דילוג לתוכן הראשי

פנקייק אוראו מושחת וקל להכנה עם שוקולד מילקה. תענוג!













לפני כשבוע ביקרתי במקום שרובו על טהרת הפנקייקים: "רטרו פנקייק בר" בראשון לציון.
הבת שלי, שמטורפת על אוראו(בכל צורותיו), טעמה פנקייק אוראו, והחליטה שאני צריכה להכניס לתפריט של שבת בבוקר פנקייק אוראו.
קטן עלי :)
הצטיידתי בהמון אוראו, שוקולדים של מילקה, תותים, מחבת פנקייק ויצאתי לדרך :)

משתפת אתכם בפנקייק שהכנתי, שלושה סוגים, כשכמובן אתם חופשיים למלא ולעטר עם מה שאתם אוהבים

פנקיק אוראו ומילקה במגוון טעמים

מצרכים: (כ-14 פנקייקס)

לתערובת הפנקייקס:

2 ביצים
300 מ”ל חלב
250 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
110 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל

מצרכים למליות:

חבילה עוגיות אוראו(כתושות לפירורים גסים)
חבילה שוקולד חלב מילקה "אקסטרא קקאו"(מעולה!! טיפה מריר, יוצר גנאש טעים)
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
תותים(חתוכים לפרוסות דקות)
3 כפות גבינת ריקוטה (לא מלוחה!)
כף נוטלה או דומה

אופן ההכנה:
לפנקייקס

בקערה טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את הסוכר.
מנפים מעל את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
אני מעבירה את התערובת לכלי מזיגה מיוחד, כך שהתערובת נשפכת למחבת הפנקייק ללא נזילות, ועם שליטה על כמה אני מוזגת
מוזגים למחבת פנקייק
(אם אין, אפשר במחבת רגילה, הפנקייקים פשוט יצאו פחות מדויקים).
כשנוצרות בועות על גבי הפנקייק הופכים בעדינות.
מוציאים ומתחילים להרכיב את המנה.
חשוב חשוב חשוב!
מחבת שווה עושה את ההבדל. 

אני השתמשתי במחבת נהדרת מבית NORDIC WARE שמיוצרת בארה"ב, ויש לה יתרון עצום על פני כל מחבת אחרת - ציפוי ייחודי המוזרק למחבת בעת היציקה המונע הידבקות המזון למחבת, אין התפרקות של חומרי הגלם והיא גם אינה נשרטת בקלות.
הידית לא מתחממת בעת הבישול ונוחה לאחיזה.
אפשר לבשל ללא שימוש בשמן או בחמאה!!!
מחבת ל-7 פנקייקים, ניתן להשיג ברשת דומו-DOMO
וחוצמזה, את מותג NORDIC WARE ניתן לראות בכל תוכניות הבישול בערוצים 2, 10 וערוץ האוכל, בתוכניות הבישול הנבחרות: 
שגב במטבח, קרין גורן (סודות מתוקים), קרב סכינים, צחי בוקשסטר, גברים במטבח (משה אביב), חיים כהן ואייל שני מבשלים, ועוד. 
בקיצור- כלים טובים עושים עבודה טובה :)

אופן הכנה- מליות:

מכינים את הגנאש:
בקערה שמים את השוקולד חתוך לקוביות(100 גרם)
מרתיחים את השמנת המתוקה, ובשניה שהיא רותחת מכבים את האש, ומוזגים על השוקולד.
מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת מבריקה.
וזהו.
עכשיו נשאר לקשט ולמלא עם מה שבא לכם ואיך שבא לכם.

הרכבת פנקייק אוראו, גנאש מילקה ותותים


מניחים פנקייק על צלחת הגשה, שופכים עליו גנאש, מעל פירורי אוראו, ומעל מעטרים בתותים.
מעל מניחים עוד פנקייק, וחוזרים על הפעולה. 
אני מכינה שלוש שכבות של פנקייק. מגישים עם עוגיית אוראו(ציפוי לבן) בצד, כשעליה תות.

הרכבת פנקייק אוראו וגנאש מילקה אקסטרא קקאו


שמים פנקייק על צלחת הגשה, מעליו גנאש וכמות יפה של פירורי אוראו.

שעליו עוד שכבת גנאש, ועוד אוראו, ושוב, שלושה פנקייקים, ולמעלה עוד גנאש ואוראו.
הקישוט בצלחת: הרבה פירורי אוראו :)
הקישוט על הפנקייק: שברי שוקולד מילקה-אוראו.

הרכבת פנקייק קרם ריקוטה, תותים וגנאש שוקולד



מכינים קרם ריקוטה:
מערבבים 3 כפות ריקוטה עם כפית(עד כף) נוטלה.
מניחים פנקייק, מורחים מהקרם, ומניחים תותים.
שוב, שלוש שכבות, ובשכבת העליונה שופכים גנאש מעל.
מעטרים בתות שלם, ומגישים עם חצי עוגיית אוראו מצופה לבן.


וזהו.
ארוחת בוקר מושלמת!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)