דילוג לתוכן הראשי

פשטידת ברוקולי. הכי קלה, הכי טעימה, הכי חגיגית.






שבועות הוא חג הפשטידות.
אצלי בבית הפשטידה הזו מככבת כל השנה.
בכלל, אני אוהבת פשטידות, במיוחד שהן תחת הקונספט של "פשטידה קלה להכנה".
בכל פעם שבא לי ארוחת ערב קלה וטעימה, אבל שונה מ"חביתה/עין/סלט/גבינות", אני מדליקה את התנור, מכינה את התערובת בחמש דקות, ויושבת כשעה בשקט, תוך כדי שאני מתמכרת לריח שיוצא מהתנור.
פשטידת הברוקולי הכי טובה שלי, במיוחד בשבילכם, מתכון לחג ולכל יום,
פשטידת ברוקולי קלה להכנה, וטעימה בטירוף :)



פשטידת ברוקולי


תבנית אפיה 20X30

מצרכים:
חב' ברוקולי קפוא(סנפרוסט/שופרסל/אחר)
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז(כן, כן!)
4 ביצים M או 3 L
1 שמנת חמוצה 15% שומן|(לפשטידה דיאטטית יותר אפשר גם עם 9%)
2 כפות קוטג'
כף חלב
מלח 
פלפל
פירורי לחם לפיזור בתבנית

אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להרתיח מים עם כף מלח בסיר.
להכניס את הברוקולי לכמה דקות לסיר עד שמתרכך מעט, לא להפוך אותו לרכרוכי וחסר חיים :)
להכין קערה עם מים קרים מאד, לסנן את הברוקולי מהמים הרותחים, ולהכניס לקערה של המים הקרים להפסקת הבישול.
לערבב את כל חומרי הפשטידה (חוץ מהביצים) בקערה, עד לאיחוד.
לטעום ולתקן תיבול בהתאם למה שאתם אוהבים.
להוסיף את הביצים, ולערבב.
אם התערובת סמיכה מדי, להוסיף כף חלב. היא לא אמורה להיות נוזלית.
לסנן את הברוקולי מהמים הקרים, לשים אותו על קרש חיתוך, ולקצוץ לחתיכות בינוניות.
לשים רבע מהחתיכות בצד לקישוט, ו-3/4 להכניס לקערה עם התערובת.
לשמן תבנית (מומלץ קפיצית) בחמאה (עדיף) או שמן, לשפוך פירורי לחם ולנער, עד שכל תחתית התבנית והדפנות מכוסות בפירורים.
לשפוך את התערובת, ומעל לפזר את הברוקולי שהשארנו בצד, תוך כדי שאנחנו דוחפים אותו בנגיעה קלה פנימה, שיבצבץ מלמעלה.
להכניס לתנור שחומם מראש, למדף השני מלמטה (לא לאמצעי, אחד מתחת).
זמן אפיה: בין 50 דקות לשעה, תלוי בתנור.

בקיצור: עד שמזהיב ומשחים, כמו בתמונה :)
ויאללה, חג שבועות שמח.
פינקתי אתכם בעוד מתכון לשבועות, לגזור ולשמור!
ואפשר גם לספר לי איך יצא :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.