דלג לתוכן הראשי

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!





אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.


את ההשראה לבסיס של העוגה קיבלתי 
מאתר המתכונים החדש של עלית, "רגע מתוק",
שם אפשר למצוא המון מתכונים עם שוקולד של הקונדיטורית נטלי לוין מהאתר עוגיו.נט.
אני בחרתי לבסיס את עוגת הבראוני. 

אבל...
מתחילים עם הגנאש, כי הוא צריך קירור של 4 שעות.
אפשר גם ערב לפני ההכנה, ושיחכה בסבלנות במקרר.
העוגה מורכבת מהשכבות הבאות:
1. בראוני בתחתית.
2. גנאש מוקצף בשכבה דקה.
3. שכבת קוקוס.
4. שכבה נוספת של גנאש, וקוקוס שמעטר את העוגה.
----------------------------------------------------------
שנתחיל?
שלב אחרי שלב, קחו אוויר, זה רק נראה מסובך :)
אבל הטעם שווה!



מתכון לעוגת הפסח שלי- קוקוס שוקולד. השילוב המושלם!!!

גנאש שוקולד- להכין לפחות 4 שעות לפני התחלת הרכבת העוגה.

חומרים:
200 גרם שוקולד פרה מריר 60%
250 גרם שמנת מתוקה 38%
(להקצפת הגנאש יש צורך בעוד כשליש מיכל שמנת מתוקה, לשימוש מאוחר יותר) 
הכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה.
לשים 250 מ"ל שמנת מתוקה בסיר קטן, להביא עד לסף רתיחה.
לכבות את האש, ולשפוך את השמנת על קוביות השוקולד.
לערבב עד שכל השוקולד נמס והכל אחיד.
לעטוף את הקערה בניילון נצמד, ולשים במקרר ל-4 שעות לפחות.

לעוגת הבראוני- המתכון מהאתר "רגע מתוק" של עלית
תבנית מתפרקת 24- משומנת

חומרים:

175 גרם שוקולד מריר (אני שמתי 100 גרם שוקולד פרה מריר, ו-75 גרם שוקולד פרה עם אגוזים)
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה(אני שמתי פחות מ-1/2 כפית)

אופן ההכנה:
בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.



מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה.
בינתיים מתחילים להכין את שכבת הקוקוס.
כשהבראוני מוכן, מוציאים אותו מהתנור, מצננים מעט, ומכניסים למקרר. הבראוני יתייצב בקירור.



לשכבת הקוקוס
מכינים רינג בגודל של הבראוני, ומניחים אותו על תבנית שעליה נייר אפיה.
אני משתמשת בנייר אפיה רב פעמי מסיליקון, אז אל תיבהלו שזה שחור :)
**אם אין לכם רינג, אפשר להכין בעזרת העיגול של התבנית המתפרקת אחרי ששחררנו ממנה את הבראוני.
חומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
300 גרם קוקוס
אופן הכנה:
מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה, ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים לסיר את הקוקוס
מערבבים עד שכל הקוקוס נטמע והתערובת אחידה.
מרפדים את הרינג בתערובת הקוקוס, ומהדקים עם כפות הידיים לתחתית.
מכניסים את התבנית עם הרינג למקפיא ל-40 דקות.

הקצפת הגנאש
מוציאים את הגנאש מהמקרר, שמים במיקסר עם אביזר הקצפה, ומוסיפים כשליש מיכל שמנת מתוקה. 
מקציפים לקרם.


להרכבת העוגה
-----------------
מניחים את עוגת הבראוני על המשטח שעליו רוצים להגיש את העוגה.
מעל מורחים שכבה דקה של קרם הגנאש.
מוציאים את שכבת הקוקוס מהמקפיא, משחררים מנייר האפיה, מרימים בזהירות כדי ששכבת הקוקוס לא תישבר, ומניחים על שכבת הבראוני. 
מעל שכבת הקוקוס מורחים עוד שכבה של גנאש מוקצף, ומעליה מפזרים קוקוס.
מסביב לעוגה זילפתי עם צנטר עגול גדול, ובחלק הפנימי של העיגול, צמוד לזילוף, הוספתי עוד שורה של צימוקים בשוקולד מריר (ספלנדיד של עלית), שזה בעצם שוקולד מריר במילוי צימוקים וקרם טראפלס בציפוי אבקת קקאו.
זה מוסיף המון לכל ביס, וזה גם כשר לפסח :)


זהו. היא יצאה אליפות.

זו תהיה העוגה שלי לליל הסדר.
אם בא לכם לראות עוד מתכונים שוקולדיים נהדרים לפסח, כנסו לאתר החדש של עלית.

www.regamatok-elite.co.il
יש שם המון מתכונים לעוגות וקינוחים משגעים.
נכון שהעוגה הזו היא המצאה שלי, אבל ההשראה לגמרי משם. 
ושיהיה לכם פסח כשר, שמח, ומתוק במיוחד :)
רשימה לסופר:
4 חב' (200 גרם) שוקולד פרה מריר 60%- אפשר 3 רגיל ו-1 עם אגוזים.
3 מיכלים של 250 גרם שמנת מתוקה 38%
2 חב' (200 גרם) חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר+1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה
קורט מלח
300 גרם קוקוס
צימוקים בשוקולד מריר (ספלנדיד של עלית)- לא חובה אבל טעים!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.