תודו:
הכי מבאסות המסעדות על הים.
כי הן תמיד יקרות בלי פורפורציות, כי האוכל שמוגש בהן לא משהו, וכי הן מנצלות את המיקום שלהן כדי לתת תמורה מינימלית למחירים חסרי הגיון.
הזמינו אותי למסעדת חוף על שפת ימה של ראשון לציון, והתלבטתי אם ללכת.
כן, בדיוק מהסיבות שמניתי קודם.
אבל משהו בתיאור של המסעדה, "ים תיכונית בסגנון יווני", החזיר אותי לביקור האחרון שלי ביוון, ועשה לי חשק לצזיקי טוב.
והוא היה טוב.
כן, כן, מבחינתי- הצזיקי ניצח.
הוא ולא אחר. כי על החוף- תנו לי צזיקי טוב, לחם משובח, יין ליד, ואני מאושרת.
ככה התחילה החוויה שלי ב"קלדרון על הים", וככה היא נשארה לי.
קלדרון על ים תיכון. ראשון לציון.
צזיקי מעולה עם המון שום, חופש, אלכוהול, סלטים מרעננים, פירות ים, וקיץ.
טאפאסים ים תיכוניים התלוו למנות הפתיחה, ולחם פרנה מרוקאי חם וטעים.
"יוון בקטן"
איקרא, מאטיאס, סקורדליה, טחינה לבנה ועלי גפן
המנות הראשונות התאפיינו ברעננות.
סביצ'ה ים תיכוני כיפי של דג ים, עם קוביות עגבניה, פלפל חריף, עירית , תחמיץ לימונים ושמן זית
ברוסקטה סלסה
עגבניות , פלפל קלוי, עשבי תיבול, אנשובי ופטה
פטריות בתנור
ממולאות בריקוטה, עשבים ופרמז’ן
סלט ניסואז
חסה רומית, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, טונה, זיתי קלמטה וביצה עם חלמון רך
סלט קלמרי
קלמרי פלאנצ’ה, שרי צבעוני, עגבנייה, שומר בצל ירוק, בצל סגול ופטרוזיליה
שרימפס מחבת
גרגרי חומוס , תרד, לימון, שמן זית על קרם חציל שרוף
למרות שהמנות הראשונות היו נחמדות, העיקריות איכזבו.
נתחי קוד בטיגון עמוק עם צ’יפס ואיולי לימון.
הצ'יפס היה סבבה, את דג הקוד אהבתי פחות. למה? ככה.
בכל מקרה, 84 ש"ח במקרה הזה- לא מוצדק.
ברבוניה עמוקה
ברבוניה מטוגנת בשמן עמוק עם ציפוי קריספי, טעם "דגי" מדי, מנה לא מוצלחת ולא "פרשית".
אנטריקוט 300 גר’
מיושן צלוי על גריל, אבל לצערי היה גומי ולא מוצלח,
וככל שאני אוהבת אנטריקוט- צר לי, דרוש שיפור.
אם אחזור שוב ויהיה שינוי לטובה בעיקריות, מבטיחה לעדכן את הפוסט.
מתוקים:
גזרת המתוקים כללה שלושה קינוחים טעימים להפליא, והייתה סיום נפלא לערב נעים על הים.
סיכום:
ים, יוון, בריזה, שקיעה, צזיקי, ראשונות, אלכוהול, וקינוח.
זה מה שמומלץ מבחינתי בחוף ראשל"צ, אצל "קלדרון על ים תיכון".
אל תוותרו על "יוון בקטן", הפלטה הזו, שכיף, לשבת ולנשנש ממנה עם לחם חם וטרי.
חיים קלדרון הוא זה עם השורשים היווניים, שהחליט לקחת את המסעדה לכיוון הנוכחי, ויחד עם שותף נוסף, צעיר ושאפתן, ועם השף אורן מורד, חולשים כרגע על פיסת הים הזו בטיילת ראשון לציון.
לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ, ויש גם בר מדליק שצופה לים.
קלדרון על ים תיכון, חוף הים ראשון לציון
שעות פתיחה:
א-שבת: 08:00 עד חצות
טלפון: 03-9629004
תגובות
הוסף רשומת תגובה