דילוג לתוכן הראשי

סלט עדשים, סלק וקייל ברוטב ויניגרט רימונים עם באגט קראנצ'י. סלט חורפי מנחם :)





כי מה צריך יותר מסלט טוב?
הוא מתאים כארוחת בוקר, צהריים, או ערב,
יש בו הרבה דברים טובים,
הוא מכיל את כל הדברים החשובים מהתצרוכת היומית(ירקות, קטניות, פחמימות ושומנים),
והכי חשוב: הוא מתקתק וטעים :)

כשקיבלתי שתי אריזות של המוצר החדש של עלית, באגט קראנצ', חשבתי מה לעשות איתן.
ניסיתי את הבאגט קראנצ' בטעם שום, היה מתובל מדי לטעמי, אך השתלב נהדר במרק בצל צרפתי.
כי באגט, זה באגט, ומרק בצל זה הכי צרפת שיש :)
האריזה של הבאגט קראנצ' השנייה, בטעם טבעי, התחילה בנישנוש עם גבינה, והסתיימה כתוספת מפוארת לסלט אדום מתקתק עם המון דברים טובים.
אז הנה, מתכון לסלט האדום שלי, ותהנו :)

סלט עדשים, סלק וקייל עם אגוזים, חמוציות, גרעיני דלעת ופטה, ברוטב ויניגרט רימונים

מצרכים:




2 כוסות עדשים מבושלות.
* עדיף להשתמש בעדשים שחורות, הן שומרות טוב יותר על צורתן ומתקבלות יפה יותר בסלט.
עלים מ-2 ענפים של קייל, מופרדים מהגזע.
*את ההפרדה עושים בקלות- תופסים את הענף ומושכים את העלים כלפי מטה.
1 סלק חתוך לקוביות
*כדי לשמור על אחידות הקוביות אני חותכת לריבוע גדול, וממנו חותכת קוביות
2 כפות חמוציות
כף גרעיני דלעת
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
מעט גבינת פטה 
באגט קראנצ' של עלית

לרוטב:
60 מ"ל שמן זית איכותי(אני משתמשת בשמן המעולה של שמנא)
כפית חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
רבע כפית מלח
1/2 כפית לימון סחוט

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים 25 דקות עד לריכוך(אל דנטה).
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתאחדים, מנערים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
כשהעדשים מוכנות מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
מניחים בצד.
במחבת קולים טיפה את גרעיני הדלעת, מניחים בצלוחית בצד.
כותשים את אגוזי המלך.
במחבת שמים 2 כפות סוכר חום ושלוש כפות מים, ומקרמלים את האגוזים.
לאחר שהאגוזים מקורמלים מוסיפים את הסלק שחתוך לקוביות קטנות, ומערבבים עד שגם הסלק מקבל קירמול קל.
מוסיפים את הקייל, חתוך לרצועות דקות, ומערבבים במחבת כדקה.
מוציאים את התערובת של האגוזים+סלק+קייל לקערה שבה נערבב את הסלט.
לקערה הזו מוסיפים את העדשים והחמוציות.
לוקחים כארבע פרוסות של באגט קראנצ', ושוברים לחתיכות גסות. מוסיפים לסלט.
מוסיפים 2 כפות רוטב, ומערבבים קלות.
שופכים לצלחת הגשה, מפזרים מעט קוביות גבינת פטה ואת גרעיני הדלעת.
מעטרים בבאגט קראנצ' שלמים, ומלמעלה מזלפים מעט שמן זית, 
מגישים ומתענגים :)



















תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.