דלג לתוכן הראשי

קלדרון על ים תיכון. צזיקי משובח, טפאסים יווניים, ובריזה :)






תודו:
הכי מבאסות המסעדות על הים.
כי הן תמיד יקרות בלי פורפורציות, כי האוכל שמוגש בהן לא משהו, וכי הן מנצלות את המיקום שלהן כדי לתת תמורה מינימלית למחירים חסרי הגיון.
הזמינו אותי למסעדת חוף על שפת ימה של ראשון לציון, והתלבטתי אם ללכת.
כן, בדיוק מהסיבות שמניתי קודם.
אבל משהו בתיאור של המסעדה, "ים תיכונית בסגנון יווני", החזיר אותי לביקור האחרון שלי ביוון, ועשה לי חשק לצזיקי טוב.
והוא היה טוב.
כן, כן, מבחינתי- הצזיקי ניצח.
הוא ולא אחר. כי על החוף- תנו לי צזיקי טוב, לחם משובח, יין ליד, ואני מאושרת.
ככה התחילה החוויה שלי ב"קלדרון על הים", וככה היא נשארה לי.
קלדרון על ים תיכון. ראשון לציון. 

צזיקי מעולה עם המון שום, חופש, אלכוהול, סלטים מרעננים, פירות ים, וקיץ.
טאפאסים ים תיכוניים התלוו למנות הפתיחה, ולחם פרנה מרוקאי חם וטעים.
"יוון בקטן"
איקרא, מאטיאס, סקורדליה, טחינה לבנה ועלי גפן




המנות הראשונות התאפיינו ברעננות.
סביצ'ה ים תיכוני כיפי של דג ים, עם קוביות עגבניה, פלפל חריף, עירית , תחמיץ לימונים ושמן זית
ברוסקטה סלסה
עגבניות , פלפל קלוי, עשבי תיבול, אנשובי ופטה
פטריות בתנור
ממולאות בריקוטה, עשבים ופרמז’ן
סלט ניסואז
חסה רומית, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, טונה, זיתי קלמטה וביצה עם חלמון רך
סלט קלמרי
קלמרי פלאנצ’ה, שרי צבעוני, עגבנייה, שומר בצל ירוק, בצל סגול ופטרוזיליה
שרימפס מחבת
גרגרי חומוס , תרד, לימון, שמן זית על קרם חציל שרוף
למרות שהמנות הראשונות היו נחמדות, העיקריות איכזבו.
פיש & צ’יפס
נתחי קוד בטיגון עמוק עם צ’יפס ואיולי לימון.
הצ'יפס היה סבבה, את דג הקוד אהבתי פחות. למה? ככה.
בכל מקרה, 84 ש"ח במקרה הזה- לא מוצדק.

ברבוניה עמוקה
ברבוניה מטוגנת בשמן עמוק עם ציפוי קריספי, טעם "דגי" מדי, מנה לא מוצלחת ולא "פרשית".
אנטריקוט 300 גר’
מיושן צלוי על גריל, אבל לצערי היה גומי ולא מוצלח,
וככל שאני אוהבת אנטריקוט- צר לי, דרוש שיפור.
אם אחזור שוב ויהיה שינוי לטובה בעיקריות, מבטיחה לעדכן את הפוסט.
מתוקים:
גזרת המתוקים כללה שלושה קינוחים טעימים להפליא, והייתה סיום נפלא לערב נעים על הים.



סיכום:
ים, יוון, בריזה, שקיעה, צזיקי, ראשונות, אלכוהול, וקינוח.
זה מה שמומלץ מבחינתי בחוף ראשל"צ, אצל "קלדרון על ים תיכון".
אל תוותרו על "יוון בקטן", הפלטה הזו, שכיף, לשבת ולנשנש ממנה עם לחם חם וטרי.
חיים קלדרון הוא זה עם השורשים היווניים, שהחליט לקחת את המסעדה לכיוון הנוכחי, ויחד עם שותף נוסף, צעיר ושאפתן, ועם השף אורן מורד, חולשים כרגע על פיסת הים הזו בטיילת ראשון לציון.
לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ, ויש גם בר מדליק שצופה לים.
קלדרון על ים תיכון, חוף הים ראשון לציון
שעות פתיחה:
א-שבת:  08:00 עד חצות
טלפון: 03-9629004

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?