דלג לתוכן הראשי

חדש בחצר השוק: בית בירה ואוכל מבית היוצר של מבשלת ג'מס.






את המקומות שאני הולכת לסקר אני בוחרת בפינצטה.
כי בתכלס, אתם, הקוראים שלי, לא רוצים לשמוע על כל סנדוויצ'יאדה חדשה, אלא אם היא ממש מומלצת, וגם אותי לא מעניין לספר לכם על כל דוכן פלאפל. ממש לא.
מצד שני, מקומות שאני אוהבת, ושאני כבר מכירה מחיי היום יום שלי, אני תמיד שמחה לכתוב עליהם, אם אני אוהבת אותם.
אם אני נהנית, אז למה שאתם לא? :)
מי שמכיר את ג'מס בפתח תקווה יודע שמדובר על בירה טובה, של מבשלה ישראלית, על אווירה מיוחדת וכיפית, על הופעות ואוכל מדליק. אני כבר ביליתי שם מספר פעמים, והמקום, הבירות והאווירה מחזירות אותי תמיד למקום.

אז עכשיו גם לתושבי כפר סבא והסביבה יש ג'מס משלהם, ואני, שממוקמת ממש קרוב לכפר סבא, יצאתי לחגוג אחה"צ של פינוק עם החבר היקר שלי, אדי, שביקר בארץ, סוג של ביקור מולדת.
כשאדי מגיע, אנחנו תמיד מתעסקים באוכל. אדי הוא החבר הקולינרי שלי, ואני "מנצלת" אותו לביקורים במקומות שווים, כדי לעשות לו ביקור כיפי בארץ. שיהיה לו למה להתגעגע :)



חצר השוק הוא מתחם חדש ומדליק בכפר סבא, ואין ספק שהוא הולך להיות אחד הפרויקטים המעניינים באזור השרון.





במהלך החודשים הקרובים יפתחו במתחם פיורי- בר פסטה , ה"אוטו" אשר יפעילו במקום גם סושי בר, בית קפה "ברד & מרקט" וטאפאס בר בניחוח יווני.
לצד סניף מרשים של פיצה עגבנייה, נפתח בית הבירה האיכותי של מבשלת ג'מס.



במקום מגישים לקהל הבליינים את מיטב הבירות הטריות של המבשלה בחביות ובקבוקים לצד תפריט של אוכל כיפי ואווירה משובחת.
ג'מס היא מבשלה ישראלית מודרנית אותה מוביל הברומייסטר, ג'רמי, אשר עלה לישראל מארה"ב עם שלל דיפלומות מרשימות מהאוניברסיטאות הטובות בעולם.
הבירות של ג'מס טבעיות לחלוטין וטריות ביותר בזכות חומרי גלם מעולים ושיטות בישול מוקפדות וידניות. מי שמגיע למפעל בפתח תקווה יכול לראות את ג'רמי בפעולה, מערבב ידנית את הבירה בכף עץ ענקית בכל מיכל ומיכל.
בבית הבירה בכפר סבא יש מכתב ממנו, על הקיר :)



המקום מעוצב כמבשלת בירה,  והאורחים יכולים לבחור בין חלל פנימי בו שולחנות ובר רחב ידיים או להנות מישיבה בחצר המקסימה והמשוחזרת למופת של חצר השוק.





על הבירות



הוגשו לנו מגוון של 6 הבירות לטעימה.

האמת? היה משהו כיפי בטעימות האלו, ובנסיונות להחליט איזו בירה כל אחד מאיתנו מעדיף.



בטעימות יש פירוט של מרכיבי הבירה, אחוז האלכוהול, הטעמים הדומיננטיים, רמת המרירות, צבע ועוד.
אני אהבתי את הבירה WHEAT, עם מרירות נמוכה וטעמי ציפורן ובננה.




מה אכלנו?

פתחנו בכריך איטלקי משגע, "פניני" חזה עוף צלוי עם רוטב צ'יפוטלה(חריף אש!), עגבניות, קלמטה, בצל סגול, ארגולה, בזיליקום.



הפתיעה אותי מנת הכבד הקצוץ, אני ממש אוהבת כבד קצוץ, וזה בא לי נפלא עם לחם המחמצת הטעים.
לאדי היה חסר מעט מלח בכבד, לי זה היה מושלם.



ירקות בבצק בירה 38 ₪
מנה מעולה, כיפית, ובהחלט בפעם הבאה אני מזמינה אותה שוב :)



נקניקיות דיאבלו חריפות מבשר אנטריקוט, כבש, פלפלים חריפים 59 ₪
נקניקיות ג'מס מבשר אנטריקוט, כבש, כבד עוף ובצל מטוגן 59 ₪
קיבלנו שילוב של גם וגם, בתוספת פוטטו.
אחת הייתה לנו טעימה מאד, הדיאבלו הייתה לשנינו מתובלת מדי, אבל בהחלט תענג את חובבי התיבול הדומיננטי.



פיש & צ'יפס 56 ₪
נו, אין על דג בקלה מטוגן עם צ'יפס. זו תמיד מנה מנצחת.






לקינוח פינקו אותנו בסופלה שוקולד חביב, אבל תכלס? 
לא בשבילו התכנסנו כאן :)
סופלה שוקולד 34 ₪




משהו שממש, אבל ממש חייבים להזכיר: הקומה השנייה.
גלריה מעוצבת שאפשר לערוך בה אירועים כאלו ואחרים, אירועי חברות, 
ערבי בירה וחברים, ובעיניי?
מקסים!




סיכום:
חצר השוק הוא מתחם שווה במיוחד, שבעתיד הקרוב, כשהכל יהיה מוכן במתחם, הוא ללא ספק יהיה מקום בילוי לאנשי האזור, הקרובים והרחוקים יותר.
הופעות, אוכל, ושאר ירקות(תרתי משמע), הופכים את "חצר השוק" למקום בילוי אידיאלי, עירוני, ובכל זאת, שונה ומרגש.
ג'מס מביאה את בשורת ה"בית בירה איכותי" קרוב לבית, והביקור הזה, מבחינתי, היה רק תחילתה של ידידות מופלאה.
אני וג'מס, ג'מס ואני.
כדאי גם לכם לקפוץ לביקור בחצר השוק בכפר סבא.
זה קרוב, זה מדליק, זה מזכיר את חו"ל, זה טעים, זה נעים, זה פשוט זה.



ג'מס- בית בירה
חצר השוק 
וייצמן 125 כפר סבא

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?