דלג לתוכן הראשי

פנקייק אוראו מושחת וקל להכנה עם שוקולד מילקה. תענוג!













לפני כשבוע ביקרתי במקום שרובו על טהרת הפנקייקים: "רטרו פנקייק בר" בראשון לציון.
הבת שלי, שמטורפת על אוראו(בכל צורותיו), טעמה פנקייק אוראו, והחליטה שאני צריכה להכניס לתפריט של שבת בבוקר פנקייק אוראו.
קטן עלי :)
הצטיידתי בהמון אוראו, שוקולדים של מילקה, תותים, מחבת פנקייק ויצאתי לדרך :)

משתפת אתכם בפנקייק שהכנתי, שלושה סוגים, כשכמובן אתם חופשיים למלא ולעטר עם מה שאתם אוהבים

פנקיק אוראו ומילקה במגוון טעמים

מצרכים: (כ-14 פנקייקס)

לתערובת הפנקייקס:

2 ביצים
300 מ”ל חלב
250 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
110 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל

מצרכים למליות:

חבילה עוגיות אוראו(כתושות לפירורים גסים)
חבילה שוקולד חלב מילקה "אקסטרא קקאו"(מעולה!! טיפה מריר, יוצר גנאש טעים)
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
תותים(חתוכים לפרוסות דקות)
3 כפות גבינת ריקוטה (לא מלוחה!)
כף נוטלה או דומה

אופן ההכנה:
לפנקייקס

בקערה טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את הסוכר.
מנפים מעל את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
אני מעבירה את התערובת לכלי מזיגה מיוחד, כך שהתערובת נשפכת למחבת הפנקייק ללא נזילות, ועם שליטה על כמה אני מוזגת
מוזגים למחבת פנקייק
(אם אין, אפשר במחבת רגילה, הפנקייקים פשוט יצאו פחות מדויקים).
כשנוצרות בועות על גבי הפנקייק הופכים בעדינות.
מוציאים ומתחילים להרכיב את המנה.
חשוב חשוב חשוב!
מחבת שווה עושה את ההבדל. 

אני השתמשתי במחבת נהדרת מבית NORDIC WARE שמיוצרת בארה"ב, ויש לה יתרון עצום על פני כל מחבת אחרת - ציפוי ייחודי המוזרק למחבת בעת היציקה המונע הידבקות המזון למחבת, אין התפרקות של חומרי הגלם והיא גם אינה נשרטת בקלות.
הידית לא מתחממת בעת הבישול ונוחה לאחיזה.
אפשר לבשל ללא שימוש בשמן או בחמאה!!!
מחבת ל-7 פנקייקים, ניתן להשיג ברשת דומו-DOMO
וחוצמזה, את מותג NORDIC WARE ניתן לראות בכל תוכניות הבישול בערוצים 2, 10 וערוץ האוכל, בתוכניות הבישול הנבחרות: 
שגב במטבח, קרין גורן (סודות מתוקים), קרב סכינים, צחי בוקשסטר, גברים במטבח (משה אביב), חיים כהן ואייל שני מבשלים, ועוד. 
בקיצור- כלים טובים עושים עבודה טובה :)

אופן הכנה- מליות:

מכינים את הגנאש:
בקערה שמים את השוקולד חתוך לקוביות(100 גרם)
מרתיחים את השמנת המתוקה, ובשניה שהיא רותחת מכבים את האש, ומוזגים על השוקולד.
מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת מבריקה.
וזהו.
עכשיו נשאר לקשט ולמלא עם מה שבא לכם ואיך שבא לכם.

הרכבת פנקייק אוראו, גנאש מילקה ותותים


מניחים פנקייק על צלחת הגשה, שופכים עליו גנאש, מעל פירורי אוראו, ומעל מעטרים בתותים.
מעל מניחים עוד פנקייק, וחוזרים על הפעולה. 
אני מכינה שלוש שכבות של פנקייק. מגישים עם עוגיית אוראו(ציפוי לבן) בצד, כשעליה תות.

הרכבת פנקייק אוראו וגנאש מילקה אקסטרא קקאו


שמים פנקייק על צלחת הגשה, מעליו גנאש וכמות יפה של פירורי אוראו.

שעליו עוד שכבת גנאש, ועוד אוראו, ושוב, שלושה פנקייקים, ולמעלה עוד גנאש ואוראו.
הקישוט בצלחת: הרבה פירורי אוראו :)
הקישוט על הפנקייק: שברי שוקולד מילקה-אוראו.

הרכבת פנקייק קרם ריקוטה, תותים וגנאש שוקולד



מכינים קרם ריקוטה:
מערבבים 3 כפות ריקוטה עם כפית(עד כף) נוטלה.
מניחים פנקייק, מורחים מהקרם, ומניחים תותים.
שוב, שלוש שכבות, ובשכבת העליונה שופכים גנאש מעל.
מעטרים בתות שלם, ומגישים עם חצי עוגיית אוראו מצופה לבן.


וזהו.
ארוחת בוקר מושלמת!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.