דילוג לתוכן הראשי

סיפור על אלפחורס, אוזני פיל, לחם ויין. ויש גם מתכון לעוגיות הכי כיפיות.




כשהייתי ילדה, הכי אהבתי את העוגיות האלו, עוגיות "אזני פיל".
כן, אלו הפשוטות, מבצק העלים, עם המון סוכר שמפוזר עליהן.
מבחינתי, זו נוסטלגיה מתוקה.
הנוסטלגיה המתוקה הזו שלי פגשה אותי בסיור במפעל של שתי נשים מעוררות השראה- דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי חברות שהחליטו לפני כ-15 שנה לפתוח בית קפה ביהוד כדי להיות קרובות יותר לבית, לממש את האימהות, ולהתחיל פרק תעסוקתי חדש בחיים, בית קפה שבטח כולכם מכירים: "לחם יין".
אני זוכרת אותו קטן, בתחילתו. היינו יושבות שם לקפה ועוגה, או לסלט טוב, אני וכמה חברות.
הוא היה נעים, כפרי שכזה, באמצע העיר. 
לאט לאט הוא גדל, הפך למסעדה, ולצידו נפתח גם הבייקרי של לחם יין.
כל פעם שהייתי יושבת ב"לחם יין", הייתי חוזרת עם עוגת גזר הביתה. מהבייקרי, ברור.
שתי החברות האמיצות החליטו לכת עד צעד קדימה- ולהיכנס עם סדרת עוגיות הבוטיק של "לחם יין" לרשתות השיווק.
העוגיות הן לא עוד עוגיות תעשייתיות שמיוצרות במיליונים.
אלו עוגיות שמיוצרות בעבודת יד. כל עוגיה מקבלת יחס אישי. הביקור במפעל היה מרתק. בכלל, כל ההתייחסות לכל עוגיה בנפרד השאירה עלי רושם, וגם עוד כמה מאות גרמים :)
אבל אין מה לעשות, זו הבעיה עם עוגיות בסגנון ביתי- אי אפשר להפסיק לאכול אותן!
זה היה עוד חלום של רונה ודגנית- להכניס את המוצרים האיכותיים שלהן לכל בית, במחיר הוגן ושווה לכל נפש.
ואכן, גם חלומן הזה מתגשם :)
התחלנו את הסיור במפעל בפס הייצור של עוגיות "אזני פיל".
אם רק הפיל היה יודע כמה טעימות האזניים שלו :)
אני אתחיל עם מתכון לאזני פיל, באדיבות רונה ודגנית, שגם הפליאו ביכולתן לפזר סוכר עם המון שיק.


מתכון לאזני פיל של "לחם יין"

חומרים:
קילו בצק עלים 
(מומלץ לרכוש בצק עלים עם חמאה בלחם יין Bakery ביהוד)
2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
1. מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה
2. מרדדים את הבצק על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מילימטר ויוצרים מלבן מוארך.
3. חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.

4. כל פס בצק מקפלים לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים. מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.


5. מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד השני ומרדדים קלות בשלישית.


6. מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל- 30 דקות
7. מוציאים מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות לעובי של חצי ס"מ.
8. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
אופים ב-210 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
וככה זה נראה כשזה יוצא. שחום, פריך, מתוק, מתפצפץ בפה, וטעים!
אבל רגע, עוד לא דיברתי על היהלום שבכתר, על הדובדבן שבקצפת, על העוגיה המלכותית:
אלפחורס!
טוב, האמת, שאין לי מה להגיד, פשוט צריך לטעום:)
אני רק אשים את זה פה- ככה עושים את זה במפעל של לחם יין















העוגיות אשר ימכרו ברשתות השיווק:
עוגיות אלפחורס 

עוגיות גבינה וזיתים(מלוחות)
עוגיות אוזני פיל
עוגיות ביסקוטי 
וכמובן, איך אפשר בלי עוגיות חמאה :)
והמחירים? ממש סבירים.
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ₪ 
מחיר מומלץ לצרכן של אלפחורס: 22.90 ₪

סוף דבר:
לחם יין- המפעל!
האופים ימשיכו לאפות
מנהל המפעל ימשיך לדאוג שהכל יהיה איכותי
הקונדיטור הראשי ימשיך לדאוג לנו למתכונים טעימים
ומה עם רונה ודגנית?
נו, הן נשים. הם ימשיכו לרוץ קדימה, ולעשות את זה הכי טוב שאפשר.
בהצלחה :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ואם בא לכם לקנות בצק עלים איכותי,או סתם לבקר בבייקרי של לחם יין,
אז הנה, זה ממש כאן:
לחם יין
יהוד, דרך החורש 4
טלפון: 03-6321793 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.