יש לי וידוי:
הערוץ הכי נצפה אצלנו בטלוויזיה בסלון הוא ערוץ 15. אם אתם לא יודעים מה זה ערוץ 15, כנראה שאין לכם נערה מתבגרת בבית :)
yes comedy = 15 = ברירת מחדל שלנו בבית.
הערוץ שבו יש את הסדרות הכי טובות(לפחות לפי דניאל, הבת שלי): חברים, משפחה מודרנית, שני גברים וחצי, וכמובן, מי לא מכיר, "איך פגשתי את אמא" :)
מדי פעם מבליחה YES עם דוקו ריאלטי משעשע, כשהכוכבת החדשה היא "בוליווד", שמסקרת את מסעם המרגש והמשעשע של שבעה מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה הבינלאומית, במקום שבו המנהגים קצת, האוכל לא ממש אותו דבר, אבל לכוכבים זה לא ממש משנה, כי כוכב, הוא כוכב, הוא כוכב, בכל מקום שבו הוא זורח :)
איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה(יאללה, ראש העין!), מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון), יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד.
בתוכנית הם מבלים ועובדים חודש ימים בעיר הסרטים ההודית השוקקת, הוליווד של הטיקה, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.
הם גרים בדירת שחקנים מצוידת, ומשתלבים מדי יום בלימודים, ונשלחים לאודישנים. במהלך התקופה, הכוכבים מאומנים ע"י מיטב המומחים בתחומים הבאים: משחק, ריקוד, שירה, לימוד השפה ההודית, ואמנויות לחימה כחלק מתפקידי אקשן בסרטים. את התהליך ילווה סוכן שחקנים מהתעשייה המקומית שמכיר את רזי העיר וידחוף אותם אל ההצלחה – תפקיד בסרט בוליוודי.
לכבוד הסדרה הוזמנתי לערב במסעדת טנדורי, המסעדה של רינה פושקרנה בהרצליה פיתוח, כדי ללמוד להכין סמוסות, לטעום מאווירת בוליווד, ולהיפגש עם שחקני הסדרה.
אז מה היה לנו בערב הכ"כ מוצלח הזה, בחסות ההפקה של YES COMEDY?
נו, כמו תמיד, הגעה, חיבוקים ונשיקות. הבלוגרים עם עצמם, הכוכבים עם עצמם, ורינה עם כולם :)
למדנו להכין סמוסות, כשאיציק כהן הפתיע והתגלה ככשרון לא רק כשחקן ורקדן, אלא גם כבשלן מעולה :)
יאללה, לעבודה. יש לנו סמוסות להכין :)
סמוסה במילוי ירקות
באדיבות השפית רינה פושקרנה, מסעדת טנדורי
מצרכים
לבצק:
200 גרם קמח לבן
2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
1 כפית מלח
1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן
1/2 כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)
8 כפיות מים קרים
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
למלית:
1 כף שמן
1/2 כפית זרעי כמון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
1 כף צימוקים שחורים
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק
2 כוסות שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. הבצק:
מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
2. המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
3. מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
4. הכנת הסמוסות:
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
5. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים.
6. חוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים.
7. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות.
איציק כהן הכין קונוס מושלם!
וגם מילא אותו :)
8. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.
טיפים קטנים:
• ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים - אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
• אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.
כמובן שאחרי הכנת הסמוסות היינו רעבים אש.
בכל זאת, האוכל ההודי מריח טוב, נראה טוב, צבעוני בטירוף, וטעים... אש :)
אכלנו המון מאכלים מידיה הכ"כ נהדרות של רינה פושקרנה, מלכת האוכל ההודי בארץ.בכל זאת, האוכל ההודי מריח טוב, נראה טוב, צבעוני בטירוף, וטעים... אש :)
לסיום השתתפנו בסדנת ריקוד הודי, בהנחייתה של הכוריאוגרפית קים גורדון.
היה מצחיק לאללה לראות את כולם רוקדים לצלילי שיר הנושא של הסדרה: "בולה, בולה, בולה בולה, בוליווד".
מעבר לבלוגרים, לשחקנים, ולרינה פושקרנה, היו עוד נוכחים בערב הזה החבר'ה שאחראים על הסדרה המשעשעת הזו:
דגנית אטיאס גיגי- מנהלת מחלקת הפקות מקור, אגף תוכן yes
רוני פרי- מפיקה ראשית ומנהלת תחום דוקו, אגף תוכן yes
ירון ליכטנשטיין- יוצר הסדרה בוליווד ובעלים של חברת ADD
אליאב גולדפריד- קריאייטיב בוליווד
אבי יפה-עורך ראשי בוליווד
יואב חיון- מפיק ראשי בוליווד
תגובות
הוסף רשומת תגובה