דילוג לתוכן הראשי

כשקריסטוף פגש את סיימן. מתכון לרביולי סלמון ממפגש של שף צרפתי עם גבינות גורמה.






לא מזמן נערך בארץ שבוע הקולינריה הצרפתי.
אני התחלתי את השבוע הזה בביקור בבית השגריר, באירוע פתיחה מרשים, והמשכתי עם סדנת "מאסטר קלאס", עם השף הצרפתי מהעיר ליון, אמן בעל תואר MOF(תואר האומן הגבוה ביותר בצרפת).
ללא ספק, שני אירועים צרפתיים שווים בשבוע אחד, זה בהחלט משהו להתהדר בו.

הסדנה נערכה בחסות סיימן, יבואנית גבינות ומוצרי מזון גורמה.


את הערב פתחה נני סיימן, שהיא ובעלה ארנסט הגשימו את חלומם- להביא את הגורמה לישראל.
השף כריסטוף מרגאן ונני סיימן
מספיק להזכיר את גבינת ה-Bresse Bleu, וכל חובב גבינות יבין על מה מדובר. גורמה איט איז, דפנטלי.
נני סיימן נבחרה לפני כמה חודשים להיות הישראלית הראשונה בתפקיד שגרירת איגוד הגבנים הבינלאומי.
כבוד!
היה מדהים לראות את השף כריסטוף בפעולה. מישהי מהנוכחות אפילו הציעה להתחתן איתו(בצחוק, כן?), בזכות היכולת שלו לחתוך הכל כ"כ דק. אמנות לשמה. הוא כמעט הסכים :)
לא משנה אם הוא חתך עירית, בצל, סלמון או תפוח- בדבר אחד אין ספק.
השף כריסטוף יודע לחתוך. אולי כדאי שניקח אותו להסבת מקצוע, הוא בשקט יכול להיות מוהל :)








אלו סוגי הגבינות שמיובאות ע"י סיימן:
ברס בלו - גבינה כחולה מחלב פרה, בעל מרקם רך ושמנתי. תוצר אופייני של חבל ברס במרכז צרפת. חבל זה ידוע בתוצרת החקלאית שלו ברחבי העולם.
גבינת עזים למריחה "סואניון"- soignon - גבינה %100 חלב עזים תוצרת צרפת.
בורסן - גבינת שמנת למריחה הנחשבת בין המובילות באיכויותיה בעולם. קיימת בטעמים שונים, בניהם בישראל- פלפל שחור, שום עם עשבי תיבול ועירית עם שאלוט.
מוצרלה פרוסה - גבינת מוצרלה מחלב פרה תוצרת שוויץ.
גאודה עזים - גבינת גאודה %100 חלב עזים. תוצרת המקור- העיר גאודה שבהולנד.
גאודה פסטו ירוק - גבינת גאודה מחלב פרה, המיוצרת יחד עם פסטו ירוק. תוצרת הולנד.
גבינת צ'דר כתומה - חלב פרה, על פי מתכון אנגלי מקורי.
גבינה חצי קשה ממשפחת המנצ'גו - המורכבת מחלב פרה, כבשים ועיזים , מיוצרת בחבל קסטיליה שבספרד.
שף כריסטוף הכין מתכון של רביולי סלמון.
כשחותכים כמו שהוא יודע, אפשר להכין רביולי מכל דבר. גם מסלמון.

והנה המתכון במלואו, ותהנו :)

מתכון לרביולי סלמון וגבינת ברס בלו
שף קריסטוף מרגאן, באדיבות חברת סיימן

Bresse Bleu  בתחמיץ עשבים

מצרכים

לרוטב
200 גרם גבינה לבנה
50 גרם גבינת שמנת
5 בצלצלי שאלוט
2 שיני שום
פטרוזיליה ופטרוזיליה מסולסלת- עפי טעם
5 עלי בזיליקום טרי
1 כפית טרגון
1 כפית חומץ
1 כף שמן זית

לרביולי
פילה סלמון חתוך

150 גרם גבינת ברס בלו

100 גרם שמנת מוקצפת
מלח, פלפל
עירית

לעיטור
רצועות תפוחי עץ

אופן ההכנה
תערובת הגבינה:
לערבב את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת, שאלוט, שום כתוש, עשבים קצוצים, חומץ ושמן.
לתבל במלח ופלפל

הכנת הרביולי:
לערבב את הברס בלו במיקסר
להוסיף את העירית והשמנת המוקצפת.
לשים בשקית זילוף.
לחתוך את פרוסות פילה הסלמון

הרכבת המנה
לשים את הרוטב בצלחת




לסמן ולחתוך עיגולים מהסלמון בקוטר 5 ס"מ
להניח על הרוטב את הרביולי.
לזלף את תערובת הגבינה במרכז העיגול




 לכסות בעיגול סלמון של 7 ס"מ
לעטר ברצועות תפוח עץ




ומוכן!!!! (שקט, מצלמים)
קינחנו ביבוא חדש ומעניין של סיימן, קרם ברולה שכרגע משווק לשוק המסעדנים, קרם ברולה מוכן.
כל מה שנשאר זה לחמם בסיר לטמפרטורה של כ-78 מעלות, למזוג לכוסות ולקרר. לפזר סוכר, ולתת את הקראנצ' השרוף מלמעלה.




אני מחכה שהמוצר הזה יגיע לסופר, זה פתרון אידיאלי דווקא לשוק האירוח הפרטי.
אני הכנתי עם זה מנת קינוח מהממת בבית, עם רוטב פירות יער.
זה מה שיצא לי בבית מהקינוח המדהים הזה:
מחכה לזה בקוצר רוח, יהיה אצלי קבוע במקרר :)
סיכום קצר:
היה מרתק. היה טעים. היה בניחוח צרפתי.
למה סיימן?
כי הם מייבאים רק דברים שווים.
מומלץ להיכנס לאתר שלהם, ולתת הצצה:
http://www.seyman.co.il/

בתיאבון!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.