דלג לתוכן הראשי

קוצ'ינה תמר. אוכל איטלקי, מרענן ואנושי.





אני נמנית על חובבי האוכל האיטלקי.
מבחינתי, לחיות על מטבח איטלקי זה אידיאלי, ואפילו משובב נפש.
במטבח האיטלקי יש כמעט את כל מה שאני אוהבת:
פסטות, שמנת, שמן זית, הרבה שום, ירקות, וגם בשר.
יינות טובים, קינוחים מרגשים, והרבה גבינות שוות.
ופיצות, איך שכחתי את הפיצות :)
תנו לי פרמג'ן מהבוקר עד הלילה, ואני מסודרת. ומוצרלה. ומסקרפונה.
כן, כן, אני ואוכל איטלקי זה סיפור אהבה.

ברגע זה יושבת אצלי בתנור תבנית עם אנטיפסטי, בדרך להיות חלק מארוחת הצהריים שלי להיום.
לכן, ברור שכשהוזמנתי לטעום את תפריט החורף של מסעדה איטלקית אמיתית, לא סירבתי.
אפילו שמחתי, ואפילו מאד.
לקחתי איתי את חברתי האהובה שרון, ויצאנו לחגוג ערב איטלקי, תפריט חורף, את 2015, ומה שביניהם.
"נחתנו" ב"קוצ'ינה תמר", מטבחה של השפית תמר כהן-צדק.
תמר טיילה הרבה במחוזות איטלקיים, ומשם גם שאבה את אהבתה והשראתה למטבח האיטלקי.
את כל מה שלמדה שם, החליטה להביא לפה.
ראוי לציון: קוצ'ינה תמר לא נגררת אחרי האוכל האיטלקי ה"ישראל סטייל", ונאמנה לאיטליה האמיתית.
הפסטות, כמובן, מיוצרות במקום.
שם המסעדה, קוצ'ינה תמר, הוא בתרגום פשוט מאיטלקית: המטבח של תמר.
אין מה לעשות, רביולי, פרמז'אנו וקוצ'ינה נשמעים הרבה יותר רומנטיים באיטלקית :)
ואכן, קוצ'ינה תמר היא מסעדה רומנטית, ללא ספק.
המפות הלבנות, הצמחיה שגדלה בחוץ, הפרחים על השולחן.
רומנטיקה איטלקית במיטבה :)
יין לבן תמיד מתבקש בפתיחת ארוחה איטלקית, לפחות אצלי.
אפשרנו למלצרית להמליץ, ושתינו יין איטלקי נהדר.
לא, לא רשמתי את השם שלו, גם כי שמות איטלקיים זה מסובך, וגם כי זה פחות מעניין אותי.
טעים? שותים.
לא טעים? לא שותים!
ככה פשוט אצלי.
בדרך כלל אני בוחרת בגוורצמינסטר לפתיחת הערב, לצערי(או שלא) לא היה גוורץ.
הלבן ששתינו היה מעולה, כך שחסרונו של הגוורץ שאני אוהבת לא הורגש.
 הלחם היה די סטנדרטי, אבל איתו הוגש רוטב איולי נפלא ששולב עם עשבי תיבול.
סלט רענן של רוקט, ארטישוק טרי, שומר ואפרסמון היה פתיח נפלא, ורק עשה אותי רעבה יותר ממה שהייתי.
ככה זה, כשמתחילים טוב, מחכים למנה הבאה :)
למנה ראשונה נוספת הזמנו שקדי עגל צרובים במחבת עם שום, פטרוזיליה ולימון, על מצע עדשים ירוקות.
גם המנה הזו הייתה מעניינת, אם כי סבלה מעודף לימוניות, בעיניי, קצת פחות חמיצות היה הופך אותה למושלמת.
אחת ממנות הדגל של קוצ'ינה תמר היא מנת הרביולי טרטופו.
הפסטה מאד דומיננטית, טעימה, ומרגישים את טעמה הנהדר של "פסטה תוצרת בית".
כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמז'אנו וכמהין ברוטב חמאת כמהין- משהו יכול להיות רע במנה כזו? :)
עוד מנת פסטה שבחרנו לטעום היא טורטליני ארטישוק.
סהרוני פסטה במילוי ארטישוק ופרמג'אנו, בשמן זית, שום ופטרוזיליה.
מנת הפסטה הזו פחות הפתיעה, אם כי הייתה טעימה.
מנה שאני מאד אהבתי, בזכות הצבעים, בזכות הטעמים- ניוקי בטטה
ניוקי שעשוי מבטטה עם אספרגוס, בזיליקום ואגוזי מלך.
הניוקי היו רכים ונימוחים, האגוזים נתנו את הקראסט, והאספרגוס את הצבע והטעם.
מנה שהייתה יכולה להיות שוס, אבל טיפה התפספסה, היא מנת נתח קצבים-
פרוסות נתח קצבים צרובות במחבת בתוספת שפצלי בצד.
השפצלי היו משגעים, הבשר "סבל" מחוסר אחידות ברמת העשיה. 
חלק מהפרוסות היו וול, חלק מדיום-רייר.
פרוסות שחתוכות בעובי אחיד היו נותנות תוצאה מדויקת והרבה יותר טובה, כי הטעמים היו טובים, התיבול היה נכון,
ורק הצריבה התפספסה.
בגזרת הקינוחים הזמנו טירמיסו, מנה שהיא אהבה קטנה שלי, ותותים עם מסקרפונה, בשביל שרון.
מה יש לי להגיד על הקינוחים?
אין לי. במקומם הייתי שמחה לטעום עוד מנות "מלוחות", כדוגמת מנת ה"בודינו די פרמז'יאנו"
סופלה פרמז'יאנו , מוגש עם פטריות שמפניון ובצלי שאלוט מוקפצים בחמאת כמהין, שנשמעת לי מנה משגעת, או טליאטלה בנדיירה, שהיא פסטה מעודנת בסלק מוקפצת עם פטריות, אספרגוס, תרד ונגיעת שמנת בליווי גבינת ריקוטה, שגם היא מעוררת לי את בלוטות הטעם.
אני מזמינה את עצמי לחזור ולבדוק אותם שוב, בתקווה שאוכל לשנות את הפוסט ולכתוב דברים טובים יותר על הקינוחים של קוצ'ינה תמר.
טיפ קטן והערה לצוות המטבח:
גם אם הקינוח הוא הכי בסיסי בעולם, כמו מסקרפונה שפשוט "זרקו" עליה תותים, בהגשה כדאי לתת טאצ' ולנקות את הכלי, בכל זאת, צילחות נעים עושה את המנה להרבה יותר טעימה.

סיכום:
אם אחזור? כן.
לא כל יום אוכלים פסטה "אמיתית", עם נגיעות היישר מאיטליה, ושפצלי כיפי.
לא כל יום יושבים במקום עם אווירה כזו, שנותן הרגשה של מסעדה בחו"ל, ומאפשר לצלול לרגע של איטליה, בלי לצאת מ"הבית".
ברמת המטבח: עוד קצת דיוק היה הופך את הארוחה הזו למושלמת.
תודה לתמר על היחס החם, האווירה הנעימה, האוכל הטעים והאירוח.
מחכה לטירמיסו הרבה יותר קפאיני, כי בשבילי, קפה הוא תמצית החיים.
בדיוק כמו באיטליה :)


Cucina Tamar 
הצפירה 10, תל אביב 
טלפון: 03-6390407



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?