דילוג לתוכן הראשי

רטרו. זה תמיד באופנה.




על מה אתם חושבים כשאתם שומעים "דיינר אמריקאי"?
אני באוטומט חושבת על וופל אמריקאי, פנקייק'ס ופרנץ' טוסט :)
הוזמנתי לערב בדיינר אמריקאי טיפוסי, רק שהפעם, במקום בארה"ב, הוא פה קרוב, בראשון לציון.
הוא נפתח לא מזמן, וכולו משדר נוסטלגיה קסומה, ולכן קיבל את השם "רטרו בר".

בכל פינה בחלל המקסים הזה תוכלו למצוע את הנוסטלגיה שאנחנו כ"כ אוהבים להתרפק עליה.
מהתמונות על הקירות יסתכלו עליכם מייקל ג'קסון, מרלין מונרו, הביטלס, אלביס פרסלי, ועוד רבים וטובים אחרים.
תא טלפון מקסים משמש כשירותים של המקום, וניכר כי לכל פריט בחלל הוקדשה מחשבה.
המוזיקה היא מוטיב מרכזי וחשוב ברטרו בר.
הבת שלי כמובן בחרה לשבת ליד תיבת הנגינה המעניינת(והמקורית!), כשמעל הראש שלנו תלויים סקסופונים שהוסבו למנורות.
את כל פרטי העיצוב הביא אחד מבעלי המקום היישר מחו"ל, תוך שהוא חיפש תקופה ארוכה בדיוק את הפריטים שרצה שיהיו במסעדה, ויתנו לה את האווירה שהיא שואפת אליה- רטרו.
כי הרטרו, כידוע לנו, לעולם חוזר :)






הקונספט של המקום אומר דבר אחד ברור:
PANCAKES MAKE PEOPLE HAPPY
תשאלו את דניאל, הבת שלי, היא תאשר את העובדה הזו :)
מי שליווה את המקום הוא השף ערן ברנט, שיצר תפריט פנקייקים מלוחים הכולל 14 סוגי פנקייקים ייחודיים ומקוריים.
טעמתי את הפנקייקים, המלוחים והמתוקים.
את חלקם אהבתי יותר, את חלקם פחות, אבל כמו תמיד, איש איש וטעמו.
המבחר גדול, וכל אחד יוכל למצוא שם את הפנקייק המועדף עליו.
מונאקו- גבינת קממבר, דבש ושקדים, מוגש עם סלט עלים ירוק בוויניגרט בלסמי (40 ₪)
פלורנס- עלי תרד מוקפצים עם שמנת וביצת עין, מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)
רוזה- רוטב שמנת עגבניות, גבינה בולגרית וביצת עין. מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)
 עוד פנקייקים מלוחים מעניינים, שלא יצא לי לטעום:
רטרו סביח- טחינה, חציל, מלפפון חמוץ, בצל סגול וביצת עין, עם עמבה בצד (32 ₪)
פנקייק שקשוקה – רוטב שקשוקה וביצת עין. מוגש עם טחינה. (30 ₪)
גלילי- לבנה, עלי בייבי, בצל בסומק, שמן זית וזעתר (32 ₪)
הבת שלי חיכתה למתוקים. בשבילה פנקייק זה מתוק וזהו, אין אופציה אחרת :)
לחובבי המתוק מוצע תפריט הכולל 14 סוגי פנקייקים מתוקים.
מה טעמתי?
פבלובה- קרם פטיסייר, רוטב פירות יער, מרנג וכדור גלידה תות (40 ₪)
מרשים וטעים.
קפוצ'ינו- קרם וניל, קרם קפוצ'ינו, תמצית אספרסו, שוקולד וקוקוס קלוי (40 ₪)
טעון שיפור, בעיניי.
כשאני רוצה פנקייק קפה, אני רוצה להרגיש קפה, ולא מתיקות נוטפת מכל עבר.
הרעיון מקסים, הביצוע קצת עמוס מדי, משהו כמו "כל המוסיף גורע".
וסוף סוף הבת שלי קיבלה את מה שהיא חיכתה לו- פנקייק אוראו :)
הר געש של אוראו!!!
וזה הפנקייק שאני הכנתי בבית,  בהשראת רטרו בר. ככה הוא נראה:

אם אתם רוצים את המתכון שלי לפנקייק אוראו שהכנתי בבית, אז הנה הוא כאן!
ואם אתם רוצים לראות אותו בחוברת המתכונים של אוראו, אז גם זה אפשרי :)
נחזור לפנקייקים המתוקים של רטרו בר?
לילה לבן- קרם נוגט לבן חם, סירופ שוקולד, פניני שוקולד, ומקופלת לבנה (30 ₪)
ברטרו בר מוגשים גם משקאות רטרו, כמו "גזוז של פעם" במגוון טעמים, ו"אייס קרים סודה"- משקה המשלב בין סירופ, גלידה וסודה.
טעמתי אדום וכחול, והמסקנה שלי- בהחלט אפשר לוותר. מסוג הדברים שיכולים להישאר בשנות החמישים, כמו הרבה דברים אחרים שעדיף שישארו שם :)
היום, כשמגמת הבריאות מתחזקת, אני באמת לא מוצאת סיבה לשתות משקאות כ"כ צבעוניים, ומבחינתי- מים מנצחים.
מעבר לפנקייקים הנהדרים, יש ברטרו גם ארוחות בוקר, אומלטים, טוסטים וסלטים.


סיכום:
רטרו פנקייק בר.
מקום חדש וכיפי, עם פנקייקים מיוחדים לחובבי הז'אנר.
הפנקייקים עבים מאד(אני באופן אישי מעדיפה אותם דקים יותר), ומאד משביעים.
יש עוד כמה שאני ממש משתוקקת לטעום מהם, כמו פנקייק הסלמון, למשל, או במתוקים פנקייק השטרודל.
בחלק מהפנקייקים הייתי מעדנת את הפרזנטציה, אבל זו אני.
בהזדמנות קרובה אחזור לסיבוב נוסף :)




אליעזר מזל 11, ראשון לציון
(מול קניון הזהב)
054-57626760
שעות פתיחה: א-שבת 10.00-02.00



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)