כשהייתי ילדה, הכי אהבתי את העוגיות האלו, עוגיות "אזני פיל".
כן, אלו הפשוטות, מבצק העלים, עם המון סוכר שמפוזר עליהן.
מבחינתי, זו נוסטלגיה מתוקה.
הנוסטלגיה המתוקה הזו שלי פגשה אותי בסיור במפעל של שתי נשים מעוררות השראה- דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי חברות שהחליטו לפני כ-15 שנה לפתוח בית קפה ביהוד כדי להיות קרובות יותר לבית, לממש את האימהות, ולהתחיל פרק תעסוקתי חדש בחיים, בית קפה שבטח כולכם מכירים: "לחם יין".
אני זוכרת אותו קטן, בתחילתו. היינו יושבות שם לקפה ועוגה, או לסלט טוב, אני וכמה חברות.
הוא היה נעים, כפרי שכזה, באמצע העיר.
לאט לאט הוא גדל, הפך למסעדה, ולצידו נפתח גם הבייקרי של לחם יין.
כל פעם שהייתי יושבת ב"לחם יין", הייתי חוזרת עם עוגת גזר הביתה. מהבייקרי, ברור.
שתי החברות האמיצות החליטו לכת עד צעד קדימה- ולהיכנס עם סדרת עוגיות הבוטיק של "לחם יין" לרשתות השיווק.
העוגיות הן לא עוד עוגיות תעשייתיות שמיוצרות במיליונים.
אלו עוגיות שמיוצרות בעבודת יד. כל עוגיה מקבלת יחס אישי. הביקור במפעל היה מרתק. בכלל, כל ההתייחסות לכל עוגיה בנפרד השאירה עלי רושם, וגם עוד כמה מאות גרמים :)
אבל אין מה לעשות, זו הבעיה עם עוגיות בסגנון ביתי- אי אפשר להפסיק לאכול אותן!
זה היה עוד חלום של רונה ודגנית- להכניס את המוצרים האיכותיים שלהן לכל בית, במחיר הוגן ושווה לכל נפש.
ואכן, גם חלומן הזה מתגשם :)
התחלנו את הסיור במפעל בפס הייצור של עוגיות "אזני פיל".
אם רק הפיל היה יודע כמה טעימות האזניים שלו :)
אני אתחיל עם מתכון לאזני פיל, באדיבות רונה ודגנית, שגם הפליאו ביכולתן לפזר סוכר עם המון שיק.
מתכון לאזני פיל של "לחם יין"
חומרים:
קילו בצק עלים
(מומלץ לרכוש בצק עלים עם חמאה בלחם יין Bakery ביהוד)
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה
2. מרדדים את הבצק על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מילימטר ויוצרים מלבן מוארך.
3. חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.
4. כל פס בצק מקפלים לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים. מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.
5. מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד השני ומרדדים קלות בשלישית.
6. מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל- 30 דקות
7. מוציאים מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות לעובי של חצי ס"מ.
8. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
אופים ב-210 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
וככה זה נראה כשזה יוצא. שחום, פריך, מתוק, מתפצפץ בפה, וטעים!
אבל רגע, עוד לא דיברתי על היהלום שבכתר, על הדובדבן שבקצפת, על העוגיה המלכותית:
אלפחורס!
טוב, האמת, שאין לי מה להגיד, פשוט צריך לטעום:)
אני רק אשים את זה פה- ככה עושים את זה במפעל של לחם יין
העוגיות אשר ימכרו ברשתות השיווק:
עוגיות אלפחורס
עוגיות גבינה וזיתים(מלוחות)
עוגיות אוזני פיל
עוגיות ביסקוטי
וכמובן, איך אפשר בלי עוגיות חמאה :)
והמחירים? ממש סבירים.
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ₪
מחיר מומלץ לצרכן של אלפחורס: 22.90 ₪
סוף דבר:
לחם יין- המפעל!
האופים ימשיכו לאפות
מנהל המפעל ימשיך לדאוג שהכל יהיה איכותי
הקונדיטור הראשי ימשיך לדאוג לנו למתכונים טעימים
ומה עם רונה ודגנית?
נו, הן נשים. הם ימשיכו לרוץ קדימה, ולעשות את זה הכי טוב שאפשר.
בהצלחה :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ואם בא לכם לקנות בצק עלים איכותי,או סתם לבקר בבייקרי של לחם יין,
אז הנה, זה ממש כאן:
לחם יין
יהוד, דרך החורש 4
טלפון: 03-6321793
תגובות
הוסף רשומת תגובה