה הזו.


ולחובבי הבשר, מנת פילה בקר :)
פילה בקר עם כבד אווז, פירה טריו, מירין וויניגרט שחור מתקתק.
כבד האווז היה נהדר, פילה הוא נתח שאני באופן אישי פחות אוהבת, אבל המנה כמנה מקסימה ועשויה היטב.
עדיין, במסעדה שהשף בה מתמחה באוכל יפני, אני רוצה לאכול את האוכל היפני שהוא מכין, פחות את הבשר :)



למרות שהמקום חדש יחסית, הוא היה עמוס במיטב החברה היאפית התל אביבית.  
על עיצוב המקום אחראי ירון טל, אשר בחר להעניק למקום מראה בהשראה ניו יורקית, ללא אלמנטיים יפנים.
הצבעים בהירים, משולבים עם זהב וכסף ומעניקים למקום מראה יוקרתי.



הקינוחים:



יצאנו לשבת בחלקה החיצוני של המסעדה, ובאוויר הלח של תל אביב טעמנו את הקינוחים שכולם מעשה ידיה של הקונדיטורית עידית לנגרמן.



מבין הקינוחים הכי אהבתי את "מיס מיסו":
מוס של מיסו ותפוז ברוטב אנגלז קוקוס, עם תפוזים מפולטים , קראנץ' שוקולד לבן ואקלייר פטל
קינוח מרגש, מרענן, מיוחד ומגוון.


צלחת של חטיפים יפניים- לא הטעם שלי, אם כי המנה מהממת ביופיה


מנה נהדרת של מלבי-  עם שערות קדאיף, תאנים טריות, רוטב פירות יער, פיסטוקים ושטרויזל
עוד מנה מרעננת וטעימה. בהחלט הייתי מזמינה אותה שוב.



קרם ברולה- והפעם עם תה ירוק, מה שהפך את הברולה לירקרק.



לחובבי ה"אל תאתגרו אותנו", קינוח שוקולדי שנקרא וילי טונקה.
מוס שוקולד עם טונקה ושטרויזל קקאו.
חמוד, אבל לא מעניין כמו האחרים.



הקונספט ב-TYO כולל שני סבבים:
סבב ראשון  ב-19:00, סבב שני ב-21:30.
לאחר מכן המקום הופך למקום בילוי לילי, והאווירה רק הולכת ונעשית כיפית יותר משעה לשעה.
כבר בערב הראשון שלי בו הצלחתי לצאת משם עם "חכו, אני מתכוונת לחזור בקרוב".
שעת ההגעה שלנו, 19.00, לא הייתה דומה לשעת היציאה שלנו מ-TYO, שבה המקום היה עמוס, אנשים חיכו בתור בשביל שולחן, ואין ספק שזה אחד ממקומות הבילוי הטרנדיים בגזרה התל אביבית.
מאחורי TYO עומדים חיים לוזון, יקי כביר, שי דוידוף ועדי וכלר מקבוצת חיי הלילה המובילה בתל אביב, וכן רועי לאון ובני רוזן בעלי רשת המסעדות "דרבי בר".
אם אתם שואלים את עצמכם איפה הכי כדאי לאכול סושי- זה המקום.
אם אתם רוצים מסעדה יפנית טובה- זה המקום.
אם אתם מחפשים מקומות בילוי בת"א, עם אוכל טוב ואווירה נהדרת- זה בדיוק המקום :)
TYO
טוקיו בתל אביב!



TYO  
מונטיפיורי 7, תל אביב
שעות פעילות: א'-ש' 19:00 עד אחרון הסועדים
טלפון: 03-9300333


הוסף רשומת תגובה