דלג לתוכן הראשי

רולדות שמרים-כל אחד יכול! אין כמו עוגות שמרים של בית:)

















רולדות שמרים בקלי קלות



מצרכים לבצק שמרים מתוק:
500 גרם קמח שמרים(המצאת המאה-בלי לחשב כמויות של קמח+שמרים יבשים)
150 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
1/4 כוס סוכר
1 כוס+ 1/4 כוס חלב 3% בטמפרטורת החדר(250 מ"ל)
2 חלמונים
1/2 כפית מלח

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת עם כפית חלב
למלית: 
מה שבא לכם :) 
יש פירוט של המליות שאני השמשתי בהן בהמשך הפוסט.

*טיפ: לא להתעצל, לקנות בכל חנות לכלי מטבח כלי מדידה:
כוס עם שנתות של מ"ל או CUP
כפיות מדידה: כף, כפית, 1/2 כף, 1/2 כפית וכו'.
אלו כלים שאני משתמשת בהם המון במטבח. 
עולה גרושים- שווה זהב :)



לקערת המיקסר שופכים את כל החומרים חוץ מהמלח!
*טיפ: מלח מוסיפים לשמרים רק לקראת סוף הלישה, אחרת הוא הורס את השמרים.
מעבדים כ-4 דקות עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות, ואז מוסיפים מלח ומעבדים כדקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך לילה או כשעה וחצי בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
והנה הפלא שלי!
משטח הקוריאן החדש שעשיתי במטבח, משטח שאיפשר לי לרדד בלי לקמח אותו, והבצק עלה בקלילות בלי להידבק.
האמת? תענוג גדול! הקוריאן שינה לי את העבודה עם בצקים בזכות התכונות הכ"כ מיוחדות שלו.
נכון, הוא יקר, אבל לא עשיתי את כל המטבח, עשיתי רק משטח עבודה, ואין מאושרת ממני.
אם בא לכם לקרוא קצת על קוריאן, הנה קישור :)
שימו לב איך הבצק ירד בקלות מהקוריאן, ונשאר רק הסימן של הקקאו שפיזרתי. מדהים :)
מחלקים ל-4 חלקים שווים, ואם רוצים רולדות גדולות, אז ל-2 חלקים.
אני אוהבת אותן קטנות :)
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מורחים באהבה את אחת מהמליות שיש לכם מתחת ליד באותו רגע.
שמרים טעימים עם כל דבר כמעט :)
באיזה מליות אני השתמשתי?
4 רולדות, 4 מליות.
1. שוקולד השחר "רגיל", אבל בשפורפרת, מוצר חדש שקיבלתי להתנסות+אגוזי מלך קצוצים.




2. ממרח נוגט של "השחר+אגוזי מלך קצוצים
3. ממרח חרובים ואגוזי לוז של "משק לין"
(הגיע בחבילה הקולינארית שקיבלתי, goodie bag, חבילה נהדרת שמגיעה אחת לחודש, ושווה לחלוטין!!!
4. הגירסה של אמא שלי, מהימים שבהם לא היו ממרחים מתוחכמים, גרסת "העוגה של אמא", קקאו, סוכר, קינמון.
אח שלי אומר שהיא הכי טעימה. מכור לנוסטלגיה :)
כדאי להשאיר שוליים ריקים ממלית, כדי שיהיה אפשר לסגור את הבצק היטב, למניעת נזילה של המילוי.
מגלגלים לרולדה.
שימו לב לאיך הקוריאן אפשר לי לגלגל את הבצק בקלות. ליגה :)
מניחים בתבנית אפייה "רגילה" של התנור, על נייר אפיה.
מחכים עד שהרולדות יתפחו(תפיחה שנייה).
מחממים תנור ל-180 מעלות(צלזיוס, כמובן).
מושחים את הביצה הטרופה, לקבלת ברק וצבע הורס.
מניחים במדף התנור האמצעי ואופים כ-30 דקות.
הריח שיעלה מהתנור ישאיר אתכם עומדים לידו, ומחכים שהן יצאו ממנו :)



אוכלים בהנאה, גם כשהן חמות. 
תנו להן להצטנן טיפה(חבל על הכווייה בלשון), ויאללה, לחסל!!!
בתיאבון :)

למי התודות?
לחברת אופוס, המקום שבו הזמנתי את משטח הקוריאן שלי, שעשו עבודה נהדרת, והפכו לי את החיים לקלים וגם נעימים יותר.
נו, אני אוהבת חיים קלים :)
לחבילה הנהדרת goodie bag, שגילתה לי כמה מוצרים מנצחים, חבילה קולינארית מפנקת ושווה, אותה תוכלו להזמין כאן.
ולקמח השמרים של אסם, שנמצא אצלי תמיד בבית, והופך את חווית השמרים ליותר נגישה, פחות מאיימת, וכמו שכתבתי בכותרת: כל אחד יכול :)
גם אם זה יוצר אפקט פלצבו, זה שווה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.