דלג לתוכן הראשי

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.




כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן.
ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד.
לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים.
טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת.
לא רק אותי, האמת.
הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא.
פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה.
בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

והקרקרים שפיליס הכינה?
או מיי גוד.
בשלב כלשהו ביקשתי שירחיקו אותם ממני. כאלו טעימים, שאי אפשר היה לעצור.

כבר שנים שפיליס גלזר מובילה את טרנד הבישול הבריא, הטבעוני והאורגני בארץ, מאז שחיברה את ספר הבישול הצמחוני הראשון "חגיגה צמחונית" - לפני יותר משני עשורים. 
כמומחית בתחומה, מופיעה פיליס בתכניות רדיו, טלוויזיה, מהדורות חדשות, ובתוכניות עם זיקה לבריאות.
במשך השנים היא חיברה שמונה ספרי בישול ואפייה פופולאריים שזכו להצלחה רבה ודורות של קוראים ישראליים התחנכו עליהם.
פיליס היא מרצה מבוקשת, המעבירה הרצאות וסדנאות "טעימות" ומגוונות ושיעורי בישול: אודות הבישול הבריא, שיפור החיוניות, סגנון חיים בריא, מזון ואקולוגיה - המיועדים לימי גיבוש לחברות, לקהל הפרטי ולקהל הרחב. פיליס עורכת הרצאות וסדנאות גם לחברות הייטק, מוסדות חינוך, חברות מזון ותרופות.
את הסדנה פתחנו בהסברים של פיליס על הקשר שבין המזון שאנחנו אוכלים לבריאות.
פיליס חיברה ספרים רבים: "המטבח של פיליס",  "פשוט בריא", "בישול בריא בקלי קלות", "אפיה בריאה בקלי קלות", "ללא גלוטן ללא סוכר", "בישול לפי התנ"ך" שהתפרסם בגרמניה ואיטליה,
וספר בישול לחגים שיצא לאור באנגלית –
THE ESSENTIAL BOOK OF JEWISH FESTIVAL COOKING בהוצאת HARPER-COLLINS  הבינלאומית.
מוכשרת. ולא רק מוכשרת, גם מקסימה במיוחד ומעוררת השראה.
פיליס הראתה לנו בהתלהבות את הכורכום הראשון שהיא גידלה בבית, כולה קורנת אושר.


היא לא צעירה, אך עור פניה חלק ובוהק, מלא חיוניות, מה שעורר בי רגע של תהייה לגבי המזונות שאנחנו צורכים, ואולי באמת יש המון הגיון במזון בריא, ובקשר שלו ליופי.
אגב, כשחזרתי הביתה החלטתי שאני מנסה להשתפר, ולשפר את התזונה שלי ליותר ירקות, פחות פחמימות.
כן, כן, זה לא קל :)
הסדנה נערכה בביתה של פיליס בתל אביב.
פיליס מעבירה מגוון רחב של הרצאות וסדנאות:
*LIFESTYLE MODIFICATION  
סדנה שפיליס פיתחה במיוחד למקומות עבודה, לשיפור סגנון החיים ורווחת העובד.
*10 המפתחות לחיים בריאים וטעימים יותר
*ריפוי דרך האוכל: לחשוב, לאכול, להבריא
*הרצאה או סדנת "ציצים": המידע שכל אישה צריכה לדעת כדי לשמור על בריאותה.
מיועדת לנשים בכל הגלאים, כוללת מידע חיוני על טיפוח וחיזוק מערכת החיסונית נגד סרטן השד ומחלות אחרות שתוקפות נשים. מזונות שהוכחו כיעילים בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן, מזונות שמכילים אסטרוגנים, בריאים כן או לא? מזהמים סביבתיים – איך לזהות חומרים מסוכנים ואיך מפחיתים את החשיפה שלנו אליהם.
*סדנת אנטי איג'ינג – תזונה, בריאות הוליסטית ויופי
זו הסדנה שאנחנו עברנו- בהחלט מרתקת!
תמרים, אחד מהדברים שפיליס ממליצה עליהם.
פיליס לימדה אותנו לקחת תמר וללעוס אותו לאט.
תוך כדי לעיסה, התמר החליק לגרון.
פיליס סיפרה לנו על הסיבה שחשוב ללעוס היטב את האוכל, כי תהליך הפירוק של האנזימים מתחיל כבר בפה, והופכים את תהליך העיכול לנכון הרבה יותר.
מאז הסדנה יש לי קבוע תמרים בבית :)
הבטחתי מתכון ללחם, אז לפני הכל, הנה הוא, המתכון ללחם של פיליס גלזר
לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס צימוקים קטנים, קצוצים אם רוצים
4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח 70% מלא
1/2 1 כפיות מלח
1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כף דבש או סילאן
2 כוסות + 2 כפות חלב (או תחליף חלב כמו חלב אורז)
מעט שמן זית או קוקוס לשימון התבנית

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות (אין להשתמש בטורבו). משמנים תבנית אפייה בגודל כ-13X23 בשמן זית או שמן קוקוס.
2. בקערה גדולה, מערבבים את החומרים היבשים מלבד האגוזים והצימוקים. יוצקים פנימה את הדבש והחלב בהדרגה. בוחשים פנימה את האגוזים והצימוקים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד, עושים חתך ובאמצע הכיכר לאורך (ליציאת אדים).אופים כ- -60 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
3. מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות והופכים את הלחם על קרש חיתוך. אם החלק התחתון
אינו שחום מספיק, אפשר להחזיר את הלחם לתנור (ללא התבנית) לעוד כמה דקות.
מהם המזונות הכי מומלצים לנשים?
1.עגבניות – מזונות עשירים בליקופנים מסייעים למנוע סרטן השד והרחם
2. פשתן – זרעי פשתן עשירים באומגה 3, סיבים תזונתיים וליגננים (LIGNANS).
3. קטניות - מומלץ לאכול 3-4 מנות במשך השבוע. החלבון, איזופלבונים ׁ( ISOFLAVONES) וסיבים התזונתיים בקטניות נחשבים ליעילים למניעת סרטן השד, להורדת כולסטרול, איזון הורמונלי בקרב נשים, ומחלות לב.
4. קייל (מנגולד, תרד) – נחשב למתאים במיוחד לנשים. נוגדי חמצון כלורופיל, לוטאין וקרטנואידים השומרים על בריאות העיניים, ומחקרים מראים שהכמות המרשימה של ויטמין K מסייעת לבניית עצם והפחתת הסיכוי לאוסטיאופורוזיס ושבר במפרק הירך. קייל נחשב ל"סופר פוד".
5. סלמון ודגים שמנים - למרות שסלמון בריא לכל אחד, לנשים הוא בריא במיוחד. שמני האומגה 3 מסייעים למנוע דיכאון אחרי לידה, במיוחד אם מרבים לאכול אותו בשליש האחרון של ההריון. חומצות אומגה 3 גם חשובים לעובר – ומסייע לבניית מערכת העצבים והמוח. מעל גיל 40 האומגה 3 שבדגים שמנים יכולים לסייע להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב שעולה עם ירידת האסטרוגן.
5. אגוזי מלך – מחקרים מראים שאכילת חופן אגוזי מלך ביום תורמת למניעת אוסטריופורוסיס וסרטן השד. לא ידוע בביטחון אם החומר הפעיל הוא הפיטוסטרולים הידועים כמסייעים נגד סרטן, או חומצות אומגה 3.
מומלץ לצרוך כ-20 חצאים או 30 גרם (185 קלוריות) ליום.
6. יוגורט סמיך, ריקוטה פרסקה, וריויון – יוגורט סמיך כמו יוגורט יווני, מכיל יותר חלבון מיוגורטים רגילים, עשיר בפרוביוטיקה. יוגורט, ריקוטה ועוזרים לשמור על איזון בסוכר בדם. יוגורט, ריקוטה וריויון הם גם עשירים מאד בסידן.
7. פירות יער - אוכמניות, תותים, חמוציות, ועוד. מומלץ לצרוך 3-4 מנות כל שבוע. מכילים אנתוציאנינים, נוגדי חמצון שנלחמים נגד סרטן, במיוחד של סרטן השד ומערכת העיכול. הם עשירים גם בחומצת פולית וויטמין C, חשובים לפוריות. נוגדי החמצון בפירות יער הם תורם לעור וראייה.
עוד דברים שנלמדו בסדנה:
מזונות שהוכחו כמחזקים את מערכת החיסונית ועוזרים למניעת סרטן
מזונות וטיפים לשיפור  הפוריות
מזונות ליופי ולעור הפנים
פיליס משתמשת בזרעי צ'יה, בגוג'י ברי, שהוא הלהיט התורן והטרנד של חובבי האוכל הבריא כרגע, ובכל מיני דברים מעניינים שהיא מוסיפה לשייקים המעולים ולאוכל שהיא מכינה. והעיקר שיהיה בריא :)
אחרי שלמדנו מה כדאי ומה לא, והגעתי למסקנה שאני חייבת שינוי תזונתי- ויפה שעה אחת קודם, 
עברנו לארוחה בריאה שפיליס הכינה לנו.
את הארוחה פתחנו עם סלט נהדר בחמישה צבעים.

מנת "חומוס" עדשים, מנה מיוחדת וטעימה!
  קרפצ'יו סלק עם טחינה גולמית
טופו. פיליס הכינה לנו שקשוקה עם טופו. 
טופו עם כורכום, כמובן. כי אין דבר בריא כמו כורכום.
אני, אגב, מוסיפה כמעט תמיד כורכום לאוכל. כי זה בריא, כי זה מוסיף צבע, כי זה מוסיף טעם.
אבל טופו? לא. עד כאן. זה לא בשבילי. אף פעם לא אהבתי, כנראה שאף פעם גם לא אתחבר ל"תחליף בשר דמוי גבינה". 
שקשוקה טבעונית עם קייל, מנגולד, עגבניות וטופו



 סלמון ברוטב טריאקי ביתי
 ועוד מנת "שוס" אמיתית- טראפלס חלבה טבעוני וטעים בטירוף
וקחו מתכון גם לזה, כי זה שווה ממש:
מצרכים ל-16 יחידות
½ כוס טחינה (לא מומלץ מטחינה מלאה)
6 כפות דבש
2/3 כוס נבט חיטה
1/2 כוס חמניות, טחונות בבלנדר ל-2/3 כוס
קקאו לגלגול

אופן ההכנה:
בקערה בינונית, מערבבים נבט חיטה וחמניות טחונות דק.
בקערית קטנה מערבבים טחינה ודבש. מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת נבט החיטה ולשים ביד עד שנוצר בצק.
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדוריות בגודל ג'ולות ומגלגלים בקקאו. מכסים ומאחסנים במקרר.
אם לא מגישים קרוב לזמן ההכנה, אפשר לקרר את הכדורים, לשים במקרר, ולגלגל בקקאו לפני ההגשה.
ניתן גם לגלגל באבקת חרובים, זרעי שומשום או קוקוס לפני הקירור, אם מעדיפים.

ועד שתקבעו לעצמכם תאריך לסדנא אצל פיליס, תוכלו למצוא אותה כאן:
פיליס גלזר בפייסבוק 
המטבח של פיליס בפייסבוק
ערוץ היוטיוב של פיליס גלזר
הרשמה לסדנאות: 03-5221936



ביי, פיליס, ואנחנו עוד נתראה!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.