דלג לתוכן הראשי

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!





אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.


את ההשראה לבסיס של העוגה קיבלתי 
מאתר המתכונים החדש של עלית, "רגע מתוק",
שם אפשר למצוא המון מתכונים עם שוקולד של הקונדיטורית נטלי לוין מהאתר עוגיו.נט.
אני בחרתי לבסיס את עוגת הבראוני. 

אבל...
מתחילים עם הגנאש, כי הוא צריך קירור של 4 שעות.
אפשר גם ערב לפני ההכנה, ושיחכה בסבלנות במקרר.
העוגה מורכבת מהשכבות הבאות:
1. בראוני בתחתית.
2. גנאש מוקצף בשכבה דקה.
3. שכבת קוקוס.
4. שכבה נוספת של גנאש, וקוקוס שמעטר את העוגה.
----------------------------------------------------------
שנתחיל?
שלב אחרי שלב, קחו אוויר, זה רק נראה מסובך :)
אבל הטעם שווה!



מתכון לעוגת הפסח שלי- קוקוס שוקולד. השילוב המושלם!!!

גנאש שוקולד- להכין לפחות 4 שעות לפני התחלת הרכבת העוגה.

חומרים:
200 גרם שוקולד פרה מריר 60%
250 גרם שמנת מתוקה 38%
(להקצפת הגנאש יש צורך בעוד כשליש מיכל שמנת מתוקה, לשימוש מאוחר יותר) 
הכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה.
לשים 250 מ"ל שמנת מתוקה בסיר קטן, להביא עד לסף רתיחה.
לכבות את האש, ולשפוך את השמנת על קוביות השוקולד.
לערבב עד שכל השוקולד נמס והכל אחיד.
לעטוף את הקערה בניילון נצמד, ולשים במקרר ל-4 שעות לפחות.

לעוגת הבראוני- המתכון מהאתר "רגע מתוק" של עלית
תבנית מתפרקת 24- משומנת

חומרים:

175 גרם שוקולד מריר (אני שמתי 100 גרם שוקולד פרה מריר, ו-75 גרם שוקולד פרה עם אגוזים)
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה(אני שמתי פחות מ-1/2 כפית)

אופן ההכנה:
בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.



מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה.
בינתיים מתחילים להכין את שכבת הקוקוס.
כשהבראוני מוכן, מוציאים אותו מהתנור, מצננים מעט, ומכניסים למקרר. הבראוני יתייצב בקירור.



לשכבת הקוקוס
מכינים רינג בגודל של הבראוני, ומניחים אותו על תבנית שעליה נייר אפיה.
אני משתמשת בנייר אפיה רב פעמי מסיליקון, אז אל תיבהלו שזה שחור :)
**אם אין לכם רינג, אפשר להכין בעזרת העיגול של התבנית המתפרקת אחרי ששחררנו ממנה את הבראוני.
חומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
300 גרם קוקוס
אופן הכנה:
מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה, ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים לסיר את הקוקוס
מערבבים עד שכל הקוקוס נטמע והתערובת אחידה.
מרפדים את הרינג בתערובת הקוקוס, ומהדקים עם כפות הידיים לתחתית.
מכניסים את התבנית עם הרינג למקפיא ל-40 דקות.

הקצפת הגנאש
מוציאים את הגנאש מהמקרר, שמים במיקסר עם אביזר הקצפה, ומוסיפים כשליש מיכל שמנת מתוקה. 
מקציפים לקרם.


להרכבת העוגה
-----------------
מניחים את עוגת הבראוני על המשטח שעליו רוצים להגיש את העוגה.
מעל מורחים שכבה דקה של קרם הגנאש.
מוציאים את שכבת הקוקוס מהמקפיא, משחררים מנייר האפיה, מרימים בזהירות כדי ששכבת הקוקוס לא תישבר, ומניחים על שכבת הבראוני. 
מעל שכבת הקוקוס מורחים עוד שכבה של גנאש מוקצף, ומעליה מפזרים קוקוס.
מסביב לעוגה זילפתי עם צנטר עגול גדול, ובחלק הפנימי של העיגול, צמוד לזילוף, הוספתי עוד שורה של צימוקים בשוקולד מריר (ספלנדיד של עלית), שזה בעצם שוקולד מריר במילוי צימוקים וקרם טראפלס בציפוי אבקת קקאו.
זה מוסיף המון לכל ביס, וזה גם כשר לפסח :)


זהו. היא יצאה אליפות.

זו תהיה העוגה שלי לליל הסדר.
אם בא לכם לראות עוד מתכונים שוקולדיים נהדרים לפסח, כנסו לאתר החדש של עלית.

www.regamatok-elite.co.il
יש שם המון מתכונים לעוגות וקינוחים משגעים.
נכון שהעוגה הזו היא המצאה שלי, אבל ההשראה לגמרי משם. 
ושיהיה לכם פסח כשר, שמח, ומתוק במיוחד :)
רשימה לסופר:
4 חב' (200 גרם) שוקולד פרה מריר 60%- אפשר 3 רגיל ו-1 עם אגוזים.
3 מיכלים של 250 גרם שמנת מתוקה 38%
2 חב' (200 גרם) חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר+1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה
קורט מלח
300 גרם קוקוס
צימוקים בשוקולד מריר (ספלנדיד של עלית)- לא חובה אבל טעים!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?