דלג לתוכן הראשי

סלט עדשים, סלק וקייל ברוטב ויניגרט רימונים עם באגט קראנצ'י. סלט חורפי מנחם :)





כי מה צריך יותר מסלט טוב?
הוא מתאים כארוחת בוקר, צהריים, או ערב,
יש בו הרבה דברים טובים,
הוא מכיל את כל הדברים החשובים מהתצרוכת היומית(ירקות, קטניות, פחמימות ושומנים),
והכי חשוב: הוא מתקתק וטעים :)

כשקיבלתי שתי אריזות של המוצר החדש של עלית, באגט קראנצ', חשבתי מה לעשות איתן.
ניסיתי את הבאגט קראנצ' בטעם שום, היה מתובל מדי לטעמי, אך השתלב נהדר במרק בצל צרפתי.
כי באגט, זה באגט, ומרק בצל זה הכי צרפת שיש :)
האריזה של הבאגט קראנצ' השנייה, בטעם טבעי, התחילה בנישנוש עם גבינה, והסתיימה כתוספת מפוארת לסלט אדום מתקתק עם המון דברים טובים.
אז הנה, מתכון לסלט האדום שלי, ותהנו :)

סלט עדשים, סלק וקייל עם אגוזים, חמוציות, גרעיני דלעת ופטה, ברוטב ויניגרט רימונים

מצרכים:




2 כוסות עדשים מבושלות.
* עדיף להשתמש בעדשים שחורות, הן שומרות טוב יותר על צורתן ומתקבלות יפה יותר בסלט.
עלים מ-2 ענפים של קייל, מופרדים מהגזע.
*את ההפרדה עושים בקלות- תופסים את הענף ומושכים את העלים כלפי מטה.
1 סלק חתוך לקוביות
*כדי לשמור על אחידות הקוביות אני חותכת לריבוע גדול, וממנו חותכת קוביות
2 כפות חמוציות
כף גרעיני דלעת
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
מעט גבינת פטה 
באגט קראנצ' של עלית

לרוטב:
60 מ"ל שמן זית איכותי(אני משתמשת בשמן המעולה של שמנא)
כפית חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
כפית רכז רימונים
רבע כפית מלח
1/2 כפית לימון סחוט

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים 25 דקות עד לריכוך(אל דנטה).
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתאחדים, מנערים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
כשהעדשים מוכנות מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
מניחים בצד.
במחבת קולים טיפה את גרעיני הדלעת, מניחים בצלוחית בצד.
כותשים את אגוזי המלך.
במחבת שמים 2 כפות סוכר חום ושלוש כפות מים, ומקרמלים את האגוזים.
לאחר שהאגוזים מקורמלים מוסיפים את הסלק שחתוך לקוביות קטנות, ומערבבים עד שגם הסלק מקבל קירמול קל.
מוסיפים את הקייל, חתוך לרצועות דקות, ומערבבים במחבת כדקה.
מוציאים את התערובת של האגוזים+סלק+קייל לקערה שבה נערבב את הסלט.
לקערה הזו מוסיפים את העדשים והחמוציות.
לוקחים כארבע פרוסות של באגט קראנצ', ושוברים לחתיכות גסות. מוסיפים לסלט.
מוסיפים 2 כפות רוטב, ומערבבים קלות.
שופכים לצלחת הגשה, מפזרים מעט קוביות גבינת פטה ואת גרעיני הדלעת.
מעטרים בבאגט קראנצ' שלמים, ומלמעלה מזלפים מעט שמן זית, 
מגישים ומתענגים :)



















פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.