Translate

ווסט סייד תל אביב. סיבוב שני של סיפור אהבה.






הבת שלי, בשפת הנוער של ימינו, אם הייתי שואלת אותה
"למה דווקא ווסט סייד?"
הייתה עונה לי: 
"כי אמרת שהיא הכשרה הכי טעימה בתל אביב. זה למה".
"זה למה"? אחחח, הדור שלא ידע להגיד "זו הסיבה".
למה הלכתי אליה פעם שנייה?
כי היא הכשרה הכי טובה בתל אביב, ובלי קשר לכשרות שלה, יש בה את כל הפרמטרים שהופכים אותה למסעדה מעולה:
-היא טעימה בטירוף, בזכות השף המוכשר גיא מלכה.
-היא עושה עונג בפה עם חומרי גלם משובחים ונראות היסטרית של המנות.
-הפוקאצ'ה שלה גומרת אותי מעונג. יש מתכון :)
-הנוף שלה, מול הים של תל אביב, עלול לסיים את הערב עם הצעת חתונה, או לפחות עם הרבה אהבה באוויר.
זה למה!
או בשפה של הדור שלי: אלו חלק מהסיבות :)
לקחתי את חברתי האהובה שרון, השארנו את בעלה בבית(תוך שהיא "מתעללת" בו ע"י שליחת תמונות בווטסאפ),
וישבנו לערב חמים, נעים, ובעיקר טעים.
כן, כי גם חברות צריכות רגעים של אחווה ואהבה. לא? 




מסעדת ווסט סייד ממוקמת במלון "רויאל ביץ'" המפואר.
היא פתוחה לקהל הרחב, ללא קשר לאורחי המלון.
כמובן שלאורחי המסעדה מוצע שירות Valet Parking ללא עלות.
הגענו לווסט סייד, הבחור החביב משירותי ה"Valet" לקח את הרכב, ואנחנו נכנסנו ברוב הדר למסעדת ווסט סייד שכבר כתבתי עלה בעבר.
בפעם הקודמת יצאתי ממנה עם טעם של עוד.
הבטחתי לשף גיא מלכה שאחזור אליו שוב.
תכלס, ידיים כאלו מוכשרות אין לכל שף :)



התפריט של ווסט סייד עבר רענון ושינוי מהפעם הקודמת שהייתי במסעדה, והוזמנתי כדי לטעום את המנות החדשות, עם ההשפעות הים תיכוניות, ולספר לכם, קוראיי הנאמנים :)



השף גיא מלכה, השף של ווסט סייד: 
"אנו מטבח ישראלי, עם נגיעות ים תיכוניות. זה הנוף שלנו, זה הרקע שלנו, וזה גם המטבח שלנו. אנו מתאימים את חומרי הגלם הטריים תמיד לעונות השנה, משתמשים בטכניקות מתקדמות ומובילות, ועושים הכל ברמה הגבוהה ביותר ובעיקר באהבה. שביעות רצון אורחינו היא המטרה אליה אנו שואפים. עבורנו כל מנה היא יצירת אמנות, הפועלת על כל החושים."
וכל מילה אמת. בערב הזה, כל החושים שלי התחדדו :)
המסעדה, בהיותה כשרה, מחזיקה יינות שכולם תוצרת הארץ.
כידוע לנו, היינות בארצנו מעולים, ולכן בחרתי ביין לבן של יקב טפרברג, גוורצטרמינר טרה 2012.
ישנו מבחר עצום של יקבים ישראלים בתפריט של ווסט סייד:
כרמל, טפרברג, כישור, ברבדו, טוליפ, ברקן, רקנאטי, פלאם, רמת הגולן, יתיר, גבעות, תבור, דומיין דו קסטל, אדיר, שילה, בזלת הגולן, הרי גליל, טורא, יפו, עמק האלה, צרעה, לוריא, דדה, המערה.
מחיר כוס יין נעה בטווח של 32 ל-45 ש"ח.



הדבר הראשון שחיכיתי לו היא הפוקאצ'ה של השף גיא מלכה.
חמה, טעימה, נימוחה, הורסת :)
אם בא לכם מתכון שלה, אז הנה, כאן: מתכון לפוקאצ'ה של השף גיא מלכה




המנות, כמו בפעם הקודמת, היו מפתיעות, מרעננות, מיוחדות וטעימות להפליא.
קרפצי'ו בקר
בשילוב אבטיח כבוש עם סלק ורוד כבוש, ג‘לי בלסמי, שברי מרנג מלוח ועלים ארומתיים. 
תודו שזה הקרפצ'יו הכי מעניין שראיתם!
(נו, לא עוד פעם בלסמי ופרמז'ן, כמו ברוב המקומות)



מנה מדהימה של כבד אווז צרוב ומוס.
עם מרקמים של תירס, רוטב פורט, שאלוט מקורמל ועגבניות שרי צלויות.
כשתגיעו לווסט סייד- אל תוותרו עליה. 
פשוט הורסת!




ריזוטו פטריות וערמונים עם פרח זוקיני פריך במילוי קרם תירס/פילה בקר
עוד מנה מטריפה, וכמו תמיד, כשאני נזכרת במנות תוך כדי כתיבה, בא לי להיכנס לרכב ולנסוע לווסט סייד.
אין לתאר.


שקדי עגל צלויים על הפלנצ‘ה עם ריזוטו אפונה בניחוח נענע וליים, בדרגת עשייה מדויקת להפליא. תענוג אמיתי



כל מנה בווסט סייד מעוררת את החושים. המרקמים, הצבעים, הטעם.
את המנה הזו לא אכלתי, אבל אני אוהבת לראות שפים עובדים, ומטבחים פתוחים.
תהליך הרכבת המנות מרתק, בעיניי.
עגבניות של קיץ במרקמים, ג‘לי בזיל, לחם שקדים ווינגרט צלפים וקוניאק:



ניגשתי למטבח הפתוח וצילמתי את הכנת המנות ואת אנשי המטבח שעובדים בכזה סדר ומקצועיות.
פשוט תענוג, מוסיף חוויה נוספת מעבר לאוכל עצמו.



השף גיא מלכה מרוכז בצילחות של מנת הדג שהזמנתי :)


והנה, היא מוכנה. ונפלאה!!!
בורי מקומי, עשוי "בדיוק". מוגש עם רוטב חצילים מעושן ועם קוביות בטטה מקורמלות. הייתי "שורפת" טיפה פחות את הבטטות, כי טעמן השרוף קצת דומיננטי עם הדג העדין, אבל מנות דגים הן הפייבוריט שלי, וגם ככה היא הייתה מעולה.
בכל מקרה, מבחינת ריגושים, היא הייתה זו שהכי פחות ריגשה אותי בערב הזה.



שתי מנות בשר הוגשו לנו לשולחן.
זו הקדמה.


וזו היא בשלמותה, במלוא הדרה.
מנת פילה הבקר של ווסט סייד. הפילה עשוי היטב, (כי פילה- או שהוא מדהים, או שהוא לפח), רך ועסיסי, כשלצד המנה הוגש גראטן תפוחי אדמה בשלוש שכבות ושני צבעים:
צהוב, סגול, ומלמעלה פריכות צהובה נהדרת.
מח העצם כמובן הורס, כמו שמח עצם צריך להיות, והמנה המשובחת של הפילה גרמה לשרון למלמל: "איזה פילה אלוהי, הכי טוב שאכלתי".




שרון ואני כבר היינו די שבעות, אבל כשבצלחת ממול ניצבות בגאווה צלעות טלה שצלויות על פלדה לוהטת,
אין סיכוי ואין סיבה להתאפק. 


לא משנה אם זה סאות', נורת', איסט או ווסט,
זה ווסט סייד, הכי טוב שיש.




נכון ש"הקישוא טמפורה" הזה נראה כמו כבשה?  קורע:)



חכו, חכו...
עכשיו הגיעו הקינוחים, שאמנם הלהיבו אותי פחות מבביקור שעבר, אבל היו מעולים, ללא סימן ל"טעמי פרווה", ושוב הצליח השף גיא מלכה להתעלות על מגבלות הכשרות, ולייצר קינוחים שלא מהעולם הזה, יפים להפליא, שמשאירים טעם מתוק וחשק לבקר שוב,
ושוב,
ושוב,
במסעדה הכ"כ איכותית הזו,
ווסט סייד.


זה המקרון הכי גדול שראיתם :)
לצידו ומעליו שקדים מסוכרים ובננות מקורמלות.
מנה משגעת ביופיה



צלחת פירות טרופיים מרעננת ומעוצבת, עם פירות מרגשים כאלו ואחרים:


וסורבה פירות נפלא, שמוכן עם מכונת גלידה שנמצאת במקום, כשהגלידות מוכנות לפי מצב רוחו של השף, בטעמים נפלאים ומרגשים.



זהו.
פה כבר לא נשאר לי אוויר.
יצאנו לשבת בחוץ, מול הים, להתאוורר עם הרוח המערבית,
זאת של הווסט, ווסט סייד.
נפרדנו מהשף גיא מלכה, שהוא שף לגמרי לטעמי:
יצירתי, מוכשר, אדיב, לא שחצן, לא סלב, פשוט שף שיודע את העבודה, שמשחק היטב עם מרקמים וצבעים, שנותן למושג "כשר" מימד אחר לגמרי.
תודה, שף.
קשה לרצות אותי ככה, וגם בפעם השנייה, נעמת לי מאד :)
ותודה לחברתי היקרה שרון, שכ"כ נהנתי מהעובדה שלקחתי אותה איתי,
כי רק אנשים כמוני, שאוהבים את החיים הטובים,
יכולים לצאת עם חיוך גדול אחרי ארוחה נפלאה.
ושרון בדיוק כמוני.
שתינו יצאנו עם חיוך ענק, ועם שיחות על פילה בקר :)
סצינת הכשרות בתל אביב מתרחבת.
שפים מוכרים התחילו לאחרונה לפתוח מסעדות כשרות, לצד המסעדות ה"לא כשרות בעליל" שלהם. עד שאנסה כשרות נוספות שוות בתל אביב, 
שוב, בפעם השנייה, ווסט סייד הוכתרה אצלי בתואר
"הכשרה הכי טובה בתל אביב".


מסעדת ווסט סייד
מלון רויאל ביץ' (ישרוטל)
רחוב הירקון 19, תל אביב
טלפון: 03-7405054
שירותי חניה: יש, בהזמנה מראש
כשרות: כשר, בהשגחת רבנות תל־אביב




הוסף רשומת תגובה