כי מה צריך יותר מסלט טוב?
הוא מתאים כארוחת בוקר, צהריים, או ערב,
יש בו הרבה דברים טובים,
הוא מכיל את כל הדברים החשובים מהתצרוכת היומית(ירקות, קטניות, פחמימות ושומנים),
והכי חשוב: הוא מתקתק וטעים :)
כשקיבלתי שתי אריזות של המוצר החדש של עלית, באגט קראנצ', חשבתי מה לעשות איתן.
ניסיתי את הבאגט קראנצ' בטעם שום, היה מתובל מדי לטעמי, אך השתלב נהדר במרק בצל צרפתי.
כי באגט, זה באגט, ומרק בצל זה הכי צרפת שיש :)
האריזה של הבאגט קראנצ' השנייה, בטעם טבעי, התחילה בנישנוש עם גבינה, והסתיימה כתוספת מפוארת לסלט אדום מתקתק עם המון דברים טובים.
אז הנה, מתכון לסלט האדום שלי, ותהנו :)
סלט עדשים, סלק וקייל עם אגוזים, חמוציות, גרעיני דלעת ופטה, ברוטב ויניגרט רימונים
מצרכים:
2 כוסות עדשים מבושלות.
* עדיף להשתמש בעדשים שחורות, הן שומרות טוב יותר על צורתן ומתקבלות יפה יותר בסלט.
עלים מ-2 ענפים של קייל, מופרדים מהגזע.
*את ההפרדה עושים בקלות- תופסים את הענף ומושכים את העלים כלפי מטה.
1 סלק חתוך לקוביות
*כדי לשמור על אחידות הקוביות אני חותכת לריבוע גדול, וממנו חותכת קוביות
2 כפות חמוציות
כף גרעיני דלעת
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
מעט גבינת פטה
באגט קראנצ' של עלית
לרוטב:
60 מ"ל שמן זית איכותי(אני משתמשת בשמן המעולה של שמנא)
כפית חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
רבע כפית מלח
1/2 כפית לימון סחוט
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים 25 דקות עד לריכוך(אל דנטה).
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתאחדים, מנערים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
כשהעדשים מוכנות מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
מניחים בצד.
במחבת קולים טיפה את גרעיני הדלעת, מניחים בצלוחית בצד.
כותשים את אגוזי המלך.
במחבת שמים 2 כפות סוכר חום ושלוש כפות מים, ומקרמלים את האגוזים.
לאחר שהאגוזים מקורמלים מוסיפים את הסלק שחתוך לקוביות קטנות, ומערבבים עד שגם הסלק מקבל קירמול קל.
מוסיפים את הקייל, חתוך לרצועות דקות, ומערבבים במחבת כדקה.
מוציאים את התערובת של האגוזים+סלק+קייל לקערה שבה נערבב את הסלט.
לקערה הזו מוסיפים את העדשים והחמוציות.
לוקחים כארבע פרוסות של באגט קראנצ', ושוברים לחתיכות גסות. מוסיפים לסלט.
מוסיפים 2 כפות רוטב, ומערבבים קלות.
שופכים לצלחת הגשה, מפזרים מעט קוביות גבינת פטה ואת גרעיני הדלעת.
מעטרים בבאגט קראנצ' שלמים, ומלמעלה מזלפים מעט שמן זית,
מגישים ומתענגים :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה