דילוג לתוכן הראשי

חדש בחצר השוק: בית בירה ואוכל מבית היוצר של מבשלת ג'מס.






את המקומות שאני הולכת לסקר אני בוחרת בפינצטה.
כי בתכלס, אתם, הקוראים שלי, לא רוצים לשמוע על כל סנדוויצ'יאדה חדשה, אלא אם היא ממש מומלצת, וגם אותי לא מעניין לספר לכם על כל דוכן פלאפל. ממש לא.
מצד שני, מקומות שאני אוהבת, ושאני כבר מכירה מחיי היום יום שלי, אני תמיד שמחה לכתוב עליהם, אם אני אוהבת אותם.
אם אני נהנית, אז למה שאתם לא? :)
מי שמכיר את ג'מס בפתח תקווה יודע שמדובר על בירה טובה, של מבשלה ישראלית, על אווירה מיוחדת וכיפית, על הופעות ואוכל מדליק. אני כבר ביליתי שם מספר פעמים, והמקום, הבירות והאווירה מחזירות אותי תמיד למקום.

אז עכשיו גם לתושבי כפר סבא והסביבה יש ג'מס משלהם, ואני, שממוקמת ממש קרוב לכפר סבא, יצאתי לחגוג אחה"צ של פינוק עם החבר היקר שלי, אדי, שביקר בארץ, סוג של ביקור מולדת.
כשאדי מגיע, אנחנו תמיד מתעסקים באוכל. אדי הוא החבר הקולינרי שלי, ואני "מנצלת" אותו לביקורים במקומות שווים, כדי לעשות לו ביקור כיפי בארץ. שיהיה לו למה להתגעגע :)



חצר השוק הוא מתחם חדש ומדליק בכפר סבא, ואין ספק שהוא הולך להיות אחד הפרויקטים המעניינים באזור השרון.





במהלך החודשים הקרובים יפתחו במתחם פיורי- בר פסטה , ה"אוטו" אשר יפעילו במקום גם סושי בר, בית קפה "ברד & מרקט" וטאפאס בר בניחוח יווני.
לצד סניף מרשים של פיצה עגבנייה, נפתח בית הבירה האיכותי של מבשלת ג'מס.



במקום מגישים לקהל הבליינים את מיטב הבירות הטריות של המבשלה בחביות ובקבוקים לצד תפריט של אוכל כיפי ואווירה משובחת.
ג'מס היא מבשלה ישראלית מודרנית אותה מוביל הברומייסטר, ג'רמי, אשר עלה לישראל מארה"ב עם שלל דיפלומות מרשימות מהאוניברסיטאות הטובות בעולם.
הבירות של ג'מס טבעיות לחלוטין וטריות ביותר בזכות חומרי גלם מעולים ושיטות בישול מוקפדות וידניות. מי שמגיע למפעל בפתח תקווה יכול לראות את ג'רמי בפעולה, מערבב ידנית את הבירה בכף עץ ענקית בכל מיכל ומיכל.
בבית הבירה בכפר סבא יש מכתב ממנו, על הקיר :)



המקום מעוצב כמבשלת בירה,  והאורחים יכולים לבחור בין חלל פנימי בו שולחנות ובר רחב ידיים או להנות מישיבה בחצר המקסימה והמשוחזרת למופת של חצר השוק.





על הבירות



הוגשו לנו מגוון של 6 הבירות לטעימה.

האמת? היה משהו כיפי בטעימות האלו, ובנסיונות להחליט איזו בירה כל אחד מאיתנו מעדיף.



בטעימות יש פירוט של מרכיבי הבירה, אחוז האלכוהול, הטעמים הדומיננטיים, רמת המרירות, צבע ועוד.
אני אהבתי את הבירה WHEAT, עם מרירות נמוכה וטעמי ציפורן ובננה.




מה אכלנו?

פתחנו בכריך איטלקי משגע, "פניני" חזה עוף צלוי עם רוטב צ'יפוטלה(חריף אש!), עגבניות, קלמטה, בצל סגול, ארגולה, בזיליקום.



הפתיעה אותי מנת הכבד הקצוץ, אני ממש אוהבת כבד קצוץ, וזה בא לי נפלא עם לחם המחמצת הטעים.
לאדי היה חסר מעט מלח בכבד, לי זה היה מושלם.



ירקות בבצק בירה 38 ₪
מנה מעולה, כיפית, ובהחלט בפעם הבאה אני מזמינה אותה שוב :)



נקניקיות דיאבלו חריפות מבשר אנטריקוט, כבש, פלפלים חריפים 59 ₪
נקניקיות ג'מס מבשר אנטריקוט, כבש, כבד עוף ובצל מטוגן 59 ₪
קיבלנו שילוב של גם וגם, בתוספת פוטטו.
אחת הייתה לנו טעימה מאד, הדיאבלו הייתה לשנינו מתובלת מדי, אבל בהחלט תענג את חובבי התיבול הדומיננטי.



פיש & צ'יפס 56 ₪
נו, אין על דג בקלה מטוגן עם צ'יפס. זו תמיד מנה מנצחת.






לקינוח פינקו אותנו בסופלה שוקולד חביב, אבל תכלס? 
לא בשבילו התכנסנו כאן :)
סופלה שוקולד 34 ₪




משהו שממש, אבל ממש חייבים להזכיר: הקומה השנייה.
גלריה מעוצבת שאפשר לערוך בה אירועים כאלו ואחרים, אירועי חברות, 
ערבי בירה וחברים, ובעיניי?
מקסים!




סיכום:
חצר השוק הוא מתחם שווה במיוחד, שבעתיד הקרוב, כשהכל יהיה מוכן במתחם, הוא ללא ספק יהיה מקום בילוי לאנשי האזור, הקרובים והרחוקים יותר.
הופעות, אוכל, ושאר ירקות(תרתי משמע), הופכים את "חצר השוק" למקום בילוי אידיאלי, עירוני, ובכל זאת, שונה ומרגש.
ג'מס מביאה את בשורת ה"בית בירה איכותי" קרוב לבית, והביקור הזה, מבחינתי, היה רק תחילתה של ידידות מופלאה.
אני וג'מס, ג'מס ואני.
כדאי גם לכם לקפוץ לביקור בחצר השוק בכפר סבא.
זה קרוב, זה מדליק, זה מזכיר את חו"ל, זה טעים, זה נעים, זה פשוט זה.



ג'מס- בית בירה
חצר השוק 
וייצמן 125 כפר סבא

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.