דלג לתוכן הראשי

סלמון עטוף בפילו. מתכון נפלא לאירוח! שף אייל לביא מבשל בבית הבד שמנא.





כששמעתי שאייל לביא(רוקח 73, רוקח ים) מגיע להעביר סדנה בבית הבד החביב עלי, "שמנא" במושב חגור(5 דקות מהבית שלי),
ידעתי שאת זה אני לא מפספסת.
ביקור בשמנא הוא תמיד תענוג, במיוחד כשזו הזדמנות לחדש את פח השמן הקודם שכמעט מסתיים :)

הפעם, בנוסף לשף אייל לביא שהתארח, היה שימוש גם בגבינות המעולות, אבל ממש מעולות, של מחלבת עברי.
אם יוצא לכם, מומלץ להתקשר, ללכת לטעום, ולקנות. גבינות משובחות!!!
הגעתי לשמנא בשבת בבוקר. הפעילויות בשמנא הן במחירים ממש, אבל ממש סמליים, כך שהמקום היה מלא באנשים שכמוני, לא רצו לפספס :)
(פעילויות פברואר בסוף הפוסט. ערבי שירה, סדנאות להכנת סבונים, ועוד ועוד, והכל במחירים מצחיקים ואפילו בחינם)
והשף? חייך וחיכה שנתיישב.
אייל לביא הסביר על הסדנה, ומה הולך להיות בה:
 האיש של הגבינות, דוד עברי, הסביר קצת על הגבינות:
עברנו להכין את המנה הראשונה, קפרזה משוגעת.
אשכרה משוגעת.
תאמינו או לא, מחלבת עברי מייצרת "משטחי מוצרלה". דפי מוצרלה שלמים, שעל אחד כזה הוכנה הקפרזה הזו.
גם הרעיון מקסים, וגם הטעם היה מופלא.
על דף המוצרלה פוזר ממרח פסטו, מעליו שקדים קלויים, זעתר טרי, שמן זיתים(כף טפנאד+3 כפות שמן זית פישולין צרפתי), עגבניות שרי צבעוניות, בלסמי מצומצם, מלח ים, פלפל גרוס.
למנה שנייה הכין השף סביצ'ה על צזיקי סלק.
מנה מקסימה ומיוחדת, טעימה להפליא, ובכלל, השילוב בין הדג לצזיקי הכ"כ צבעוני הזה היה משובח.
יוגורט צאן סמיך של מחלבת עברי עורבב עם קוביות סלק חי, שומר חתוך, שום, מלח, פלפל, שמן זית ברנע פישולין וזרעי כוסברה.
על התערובת הזו הונח הדג הטרי. 
אכלתי מנה כפולה :)
בכל המנות בשבת הנעימה הזו, השתמש אייל לביא בשמן זית של שמנא, כמובן :)
כל מנה, וסוג שמן הזית שמתאים לה.


מנה שהפתיעה אותי מאד הייתה מנת הסלמון שעטוף בפילו.
כ"כ פשוטה, כ"כ מדליקה לאירוח, עם זמן הכנה קצר יחסית, ותחת הקונספט של "כל אחד יכול".
מכיוון שזו הייתה מנה כ"כ מתאימה לאירוח, אני מצרפת את המתכון להנאתכם.



מתכון לסלמון עטוף בפילו פריך 
במילוי טפאנד סורי, גבינת קממבר, עלי מנגולד ורוטב ויניגרט גזר
מתכון של השף אייל לביא

מצרכים ל-4 מנות
600 גרם פילה סלמון נקי ללא עור וללא עצמות
1 חב' קממבר חתוכה לפרוסות
צרור עלי מנגולד שטופים ונקיים
4 כפות טפנד מזיתים משובחים בשמן זית סורי(להשיג בשמנא, כמובן)
4 כפות שמן זית לטיגון
מלח
פלפל
חב' עלי פילו
שמן זית סורי

לרוטב ויניגרט גזר:
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
2 שיני שום שלמות
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס
1/4 כפית כמון
1 כף מחית לימונים כבושים
1 כף דבש
קורט מלח
קורט פלפל
1 כוס שמן זית סורי

אופן ההכנה:

  • לחלק את הסלמון ל-4 רצועות בנות 150 גרם כל אחת.
  • לחמם שמן זית במחבת ולהקפיץ את עלי המנגולד למשך 2-3 דקות. לתבל במלח ופלפל, להוריד מהאש ולסנן.
  • לפתוח עלה בצק פילו, למרוח בשמן זית ולקפל לחצי.
  • להניח פרוסה של פילה סלמון בחלק התחתון של הפילו, למרוח מעל שכבה עדינה של טפנאד זיתים, להוסיף רבע מכמות המנגולד, ולסיים עם 2-3 פרוסות של גבינת קממבר.
  • לעטוף את הדג והמילוי בעזרת הפילו, תוך כדי גלגול וסגירת הקצוות פנימה(כמו בלינצ'ס).
  • למרוח בשמן זית, לפזר שומשום או קצח ולהעביר לתבנית אפיה.
  • לחזור על הפעולה עם שלושת נתחי הסלמון הנותרים.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהפילו מוזהב.
  • להוציא ולהגיש חם עם רוטב ויניגרט גזר-כמון.
ויניגרט גזר כמון:
בסיר קטן לבשל את הגזרים, השום והג'ינג'ר.
כשהגזר מתרכך לסנן ולהעביר לבלנדר.
להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד לרוטב חלק וסמיך.
להשלים מלח או חמיצות.
אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל בעזרת כמה כפות מים.


אייל לביא ידוע בפאייה שהוא מכין.
באירוע השקת רוקח 73 המחודשת הוא הכין פאייה ענקית של פירות ים, שהייתה טעימה עד אין קץ.
גם לשמנא הוא הביא את מחבת הפאייה הענקית, רק שהפעם הוא הכין פאייה עוף.
היה טעים, אבל פירות ים מנצחים אצלי תמיד :)






קינחנו בעוגת... שמן זית :)

וזו הייתה ה"שפית" הקטנה והמתוקה שעזרה לאייל לביא לאורך כל הסדנא. מתוקה אמיתית, עזרה עם עלי הפילו וקישטה את העוגות.
אין ספק, יש לה עתיד :)

פעילויות פברואר בבית הבד שמנא:

**שמנא מארחת את יקב אליגוטה וגבינות משובחות למפגש מנצח של שמן זית, גבינות ויין.
שבת 14/2/15 11.00-14.00 הכניסה חופשית
יקב אליגוטה היינו יקב בוטיק בגן יאושייה . היקב מייצר יינות משובחים שזכו במדליות בתחרויות בינלאומיות . היקב הוקם בשנת 2003 ע"י צביקה פנטי, הענבים מגיעים מכרמים מובחרים בארץ המולידים יינות איכות.
במפגש יערכו טעימות מסוגים שונים תוך סיפורים והסברים על הכרמים, על ייצור היין ועוד.

**ערב שירה "החולמים אחר השמש" עם שירת האילן בבית הבד "שמנא"
שמחים להזמינכם לעוד ערב זמר מיוחד!
שישי  13/2 בשעה 20:30
"החולמים אחר השמש" -משיריו המיוחדים של סשה ארגוב.
וידוי, השמלה הסגולה, האם אמרו לך פעם, פנס בודד, זמר אהבה לים ועוד שירים מרגשים ויפים!
מחיר כניסה : 65 ₪ במכירה מוקדמת- 60 ש"ח
להזמנות אנא התקשרו אל ליאורה- 050-6523623

**בפעם הראשונה בישראל! בשמנא חוגגים את החג הסלאבי העתיק "מסלניצה"
בבית הבד "שמנא" שבת 21/2, 11.00-16.00  פסטיבל לכל המשפחה
הבלינצ'ס המיוחד הנהוג לאכול בחג הסלאבי
מופעי תאטרון ומופעי מוזיקה ליצנים ומוקיונים
תחרויות מצחיקות, יריד עבודות יד
וכמובן השיא: מדורת דחליל ממנהגי החג
דמי כניסה: 50 ש"ח פרטים נוספים - 0544-66000(דמיטרי)

**מה באמת יש בסבונים אותם אנו צורכים? חשיבות שמן הזית כמרכיב מרכזי בסבון הטבעי 
סדנת הדגמה וייצור סבונים טבעיים  שישי 27/2 11:00 ב"שמנא"
"מיכל סבון טבעי" מגיעה ל"שמנא" להעביר סדנה מעמיקה בנושא ייצור עצמי של סבונים טבעיים
בסוף הסדנה תינתן אפשרות לקנות חומרי גלם לייצור עצמי בבית!
יוצאים עם ידע, וסבון שאתם בחרתם את הניחוח, והמרקם שלו!
עלות: 30 ש"ח
 הרשמה מראש
 03-9033380

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.