דלג לתוכן הראשי

קדרת בשר ביין אדום עם ירקות שורש. יין, זה כל הסיפור :)














אז זהו.
הקיץ מאחורינו. לשמחתי :)
מבחינתי, העונה הזו, הסתיו, היא עונת יין מופלאה.
הימים הקרירים עושים לי חשק לקדרות בשר חמות וטעימות,
ובדרך כלל כשאני מכינה קדרות, אני מכינה אותן עם יין.
אחת כזו הכנתי בשבוע שעבר, בבישול ארוך.

אז הנה, המתכון לפניכם :)


קדרת בשר עם יין וירקות שורש 






מצרכים:



800 גרם בשר לקדרה(אני השתמשתי בצוואר), חתוך לקוביות
שמן זית
3 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בטטות חתוכות לארבע
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
בצל לבן גדול חתוך לרצועות "חצי ירח"
בצל סגול שלם
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
בקבוק יין אדום יבש (השתמשתי ביסמין של רקנאטי מזני מרלו/קברנה)
הערה: נכון שיש את המשפט שאומר "מה שאתם שותים איתו גם מבשלים", ומצד שני, כשנופל לכם בקבוק יין סביר, שאתם לא מתים עליו, זו ההזדמנות להשתמש בו. כמובן שצריך לפתוח, לטעום, ולראות שהטעם הכללי מתאים לכם לבישול).
4 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
טימין טרי מענף אחד
6 שניני שום קצוצות+שום שלם קטום בחלקו העליון
סילאן לפי הטעם
מלח גס
פלפל

אופן ההכנה:
מנגבים את קוביות הבשר ומקמחים.



בסיר שטוח ורחב שמים שמן זית, מכניסים את הבשר, מתבלים במלח גס ופלפל שחור,
ו"סוגרים" את הבשר מכל הצדדים רק עד שמזהיב מעט.



מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
מכנסים את הגזר והבטטות, ואת השורשים החתוכים מוסיפים טימין מענף אחד.



מערבבים כמה דקות עד להתקרמלות.
מוציאים קודם את הבטטות ושמים בכלי נפרד.



ממשיכים לקרמל את הגזר עוד קצת, ומוציאים מהסיר.



מכניסים את הבצלים, ושוב חוזרים על הפעולה של הזהבה קלה.



כשהבצלים זהובים, מכניסים את תפוחי האדמה, ומערבבים.



מוסיפים את השום(קצוץ+שלם).
מוסיפים סילאן(בערך כף), ונותנים עוד ערבוב קל.
מוסיפים את היין, ומביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את האש.
מוסיפים את הבשר לסיר, ומוסיפים מים עד כיסוי הבשר.



מוסיפים תבלינים, ולא ממליחים עדיין.
אחרי רבע שעה טועמים, וממליחים בעדינות.
מתקנים תיבול.
התיבול משתנה בהתאם לטעם היין, כמובן.
ישנם יינות עמוקים יותר, ישנם קלים יותר.
מכסים את הסיר חלקית ומבשלים בבעבוע נמוך כשלוש שעות.
לאחר שלוש שעות מוסיפים מלמעלה את הבטטות, מפזרים עליהם מעט מלח גס, וטועמים שוב את הרוטב.
מבשלים עוד שעה. הבשר יוצא רך בטירוף, תפוחי האדמה מקבלים צבע בורדו עמוק, והכל פשוט נמס בפה.
אפשר לאכול מיד כשמוכן, אבל אחרי לילה במקרר זה הכי טעים.
אפשר להגיש עם אורז, אבל האמת? לא חובה :)
ככה זה נראה. 
שווה לימים הגשומים של החורף:




מספיקה הקדרה עם כוס יין טובה, אני הלכתי הפעם על יין קליל וטעים, מתוצרת יקבי רמת הגולן, רוזה סירה מסדרת גמלא, שקיבלתי להתנסות.
בחרתי ביין קליל לצד המנה כי המנה עמוסה ביין "כבד" יחסית, והיין הקליל והצונן משתלב נהדר עם המנה הזו, לפחות בעיניי :)
גמלא השמורה- סירה רוזה




למחרת שתיתי את הברוט עם חברות שבאו להרים לחיים לכבוד יום ההולדת שלי, כי בכל זאת, מבעבעים הכי מתאימים ליומולדת.
הברוט הוא יין נהדר.

גמלא "השמורה" ברוט (non-vintage) הוא יין עם ניחוחות של לימון, פרחים, ליים, תפוח ירוק ואגס.
נכון, הוא יין של קיץ, אבל מבעבעים קרירים טובים לי לכל עונה של השנה.
במיוחד ביומולדת :)

כל סדרת גמלא


אז זהו.
בתיאבון.
וחורף שמח :)



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?