Translate


רולדות שמרים-כל אחד יכול! אין כמו עוגות שמרים של בית:)

















רולדות שמרים בקלי קלות



מצרכים לבצק שמרים מתוק:
500 גרם קמח שמרים(המצאת המאה-בלי לחשב כמויות של קמח+שמרים יבשים)
150 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
1/4 כוס סוכר
1 כוס+ 1/4 כוס חלב 3% בטמפרטורת החדר(250 מ"ל)
2 חלמונים
1/2 כפית מלח

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת עם כפית חלב
למלית: 
מה שבא לכם :) 
יש פירוט של המליות שאני השמשתי בהן בהמשך הפוסט.

*טיפ: לא להתעצל, לקנות בכל חנות לכלי מטבח כלי מדידה:
כוס עם שנתות של מ"ל או CUP
כפיות מדידה: כף, כפית, 1/2 כף, 1/2 כפית וכו'.
אלו כלים שאני משתמשת בהם המון במטבח. 
עולה גרושים- שווה זהב :)



לקערת המיקסר שופכים את כל החומרים חוץ מהמלח!
*טיפ: מלח מוסיפים לשמרים רק לקראת סוף הלישה, אחרת הוא הורס את השמרים.
מעבדים כ-4 דקות עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות, ואז מוסיפים מלח ומעבדים כדקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך לילה או כשעה וחצי בטמפ’ החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
והנה הפלא שלי!
משטח הקוריאן החדש שעשיתי במטבח, משטח שאיפשר לי לרדד בלי לקמח אותו, והבצק עלה בקלילות בלי להידבק.
האמת? תענוג גדול! הקוריאן שינה לי את העבודה עם בצקים בזכות התכונות הכ"כ מיוחדות שלו.
נכון, הוא יקר, אבל לא עשיתי את כל המטבח, עשיתי רק משטח עבודה, ואין מאושרת ממני.
אם בא לכם לקרוא קצת על קוריאן, הנה קישור :)
שימו לב איך הבצק ירד בקלות מהקוריאן, ונשאר רק הסימן של הקקאו שפיזרתי. מדהים :)
מחלקים ל-4 חלקים שווים, ואם רוצים רולדות גדולות, אז ל-2 חלקים.
אני אוהבת אותן קטנות :)
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מורחים באהבה את אחת מהמליות שיש לכם מתחת ליד באותו רגע.
שמרים טעימים עם כל דבר כמעט :)
באיזה מליות אני השתמשתי?
4 רולדות, 4 מליות.
1. שוקולד השחר "רגיל", אבל בשפורפרת, מוצר חדש שקיבלתי להתנסות+אגוזי מלך קצוצים.




2. ממרח נוגט של "השחר+אגוזי מלך קצוצים
3. ממרח חרובים ואגוזי לוז של "משק לין"
(הגיע בחבילה הקולינארית שקיבלתי, goodie bag, חבילה נהדרת שמגיעה אחת לחודש, ושווה לחלוטין!!!
4. הגירסה של אמא שלי, מהימים שבהם לא היו ממרחים מתוחכמים, גרסת "העוגה של אמא", קקאו, סוכר, קינמון.
אח שלי אומר שהיא הכי טעימה. מכור לנוסטלגיה :)
כדאי להשאיר שוליים ריקים ממלית, כדי שיהיה אפשר לסגור את הבצק היטב, למניעת נזילה של המילוי.
מגלגלים לרולדה.
שימו לב לאיך הקוריאן אפשר לי לגלגל את הבצק בקלות. ליגה :)
מניחים בתבנית אפייה "רגילה" של התנור, על נייר אפיה.
מחכים עד שהרולדות יתפחו(תפיחה שנייה).
מחממים תנור ל-180 מעלות(צלזיוס, כמובן).
מושחים את הביצה הטרופה, לקבלת ברק וצבע הורס.
מניחים במדף התנור האמצעי ואופים כ-30 דקות.
הריח שיעלה מהתנור ישאיר אתכם עומדים לידו, ומחכים שהן יצאו ממנו :)



אוכלים בהנאה, גם כשהן חמות. 
תנו להן להצטנן טיפה(חבל על הכווייה בלשון), ויאללה, לחסל!!!
בתיאבון :)

למי התודות?
לחברת אופוס, המקום שבו הזמנתי את משטח הקוריאן שלי, שעשו עבודה נהדרת, והפכו לי את החיים לקלים וגם נעימים יותר.
נו, אני אוהבת חיים קלים :)
לחבילה הנהדרת goodie bag, שגילתה לי כמה מוצרים מנצחים, חבילה קולינארית מפנקת ושווה, אותה תוכלו להזמין כאן.
ולקמח השמרים של אסם, שנמצא אצלי תמיד בבית, והופך את חווית השמרים ליותר נגישה, פחות מאיימת, וכמו שכתבתי בכותרת: כל אחד יכול :)
גם אם זה יוצר אפקט פלצבו, זה שווה.