דילוג לתוכן הראשי

כשקריסטוף פגש את סיימן. מתכון לרביולי סלמון ממפגש של שף צרפתי עם גבינות גורמה.






לא מזמן נערך בארץ שבוע הקולינריה הצרפתי.
אני התחלתי את השבוע הזה בביקור בבית השגריר, באירוע פתיחה מרשים, והמשכתי עם סדנת "מאסטר קלאס", עם השף הצרפתי מהעיר ליון, אמן בעל תואר MOF(תואר האומן הגבוה ביותר בצרפת).
ללא ספק, שני אירועים צרפתיים שווים בשבוע אחד, זה בהחלט משהו להתהדר בו.

הסדנה נערכה בחסות סיימן, יבואנית גבינות ומוצרי מזון גורמה.


את הערב פתחה נני סיימן, שהיא ובעלה ארנסט הגשימו את חלומם- להביא את הגורמה לישראל.
השף כריסטוף מרגאן ונני סיימן
מספיק להזכיר את גבינת ה-Bresse Bleu, וכל חובב גבינות יבין על מה מדובר. גורמה איט איז, דפנטלי.
נני סיימן נבחרה לפני כמה חודשים להיות הישראלית הראשונה בתפקיד שגרירת איגוד הגבנים הבינלאומי.
כבוד!
היה מדהים לראות את השף כריסטוף בפעולה. מישהי מהנוכחות אפילו הציעה להתחתן איתו(בצחוק, כן?), בזכות היכולת שלו לחתוך הכל כ"כ דק. אמנות לשמה. הוא כמעט הסכים :)
לא משנה אם הוא חתך עירית, בצל, סלמון או תפוח- בדבר אחד אין ספק.
השף כריסטוף יודע לחתוך. אולי כדאי שניקח אותו להסבת מקצוע, הוא בשקט יכול להיות מוהל :)








אלו סוגי הגבינות שמיובאות ע"י סיימן:
ברס בלו - גבינה כחולה מחלב פרה, בעל מרקם רך ושמנתי. תוצר אופייני של חבל ברס במרכז צרפת. חבל זה ידוע בתוצרת החקלאית שלו ברחבי העולם.
גבינת עזים למריחה "סואניון"- soignon - גבינה %100 חלב עזים תוצרת צרפת.
בורסן - גבינת שמנת למריחה הנחשבת בין המובילות באיכויותיה בעולם. קיימת בטעמים שונים, בניהם בישראל- פלפל שחור, שום עם עשבי תיבול ועירית עם שאלוט.
מוצרלה פרוסה - גבינת מוצרלה מחלב פרה תוצרת שוויץ.
גאודה עזים - גבינת גאודה %100 חלב עזים. תוצרת המקור- העיר גאודה שבהולנד.
גאודה פסטו ירוק - גבינת גאודה מחלב פרה, המיוצרת יחד עם פסטו ירוק. תוצרת הולנד.
גבינת צ'דר כתומה - חלב פרה, על פי מתכון אנגלי מקורי.
גבינה חצי קשה ממשפחת המנצ'גו - המורכבת מחלב פרה, כבשים ועיזים , מיוצרת בחבל קסטיליה שבספרד.
שף כריסטוף הכין מתכון של רביולי סלמון.
כשחותכים כמו שהוא יודע, אפשר להכין רביולי מכל דבר. גם מסלמון.

והנה המתכון במלואו, ותהנו :)

מתכון לרביולי סלמון וגבינת ברס בלו
שף קריסטוף מרגאן, באדיבות חברת סיימן

Bresse Bleu  בתחמיץ עשבים

מצרכים

לרוטב
200 גרם גבינה לבנה
50 גרם גבינת שמנת
5 בצלצלי שאלוט
2 שיני שום
פטרוזיליה ופטרוזיליה מסולסלת- עפי טעם
5 עלי בזיליקום טרי
1 כפית טרגון
1 כפית חומץ
1 כף שמן זית

לרביולי
פילה סלמון חתוך

150 גרם גבינת ברס בלו

100 גרם שמנת מוקצפת
מלח, פלפל
עירית

לעיטור
רצועות תפוחי עץ

אופן ההכנה
תערובת הגבינה:
לערבב את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת, שאלוט, שום כתוש, עשבים קצוצים, חומץ ושמן.
לתבל במלח ופלפל

הכנת הרביולי:
לערבב את הברס בלו במיקסר
להוסיף את העירית והשמנת המוקצפת.
לשים בשקית זילוף.
לחתוך את פרוסות פילה הסלמון

הרכבת המנה
לשים את הרוטב בצלחת




לסמן ולחתוך עיגולים מהסלמון בקוטר 5 ס"מ
להניח על הרוטב את הרביולי.
לזלף את תערובת הגבינה במרכז העיגול




 לכסות בעיגול סלמון של 7 ס"מ
לעטר ברצועות תפוח עץ




ומוכן!!!! (שקט, מצלמים)
קינחנו ביבוא חדש ומעניין של סיימן, קרם ברולה שכרגע משווק לשוק המסעדנים, קרם ברולה מוכן.
כל מה שנשאר זה לחמם בסיר לטמפרטורה של כ-78 מעלות, למזוג לכוסות ולקרר. לפזר סוכר, ולתת את הקראנצ' השרוף מלמעלה.




אני מחכה שהמוצר הזה יגיע לסופר, זה פתרון אידיאלי דווקא לשוק האירוח הפרטי.
אני הכנתי עם זה מנת קינוח מהממת בבית, עם רוטב פירות יער.
זה מה שיצא לי בבית מהקינוח המדהים הזה:
מחכה לזה בקוצר רוח, יהיה אצלי קבוע במקרר :)
סיכום קצר:
היה מרתק. היה טעים. היה בניחוח צרפתי.
למה סיימן?
כי הם מייבאים רק דברים שווים.
מומלץ להיכנס לאתר שלהם, ולתת הצצה:
http://www.seyman.co.il/

בתיאבון!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)