דלג לתוכן הראשי

רולדות שמרים-כל אחד יכול! אין כמו עוגות שמרים של בית:)

















רולדות שמרים בקלי קלות



מצרכים לבצק שמרים מתוק:
500 גרם קמח שמרים(המצאת המאה-בלי לחשב כמויות של קמח+שמרים יבשים)
150 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
1/4 כוס סוכר
1 כוס+ 1/4 כוס חלב 3% בטמפרטורת החדר(250 מ"ל)
2 חלמונים
1/2 כפית מלח

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת עם כפית חלב
למלית: 
מה שבא לכם :) 
יש פירוט של המליות שאני השמשתי בהן בהמשך הפוסט.

*טיפ: לא להתעצל, לקנות בכל חנות לכלי מטבח כלי מדידה:
כוס עם שנתות של מ"ל או CUP
כפיות מדידה: כף, כפית, 1/2 כף, 1/2 כפית וכו'.
אלו כלים שאני משתמשת בהם המון במטבח. 
עולה גרושים- שווה זהב :)



לקערת המיקסר שופכים את כל החומרים חוץ מהמלח!
*טיפ: מלח מוסיפים לשמרים רק לקראת סוף הלישה, אחרת הוא הורס את השמרים.
מעבדים כ-4 דקות עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות, ואז מוסיפים מלח ומעבדים כדקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך לילה או כשעה וחצי בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
והנה הפלא שלי!
משטח הקוריאן החדש שעשיתי במטבח, משטח שאיפשר לי לרדד בלי לקמח אותו, והבצק עלה בקלילות בלי להידבק.
האמת? תענוג גדול! הקוריאן שינה לי את העבודה עם בצקים בזכות התכונות הכ"כ מיוחדות שלו.
נכון, הוא יקר, אבל לא עשיתי את כל המטבח, עשיתי רק משטח עבודה, ואין מאושרת ממני.
אם בא לכם לקרוא קצת על קוריאן, הנה קישור :)
שימו לב איך הבצק ירד בקלות מהקוריאן, ונשאר רק הסימן של הקקאו שפיזרתי. מדהים :)
מחלקים ל-4 חלקים שווים, ואם רוצים רולדות גדולות, אז ל-2 חלקים.
אני אוהבת אותן קטנות :)
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מורחים באהבה את אחת מהמליות שיש לכם מתחת ליד באותו רגע.
שמרים טעימים עם כל דבר כמעט :)
באיזה מליות אני השתמשתי?
4 רולדות, 4 מליות.
1. שוקולד השחר "רגיל", אבל בשפורפרת, מוצר חדש שקיבלתי להתנסות+אגוזי מלך קצוצים.




2. ממרח נוגט של "השחר+אגוזי מלך קצוצים
3. ממרח חרובים ואגוזי לוז של "משק לין"
(הגיע בחבילה הקולינארית שקיבלתי, goodie bag, חבילה נהדרת שמגיעה אחת לחודש, ושווה לחלוטין!!!
4. הגירסה של אמא שלי, מהימים שבהם לא היו ממרחים מתוחכמים, גרסת "העוגה של אמא", קקאו, סוכר, קינמון.
אח שלי אומר שהיא הכי טעימה. מכור לנוסטלגיה :)
כדאי להשאיר שוליים ריקים ממלית, כדי שיהיה אפשר לסגור את הבצק היטב, למניעת נזילה של המילוי.
מגלגלים לרולדה.
שימו לב לאיך הקוריאן אפשר לי לגלגל את הבצק בקלות. ליגה :)
מניחים בתבנית אפייה "רגילה" של התנור, על נייר אפיה.
מחכים עד שהרולדות יתפחו(תפיחה שנייה).
מחממים תנור ל-180 מעלות(צלזיוס, כמובן).
מושחים את הביצה הטרופה, לקבלת ברק וצבע הורס.
מניחים במדף התנור האמצעי ואופים כ-30 דקות.
הריח שיעלה מהתנור ישאיר אתכם עומדים לידו, ומחכים שהן יצאו ממנו :)



אוכלים בהנאה, גם כשהן חמות. 
תנו להן להצטנן טיפה(חבל על הכווייה בלשון), ויאללה, לחסל!!!
בתיאבון :)

למי התודות?
לחברת אופוס, המקום שבו הזמנתי את משטח הקוריאן שלי, שעשו עבודה נהדרת, והפכו לי את החיים לקלים וגם נעימים יותר.
נו, אני אוהבת חיים קלים :)
לחבילה הנהדרת goodie bag, שגילתה לי כמה מוצרים מנצחים, חבילה קולינארית מפנקת ושווה, אותה תוכלו להזמין כאן.
ולקמח השמרים של אסם, שנמצא אצלי תמיד בבית, והופך את חווית השמרים ליותר נגישה, פחות מאיימת, וכמו שכתבתי בכותרת: כל אחד יכול :)
גם אם זה יוצר אפקט פלצבו, זה שווה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?