דלג לתוכן הראשי

הסוד להכנת אומלט מושלם ופיצה הורסת בבית :)





למי מאיתנו לא מתחשק להכין ארוחות ערב שוות בבית?
לפעמים בא לנו פיצה ביתית, טעימה, עם כל התוספות שאנחנו אוהבים ושברשתות דומינו'ס/האט/אחרים אין.
למשל, פיצה עם תרד וביצים :)

או אומלט, אוורירי כזה, עם כל התוספות הטעימות שהופכות את האומלט לביתי ומושלם:
השתתפתי באירוע השקת ליין החורף של חברת Breville, חברה אוסטרלית בעלת ותק של 82 שנה בענף(!).
היא נוסדה בשנת 1932 מאז ועד היום מוצריה משווקים בהצלחה רבה לכל רחבי העולם, וגם בישראל :)
לידיעה: Breville פיתחה והמציאה את טוסטר הסנדוויץ', הבלנדר ומעבד המזון במטרה להקל על עבודות המטבח השונות.
נחזור לפיצה :)
מי שהדגים את השימוש במוצרים והכין לנו פיצות ואומלטים מלאי תוספות ומעוף, הוא השף המוערך גיא פרץ.
הכנו שלושה סוגי מזון שכולם אוהבים: פיצה, אומלט וופל בלגי.
אני אתחיל דווקא עם האומלטים, כי מכשיר האומלטים הפך לאהוד מאד על הבן שלי, והוא מכין לעצמו אומלטים בכל שבת שהוא חוזר מהצבא.
אני תמיד דואגת שבשבתות האלו יהיו במקרר תוספות שונות ומגוונות, כך שהוא יוכל להכין אומלט בדיוק כמו שבא לו :)
ככה נראה האומלט כשהוא יוצא מהמכשיר הכ"כ יעיל הזה :)
המכשיר נראה כמו טוסטר ביתי "רגיל"
אבל כשפותחים אותו הוא כבר נראה קצת אחרת :)
שופכים לתוכו את הביצים הטרופות(מקסימום 3 ביצים בכל צד)
ומתחילים להשתולל עם התוספות :)
הכל הולך!!
החל מעשבי תיבול, דרך אומלט עם פטריות, פלפלים קלויים, גבינות, או כל הרכב אחר שאתם אוהבים.










אין מה להגיד: אני אוהבת את המכשיר הזה :)
סוגרים לכעשר דקות, ויוצאים אומלטים משגעים!!


עם כל הכבוד לאומלטים, ויש כבוד, המאכל שהכי הולך אצלנו בבית הוא, איך לא, פיצה :)
אפילו הבת שלי, שמאד מאד מאד בררנית באוכל, ואין מצב שהיא תאכל אומלט, תאכל בשמחה פיצה(אבל רק עם זיתים ירוקים).
בשביל זה יש את דומינו'ס :)
הבן שלי ואני אוהבים את הפיצות שלנו מגוונות, מרגשות, עם תוספות שונות ומשונות, ואני בטוחה שאם מכשיר הפיצה הזה היה שווה לכל כיס, הייתי רוכשת אותו בשמחה :)
אין ספק, הוא מכשיר מדהים, אבל יש לו שני חסרונות: מחיר ומקום על השיש.
בעיניי, הוא מתאים מאד לבתי קפה קטנים, שרוצים להוסיף לתפריט פיצה, אבל לא רוצים להכניס טאבון.
אהה, וגם לאלו שיש להם מטבח שווה עם שיש ענק, כי אצלי השיש כבר עמוס במכשירים שווים, שונים ומשונים :)
מכשיר הפיצה של Breville מפיק פיצות מעולות בטכנולוגיה של תנור לבנים.
אפשר לאפות בו פיצה דקה ופריכה והתוצאה, כמו שתכף תראו בתמונות, מדהימה :)
השף גיא פרץ הדגים לנו הכנת פיצות במכשיר, תראו כמה הבצק דק:
בתנור הפיצה מדגם bpz-600 יש גופי חימום עליונים ותחתונים, שמחממים את אבן התנור ל-350 מעלות.
יש בו גם חלון בקרה המיועד לצפייה בהתקדמות תהליך האפייה. 
ככה הפיצה נכנסת למכשיר:
וככה היא יוצאת אחרי כמה דקות, ואפילו לא צריך לתת טיפ לשליח :)
השף גיא פרץ ביחד עם הצוות שלו פינקו אותנו בהמון פיצות.
דיאטטי זה לא היה, אבל טעים ממש כן :)



 ואפילו פיצה שקשוקה הייתה!!!
גאוני :)
המחיר המומלץ לצרכן: 1,050 ש"ח. לא זול, ומצד שני- 10 הזמנות בדומינו'ס=מכשיר פיצה להרבה שנים :)
המכשיר השלישי שהתענגנו עליו הוא מכשיר וופל בלגי מושלם :)
מכשיר ביתי להכנת ופל בלגי, אפשר לאפות בו 2 או 4 ופלים, בדרגות פריכות שונות.
המכשיר הזה לכל הדעות הוא מכשיר "משוכלל", ולמרות שהוא מוצג כ"מכשיר ביתי", אני חושבת שהוא מכשיר חובה בכל בית קפה טוב :)
המכשיר מחשב אוטומטית את זמן ההכנה, עד לקבלת הוופלים בדרגת הפריכות הרצויה.
יש בו 4 תוכניות הכנה שונות, ל-4 דרגות פריכות.
סביב גוף החימום יש שוליים רחבים ועמוקים, המונעים נזילת בלילה עודפת.
המכשיר נמכר בשתי גרסאות: להכנת 2 ופלים בו זמנית, או להכנת 4 ופלים.
גיא הכין לנו 2 סוגי וופל בלגי- מתוק ומלוח.
היה טעים לאללה, ודווקא המלוח היה רעיון שלא חשבתי עליו מעולם:)


המחיר? אהמממ... לא זול בכלל, ומצד שני, למי שמאד אוהב ופל בלגי- זה מכשיר מושלם, אולי הכי טוב שלי באופן אישי יצא לפגוש.
מחירים: מכשיר להכנת 2 ופלים: 1,490 שקל. מכשיר להכנת 4 ופלים: 1,800 שקל.
סיכום:
היה ארוע משובח, טעים, והכי חשוב?
Breville, טעים להכיר :)


איפה אפשר להשיג את המוצרים של חברת Breville האוסטרלית?
ברשתות החשמל המובחרות: טרקלין, אלמ, ביג אלקטריק, מחסני חשמל.
בחנויות כלי הבית המובחרות: קוק סטור, קוק אנד בייק ופור שף.
קישור לאתר החברה
www.Breville.co.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?