דלג לתוכן הראשי

דה קרינה. רגעים של מתיקות צפונית.



בטיול הצפוני שעשיתי עם שרון, מצאנו פינת חמד אמיתית.

בסוף העולם, או בעצם ברמת הגולן(עין זיוון), נמצאת השוקולטיירית קרינה, שפתחה מקום מזמין ומלבב(ומתוק במיוחד) שנקרא "דה קרינה", שהוא בוטיק שוקולד, מרכז מבקרים, בית קפה, וחנות שבה אפשר לרכוש את המוצרים המיוצרים במקום.

קרינה צ'פלינסקי, שוקליטריית מומחית, היא דור שלישי למשפחת יצרני שוקולד מארגנטינה שיוצרת ליין רחב של פרלינים משובחים. היא גם ממש ממש מתוקה, לא סתם היא עושה שוקולד :)
השוקולדים נעשים בעבודת יד, ובסיור יצא לנו לראות איך מכינים שוקולדים.
הכי כיף היה לראות איך מכינים מקופלת :)
הדבר הראשון שעשינו כשהגענו לדה קרינה היה הדבר המתבקש:
לשבת בבית הקפה  עם משקה שוקולדי חם והורס במיוחד(צוללת מקופלת), כשלצידו הוגש פרלין טעים.
אחד לי, אחד לה :)
כזה איכותי לא תמצאו בצפון, מבטיחה לכם :)
החיוך של שרון לא מותיר מקום לספק. היה טעים, חמים, ובימים הקרירים של הצפון ה"עליון", זה המשקה הקלאסי.
לא לפספס!
אחרי שהתחממנו קצת, נכנסנו לסיור במרכז המבקרים. עברנו דרך החנות, והתחשק לי לאסוף מהמדפים המון אריזות של שוקולדים.
תתאפקי, שונית. תתאפקי. זה בסוף :)
ראינו סרט על קרינה, על תהליך ייצור השוקולד, והמשכנו לסדנה קלילה וחביבה, פעילות מקסימה למשפחות, וילדים בכלל יעופו על זה.
על שולחן הסדנה היו ערכות אישיות, עם פרודקטים שוקולדיים :)
שמנו כובעים(מזל ששרון מסכימה להצטלם, כי אני נראתי כמו עכברוש עם הכובע הזה) :)
 והתחלנו לעבוד.
כשהיא מחייכת גם אני מחייכת :)
(וכשהיא עצובה, אני לא מבינה, איך אפשר להיות עצובה, כשאת הילדה הכי יפה בגן? או בסדנה?)
 אלו שלי. לתפארת מדינת ישראל :)
וככה יצאנו משם. חובבות שוקולד עם תעודות :)
משם עברנו לפס הייצור, לראות קצת את העבודה במפעל הבוטיק הזה, איך מכינים פרלינים, וכמו שכבר הזכרתי, צפינו(גם) בהכנת מקופלת.
האמת? אין על מקופלת!!!
הסיור נגמר, ואנחנו ראינו רק שוקולד בעיניים.
נכנסנו לחנות כדי להחליט מה אנחנו לוקחות איתנו הביתה. נו, אתם יודעים, מתנות לילדים, לחברים, לבני זוג וכאלו :)
 אפשר לקחת מארזים סגורים, שיש להם "לוק" אלגנטי


אפשר לבחור במארזי צלופן
ויש גם פרלינים מעלפים(במיוחד ההוא עם פסגת החרמון המושלגת, שמקסים להביא מארז שלו כמתנה)





או טבלאות שוקולד מקסימות במגוון טעמים





מסקנה:

אם אתם נוסעים לטיול בצפון, אל תפספסו ביקור ב"דה קרינה".
שימו לב, המקום כשר, כך שסגור בשבתות וחגים.




דה קרינה, עין זיוון
טלפון להזמנות: 04-6993622 יש לתאם הגעה מראש.
שעות פתיחה:  9:00- 17:00 יום שישי 9:00- 15:00
מוצרי "דה-קרינה" בכשרות מהודרת, חלב ישראל.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.