דילוג לתוכן הראשי

זה הזמן לנצרת- הכי יפה לקראת הכריסמס. המלצה ליום טיול בנצרת.




בשבוע שעבר ביקרתי בנצרת.

זו לא הפעם הראשונה שלי שם, ולא האחרונה :)
אם כבר נצרת, בדיוק עכשיו זה הזמן לטייל בה.
סנטה הוא הכוכב בתקופה הזו של השנה, ונצרת כולה זוהרת.
בפוסט הזה אני אתן לכם כמה נקודות עניין שממש ממש כדאי לבקר בהן,
וכדאי לעשות את זה בחודש הקרוב, כי זה החודש הכי מקסים של נצרת.




המקום הכי חגיגי כרגע בנצרת הוא קניון BIG FASHION.




לא תראו בארץ שום קניון שדומה לו.

כל המותגים, כל החנויות, עם אווירה קסומה של כריסמס.



החנויות כולן מקושטות. בין החנויות בקניון נערכה תחרות של "חלון הראווה הכי יפה", והאמת?

רק בשביל חלונות הראווה האלו שווה להגיע לביקור. חלום.
כל חלונות הראווה לבשו חג. לא, לא אכפת לי שזה חג לא "שלנו". זה חג של אנשים, וכמו שבאירופה או בארה"ב אני נהנית לבקר במקומות של דתות אחרות, אז למה בארץ לא?
אז כן. ממש כן.



אירופה זה ממש כאן. בנצרת.

קחו את עצמכם, וסעו. כן, מהר, שלא תפסידו את היופי הזה.
ממה להתחיל? אני עדיין מתרגשת כשאני רואה את היום הזה במחשבות.
נכנסתי לקניון BIG, והוקסמתי.
רכבת לילדים, שעושה סיבוב בסמטאות הקניון, אורות נוצצים בכל פינה, וסנטה, שמסתובב בקריאות מסורתיות, ומושך אחריו את הילדים.
!HO! HO! HO






ויש גם את הבית של סנטה :)



רק בשביל לראות את החנות המדהימה הזו, שהצבעים השולטים בה הם אדום, לבן, זהב, כסף וירוק- שווה להגיע לקניון BIG FASHION.
אווירת חג מדהימה, פשוט מקסים!







BIG FASHION נצרת
תופיק זאיד 53 
נצרת
א'-ה' - 10:00 - 22:00
שישי - 10:00 - 22:00 
שבת - 10:00 - 23:00



כנאפה בנצרת
אל תתפתו לשום מקום אחר.
יש כמה מקומות עם כנאפות טובות בעיר, אבל הכנאפה הכי טובה שלי יצא לאכול בנצרת היא הכנאפה של "ממתקי אלמוכתאר"



לא מצאתי טובה ממנה, בכל ביקוריי בנצרת.


















בכל טיול שלי בנצרת, אני לא מוותרת על ביקור במקום הזה, וחוזרת עם אוסף באקלאוות נהדרות הביתה, וטעם של כנאפה נהדרת שנשאר עד שמגיעים למרכז. שווה להביא למשפחה, לחברים, לחבר'ה מהעבודה :)

אני לא יודעת מה הופך אותה לכ"כ טעימה.
אולי זו הגבינה הנהדרת שמשתמשים בה:


אולי ה"שערות":



אולי הפיסטוק:




בכל מקרה, התוצאה נהדרת :)

ככה נראית מנה טעימה וזולה להפליא:



אל תפספסו שם גם את הבקלאוות המדהימות, קחו לכם הביתה מארז ממה שתבחרו.

טעים טעים!!!









לחובבי רחת לוקום:

אם בא לכם רחת לוקום בכל מיני סוגים ומרקמים, כנסו לחנות הממתקים "ממתקי אחמד מחרום",
אבל תעשו לי טובה, אל תתפתו לאכול שם כנאפה.
תזכרו את ההמלצה שלי מלמעלה: 

כנאפה זה "אל מוכתאר"!




השוק
בעיניי, המקום הכי שווה בשוק הוא חנות הקפה "קפה פאהום".

כבר כשמטיילים ברחוב הצר של השוק, מריחים את ריחו של הקפה הטרי.
אם אתם טוחנים פולים בבית, שווה להיכנס ולקחת הביתה.





נקודות עניין

 בית מלאכה לכלי חרס "פאח'ורת מסמאר"




מקום ששווה לעבור בו, ואולי גם לעשות סדנת קרמיקה :)



חנא סעיד מוסמאר החל לכייר כבר כשהיה ילד, ובתחילת המאה ה-20 הוא נשלח לגרמניה ללמוד קדרות. כששב לארץ, פתח בנצרת מפעל לייצור כלי-חרס.
את המפעל מנהלים כיום נכדיו, בסאם וחנא, שפתחו בו גם מרכז מבקרים. 
קיבלנו הסברים לגבי המכונות, התהליכים, והאמת?
היה ממש מעניין.
היה גם כיף ללכלך את הידיים בסדנה המהירה שעשינו :)


אומן חרס.
תענוג היה להסתכל איך גוש חסר חיים הופך לכלי יפיפה.
חוט, והופה!
יש לנו כלי מעוטר שרק יד אמן יכולה להכין :)




במרכז ניתן ללמוד על תהליך ייצור כלי החרס החל משלב ייצור החמר ועד עבודת היד והמכונות השונות המשמשות לייצור הכלים. במרכז מתקיימים סדנאות לימוד של תהליכי היצירה לקבוצות, בעיקר לתלמידים.
בתיאום מראש מוגשות גם ארוחות גורמה שבושלו בכלי חרס והוכנו במטבח הביתי של אחותם. 




פאח'ורת מסמאר
רחוב נמסאווי בעליה לקריית הממשלה
טלפון: 050-5709083


מידע על כל האתרים ובכלל המון חומר שיכין אתכם לביקור בנצרת אפשר למצוא בקישור :
עמותת נצרת לתרבות ותיירות
יאללה, צאו לשופינג, תרבות, חג וכנאפה בנצרת.
עכשיו זה הזמן :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.