דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינת מסקרפונה, תותים, ופתי בר שוקולד מריר. מתכון קל, ללא אפיה.





בשבוע שעבר קיבלתי משלוח משגע של "דומו", רשת כלי הבית, עם המון מוצרים כיפיים לאפיה.
נפתח לי החשק לעוגות, ולאפיה, ובא לי לשחק במטבח.
תמיד כשמגיעים מוצרים חדשים למטבח שלי אני מתחילה להשתגע :)
במקביל, הגיע אלי להתנסות הפתי בר החדש של אסם, בשני טעמים:
שוקולד מריר וקרמל.
אין ספק, זו חגיגה שלמה ומושלמת לקראת שבועות, כי עוגות ביסקוויטים הן פייבוריטיות אצלי.
הן מהירות, הן קלות, הן טעימות, ועכשיו, עם הטעמים החדשים, הן גם מאפשרות משחקים בצבעים, בטעמים, וזה ממש ממש כיף :)

הפעם ניצלתי את "סוף עונת התותים", והכנתי עוגה עם הגבינה שאני הכי אוהבת, מסקרפונה.
כי כשאומרים לי טירמיסו, אני נמסה. וטירמיסו זה מסקרפונה. ומסקרפונה זה 40% שומן, אבל למי אכפת, זה הכי טעים שיש.
אז הנה, בלי יותר מדי ברבורים, עוגת הגבינה שלי, 
עוגת ביסקוויטים, מסקרפונה ותותים.
תהנו :)










עוגת מסקרפונה, תותים, ופתי בר שוקולד מריר

תבנית קפיצית 24

חומרים:
שרוול פתי בר שוקולד מריר(חדש!)
לקרם מסקרפונה:
1 חב' מסקרפונה של "גד"
2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% שומן- להוציא מהמקרר ממש לפני ההקצפה
חצי כפית תמצית שקדים או תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
לעיטור ומילוי:
חצי ק"ג תותים(200 לעוגה, 300 לרוטב תותים)
50 גר' שוקולד מריר(תוספת לעיטור- לא חובה)
לרוטב תותים:
300 גרם תותים
1 כף סוכר
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית 24 קפיצית בנייר אפייה.
מניחים את הפתי בר בשכבה אחידה(אפשר לשבור כדי למלא את התבנית ככל האפשר)
מברישים אותם במעט חלב, כדי שיתרככו טיפה.
(אפשר גם להרטיב קודם את השכבה התחתונה של הפתי בר בחלב ואז לסדר בתבנית, אבל צריך הרטבה מהירה כדי שהפתי בר לא יהפוך לסמרטוטי. לטבול ולהוציא).
מכינים את קרם המסקרפונה:
בקערת מיקסר מניחים את המסקרפונה, השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית השקדים.
מתחילים להקציף במהירות נמוכה כדי לאחד את החומרים, ואז עוברים למהירות גבוהה, כארבע דקות, עד שהקרם יציב.
משאירים חלק מהקרם בצד(במקרר) לעיטור הסופי.
חצי מהקרם מניחים מעל הביסקוויטים, ומעליו תותים חתוכים לקוביות.
מעל התותים מורחים שכבה דקה של קרם, כדי ששכבת הביסקוויטים הבאה "תשב" טוב.
מניחים עוד שכבת ביסקוויטים.
מכסים במחצית הקרם שנותרה.
לעיטור:
אפשר לגרד שוקולד מריר, אפשר לפזר ביסקוויטים, וזה מה שאני עשיתי:
זילפתי בקצוות את קרם המסקרפונה ששמרתי במקרר, טחנתי ארבע פתי בר שוקולד מריר עם 50 גרם שוקולד מריר מגורר ביחד במג'ימיקס, ופיזרתי על העוגה.
עיטרתי בתותים.
טיפ לזילוף למתקשים להתעסק עם שקיות זילוף:
במשלוח שקיבלתי מ"דומו" היה גאדג'ט מקסים לזילוף, שמאד אהבתי.
הוא מגיע עם 6 צנתרים, ובעיניי הוא מקסים.
צילמתי לכם אותו, כדי שאם לא בא לכם שקיות זילוף, זה פתרון נפלא.
שלב א: מכניסים את הקרם למיכל של כלי הזילוף
 שלב ב: סוגרים את המכסה העליון ואת הפקק שאליו מחברים את הצנתרים.
מכניסים למקרר.
אם מזלפים מיד, כמובן שאין צורך לסגור את הפקק של הצנתרים.
מחברים את הצנתר הרצוי
ולוחצים לעיטור.
קלי קלות :)
אני השתמשתי בזה עם החור העגול הגדול.
(להשיג ברשת כלי הבית "דומו")
מכאן העוגה נכנסת ללילה למקרר, להתייצבות הקרם, כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
שימו לב שעוגות כאלו מניחים בחלק העליון של המקרר, שלא יפול עליהן משהו מלמעלה בטעות ויהרוס את הקרם שכ"כ השקעתם בו :)
לאחר לילה במקרר, מעבירים את העוגה לשעה למקפיא, כדי שניתן יהיה לחתוך פרוסות יפות.
מחלצים מהתבנית, וככה היא נראית.
מבטיחה לכם, אין לה סיכוי להישאר יותר מדי זמן.

אז כבר תכינו שתיים :)
הכנת רוטב התותים:
במעבד מזון מרסקים את התותים, הסוכר, ומיץ הלימון.
מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת רוטב חלק.
על צלחת שמים כף רוטב, ועליה מניחים פרוסת עוגה.
שלב התודות:
לאסם, על ההמצאה החדשה.
אני אוהבת את הפתי בר שוקולד מריר, והבת שלי אוהבת את הפתי בר קרמל, בקרוב תהיה עוגה גם מפתי בר קרמל :)
לרשת כלי הבית והמעדנים "דומו&דליקטס", שתמיד יש להם כל מה שחובבי מטבח כמוני צריכים, והפתיעו אותי עם חבילת אפיה מהממת, כולל תבנית קפיצית מתחלפת, שיכולה לשמש גם "רגילה", וגם תבנית קוגלהוף או בבקה.
לגבינה שעושה לי את היום נפלא, המסקרפונה של "גד".
אני מתה עליה.
חוץ מהמסקרפונה אהובתי, שקניתי בסופר במבצע משתלם במיוחד לגבינות של גד, "קונים 3 משלמים על 2",  לגד יש מהדורת שבועות לכל מיני גבינות נפלאות
(אין לי מושג אם זה מבצע שקיים בכל הרשתות, אני קניתי בשופרסל).
חוץ מגבינות הגד שקניתי, קיבלתי גם משלוח של גד לשבועות, עם עוד כמה גבינות מעלפות:


וכמובן, איך אפשר בלי הגבינה שגם בלי שבועות היא קבועה אצלי בבית, גבינת ניו יורק האלוהית
הנה, מתכון לעוגת גבינה ניו יורק שלי, ממש כאן.
זו עוגת הגבינה שכיכבה אצלי בחג השבועות הקודם:


אז איזו עוגה שתבחרו להכין, 
ואיזו גבינות שתבחרו לאכול,
ואיזו תבנית שתבחרו לאפות בה,
נשאר לי רק דבר אחד לאחל לכם:
חג שבועות שמח!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)