בשבוע שעבר קיבלתי משלוח משגע של "דומו&דליקטס", רשת כלי הבית, עם המון מוצרים כיפיים לאפיה.
נפתח לי החשק לעוגות, ולאפיה, ובא לי לשחק במטבח.
תמיד כשמגיעים מוצרים חדשים למטבח שלי אני מתחילה להשתגע :)
במקביל, הגיע אלי להתנסות הפתי בר החדש של אסם, בשני טעמים:
שוקולד מריר וקרמל.
אין ספק, זו חגיגה שלמה ומושלמת לקראת שבועות, כי עוגות ביסקוויטים הן פייבוריטיות אצלי.
הן מהירות, הן קלות, הן טעימות, ועכשיו, עם הטעמים החדשים, הן גם מאפשרות משחקים בצבעים, בטעמים, וזה ממש ממש כיף :)
הפעם ניצלתי את "סוף עונת התותים", והכנתי עוגה עם הגבינה שאני הכי אוהבת, מסקרפונה.
כי כשאומרים לי טירמיסו, אני נמסה. וטירמיסו זה מסקרפונה. ומסקרפונה זה 40% שומן, אבל למי אכפת, זה הכי טעים שיש.
אז הנה, בלי יותר מדי ברבורים, עוגת הגבינה שלי,
עוגת ביסקוויטים, מסקרפונה ותותים.
תהנו :)
תבנית קפיצית 24
השתמשתי בתבנית הקפיצית המתחלפת של רשת "דומו", שמגיעה בכל הגדלים, ומאפשרת להכין גם עוגת קוגלהוף וגם עוגה "רגילה".
תבנית נהדרת ושימושית!!
חומרים:
שרוול פתי בר שוקולד מריר(חדש!)
לקרם מסקרפונה:
1 חב' מסקרפונה של "גד"
2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% שומן- להוציא מהמקרר ממש לפני ההקצפה
חצי כפית תמצית שקדים או תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
לעיטור ומילוי:
חצי ק"ג תותים(200 לעוגה, 300 לרוטב תותים)
50 גר' שוקולד מריר(תוספת לעיטור- לא חובה)
לרוטב תותים:
300 גרם תותים
1 כף סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית 24 קפיצית בנייר אפייה.
מניחים את הפתי בר בשכבה אחידה(אפשר לשבור כדי למלא את התבנית ככל האפשר)
מברישים אותם במעט חלב, כדי שיתרככו טיפה.
(אפשר גם להרטיב קודם את השכבה התחתונה של הפתי בר בחלב ואז לסדר בתבנית, אבל צריך הרטבה מהירה כדי שהפתי בר לא יהפוך לסמרטוטי. לטבול ולהוציא).
מכינים את קרם המסקרפונה:
בקערת מיקסר מניחים את המסקרפונה, השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית השקדים.
מתחילים להקציף במהירות נמוכה כדי לאחד את החומרים, ואז עוברים למהירות גבוהה, כארבע דקות, עד שהקרם יציב.
משאירים חלק מהקרם בצד(במקרר) לעיטור הסופי.
חצי מהקרם מניחים מעל הביסקוויטים, ומעליו תותים חתוכים לקוביות.
מעל התותים מורחים שכבה דקה של קרם, כדי ששכבת הביסקוויטים הבאה "תשב" טוב.
מניחים עוד שכבת ביסקוויטים.
מכסים במחצית הקרם שנותרה.
לעיטור:
אפשר לגרד שוקולד מריר, אפשר לפזר ביסקוויטים, וזה מה שאני עשיתי:
זילפתי בקצוות את קרם המסקרפונה ששמרתי במקרר, טחנתי ארבע פתי בר שוקולד מריר עם 50 גרם שוקולד מריר מגורר ביחד במג'ימיקס, ופיזרתי על העוגה.
עיטרתי בתותים.
טיפ לזילוף למתקשים להתעסק עם שקיות זילוף:
במשלוח שקיבלתי מ"דומו" היה גאדג'ט מקסים לזילוף, שמאד אהבתי.
הוא מגיע עם 6 צנתרים, ובעיניי הוא מקסים.
צילמתי לכם אותו, כדי שאם לא בא לכם שקיות זילוף, זה פתרון נפלא.
שלב א: מכניסים את הקרם למיכל של כלי הזילוף
שלב ב: סוגרים את המכסה העליון ואת הפקק שאליו מחברים את הצנתרים.
מכניסים למקרר.
אם מזלפים מיד, כמובן שאין צורך לסגור את הפקק של הצנתרים.
מחברים את הצנתר הרצוי
ולוחצים לעיטור.
קלי קלות :)
אני השתמשתי בזה עם החור העגול הגדול.
(להשיג ברשת כלי הבית "דומו")
מכאן העוגה נכנסת ללילה למקרר, להתייצבות הקרם, כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
שימו לב שעוגות כאלו מניחים בחלק העליון של המקרר, שלא יפול עליהן משהו מלמעלה בטעות ויהרוס את הקרם שכ"כ השקעתם בו :)
לאחר לילה במקרר, מעבירים את העוגה לשעה למקפיא, כדי שניתן יהיה לחתוך פרוסות יפות.
מחלצים מהתבנית, וככה היא נראית.
מבטיחה לכם, אין לה סיכוי להישאר יותר מדי זמן.
אז כבר תכינו מראש שתיים :)
הכנת רוטב התותים:
במעבד מזון מרסקים את התותים, הסוכר, ומיץ הלימון.
מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת רוטב חלק.
על צלחת שמים כף רוטב, ועליה מניחים פרוסת עוגה.
שלב התודות:
לרשת כלי הבית והמעדנים "דומו&דליקטס", שתמיד יש להם כל מה שחובבי מטבח כמוני צריכים, והפתיעו אותי עם חבילת אפיה מהממת, כולל תבנית קפיצית מתחלפת, שיכולה לשמש גם "רגילה", וגם תבנית קוגלהוף או בבקה.
בנוסף, גם תמצית השקדים שהשתמשתי בה הגיע ממש משם, וגם אביזר הזילוף המהמם, שממש שווה לאלו שלא רוצים הרבה בלגן במטבח.
בנוסף, אפשר לזלף יחד עם הילדים, זה אחלה גאדג'ט עבורם, שיוכלו ללמוד להכין עוגה עם אמא, או עם אבא :)
וגם לפתי בר החדש של אסם, פתי בר שוקולד מריר, שבלעדיו העוגה הייתה...
אחרת :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה