דילוג לתוכן הראשי

הסוד להכנת אומלט מושלם ופיצה הורסת בבית :)





למי מאיתנו לא מתחשק להכין ארוחות ערב שוות בבית?
לפעמים בא לנו פיצה ביתית, טעימה, עם כל התוספות שאנחנו אוהבים ושברשתות דומינו'ס/האט/אחרים אין.
למשל, פיצה עם תרד וביצים :)

או אומלט, אוורירי כזה, עם כל התוספות הטעימות שהופכות את האומלט לביתי ומושלם:
השתתפתי באירוע השקת ליין החורף של חברת Breville, חברה אוסטרלית בעלת ותק של 82 שנה בענף(!).
היא נוסדה בשנת 1932 מאז ועד היום מוצריה משווקים בהצלחה רבה לכל רחבי העולם, וגם בישראל :)
לידיעה: Breville פיתחה והמציאה את טוסטר הסנדוויץ', הבלנדר ומעבד המזון במטרה להקל על עבודות המטבח השונות.
נחזור לפיצה :)
מי שהדגים את השימוש במוצרים והכין לנו פיצות ואומלטים מלאי תוספות ומעוף, הוא השף המוערך גיא פרץ.
הכנו שלושה סוגי מזון שכולם אוהבים: פיצה, אומלט וופל בלגי.
אני אתחיל דווקא עם האומלטים, כי מכשיר האומלטים הפך לאהוד מאד על הבן שלי, והוא מכין לעצמו אומלטים בכל שבת שהוא חוזר מהצבא.
אני תמיד דואגת שבשבתות האלו יהיו במקרר תוספות שונות ומגוונות, כך שהוא יוכל להכין אומלט בדיוק כמו שבא לו :)
ככה נראה האומלט כשהוא יוצא מהמכשיר הכ"כ יעיל הזה :)
המכשיר נראה כמו טוסטר ביתי "רגיל"
אבל כשפותחים אותו הוא כבר נראה קצת אחרת :)
שופכים לתוכו את הביצים הטרופות(מקסימום 3 ביצים בכל צד)
ומתחילים להשתולל עם התוספות :)
הכל הולך!!
החל מעשבי תיבול, דרך אומלט עם פטריות, פלפלים קלויים, גבינות, או כל הרכב אחר שאתם אוהבים.










אין מה להגיד: אני אוהבת את המכשיר הזה :)
סוגרים לכעשר דקות, ויוצאים אומלטים משגעים!!


עם כל הכבוד לאומלטים, ויש כבוד, המאכל שהכי הולך אצלנו בבית הוא, איך לא, פיצה :)
אפילו הבת שלי, שמאד מאד מאד בררנית באוכל, ואין מצב שהיא תאכל אומלט, תאכל בשמחה פיצה(אבל רק עם זיתים ירוקים).
בשביל זה יש את דומינו'ס :)
הבן שלי ואני אוהבים את הפיצות שלנו מגוונות, מרגשות, עם תוספות שונות ומשונות, ואני בטוחה שאם מכשיר הפיצה הזה היה שווה לכל כיס, הייתי רוכשת אותו בשמחה :)
אין ספק, הוא מכשיר מדהים, אבל יש לו שני חסרונות: מחיר ומקום על השיש.
בעיניי, הוא מתאים מאד לבתי קפה קטנים, שרוצים להוסיף לתפריט פיצה, אבל לא רוצים להכניס טאבון.
אהה, וגם לאלו שיש להם מטבח שווה עם שיש ענק, כי אצלי השיש כבר עמוס במכשירים שווים, שונים ומשונים :)
מכשיר הפיצה של Breville מפיק פיצות מעולות בטכנולוגיה של תנור לבנים.
אפשר לאפות בו פיצה דקה ופריכה והתוצאה, כמו שתכף תראו בתמונות, מדהימה :)
השף גיא פרץ הדגים לנו הכנת פיצות במכשיר, תראו כמה הבצק דק:
בתנור הפיצה מדגם bpz-600 יש גופי חימום עליונים ותחתונים, שמחממים את אבן התנור ל-350 מעלות.
יש בו גם חלון בקרה המיועד לצפייה בהתקדמות תהליך האפייה. 
ככה הפיצה נכנסת למכשיר:
וככה היא יוצאת אחרי כמה דקות, ואפילו לא צריך לתת טיפ לשליח :)
השף גיא פרץ ביחד עם הצוות שלו פינקו אותנו בהמון פיצות.
דיאטטי זה לא היה, אבל טעים ממש כן :)



 ואפילו פיצה שקשוקה הייתה!!!
גאוני :)
המחיר המומלץ לצרכן: 1,050 ש"ח. לא זול, ומצד שני- 10 הזמנות בדומינו'ס=מכשיר פיצה להרבה שנים :)
המכשיר השלישי שהתענגנו עליו הוא מכשיר וופל בלגי מושלם :)
מכשיר ביתי להכנת ופל בלגי, אפשר לאפות בו 2 או 4 ופלים, בדרגות פריכות שונות.
המכשיר הזה לכל הדעות הוא מכשיר "משוכלל", ולמרות שהוא מוצג כ"מכשיר ביתי", אני חושבת שהוא מכשיר חובה בכל בית קפה טוב :)
המכשיר מחשב אוטומטית את זמן ההכנה, עד לקבלת הוופלים בדרגת הפריכות הרצויה.
יש בו 4 תוכניות הכנה שונות, ל-4 דרגות פריכות.
סביב גוף החימום יש שוליים רחבים ועמוקים, המונעים נזילת בלילה עודפת.
המכשיר נמכר בשתי גרסאות: להכנת 2 ופלים בו זמנית, או להכנת 4 ופלים.
גיא הכין לנו 2 סוגי וופל בלגי- מתוק ומלוח.
היה טעים לאללה, ודווקא המלוח היה רעיון שלא חשבתי עליו מעולם:)


המחיר? אהמממ... לא זול בכלל, ומצד שני, למי שמאד אוהב ופל בלגי- זה מכשיר מושלם, אולי הכי טוב שלי באופן אישי יצא לפגוש.
מחירים: מכשיר להכנת 2 ופלים: 1,490 שקל. מכשיר להכנת 4 ופלים: 1,800 שקל.
סיכום:
היה ארוע משובח, טעים, והכי חשוב?
Breville, טעים להכיר :)


איפה אפשר להשיג את המוצרים של חברת Breville האוסטרלית?
ברשתות החשמל המובחרות: טרקלין, אלמ, ביג אלקטריק, מחסני חשמל.
בחנויות כלי הבית המובחרות: קוק סטור, קוק אנד בייק ופור שף.
קישור לאתר החברה
www.Breville.co.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.