דילוג לתוכן הראשי

סלט עדשים, סלק וקייל ברוטב ויניגרט רימונים עם באגט קראנצ'י. סלט חורפי מנחם :)





כי מה צריך יותר מסלט טוב?
הוא מתאים כארוחת בוקר, צהריים, או ערב,
יש בו הרבה דברים טובים,
הוא מכיל את כל הדברים החשובים מהתצרוכת היומית(ירקות, קטניות, פחמימות ושומנים),
והכי חשוב: הוא מתקתק וטעים :)

כשקיבלתי שתי אריזות של המוצר החדש של עלית, באגט קראנצ', חשבתי מה לעשות איתן.
ניסיתי את הבאגט קראנצ' בטעם שום, היה מתובל מדי לטעמי, אך השתלב נהדר במרק בצל צרפתי.
כי באגט, זה באגט, ומרק בצל זה הכי צרפת שיש :)
האריזה של הבאגט קראנצ' השנייה, בטעם טבעי, התחילה בנישנוש עם גבינה, והסתיימה כתוספת מפוארת לסלט אדום מתקתק עם המון דברים טובים.
אז הנה, מתכון לסלט האדום שלי, ותהנו :)

סלט עדשים, סלק וקייל עם אגוזים, חמוציות, גרעיני דלעת ופטה, ברוטב ויניגרט רימונים

מצרכים:




2 כוסות עדשים מבושלות.
* עדיף להשתמש בעדשים שחורות, הן שומרות טוב יותר על צורתן ומתקבלות יפה יותר בסלט.
עלים מ-2 ענפים של קייל, מופרדים מהגזע.
*את ההפרדה עושים בקלות- תופסים את הענף ומושכים את העלים כלפי מטה.
1 סלק חתוך לקוביות
*כדי לשמור על אחידות הקוביות אני חותכת לריבוע גדול, וממנו חותכת קוביות
2 כפות חמוציות
כף גרעיני דלעת
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
מעט גבינת פטה 
באגט קראנצ' של עלית

לרוטב:
60 מ"ל שמן זית איכותי(אני משתמשת בשמן המעולה של שמנא)
כפית חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
רבע כפית מלח
1/2 כפית לימון סחוט

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים 25 דקות עד לריכוך(אל דנטה).
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתאחדים, מנערים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
כשהעדשים מוכנות מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
מניחים בצד.
במחבת קולים טיפה את גרעיני הדלעת, מניחים בצלוחית בצד.
כותשים את אגוזי המלך.
במחבת שמים 2 כפות סוכר חום ושלוש כפות מים, ומקרמלים את האגוזים.
לאחר שהאגוזים מקורמלים מוסיפים את הסלק שחתוך לקוביות קטנות, ומערבבים עד שגם הסלק מקבל קירמול קל.
מוסיפים את הקייל, חתוך לרצועות דקות, ומערבבים במחבת כדקה.
מוציאים את התערובת של האגוזים+סלק+קייל לקערה שבה נערבב את הסלט.
לקערה הזו מוסיפים את העדשים והחמוציות.
לוקחים כארבע פרוסות של באגט קראנצ', ושוברים לחתיכות גסות. מוסיפים לסלט.
מוסיפים 2 כפות רוטב, ומערבבים קלות.
שופכים לצלחת הגשה, מפזרים מעט קוביות גבינת פטה ואת גרעיני הדלעת.
מעטרים בבאגט קראנצ' שלמים, ומלמעלה מזלפים מעט שמן זית, 
מגישים ומתענגים :)



















תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)