דלג לתוכן הראשי

בלנד איט! כי גם להשתכר צריך לדעת איפה :)




יש לי וידוי: אני לא יודעת להשתכר!
כבר עברתי כמה עשורים בחיי, אבל מעולם, מעולם- לא השתכרתי.
אולי זה הפחד לאבד שליטה, וה"קונטרול פריק" שלי, אולי זה פשוט חוסר היכולת להבין את הצורך בחמרמורת, או בשמה המוכר והאהוב, "האנג אובר".

אני אוהבת אלכוהול, אבל בקטנה ובמידה.
כזה שיעשה לי נעים, ישמח אותי, וישאיר לי תמיד טעם של עוד.
קוקטיילים, כמובן, הם האלכוהול המועדף עלי, אבל רק כשהברמן שווה, ויודע להכין דברים שהם מעבר ל"אורגזמה" ו"מוחיטו".
כי ברמן זה מקצוע, ולא כל מי שמוזג לכם בירה או וודקה, הוא ממש ברמן.
עיר הבילויים המפתיעה, הלוא היא פתח תקווה(כן, כן), הביאה אותי שוב לביקור באזור הכ"כ מוצלח, אזור יכין סנטר.
במתחם ובסביבותיו יש המון אפשרויות בילוי, לכל גיל וטעם, ולכל כיס, כמובן.
המגוון עצום, והפעם אני מתמקדת בסעיף "בר שווה בפתח תקווה".
כן, יש חיה כזו :)
הוזמנתי לבלנד, בר שמשלב אווירה חמה ושוקקת עם קוקטיילים מוקפדים ויצירתיים להפליא.
וכן, גם האוכל היה סבבה.
צוות המיקסולוגים המוכשר של הבלנד ערבבו, שקשקו ורקחו תפריט חדש ורחב של קוקטיילים טעימים ומענגים.
לרגעים, היה נדמה לי שאני בבית מרקחת של אלכוהול, או במעבדת כימיה, כשצוות הבר ייצר תרכובות שכמותן עוד לא ראיתי, לא טעמתי, ולא הבנתי.
עשן אלכוהולי-מולקולרי ב"מעבדות בלנד" :)
בלנד פתחה לי את הטעמים, גרמה לי להבין את משמעות המושג "קוקטייל", והחזירה אותי הביתה לא סתם שמחה, אלא שמחה ומאושרת.
הקוקטיילים החדשים מבוססים על אלכוהול משובח בשילוב עשבי תיבול, פירות ותמציות הנרקחות במקום.
קוקטיילים טעימים יצאו לשולחן השמח שלנו, כמה דוגמאות לשילובים:
"עשן באפלה" המכיל וויסקי, אמרטו וג'ינג'ר אייל מעושנים
"בטידה דה קוקו" על בסיס וודקה קוקוס, רום אננס וקוביות אננס  
"עשבי הג'ין" קנקן שיקויים של ג'ין, קוואנטרו, ביאנקו






אחד הדברים המפתיעים ש"נרקחו" אל מול עיני המשתאות היה פסטיס אשכולית
קוקטייל גלידה מולקולרי מדהים, על בסיס אניס ואשכולית אדומה.
התהליך היה מופלא, ואין ספק שזו הייתה אחת מהחוויות המיוחדות של הערב.

 וזו התוצאה. אין על מולקולרי :)
ומשם, לכוס!
עוד תהליך מעניין, שקרה על השולחן שלנו, כי הרי זה הקטע בקוקטיילים המורכבים האלו.
אם זה לא נעשה מול העיניים, זה לא שווה :)
ככה זה התחיל:

 וככה זה נגמר :)
 ועוד דוגמא ל"תצוגת תכלית", ממלאים "עשן" בכוס.


וככה היא מוגשת לשולחן.
איך שפתחתי את הכוס, יצא עשן שעטף את הכוס, ואני התלהבתי כמו ילדה קטנה שלקחו אותה לחנות צעצועים, רק שהכניסה אליה מגיל 18 :)
 טוב, בשביל הקוקטייל הזה צריך חבר'ה.
תקשיבו טוב מה יש בו:
פלחי תפוזים, תניני גומי שוחים, ואפילו פלפל חריף.
כן, זה הכי משונה שראיתי בחיי, אבל רק ברמן עם הרבה אומץ ויכולת יכול לרקוח קוקטיילים שכאלו :)
וזה רק הסיפתח שלו, כשהוא מוגש לשולחן גם הוא...
 מוציא עשן!!!
לצד הדרינקים, ניתן להנות ממבחר מנות בר כיפיות, שאותי הצליחו להפתיע.
לא עוד מנות בר רגילות של "ציפס וזה".
כמה דוגמאות:
פאני פורי- כיסוני בצק פריך ותבשיל חם של עדשים
 קרפצ'יו עם קרם חציל
 סלט שורשים
 שיפודי סלמון
  פראנה קורנדביף
 פוקצ'ה ירוקה עם פטריות, פסטו עשבים, ביצה עלומה
 פוטטוס

בשלב הזה כבר הייתי עמוסה באוכל, עמוסה באלכוהול, ובגלל שאני בחורה אחראית בימים כתיקונם,
כל מה שנשאר לי זה לעלות על מונית, ולחזור הביתה עם מצב רוח זחוח וצחקני במיוחד.
כי אתם יודעים, אם שותים, לא נוהגים :)
מה עוד נשאר לי?
לתכנן את הביקור הבא בבלנד.
הוא, ללא ספק, יגיע.

בלנד
הסיבים 47, קרית מטלון, פתח תקווה
טלפון: 073-7311001


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.