דילוג לתוכן הראשי

מתכון לסמוסה הודית של רינה פושקרנה. YES! בולה, בולה, בוליווד.




יש לי וידוי:
הערוץ הכי נצפה אצלנו בטלוויזיה בסלון הוא ערוץ 15. אם אתם לא יודעים מה זה ערוץ 15, כנראה שאין לכם נערה מתבגרת בבית :)
yes comedy = 15 = ברירת מחדל שלנו בבית.
הערוץ שבו יש את הסדרות הכי טובות(לפחות לפי דניאל, הבת שלי): חברים, משפחה מודרנית, שני גברים וחצי, וכמובן, מי לא מכיר, "איך פגשתי את אמא" :)

מדי פעם מבליחה YES עם דוקו ריאלטי משעשע, כשהכוכבת החדשה היא "בוליווד", שמסקרת את מסעם המרגש והמשעשע של שבעה מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה הבינלאומית, במקום שבו המנהגים קצת, האוכל לא ממש אותו דבר, אבל לכוכבים זה לא ממש משנה, כי כוכב, הוא כוכב, הוא כוכב, בכל מקום שבו הוא זורח :)
איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה(יאללה, ראש העין!), מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד.
בתוכנית הם מבלים ועובדים חודש ימים בעיר הסרטים ההודית השוקקת, הוליווד של הטיקה, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.
הם גרים בדירת שחקנים מצוידת, ומשתלבים מדי יום בלימודים, ונשלחים לאודישנים. במהלך התקופה, הכוכבים מאומנים ע"י מיטב המומחים בתחומים הבאים: משחק, ריקוד, שירה, לימוד השפה ההודית, ואמנויות לחימה כחלק מתפקידי אקשן בסרטים. את התהליך ילווה סוכן שחקנים מהתעשייה המקומית שמכיר את רזי העיר וידחוף אותם אל ההצלחה – תפקיד בסרט בוליוודי.
לכבוד הסדרה הוזמנתי לערב במסעדת טנדורי, המסעדה של רינה פושקרנה בהרצליה פיתוח, כדי ללמוד להכין סמוסות, לטעום מאווירת בוליווד, ולהיפגש עם שחקני הסדרה.
אז מה היה לנו בערב הכ"כ מוצלח הזה, בחסות ההפקה של YES COMEDY?
נו, כמו תמיד, הגעה, חיבוקים ונשיקות. הבלוגרים עם עצמם, הכוכבים עם עצמם, ורינה עם כולם :)




אחרי לאסי אחד, או שניים, כולם התחבקו עם כולם.
למדנו להכין סמוסות, כשאיציק כהן הפתיע והתגלה ככשרון לא רק כשחקן ורקדן, אלא גם כבשלן מעולה :)


יאללה, לעבודה. יש לנו סמוסות להכין :)

סמוסה במילוי ירקות
באדיבות השפית רינה פושקרנה, מסעדת טנדורי



מצרכים
לבצק:



200 גרם קמח לבן
2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
1 כפית מלח
1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן
1/2 כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)
8 כפיות מים קרים
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

למלית:

1 כף שמן
1/2 כפית זרעי כמון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
1 כף צימוקים שחורים
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק

2 כוסות שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה


1. הבצק:
מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
2. המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
3. מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
4. הכנת הסמוסות:
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
5. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים.
6. חוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. 
7. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות.



 איציק כהן הכין קונוס מושלם!
 וגם מילא אותו :)
8. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.


טיפים קטנים:
• ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים - אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
• אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.
כמובן שאחרי הכנת הסמוסות היינו רעבים אש. 
בכל זאת, האוכל ההודי מריח טוב, נראה טוב, צבעוני בטירוף, וטעים... אש :)
אכלנו המון מאכלים מידיה הכ"כ נהדרות של רינה פושקרנה, מלכת האוכל ההודי בארץ.

לסיום השתתפנו בסדנת ריקוד הודי, בהנחייתה של הכוריאוגרפית קים גורדון.
היה מצחיק לאללה לראות את כולם רוקדים לצלילי שיר הנושא של הסדרה: "בולה, בולה, בולה בולה, בוליווד".
מעבר  לבלוגרים, לשחקנים, ולרינה פושקרנה, היו עוד נוכחים בערב הזה החבר'ה שאחראים על הסדרה המשעשעת הזו:
דגנית אטיאס גיגי- מנהלת מחלקת הפקות מקור, אגף תוכן yes
רוני פרי- מפיקה ראשית ומנהלת תחום דוקו, אגף תוכן yes
ירון ליכטנשטיין- יוצר הסדרה בוליווד ובעלים של חברת ADD
אליאב גולדפריד- קריאייטיב בוליווד
אבי יפה-עורך ראשי בוליווד
יואב חיון- מפיק ראשי בוליווד



תובנות:
היה טעים. היה משעשע. היה הודי. היה בוליוודי.
מומלץ לצפות, מה רע לנו בקצת צחוקים כל ערב ב-20.30? יס. יס קומדי. 
זה במילא "נופל" על החדשות, והן, כידוע לכולנו, לא מצחיקות בכלל.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.