דילוג לתוכן הראשי

בלנד איט! כי גם להשתכר צריך לדעת איפה :)




יש לי וידוי: אני לא יודעת להשתכר!
כבר עברתי כמה עשורים בחיי, אבל מעולם, מעולם- לא השתכרתי.
אולי זה הפחד לאבד שליטה, וה"קונטרול פריק" שלי, אולי זה פשוט חוסר היכולת להבין את הצורך בחמרמורת, או בשמה המוכר והאהוב, "האנג אובר".

אני אוהבת אלכוהול, אבל בקטנה ובמידה.
כזה שיעשה לי נעים, ישמח אותי, וישאיר לי תמיד טעם של עוד.
קוקטיילים, כמובן, הם האלכוהול המועדף עלי, אבל רק כשהברמן שווה, ויודע להכין דברים שהם מעבר ל"אורגזמה" ו"מוחיטו".
כי ברמן זה מקצוע, ולא כל מי שמוזג לכם בירה או וודקה, הוא ממש ברמן.
עיר הבילויים המפתיעה, הלוא היא פתח תקווה(כן, כן), הביאה אותי שוב לביקור באזור הכ"כ מוצלח, אזור יכין סנטר.
במתחם ובסביבותיו יש המון אפשרויות בילוי, לכל גיל וטעם, ולכל כיס, כמובן.
המגוון עצום, והפעם אני מתמקדת בסעיף "בר שווה בפתח תקווה".
כן, יש חיה כזו :)
הוזמנתי לבלנד, בר שמשלב אווירה חמה ושוקקת עם קוקטיילים מוקפדים ויצירתיים להפליא.
וכן, גם האוכל היה סבבה.
צוות המיקסולוגים המוכשר של הבלנד ערבבו, שקשקו ורקחו תפריט חדש ורחב של קוקטיילים טעימים ומענגים.
לרגעים, היה נדמה לי שאני בבית מרקחת של אלכוהול, או במעבדת כימיה, כשצוות הבר ייצר תרכובות שכמותן עוד לא ראיתי, לא טעמתי, ולא הבנתי.
עשן אלכוהולי-מולקולרי ב"מעבדות בלנד" :)
בלנד פתחה לי את הטעמים, גרמה לי להבין את משמעות המושג "קוקטייל", והחזירה אותי הביתה לא סתם שמחה, אלא שמחה ומאושרת.
הקוקטיילים החדשים מבוססים על אלכוהול משובח בשילוב עשבי תיבול, פירות ותמציות הנרקחות במקום.
קוקטיילים טעימים יצאו לשולחן השמח שלנו, כמה דוגמאות לשילובים:
"עשן באפלה" המכיל וויסקי, אמרטו וג'ינג'ר אייל מעושנים
"בטידה דה קוקו" על בסיס וודקה קוקוס, רום אננס וקוביות אננס  
"עשבי הג'ין" קנקן שיקויים של ג'ין, קוואנטרו, ביאנקו






אחד הדברים המפתיעים ש"נרקחו" אל מול עיני המשתאות היה פסטיס אשכולית
קוקטייל גלידה מולקולרי מדהים, על בסיס אניס ואשכולית אדומה.
התהליך היה מופלא, ואין ספק שזו הייתה אחת מהחוויות המיוחדות של הערב.

 וזו התוצאה. אין על מולקולרי :)
ומשם, לכוס!
עוד תהליך מעניין, שקרה על השולחן שלנו, כי הרי זה הקטע בקוקטיילים המורכבים האלו.
אם זה לא נעשה מול העיניים, זה לא שווה :)
ככה זה התחיל:

 וככה זה נגמר :)
 ועוד דוגמא ל"תצוגת תכלית", ממלאים "עשן" בכוס.


וככה היא מוגשת לשולחן.
איך שפתחתי את הכוס, יצא עשן שעטף את הכוס, ואני התלהבתי כמו ילדה קטנה שלקחו אותה לחנות צעצועים, רק שהכניסה אליה מגיל 18 :)
 טוב, בשביל הקוקטייל הזה צריך חבר'ה.
תקשיבו טוב מה יש בו:
פלחי תפוזים, תניני גומי שוחים, ואפילו פלפל חריף.
כן, זה הכי משונה שראיתי בחיי, אבל רק ברמן עם הרבה אומץ ויכולת יכול לרקוח קוקטיילים שכאלו :)
וזה רק הסיפתח שלו, כשהוא מוגש לשולחן גם הוא...
 מוציא עשן!!!
לצד הדרינקים, ניתן להנות ממבחר מנות בר כיפיות, שאותי הצליחו להפתיע.
לא עוד מנות בר רגילות של "ציפס וזה".
כמה דוגמאות:
פאני פורי- כיסוני בצק פריך ותבשיל חם של עדשים
 קרפצ'יו עם קרם חציל
 סלט שורשים
 שיפודי סלמון
  פראנה קורנדביף
 פוקצ'ה ירוקה עם פטריות, פסטו עשבים, ביצה עלומה
 פוטטוס

בשלב הזה כבר הייתי עמוסה באוכל, עמוסה באלכוהול, ובגלל שאני בחורה אחראית בימים כתיקונם,
כל מה שנשאר לי זה לעלות על מונית, ולחזור הביתה עם מצב רוח זחוח וצחקני במיוחד.
כי אתם יודעים, אם שותים, לא נוהגים :)
מה עוד נשאר לי?
לתכנן את הביקור הבא בבלנד.
הוא, ללא ספק, יגיע.

בלנד
הסיבים 47, קרית מטלון, פתח תקווה
טלפון: 073-7311001


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)