שבועות הוא חג הפשטידות.
אצלי בבית הפשטידה הזו מככבת כל השנה.
בכלל, אני אוהבת פשטידות, במיוחד שהן תחת הקונספט של "פשטידה קלה להכנה".
בכל פעם שבא לי ארוחת ערב קלה וטעימה, אבל שונה מ"חביתה/עין/סלט/גבינות", אני מדליקה את התנור, מכינה את התערובת בחמש דקות, ויושבת כשעה בשקט, תוך כדי שאני מתמכרת לריח שיוצא מהתנור.
פשטידת הברוקולי הכי טובה שלי, במיוחד בשבילכם, מתכון לחג ולכל יום,
פשטידת ברוקולי קלה להכנה, וטעימה בטירוף :)
פשטידת ברוקולי
תבנית אפיה 20X30
מצרכים:
חב' ברוקולי קפוא(סנפרוסט/שופרסל/אחר)
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז(כן, כן!)
4 ביצים M או 3 L
1 שמנת חמוצה 15% שומן|(לפשטידה דיאטטית יותר אפשר גם עם 9%)
2 כפות קוטג'
כף חלב
מלח
פלפל
פירורי לחם לפיזור בתבנית
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להרתיח מים עם כף מלח בסיר.
להכניס את הברוקולי לכמה דקות לסיר עד שמתרכך מעט, לא להפוך אותו לרכרוכי וחסר חיים :)
להכין קערה עם מים קרים מאד, לסנן את הברוקולי מהמים הרותחים, ולהכניס לקערה של המים הקרים להפסקת הבישול.
לערבב את כל חומרי הפשטידה (חוץ מהביצים) בקערה, עד לאיחוד.
לטעום ולתקן תיבול בהתאם למה שאתם אוהבים.
להוסיף את הביצים, ולערבב.
אם התערובת סמיכה מדי, להוסיף כף חלב. היא לא אמורה להיות נוזלית.
לסנן את הברוקולי מהמים הקרים, לשים אותו על קרש חיתוך, ולקצוץ לחתיכות בינוניות.
לשים רבע מהחתיכות בצד לקישוט, ו-3/4 להכניס לקערה עם התערובת.
לשמן תבנית (מומלץ קפיצית) בחמאה (עדיף) או שמן, לשפוך פירורי לחם ולנער, עד שכל תחתית התבנית והדפנות מכוסות בפירורים.
לשפוך את התערובת, ומעל לפזר את הברוקולי שהשארנו בצד, תוך כדי שאנחנו דוחפים אותו בנגיעה קלה פנימה, שיבצבץ מלמעלה.
להכניס לתנור שחומם מראש, למדף השני מלמטה (לא לאמצעי, אחד מתחת).
זמן אפיה: בין 50 דקות לשעה, תלוי בתנור.
בקיצור: עד שמזהיב ומשחים, כמו בתמונה :)
ויאללה, חג שבועות שמח.
פינקתי אתכם בעוד מתכון לשבועות, לגזור ולשמור!
ואפשר גם לספר לי איך יצא :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה