דילוג לתוכן הראשי

דה קרינה. רגעים של מתיקות צפונית.



בטיול הצפוני שעשיתי עם שרון, מצאנו פינת חמד אמיתית.

בסוף העולם, או בעצם ברמת הגולן(עין זיוון), נמצאת השוקולטיירית קרינה, שפתחה מקום מזמין ומלבב(ומתוק במיוחד) שנקרא "דה קרינה", שהוא בוטיק שוקולד, מרכז מבקרים, בית קפה, וחנות שבה אפשר לרכוש את המוצרים המיוצרים במקום.

קרינה צ'פלינסקי, שוקליטריית מומחית, היא דור שלישי למשפחת יצרני שוקולד מארגנטינה שיוצרת ליין רחב של פרלינים משובחים. היא גם ממש ממש מתוקה, לא סתם היא עושה שוקולד :)
השוקולדים נעשים בעבודת יד, ובסיור יצא לנו לראות איך מכינים שוקולדים.
הכי כיף היה לראות איך מכינים מקופלת :)
הדבר הראשון שעשינו כשהגענו לדה קרינה היה הדבר המתבקש:
לשבת בבית הקפה  עם משקה שוקולדי חם והורס במיוחד(צוללת מקופלת), כשלצידו הוגש פרלין טעים.
אחד לי, אחד לה :)
כזה איכותי לא תמצאו בצפון, מבטיחה לכם :)
החיוך של שרון לא מותיר מקום לספק. היה טעים, חמים, ובימים הקרירים של הצפון ה"עליון", זה המשקה הקלאסי.
לא לפספס!
אחרי שהתחממנו קצת, נכנסנו לסיור במרכז המבקרים. עברנו דרך החנות, והתחשק לי לאסוף מהמדפים המון אריזות של שוקולדים.
תתאפקי, שונית. תתאפקי. זה בסוף :)
ראינו סרט על קרינה, על תהליך ייצור השוקולד, והמשכנו לסדנה קלילה וחביבה, פעילות מקסימה למשפחות, וילדים בכלל יעופו על זה.
על שולחן הסדנה היו ערכות אישיות, עם פרודקטים שוקולדיים :)
שמנו כובעים(מזל ששרון מסכימה להצטלם, כי אני נראתי כמו עכברוש עם הכובע הזה) :)
 והתחלנו לעבוד.
כשהיא מחייכת גם אני מחייכת :)
(וכשהיא עצובה, אני לא מבינה, איך אפשר להיות עצובה, כשאת הילדה הכי יפה בגן? או בסדנה?)
 אלו שלי. לתפארת מדינת ישראל :)
וככה יצאנו משם. חובבות שוקולד עם תעודות :)
משם עברנו לפס הייצור, לראות קצת את העבודה במפעל הבוטיק הזה, איך מכינים פרלינים, וכמו שכבר הזכרתי, צפינו(גם) בהכנת מקופלת.
האמת? אין על מקופלת!!!
הסיור נגמר, ואנחנו ראינו רק שוקולד בעיניים.
נכנסנו לחנות כדי להחליט מה אנחנו לוקחות איתנו הביתה. נו, אתם יודעים, מתנות לילדים, לחברים, לבני זוג וכאלו :)
 אפשר לקחת מארזים סגורים, שיש להם "לוק" אלגנטי


אפשר לבחור במארזי צלופן
ויש גם פרלינים מעלפים(במיוחד ההוא עם פסגת החרמון המושלגת, שמקסים להביא מארז שלו כמתנה)





או טבלאות שוקולד מקסימות במגוון טעמים





מסקנה:

אם אתם נוסעים לטיול בצפון, אל תפספסו ביקור ב"דה קרינה".
שימו לב, המקום כשר, כך שסגור בשבתות וחגים.




דה קרינה, עין זיוון
טלפון להזמנות: 04-6993622 יש לתאם הגעה מראש.
שעות פתיחה:  9:00- 17:00 יום שישי 9:00- 15:00
מוצרי "דה-קרינה" בכשרות מהודרת, חלב ישראל.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.