דילוג לתוכן הראשי

סיפור על אלפחורס, אוזני פיל, לחם ויין. ויש גם מתכון לעוגיות הכי כיפיות.




כשהייתי ילדה, הכי אהבתי את העוגיות האלו, עוגיות "אזני פיל".
כן, אלו הפשוטות, מבצק העלים, עם המון סוכר שמפוזר עליהן.
מבחינתי, זו נוסטלגיה מתוקה.
הנוסטלגיה המתוקה הזו שלי פגשה אותי בסיור במפעל של שתי נשים מעוררות השראה- דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי חברות שהחליטו לפני כ-15 שנה לפתוח בית קפה ביהוד כדי להיות קרובות יותר לבית, לממש את האימהות, ולהתחיל פרק תעסוקתי חדש בחיים, בית קפה שבטח כולכם מכירים: "לחם יין".
אני זוכרת אותו קטן, בתחילתו. היינו יושבות שם לקפה ועוגה, או לסלט טוב, אני וכמה חברות.
הוא היה נעים, כפרי שכזה, באמצע העיר. 
לאט לאט הוא גדל, הפך למסעדה, ולצידו נפתח גם הבייקרי של לחם יין.
כל פעם שהייתי יושבת ב"לחם יין", הייתי חוזרת עם עוגת גזר הביתה. מהבייקרי, ברור.
שתי החברות האמיצות החליטו לכת עד צעד קדימה- ולהיכנס עם סדרת עוגיות הבוטיק של "לחם יין" לרשתות השיווק.
העוגיות הן לא עוד עוגיות תעשייתיות שמיוצרות במיליונים.
אלו עוגיות שמיוצרות בעבודת יד. כל עוגיה מקבלת יחס אישי. הביקור במפעל היה מרתק. בכלל, כל ההתייחסות לכל עוגיה בנפרד השאירה עלי רושם, וגם עוד כמה מאות גרמים :)
אבל אין מה לעשות, זו הבעיה עם עוגיות בסגנון ביתי- אי אפשר להפסיק לאכול אותן!
זה היה עוד חלום של רונה ודגנית- להכניס את המוצרים האיכותיים שלהן לכל בית, במחיר הוגן ושווה לכל נפש.
ואכן, גם חלומן הזה מתגשם :)
התחלנו את הסיור במפעל בפס הייצור של עוגיות "אזני פיל".
אם רק הפיל היה יודע כמה טעימות האזניים שלו :)
אני אתחיל עם מתכון לאזני פיל, באדיבות רונה ודגנית, שגם הפליאו ביכולתן לפזר סוכר עם המון שיק.


מתכון לאזני פיל של "לחם יין"

חומרים:
קילו בצק עלים 
(מומלץ לרכוש בצק עלים עם חמאה בלחם יין Bakery ביהוד)
2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
1. מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה
2. מרדדים את הבצק על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מילימטר ויוצרים מלבן מוארך.
3. חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.

4. כל פס בצק מקפלים לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים. מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.


5. מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד השני ומרדדים קלות בשלישית.


6. מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל- 30 דקות
7. מוציאים מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות לעובי של חצי ס"מ.
8. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
אופים ב-210 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
וככה זה נראה כשזה יוצא. שחום, פריך, מתוק, מתפצפץ בפה, וטעים!
אבל רגע, עוד לא דיברתי על היהלום שבכתר, על הדובדבן שבקצפת, על העוגיה המלכותית:
אלפחורס!
טוב, האמת, שאין לי מה להגיד, פשוט צריך לטעום:)
אני רק אשים את זה פה- ככה עושים את זה במפעל של לחם יין















העוגיות אשר ימכרו ברשתות השיווק:
עוגיות אלפחורס 

עוגיות גבינה וזיתים(מלוחות)
עוגיות אוזני פיל
עוגיות ביסקוטי 
וכמובן, איך אפשר בלי עוגיות חמאה :)
והמחירים? ממש סבירים.
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ₪ 
מחיר מומלץ לצרכן של אלפחורס: 22.90 ₪

סוף דבר:
לחם יין- המפעל!
האופים ימשיכו לאפות
מנהל המפעל ימשיך לדאוג שהכל יהיה איכותי
הקונדיטור הראשי ימשיך לדאוג לנו למתכונים טעימים
ומה עם רונה ודגנית?
נו, הן נשים. הם ימשיכו לרוץ קדימה, ולעשות את זה הכי טוב שאפשר.
בהצלחה :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ואם בא לכם לקנות בצק עלים איכותי,או סתם לבקר בבייקרי של לחם יין,
אז הנה, זה ממש כאן:
לחם יין
יהוד, דרך החורש 4
טלפון: 03-6321793 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)