דלג לתוכן הראשי

אוהבת/לא אוהבת, ומתכון מהיר לרעבים :)













והפעם: פוסט מלא סידן :)
שני מוצרים חדשים הגיעו אלי לטעימות.
הראשון, שייך לאחד הדברים הכי טעימים שיש בעולם: פיצה.

הגיעה אלי החדשה של דומינו'ס, פיצה סרירצ'ה.
בצק חריף ומעורר תיאבון, שהחריפות תלויה בכמה אתם רגישים לחריף.
לי היא הייתה חריפה, אבל מעוררת חשק לעוד ביס, ועוד ביס.
דומינו'ס היא "פיצת הבית" במשפחה שלי, והטעם החריף החדש מוסיף אלמנט מעניין וכיפי לחובבי הז'אנר.
יש רק בעיה אחת:
הבת שלי לא אוכלת חריף, אז עכשיו אני צריכה להזמין שתי משפחתיות בכל פעם כשבא לי על החריפה.
מצד שני, יש אחלה מבצעים על 2 משפחתיות, וגם ככה הכל מתחסל :)
ולא לשכוח: 100% מוצרלה.
חריף או לא, בלי 100% גבינה אמיתית זה לא פיצה!
סיכום: פיצה סרירצ'ה של דומינוס- אוהבת :)
מצרפת מתכון מהיר לפיצה ביתית בשתי דקות הכנה, זה מה שאני עושה כשהבת שלי אומרת בערב: אמא, אני רעבה!
ואפילו אין זמן לחכות לשליח, מרוב שהיא רעבה :)

הקליקו למתכון לפיצה בשתי דקות


המוצרים האחרים שנחתו אצלי לטעימות, הן שתי גבינות תום,
בטעמי זעתר ומרווה של מחלבת גלילי. 
מחלבת גלילי היא מחלבת בוטיק, שנמצאת, איך לא, בגליל :)
המחלבה ממוקמת באבירים, כשלצד גבינות התום מייצרת המחלבה גם גבינות קממבר, ברי, וולנסי, סנט מור, פקורינו ועוד. 
גבינת תום זעתר וגבינת תום מרווה מתבססות על חלב בקר וצאן, ואני פתחתי אותן בהנאה גדולה, וטעמתי.
עם יין אדום, כמובן, ככה אני אוהבת לאכול גבינות איכותיות.
הגבינות מכילות 29% שומן.
גבינת הזעתר מועשרת בתערובת זעתר.
היא הייתה הטעימה יותר, בעיניי, ואף שילבתי אותה בסלט, להעשרת הטעמים.
השנייה היא גבינת תום מרווה, כשאני פחות אהבתי.
המרווה מעניקה טעם דומיננטי, אני מעדיפה את הגבינות שלי עדינות יותר.
מבחינתי- מרווה זה לתה :)
מצד שני, יש כאלו שמכורים לגבינות עם מרווה, עבורם זה מושלם.

אפשר להשיג את הגבינות של מחלבת גלילי במקומות כמו טי טעם, עדן טבע מרקט, ומעדניות מובחרות.
לאתר האינטרנט של מחלבת גלילי

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?