דילוג לתוכן הראשי

רטרו. זה תמיד באופנה.




על מה אתם חושבים כשאתם שומעים "דיינר אמריקאי"?
אני באוטומט חושבת על וופל אמריקאי, פנקייק'ס ופרנץ' טוסט :)
הוזמנתי לערב בדיינר אמריקאי טיפוסי, רק שהפעם, במקום בארה"ב, הוא פה קרוב, בראשון לציון.
הוא נפתח לא מזמן, וכולו משדר נוסטלגיה קסומה, ולכן קיבל את השם "רטרו בר".

בכל פינה בחלל המקסים הזה תוכלו למצוע את הנוסטלגיה שאנחנו כ"כ אוהבים להתרפק עליה.
מהתמונות על הקירות יסתכלו עליכם מייקל ג'קסון, מרלין מונרו, הביטלס, אלביס פרסלי, ועוד רבים וטובים אחרים.
תא טלפון מקסים משמש כשירותים של המקום, וניכר כי לכל פריט בחלל הוקדשה מחשבה.
המוזיקה היא מוטיב מרכזי וחשוב ברטרו בר.
הבת שלי כמובן בחרה לשבת ליד תיבת הנגינה המעניינת(והמקורית!), כשמעל הראש שלנו תלויים סקסופונים שהוסבו למנורות.
את כל פרטי העיצוב הביא אחד מבעלי המקום היישר מחו"ל, תוך שהוא חיפש תקופה ארוכה בדיוק את הפריטים שרצה שיהיו במסעדה, ויתנו לה את האווירה שהיא שואפת אליה- רטרו.
כי הרטרו, כידוע לנו, לעולם חוזר :)






הקונספט של המקום אומר דבר אחד ברור:
PANCAKES MAKE PEOPLE HAPPY
תשאלו את דניאל, הבת שלי, היא תאשר את העובדה הזו :)
מי שליווה את המקום הוא השף ערן ברנט, שיצר תפריט פנקייקים מלוחים הכולל 14 סוגי פנקייקים ייחודיים ומקוריים.
טעמתי את הפנקייקים, המלוחים והמתוקים.
את חלקם אהבתי יותר, את חלקם פחות, אבל כמו תמיד, איש איש וטעמו.
המבחר גדול, וכל אחד יוכל למצוא שם את הפנקייק המועדף עליו.
מונאקו- גבינת קממבר, דבש ושקדים, מוגש עם סלט עלים ירוק בוויניגרט בלסמי (40 ₪)
פלורנס- עלי תרד מוקפצים עם שמנת וביצת עין, מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)
רוזה- רוטב שמנת עגבניות, גבינה בולגרית וביצת עין. מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)
 עוד פנקייקים מלוחים מעניינים, שלא יצא לי לטעום:
רטרו סביח- טחינה, חציל, מלפפון חמוץ, בצל סגול וביצת עין, עם עמבה בצד (32 ₪)
פנקייק שקשוקה – רוטב שקשוקה וביצת עין. מוגש עם טחינה. (30 ₪)
גלילי- לבנה, עלי בייבי, בצל בסומק, שמן זית וזעתר (32 ₪)
הבת שלי חיכתה למתוקים. בשבילה פנקייק זה מתוק וזהו, אין אופציה אחרת :)
לחובבי המתוק מוצע תפריט הכולל 14 סוגי פנקייקים מתוקים.
מה טעמתי?
פבלובה- קרם פטיסייר, רוטב פירות יער, מרנג וכדור גלידה תות (40 ₪)
מרשים וטעים.
קפוצ'ינו- קרם וניל, קרם קפוצ'ינו, תמצית אספרסו, שוקולד וקוקוס קלוי (40 ₪)
טעון שיפור, בעיניי.
כשאני רוצה פנקייק קפה, אני רוצה להרגיש קפה, ולא מתיקות נוטפת מכל עבר.
הרעיון מקסים, הביצוע קצת עמוס מדי, משהו כמו "כל המוסיף גורע".
וסוף סוף הבת שלי קיבלה את מה שהיא חיכתה לו- פנקייק אוראו :)
הר געש של אוראו!!!
וזה הפנקייק שאני הכנתי בבית,  בהשראת רטרו בר. ככה הוא נראה:

אם אתם רוצים את המתכון שלי לפנקייק אוראו שהכנתי בבית, אז הנה הוא כאן!
ואם אתם רוצים לראות אותו בחוברת המתכונים של אוראו, אז גם זה אפשרי :)
נחזור לפנקייקים המתוקים של רטרו בר?
לילה לבן- קרם נוגט לבן חם, סירופ שוקולד, פניני שוקולד, ומקופלת לבנה (30 ₪)
ברטרו בר מוגשים גם משקאות רטרו, כמו "גזוז של פעם" במגוון טעמים, ו"אייס קרים סודה"- משקה המשלב בין סירופ, גלידה וסודה.
טעמתי אדום וכחול, והמסקנה שלי- בהחלט אפשר לוותר. מסוג הדברים שיכולים להישאר בשנות החמישים, כמו הרבה דברים אחרים שעדיף שישארו שם :)
היום, כשמגמת הבריאות מתחזקת, אני באמת לא מוצאת סיבה לשתות משקאות כ"כ צבעוניים, ומבחינתי- מים מנצחים.
מעבר לפנקייקים הנהדרים, יש ברטרו גם ארוחות בוקר, אומלטים, טוסטים וסלטים.


סיכום:
רטרו פנקייק בר.
מקום חדש וכיפי, עם פנקייקים מיוחדים לחובבי הז'אנר.
הפנקייקים עבים מאד(אני באופן אישי מעדיפה אותם דקים יותר), ומאד משביעים.
יש עוד כמה שאני ממש משתוקקת לטעום מהם, כמו פנקייק הסלמון, למשל, או במתוקים פנקייק השטרודל.
בחלק מהפנקייקים הייתי מעדנת את הפרזנטציה, אבל זו אני.
בהזדמנות קרובה אחזור לסיבוב נוסף :)




אליעזר מזל 11, ראשון לציון
(מול קניון הזהב)
054-57626760
שעות פתיחה: א-שבת 10.00-02.00



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.