דילוג לתוכן הראשי

דה קרינה. רגעים של מתיקות צפונית.



בטיול הצפוני שעשיתי עם שרון, מצאנו פינת חמד אמיתית.

בסוף העולם, או בעצם ברמת הגולן(עין זיוון), נמצאת השוקולטיירית קרינה, שפתחה מקום מזמין ומלבב(ומתוק במיוחד) שנקרא "דה קרינה", שהוא בוטיק שוקולד, מרכז מבקרים, בית קפה, וחנות שבה אפשר לרכוש את המוצרים המיוצרים במקום.

קרינה צ'פלינסקי, שוקליטריית מומחית, היא דור שלישי למשפחת יצרני שוקולד מארגנטינה שיוצרת ליין רחב של פרלינים משובחים. היא גם ממש ממש מתוקה, לא סתם היא עושה שוקולד :)
השוקולדים נעשים בעבודת יד, ובסיור יצא לנו לראות איך מכינים שוקולדים.
הכי כיף היה לראות איך מכינים מקופלת :)
הדבר הראשון שעשינו כשהגענו לדה קרינה היה הדבר המתבקש:
לשבת בבית הקפה  עם משקה שוקולדי חם והורס במיוחד(צוללת מקופלת), כשלצידו הוגש פרלין טעים.
אחד לי, אחד לה :)
כזה איכותי לא תמצאו בצפון, מבטיחה לכם :)
החיוך של שרון לא מותיר מקום לספק. היה טעים, חמים, ובימים הקרירים של הצפון ה"עליון", זה המשקה הקלאסי.
לא לפספס!
אחרי שהתחממנו קצת, נכנסנו לסיור במרכז המבקרים. עברנו דרך החנות, והתחשק לי לאסוף מהמדפים המון אריזות של שוקולדים.
תתאפקי, שונית. תתאפקי. זה בסוף :)
ראינו סרט על קרינה, על תהליך ייצור השוקולד, והמשכנו לסדנה קלילה וחביבה, פעילות מקסימה למשפחות, וילדים בכלל יעופו על זה.
על שולחן הסדנה היו ערכות אישיות, עם פרודקטים שוקולדיים :)
שמנו כובעים(מזל ששרון מסכימה להצטלם, כי אני נראתי כמו עכברוש עם הכובע הזה) :)
 והתחלנו לעבוד.
כשהיא מחייכת גם אני מחייכת :)
(וכשהיא עצובה, אני לא מבינה, איך אפשר להיות עצובה, כשאת הילדה הכי יפה בגן? או בסדנה?)
 אלו שלי. לתפארת מדינת ישראל :)
וככה יצאנו משם. חובבות שוקולד עם תעודות :)
משם עברנו לפס הייצור, לראות קצת את העבודה במפעל הבוטיק הזה, איך מכינים פרלינים, וכמו שכבר הזכרתי, צפינו(גם) בהכנת מקופלת.
האמת? אין על מקופלת!!!
הסיור נגמר, ואנחנו ראינו רק שוקולד בעיניים.
נכנסנו לחנות כדי להחליט מה אנחנו לוקחות איתנו הביתה. נו, אתם יודעים, מתנות לילדים, לחברים, לבני זוג וכאלו :)
 אפשר לקחת מארזים סגורים, שיש להם "לוק" אלגנטי


אפשר לבחור במארזי צלופן
ויש גם פרלינים מעלפים(במיוחד ההוא עם פסגת החרמון המושלגת, שמקסים להביא מארז שלו כמתנה)





או טבלאות שוקולד מקסימות במגוון טעמים





מסקנה:

אם אתם נוסעים לטיול בצפון, אל תפספסו ביקור ב"דה קרינה".
שימו לב, המקום כשר, כך שסגור בשבתות וחגים.




דה קרינה, עין זיוון
טלפון להזמנות: 04-6993622 יש לתאם הגעה מראש.
שעות פתיחה:  9:00- 17:00 יום שישי 9:00- 15:00
מוצרי "דה-קרינה" בכשרות מהודרת, חלב ישראל.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)