דלג לתוכן הראשי

זה הזמן לנצרת- הכי יפה לקראת הכריסמס. המלצה ליום טיול בנצרת.




בשבוע שעבר ביקרתי בנצרת.

זו לא הפעם הראשונה שלי שם, ולא האחרונה :)
אם כבר נצרת, בדיוק עכשיו זה הזמן לטייל בה.
סנטה הוא הכוכב בתקופה הזו של השנה, ונצרת כולה זוהרת.
בפוסט הזה אני אתן לכם כמה נקודות עניין שממש ממש כדאי לבקר בהן,
וכדאי לעשות את זה בחודש הקרוב, כי זה החודש הכי מקסים של נצרת.




המקום הכי חגיגי כרגע בנצרת הוא קניון BIG FASHION.




לא תראו בארץ שום קניון שדומה לו.

כל המותגים, כל החנויות, עם אווירה קסומה של כריסמס.



החנויות כולן מקושטות. בין החנויות בקניון נערכה תחרות של "חלון הראווה הכי יפה", והאמת?

רק בשביל חלונות הראווה האלו שווה להגיע לביקור. חלום.
כל חלונות הראווה לבשו חג. לא, לא אכפת לי שזה חג לא "שלנו". זה חג של אנשים, וכמו שבאירופה או בארה"ב אני נהנית לבקר במקומות של דתות אחרות, אז למה בארץ לא?
אז כן. ממש כן.



אירופה זה ממש כאן. בנצרת.

קחו את עצמכם, וסעו. כן, מהר, שלא תפסידו את היופי הזה.
ממה להתחיל? אני עדיין מתרגשת כשאני רואה את היום הזה במחשבות.
נכנסתי לקניון BIG, והוקסמתי.
רכבת לילדים, שעושה סיבוב בסמטאות הקניון, אורות נוצצים בכל פינה, וסנטה, שמסתובב בקריאות מסורתיות, ומושך אחריו את הילדים.
!HO! HO! HO






ויש גם את הבית של סנטה :)



רק בשביל לראות את החנות המדהימה הזו, שהצבעים השולטים בה הם אדום, לבן, זהב, כסף וירוק- שווה להגיע לקניון BIG FASHION.
אווירת חג מדהימה, פשוט מקסים!







BIG FASHION נצרת
תופיק זאיד 53 
נצרת
א'-ה' - 10:00 - 22:00
שישי - 10:00 - 22:00 
שבת - 10:00 - 23:00



כנאפה בנצרת
אל תתפתו לשום מקום אחר.
יש כמה מקומות עם כנאפות טובות בעיר, אבל הכנאפה הכי טובה שלי יצא לאכול בנצרת היא הכנאפה של "ממתקי אלמוכתאר"



לא מצאתי טובה ממנה, בכל ביקוריי בנצרת.


















בכל טיול שלי בנצרת, אני לא מוותרת על ביקור במקום הזה, וחוזרת עם אוסף באקלאוות נהדרות הביתה, וטעם של כנאפה נהדרת שנשאר עד שמגיעים למרכז. שווה להביא למשפחה, לחברים, לחבר'ה מהעבודה :)

אני לא יודעת מה הופך אותה לכ"כ טעימה.
אולי זו הגבינה הנהדרת שמשתמשים בה:


אולי ה"שערות":



אולי הפיסטוק:




בכל מקרה, התוצאה נהדרת :)

ככה נראית מנה טעימה וזולה להפליא:



אל תפספסו שם גם את הבקלאוות המדהימות, קחו לכם הביתה מארז ממה שתבחרו.

טעים טעים!!!









לחובבי רחת לוקום:

אם בא לכם רחת לוקום בכל מיני סוגים ומרקמים, כנסו לחנות הממתקים "ממתקי אחמד מחרום",
אבל תעשו לי טובה, אל תתפתו לאכול שם כנאפה.
תזכרו את ההמלצה שלי מלמעלה: 

כנאפה זה "אל מוכתאר"!




השוק
בעיניי, המקום הכי שווה בשוק הוא חנות הקפה "קפה פאהום".

כבר כשמטיילים ברחוב הצר של השוק, מריחים את ריחו של הקפה הטרי.
אם אתם טוחנים פולים בבית, שווה להיכנס ולקחת הביתה.





נקודות עניין

 בית מלאכה לכלי חרס "פאח'ורת מסמאר"




מקום ששווה לעבור בו, ואולי גם לעשות סדנת קרמיקה :)



חנא סעיד מוסמאר החל לכייר כבר כשהיה ילד, ובתחילת המאה ה-20 הוא נשלח לגרמניה ללמוד קדרות. כששב לארץ, פתח בנצרת מפעל לייצור כלי-חרס.
את המפעל מנהלים כיום נכדיו, בסאם וחנא, שפתחו בו גם מרכז מבקרים. 
קיבלנו הסברים לגבי המכונות, התהליכים, והאמת?
היה ממש מעניין.
היה גם כיף ללכלך את הידיים בסדנה המהירה שעשינו :)


אומן חרס.
תענוג היה להסתכל איך גוש חסר חיים הופך לכלי יפיפה.
חוט, והופה!
יש לנו כלי מעוטר שרק יד אמן יכולה להכין :)




במרכז ניתן ללמוד על תהליך ייצור כלי החרס החל משלב ייצור החמר ועד עבודת היד והמכונות השונות המשמשות לייצור הכלים. במרכז מתקיימים סדנאות לימוד של תהליכי היצירה לקבוצות, בעיקר לתלמידים.
בתיאום מראש מוגשות גם ארוחות גורמה שבושלו בכלי חרס והוכנו במטבח הביתי של אחותם. 




פאח'ורת מסמאר
רחוב נמסאווי בעליה לקריית הממשלה
טלפון: 050-5709083


מידע על כל האתרים ובכלל המון חומר שיכין אתכם לביקור בנצרת אפשר למצוא בקישור :
עמותת נצרת לתרבות ותיירות
יאללה, צאו לשופינג, תרבות, חג וכנאפה בנצרת.
עכשיו זה הזמן :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?