דלג לתוכן הראשי

הולי מוזס! כן, גם כשהוא כשר:)




אזור "יכין סנטר" בפאתי פ"ת הפך לאחרונה לאזור בילוי קולינרי "רציני".
הרי עד לאחרונה, תושבי פ"ת סבלו מהיעדר מתחם בילויים ראוי, ואני, תושבת ראש העין, שגם היא לא בדיוק מעצמה קולינארית(כן, יש פה מלא ג'חנון וסלוף, וגם מרק רגל מעולה), חיפשתי מקומות בילוי קרובים שלא יאלצו אותי לנסוע לתל אביב ולחפש חניה.
ככה בשקט, או שאולי לא, המתחם הזה מגלה לי חודש בחודשו עוד מקום ששווה לצאת אליו, במיוחד כשבא לי לפנק את הנוער שלי, בלי לעמוד במטבח.

רשת מוזס, שהבינה את הצורך של תושבי פ"ת, פתחה סניף כשר ברחוב השחם 22, צמוד ל"יכין סנטר".
מגמת הכשר הגיעה אחרי עשור של "מוזס", כמו שאנחנו מכירים אותו.
הסניף הכשר הראשון נפתח בירושלים, ואחריו נפתח סניף פתח תקווה, שבו ביקרתי.
הוזמנתי לראות את הסניף, לדגום את ה"כשר", ולהביע את דעתי.
כן, וגם לספר לכם :)
מוזס, בשביל רובנו, זה המבורגר.
כי אין מה להגיד: ההמבורגר של מוזס טעים.
בגזרת האוכל, אין הבדל גדול בין מוזס הרגיל למוזס הכשר.
יש כמה מנות שהותאמו לקהל הסועדים שלא אוכל "גדי בחלב אימו", אבל למה להתקשקש בענייני כשרות, אין טוב ממראה עיניים :)
פתחנו את הארוחה בקוקטיילים המעולים של מוזס.
הקוקטיילים של מוזס טעימים להפליא, אבל מוזס זה מוזס.
במוזס אני רוצה בעיקר בשר :)
שיפודי פילה בקר במרינדה של פלפל שחור וצ'ילי מתקתק.
מנת פתיחה נחמדה שהשתלבה נפלא עם האלכוהול.
מנת פתיחה נוספת שאני מאד אהבתי- נאגטס עוף בקרמל תפוזי דם פיקנטי.
א. הגעתי מאד רעבה.
ב. עוף מתקתק הוא אחד מהחביבים עלי.
סלט צ'יקן סנטה פה
לבבות חסה רומית, עגבניות שרי, בצל סגול, צנוניות וקרוטוני שום מתובלים בוינגרט ליים מקסיקני.
היה ממש ממש מוצלח.
הסלט מגיע גם ללא תוספת העוף, למי שרוצה "סלט" :)
עוף במולה
סלסת עוף מוגשת על טורטיות פריכות מקמח תירס עם חסה, בצל, כוסברה וסלסה וורדה פיקנטית.
מנה נהדרת. קיפלתי את הטורטיה ואכלתי. החריפות פתחה לי את התיאבון, שגם ככה היה לא רע בכלל באותו ערב :)
את תפריט העיקריות פתחנו דווקא עם סנדוויץ' פורטבלו צמחוני.
פטריות פורטבלו צלויות, חסה, עגבנייה ומיונז רוקט.
טעים, אבל יסלחו לי הצמחונים. כשאני באה למוזס אני לא בעניין של סנדוויץ' פטריות, אני בעניין של סנדוויץ' אנטריקוט :)
בשבילי, זה סנדוויץ'!!!
פילי ביף סטייק
פרוסות אנטריקוט על הפלאנצ'ה, פלפל ירוק, בצל חרוך, פיקל חלפיניו, ביצת עין ומיונז פילדלפיה.
אין מילים. משובח ומענג.
בואו נודה על האמת: רובנו באים למוזס בשביל ההמבורגרים הטעימים והמגוונים, כי מוזס היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות של ההמבורגרים. אמריקה :)
קיבלנו את השילוש הקדוש(כי זה מוזס הכשר, הכל שם עמוס בקדושה) :)
מינימי
שלישיית ההמבורגרים הכי שווה במוזס, 100 גרם כל אחד. 
מיני ארט בורגר, מיני בקר קלאסי ומיני חובק-עולם מתחלף.
מחובקי העולם הגיע ירושלמי אסלי, שאני לא התחברתי אליו, כי אני וחצילים זה לא זה.
200 גרם תערובת של כבש ועגל, מוגש עם חציל קלוי, ביצה קשה וטחינה ירוקה פיקנטית.
מבחינתי, הוא אפילו לא היה מעורר תיאבון(סליחה, מוזס)
כמובן ששני ההמבורגרים האחרים היו נפלאים, כמו שיודעים לעשות במוזס.
המנה המאכזבת של הערב הייתה מנת טבעות הבצל.
אני מטורפת על טבעות בצל, אבל אלו שאכלתי במוזס היו דקות ושומניות מאד, וחבל.
בקיצור- במוזס הולכים על הפייבוריט- צ'יפס או וודג'ס(פלחי תפוחי אדמה מתובלים)
מה מאד אהבתי?
תפריט הבריאות של מוזס הגיש לי מנה מעולה, אבל ממש.
כשהילדים יאכלו המבורגר, אני אבחר שוב את מנת הסלמון המצוינת הזו.
מיסו סלמון
פילה סלמון ברוטב מיסו, צרוב בתנור, ובמקור על מצע ירקות ב-5 צבעים. 
אנחנו קיבלנו אותו על אורז בריאות: אורז יסמין, אורז אדום ואורז מלא בתוספת עדשים, אגוזי מלך וסלרי. 
מנת האורז מוגשת גם כתוספת נפרדת, והיא ממש מוצלחת בעיניי.
מקום כשר נמדד ביכולת שלו להוציא לשולחן קינוח כשר, שלא ירגיש כשר.
האם מוזס הצליחו?
בעיניי, קצת כן, וקצת לא.
עוגת השוקולד הייתה טובה, קצת כבדה, אבל גלידת וניל פרווה לא עושה לי את זה.
אין חיקוי טוב לגלידת שמנת.
טראפלס קייק
עוגה עשירה על טהרת השוקולד ושוקולד ועוד קצת שוקולד, מוגשת עם כדור גלידת וניל.
מנת הדונאטס תתחבב על ילדים, כנראה, אני פחות אהבתי.
הפעם זה היה גם הגלידה, וגם הדונאטס. ושוב, כמו שאמרתי: מנת ילדים נהדרת.
טריו דונאטס
שלושה דונאטס פריכים מוגשים עם רוטב וניל, פאדג’ שוקולד, גלידת וניל ואגוזים מסוכרים
כשחשבתי שכלום כבר לא יציל את המצב, כי אני בעייתית עם קינוחי פרווה, הגיע השוס:
קרם ברולה עם חלב קוקוס, שמהווה תחליף נפלא לשמנת שאנחנו כ"כ אוהבים :)
מנה נהדרת לרגישים ללקטוז, לרגישים לגלוטן, לחובבי האוכל התאילנדי, ולחובבי קרם הברולה בכלל, ושל מוזס בפרט.

לסיכום:
בסופו של דבר, 95% מהמנות שהתפריט הכשר מציע זהות למנות שנמכרות ביתר סניפי הרשת.

מוזס.
אחלה מקום לבשר, והכשרות לא מורגשת, למעט בקינוחים, שהם פחות כוס התה שלי.
אהה, וגם כוס הקפה ההפוך הייתה חסרה לי, אבל זה בקטנה :)
העיקר שיש בשר!



מוזס הכשר, סניף פתח תקווה

רחוב השחם 22

שעות פעילות הסניף:
א-ד: 12:00-02:00
ה: 12:00-04:00
מצאת השבת עד 02:00
עסקיות בימים א-ה 12:00-17:00


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?