דילוג לתוכן הראשי

הצעה ליום טיול משגע בעכו. עיר עתיקה, קניון חדש, ומסעדת אלמרסא, שאין עוד כמוה.




מה היה לי ביום הזה?
הרבה הרבה אושר.
כי היה ביום הזה הכל. חדש, ישן, עתיק, מודרני, טעים, מסקרן, מלוח, מתוק, דגים, פלאפל, שוק, נמל, אווירה, ומסעדה אחת שאני חייבת לחזור אליה.
אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל. אולי אני אתחיל לפי הסדר :)
הגענו לעכו, ביום עם מזג אוויר משגע.
עכו היא אחת מהערים האלו שיש בה הכל. מה צריך? לא משהו מיוחד, אפשר פשוט לעלות על הרכבת, ולנסוע ליום כיף.
כן, אפשר גם עם האוטו :)
אני נסעתי הפעם עם הרכבת. בזמן האחרון אני דווקא נהנית להשתמש בה. היכולת להשתמש בסמארטפון תוך כדי נסיעה וההימנעות מהמתח והלחץ בכבישים עם הנהגים הישראלים דווקא נעימה לי. אהה, ויש מטען לסמארטפון, שזה ממש כיף :)
הגעתי לעכו. 
מרחק 7 דקות הליכה נמצא קניון עזריאלי החדש.
נתתי אליו קפיצה, כי בכל זאת, אי אפשר בלי קניון על הבוקר(וממש התחשק לי קפה הפוך), ומשם התחלתי את הטיול בעיר.
הנקודה הראשונה הייתה הפגישה עם השף המוכשר עלאא מוסא ממסעדת אלמרסא. 
מסעדת אלמרסא נמצאת ממש על הים, מה שמבטיח דגים טריים בכל רגע.
כי משם מגיעים הדייגים, ושם זו נקודת המוצא הכי טובה למסעדה שחומר הגלם השולט בה הוא הים.
כי נמל בלי מסעדת דגים ופירות ים, הוא נמל מבוזבז.
השף עלאא מוסא לקח אותנו למזח, והסביר קצת על המקום, על עכו, על בכלל, אבל אני, עם הפרעת הקשב שלי, רק נשמתי את הים, התבוננתי ברשתות, ונכנסתי לאיזו שלווה פנימית שרק הים יכול לתת לי.
ממש מאחורי הסירה הזו נמצאת המסעדה, אלמרסא, שאני עוד אחזור לספר עליה.
משם המשכנו לסיור בעיר העתיקה ובשוק.
עצרנו בפלאפל הכי טוב בעיר. כל הזמן מלא שם, ובצדק.
טעים להתעלף. ככה בדיוק צריך להתחיל בוקר בעכו.


השוק של עכו מוכר לכל חובב שווקים באשר הוא.
ססגוני, אותנטי, צבעוני, טעים, ומרגש.
הדגים הטריים שעושים חשק לקפוץ לתוכם
חנויות התבלינים והקפה


זו שעושה פיתות בטאבון, כשריחות הזעתר מתערבבים עם ריחות הקטורת
הקטורת, כמובן
הממתקים שעושים לנו שמח בעיניים אבל פחות טובים לפיגורה


וכמובן החנות המדהימה של הנרגילות שקיימות בכל הצורות, המידות והמינים.
לא, אני ממש לא ממליצה לקחת אחת הביתה, אבל כן להסתכל, במיוחד אהבתי את אלו עם הנחשים :)
הטיול בשוק עשה אותנו רעבות. הפלאפל השאיר טעם של עוד, וחזרנו למסעדה של השף עלאא מוסא, מסעדת אל מרסא.
שם התחילה החגיגה האמיתית.
מי זה השף עלאא מוסא?
דבר אחד בטוח- שף שכדאי להכיר :)
עלאא התחיל את הקריירה בגיל 15 כשוטף כלים אצל אורי בורי. נו, מקום טבעי לכל עכואי שאוהב דגים :)
משם המשיך לרויאל ביץ' אילת, כרמלה בנחלה, ולמסעדות עטורות כוכבי מישלן בשבדיה:"F12", "לה רוז'" ו"אופרה קה-לרן".
אין מה להתפלא שהאוכל שלו משלב מטבחים שונים, ובייחוד ערבי עם ניחוח של חו"ל.
כן, כן, השילוב המושלם.
מה אכלנו?
לשולחן הגיעה סלסלת לחמים- פיתות ולחמניות טריות שלוו עם שלושה מטבלים
נקודה ראויה לציון: הכל היה מאד מאד אסטטי.
המנות זועקות "אל תהרסו אותי" :)
כ"כ טריות ויפות הן היו. 
אני לא מוצאת סיבה לפרט כל מנה מה היה בה טעים ומה לא, פשוט כי הכל היה מאד טעים.
כל פירות הים היו עשויים נפלא, הדגים היו במידת עשייה מדויקת להפליא, הסלטים טריים ומרעננים, וכל השילובים היו נפלאים בעיניי.
שרימפס ים תיכוני עם סלסת לימון פיקנטית, רוקט וארטישוק אלא רומנה 
 סלט תמנון עם שומר, תרד ופלחי תפוזים בניחוח ערק לימוני
סביצ'ה דג ים על קרם חציל שרוף, לימון כבוש פינקטי וביצי טוביקו
 סלט עשבי תיבול- עשבי תיבול קצוצים עם מיץ לימון, שמן זית וקשיו
 צדפות מוקרמות עם פרמז'ן, שום, שמן זית ולימון
בייבי קלמרי / الحبار "الكاليماري"
מוגש על משואשה (חומוס גרגרים וטחינה) חמה ויוגורט שמיר
פילה דג לבן על מצע פריקי 
 סינייה דג ים- פילה מוסר מבושל בתוך טחינה קוביות תפו"א וכרובית 
שרימפס אלמרסא עם שום, שמן זית ,פלפל חריף, לימון וכוסברה טרייה
תוספת של עדשים עם בורגול ובצל מטוגן
וכמו שאומר השיר: "אין, אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי עוגה" :)
ועוגה בסגנון ערבי זה כנאפה.
כמו בכל מסעדה שיש בה גוון ערבי, כנאפה זה מאסט, ומצד שני...
אני דווקא מצפה לקצת גוון מודרני גם בקינוחים, והייתי שמחה אם עלאא היה יוצא מהכנאפה המסורתית ומייצר לה גירסה מיוחדת, שתהיה רק שלו.
כי כשלשף יש נגיעות כאלו מוצלחות, ושילובים כ"כ מעניינים, אני רוצה לראות את זה גם בקינוח.
איך היה באלמרסא?
האוכל? משגע.
גם פיסת היסטוריה יש למסעדה הזו.
קיר הים המזרחי אשר המסעדה נסמכת עליו הוא בן 300 שנה(!), ומשויך לתקופה העותמנית.
הוא עבר שימור ושחזור, כמו גם חללי הקמרונות האורכיים שתמכו בו וברמפה שמעליהם.
הקיר שימש כפודיום לתותחים ולנשק במלחמות העבר של עכו, ובתקופת שלטון המנדט הבריטי המקום שימש  כבניין המכס של הנמל. 


תענוג.
אני בוודאות חוזרת לשם.
כי מקום נעים שכזה, על שפת הנמל, מחייב סיבוב שני.
עוד משהו שמומלץ לעשות בעכו, רגע לפני שעוזבים את העיר העתיקה:
שיט!
המחיר: 10 ש"ח לאדם.
ממש שווה לעשות סיבוב. אנחנו עשינו :)



לסיכום היום, לקראת הערב היורד על עכו, חזרנו לקניון עזריאלי.
לאתר של קניון עזריאלי עכו


רצינו קפה טוב, עוגה טעימה, וקצת שופינג.
שוחחנו עם מנכ"ל קניון עזריאלי רפאל בולניק, שסיפר לנו שלפני חמש שנים דוד עזריאלי סימן נקודה על המפה בצפון,
והחליט לחבר את התרבות הייחודית שמציעה עכו יחד עם צרכנות אופנה אורבנית ומותגי היוקרה.
ואכן, כל המותגים נמצאים בקניון עזריאלי, כך שאפשר לסגור שם את היום בכיף, לנוח קצת מה"עתיק", ולהתחבר בהדרגה חזרה למודרניזציה.
איזה מותגים מציע קניון עזריאלי עכו?
קוסמטיקה:
ללין, בודי שופ, ניו פארם, wow קוסמטיקס
אופנה:
בוגארט, פשיין קולקשיין, קסטרו, סולוג, הודיס, קרייזי ליין, רנואר, תמנון, מיס לאגוט, לי קופר, זיפ, אריסטו שמט, דלתא קידס, הוניגמן, קדס קידס, 4 עונות
הנעלה:
גלי, נעלי נמרוד, נעלי אלדו, טו גו, קליגולה, ספרינג, סקופ, נעלי גראס
תיקים ואקססוריז:
קרולינה למקה, קוקולה, TOP TEN, מגנוליה, אופטיקנה, אירוקה, פאנקי פיש
בית, מתנות ופנאי:
סטימצקי, הום סנטר, טויס אר אס, ורדינון, רויאלטי, קרביץ, הלד צילום, נעמן פורצלן, הרמוניה לבית
מחשבים ותקשורת:
באג, הוט, אורנג', ביג בוקס
מסעדות ובתי קפה:
קרים אנד דרים, מאפה נאמן, קפה גרג, שווארמה איליי, מקדונלד, פסטה פאסטה, הסושיה, קפה קפה, פרנג'ליקו- דוכן סושי
שונות:
מתפרת לאה, דינמיקה סלולר, משחקיה ללה לנד, דוכן עולם הממתקים, SO GOOD, דוכן מפעל הפיס.
הערב ירד, הכל התחיל להחשיך, ואנחנו החלטנו לצעוד חזרה לתחנת הרכבת הקרובה, שמחות, שבעות, ומתפלאות:
איך לא עשינו יום כזה בעכו קודם.

ולמה שאתם תחכו? קחו את עצמכם, וצאו להנות בעיר צפונית מעניינת, טעימה, יפה, ומרגשת.
את עבודת השטח עשיתי בשבילכם ואת כל הטיפים השווים כבר יש לכם פה :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)