דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי. הכי קלה, הכי טעימה, הכי חגיגית.






שבועות הוא חג הפשטידות.
אצלי בבית הפשטידה הזו מככבת כל השנה.
בכלל, אני אוהבת פשטידות, במיוחד שהן תחת הקונספט של "פשטידה קלה להכנה".
בכל פעם שבא לי ארוחת ערב קלה וטעימה, אבל שונה מ"חביתה/עין/סלט/גבינות", אני מדליקה את התנור, מכינה את התערובת בחמש דקות, ויושבת כשעה בשקט, תוך כדי שאני מתמכרת לריח שיוצא מהתנור.
פשטידת הברוקולי הכי טובה שלי, במיוחד בשבילכם, מתכון לחג ולכל יום,
פשטידת ברוקולי קלה להכנה, וטעימה בטירוף :)



פשטידת ברוקולי


תבנית אפיה 20X30

מצרכים:
חב' ברוקולי קפוא(סנפרוסט/שופרסל/אחר)
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז(כן, כן!)
4 ביצים M או 3 L
1 שמנת חמוצה 15% שומן|(לפשטידה דיאטטית יותר אפשר גם עם 9%)
2 כפות קוטג'
כף חלב
מלח 
פלפל
פירורי לחם לפיזור בתבנית

אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להרתיח מים עם כף מלח בסיר.
להכניס את הברוקולי לכמה דקות לסיר עד שמתרכך מעט, לא להפוך אותו לרכרוכי וחסר חיים :)
להכין קערה עם מים קרים מאד, לסנן את הברוקולי מהמים הרותחים, ולהכניס לקערה של המים הקרים להפסקת הבישול.
לערבב את כל חומרי הפשטידה (חוץ מהביצים) בקערה, עד לאיחוד.
לטעום ולתקן תיבול בהתאם למה שאתם אוהבים.
להוסיף את הביצים, ולערבב.
אם התערובת סמיכה מדי, להוסיף כף חלב. היא לא אמורה להיות נוזלית.
לסנן את הברוקולי מהמים הקרים, לשים אותו על קרש חיתוך, ולקצוץ לחתיכות בינוניות.
לשים רבע מהחתיכות בצד לקישוט, ו-3/4 להכניס לקערה עם התערובת.
לשמן תבנית (מומלץ קפיצית) בחמאה (עדיף) או שמן, לשפוך פירורי לחם ולנער, עד שכל תחתית התבנית והדפנות מכוסות בפירורים.
לשפוך את התערובת, ומעל לפזר את הברוקולי שהשארנו בצד, תוך כדי שאנחנו דוחפים אותו בנגיעה קלה פנימה, שיבצבץ מלמעלה.
להכניס לתנור שחומם מראש, למדף השני מלמטה (לא לאמצעי, אחד מתחת).
זמן אפיה: בין 50 דקות לשעה, תלוי בתנור.

בקיצור: עד שמזהיב ומשחים, כמו בתמונה :)
ויאללה, חג שבועות שמח.
פינקתי אתכם בעוד מתכון לשבועות, לגזור ולשמור!
ואפשר גם לספר לי איך יצא :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)