דילוג לתוכן הראשי

חדשים והורסים על המדף: מוצרי מזון איכות ששווה להכיר.



אתם כבר מכירים אותי: אני תמיד שמחה להכיר מוצרים חדשים בתחום המזון, במיוחד אם הם צועקים לי "נסי אותנו".
שניים כאלו פגשתי לא מזמן.

אני אתחיל עם מוצר בריאות, לכל חובבי הבריאות באשר הם:
ארוניה ברי!


ארוניה-ברי – aronia berry – מוגדר כ"סופר פוד". נו, אם עוד לא שמעתם על "סופר פוד" אתם הרבה מאחור :)
הארוניה ברי היא מלכת האוכמניות- מיועדת לשמירה על הבריאות, לסיוע בדיאטה ולהגנה ממחלות העולם המודרני.
אוכמניית העל הזו עשירה בנוגדי חמצון ופלבנואידים ועוזרת בהקלה על דלקות ותופעות סכרת, כולסטרול, 
מחלות לב וכלי דם ועוד.
כולנו כבר מכירים את החמוציות, האסאי מהאמזונס(רובכם בטח מכירים את הוודקה אסאי של ואן גוך, תודו!), או את הגוג'י ברי שהוא הטרנג הבריאותי החדש.
עכשיו גם האוכמניה הצפון אמריקאית, הארוניה, מתחילה לבסס את מעמדה ולהתמקם באור הזרקורים כמלכת האוכמניות.
מה מיוחד בה?
תכונות של פי 10 ריכוז גבוה של נוגדי חמצון מאשר בחמוציות, פי 5 ריכוז גבוה של אנטי אוקסידנטים וביו-פלבנואידים מאשר בענבים או באשכוליות
מה אומרים עליה?
החוקר כריס קילהאם במאמרו בפוקס ניוז, ביוני 2013, הכתיר אותה כ"סופר אוכמנייה בעלת סגולות בריאותיות, ביניהן תכונות אנטי סרטניות".
כתב ה"דיילי מייל" כתב כי הארוניה היא מזון על, עשיר יותר בתכונות אנטי סרטניות יותר מאשר מזונות-על טרנדיים כמו הפטל המסורתי או חדשים יותר כמו ג'וגי ברי ואסאי .
אחת החוקרות הבולטות בעולם בתחום מחקר הארוניה, היא פרופסור מרגרט בוצ'בה מבולגריה.
משמשת כיום כמנהלת המעבדה בביה"ח סופיה בבולגריה ויו"ר המחלקה לרפואה כללית ומעבדה קלינית.
פרופ' בוצ'בה מרבה במחקרי השפעות הצ'וקברי כאשר הוא מרוכז בכבישת מיץ או יין על קבוצות חולים שונות. 
בוצ'בה ממליצה לציבור לצרוך את מיץ הארוניה-ברי כחלק משמירה על אורח חיים בריא, שלוש פעמים ביום
(סה"כ 50 מ"ל ליום), בכל הגילאים ולכל המשפחה. עוד הוסיפה כי "מעבר לעובדה שמיץ הארוניה הוא מזון על המכיל עשרות ויטמינים, מינרלים, סיבים חומצות אמינו ועוד- הוא גם בעל תמיכה יעילה מאוד בהתמודדות עם בעיות גופניות ומחלות החל בסכרת עד כולסטרול, לב ואלרגיות". 
הארוניה-ברי מכילה יותר נוגדי חמצון מאשר חמוציות (קרנבריס), אוכמניות (בלובריס), תותים, דובדבנים, גוג'י ברי ומנגוסטין. ניתן להקביל את הארוניה ברי כ"גרסת העתיד" של האוכמניות בעלות נוגדי החמצון . 
על מה בגוף שלנו משפיעה הארוניה-ברי?
סכרת וכולסטרול 
שמירה על משקל בריא ונכון
אנטי-דלקתי
דלקות שלפוחית השתן
סטרט:
ישנן רמות הורמונים הנקשרות באופן ישיר לסטרס בגוף ולרבות בחולי סרטן, דבר הנתמך ואף עלול להשתפר באמצעות הצמח שהוכח כמסייע בעיכוב התפתחויות גידולים סרטניים באזור השד, השלפוחית, המעי הגס הריאות והעור. מחקרים לא מעטים מראים את הקשר הישיר בין הצמח וסוכניו הנוגדני סרטן לבין הרס תאים סרטניים ומניעתם מלהתפתח.  
סגולות בריאותיות נוספות שנמצאו בארוניה-ברי:
כחלק מסגולות המרפא הרבות שנחשפו בצמח ניתן לראות בין היתר כי הפוליפנול המרוכז בארוניה עוזר בהאטת חסימת של עורקים בכך שהוא משמר את האלסטיות שלהם ועל רמות הפלזמה בדם המסייעת גם היא במניעה. במחקר שבו נבדק תרכיז הארוניה-ברי בשילוב עם מיץ לימון נמצא כי הצריכה של שניהם יחד, עוזרת לעכב התפתחות של ניצני אלצהיימר ומחלת הדמנציה. 
מיץ ארוניה ברי- עכשיו בישראל!
צילום: דן לב
לראשונה מגיע לישראל משקה מרוכז של ארוניה-ברי לצריכה יומיומית, מיץ בעל טעם עפיץ. הפרי המופק מצמח הארוניה, עובר תהליך כבישה קרה (חשוב לציין כי רק מפירות שלמים שלא נפגמו בדרך על מנת להבטיח כל מאית של ויטמין או רכיב בריא אחר) של 100% מיץ טבעי. 
המיץ אינו מכיל תוספת סוכר או חומרים משמרים.
המשקה  מכיל ריכוז גבוה במיוחד של אנטי אוקסידנטים, יותר מכל פרי אחר ולכן החל לשמש רבים משוחרי הבריאות בעולם אשר מקפידים על אורח חיים ותפריט יומיומי בריא ותקין. 
הגר שפר, ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה, מחלוצי המשתמשים בארוניה-ברי בישראל מסבירה כי "בעולם המודרני בו אנו חיים ישנו חיפוש מתמיד אחר מזונות שיתמכו תמיכה תזונתית משמעותית בתפריט היומי שלנו. אלו נקראים super food ובעברית מזונות-על."
מיץ הארוניה אינו רק בריא אלא גם טעים ולכן מוסיפה שפר כי  "יתרון נוסף הוא הדרך הפשוטה והטעימה לצרוך את הארוניה ברי. תרכיז מיץ בכבישה קרה ששומר על היתרונות הבריאותיים של הפרי. רק לדלל במעט מים או מיץ פירות ולצרוך בין פעם אחת לשלוש פעמים ביום. טעים ומרענן, מתאים לשימוש לכל המשפחה ולא מצריך הכנות מיוחדות. אני הכנסתי את המוצר לשימוש קבוע אצלי בבית וכולם מרוצים". 
הוראות שימוש:
מאחר והמשקה מכיל תכונות אנטי דלקתיות ומתאים לגוף אדם בריא, ההמלצה לצריכת המיץ היא למהול 20 מ"ל של מיץ ארוניה-ברי יחד עם כוס מיץ פירות או מים ולחזור על הפעולה פעמיים או שלוש ביום. מעבר לסגולותיו הבריאותיות של הצמח מדובר במיץ פרי טבעי וסמיך בכבישה קרה המספק פרץ אנרגיה והרגשה נפלאה, עתיר ויטמינים כגון B1,B2,B5 ומינרלים כגון: חלבון, אפר, ברזל, מגנזיום, זרחן ,סידן ועוד, עתיר בויטמין C, והוא אף טעים מאוד כמשקה מרענן בעל טעם עפיץ וחד.   
הוא  אידיאלי לשימוש גם  בשילוב עם מיצי פירות אחרים, עם מים, ואפילו שייקים ועוגות גבינה.  הצבע הסגול הכהה מאפשר להוסיף טעם טבעי ובריא למאכלים שונים. 
איפה משיגים?
מיץ ארוניה יימכר ברשתות כגון: עדן טבע מרקט, טבע קסטל, אניס, ניצת הדובדבן ובתי הטבע והמעדניות המובחרות ברחבי הארץ. מחיר מומלץ לצרכן: בין 39.90 ל-44.90 ₪ ל-270 מ"ל. 
לאתר:  www.aronia.co.il 

מתכון לסלט כרוב עם מיץ ארוניה:



מתכון לסלט כרוב עם המון בריאות 

מצרכים:
כרוב לבן גדול
80 גרם שקדים מולבנים גפרורים
80 גרם חמוציות מופחתות סוכר 
כף גדושה זרעי צ'יה 
2 כפות סילאן 
30 גרם שמן זית
15 גרם חומץ יין אדום
20 מ"ל מיץ ארוניה

אופן הכנה:
קולים את השקדים במחבת עד להשחמה ומצננים.
חותכים את הכרוב לז'וליינים (גפרורים דקים) ומוסיפים את החמוציות, השקדים ואת שאר מרכיבי הרוטב.
מתבלים במלח גס ופלפל ארבע העונות לפי הטעם.
-----------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
 המעדניה



תכירו, אם עוד לא יצא לכם: המעדניה
עוד מוצרים שממש, אבל ממש כדאי להכיר:
המוצרים של "המעדניה".
קיבלתי אותם הביתה להתנסות.
תשמעו, התאהבתי :)
ולשמחתי, גם בראש העין אפשר להשיג אותם, במקום שאני גם ככה מבקרת בו לא מעט- פיצוחי הבקעה.
וכן, גם בעוד מקום שאני ממש אוהבת: שמנא, בית הבד בחגור.
הופתעתי לראות שכמעט בכל נקודה בארץ ניתן להשיג את המוצרים המעולים האלו.


אז מה חדש במעדניה?
שלושה ממרחים משגעים, ממש. 
שלושה ממרחים חדשים לכל המשפחה המבוססים על טחינה: 
טחינה וסילאן
טחינה ודבש 
טחינה וקקאו

הממרחים מבית המעדניה מבוססים על טחינה, סילאן טבעי ודבש טבעי ומתאימים כממרח בכריך, ארוחת הבוקר, כנשנוש קל או כחלופה לחטיפים.
הממרחים ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל!
אני התאהבתי בממרח הטחינה וסילאן. בכלל אני חובבת סילאן ידועה :)
חוצמזה, האריזה שבתה אותי. אין ספק שזה מקסים:

כמה דברים שכדאי שתדעו על הממרחים של המעדניה:
מכילים שומן מהטחינה בלבד. ללא שומן מוסף.
מתיקות המוצר מתקבלת מדבש טבעי או מסילאן טבעי ומרכז פרי בלבד.
אינם מכילים שומן טראנס.(חשוב!)
ללא חומר משמר וללא צבעי מאכל. (גם חשוב!)
כל המוצרים מיוצרים בישראל.
המוצרים בעלי הכשר. לא שלי זה ממש משנה, אבל לאלו שכן, אז שתדעו :)
עוד מוצרים של המעדניה, ששוה להכיר:
קרקרים איכותיים המיוצרים בעבודת יד ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל.
בצל עם שומשום, וקרקר עגבניות מיובשות עם גרעיני דלעת. טעימים!
ריבות מדהימות, או כמו שהן נקראות: מעדני גורמה :)
למי שיודע להעריך טעם ואיכות, מבחר עשיר של מעדני גורמה העשויים 100% פרי טרי, ללא תוספת סוכר.
המעדנים נרקחים על פי מתכון מסורתי שמשמר את טעם הפרי, ויוצר מרקם כפרי ומפנק.
מומלץ למרוח את המעדן על טוסט חם, כתוספת ליוגורט, או פשוט לגרוף עם כפית ו...לפה.
וכן, מומלץ. ניסיתי. זה טעים בטירוף.
סדרת רטבים לבשר:

בסדרה: מעדן מנגו קארי

רוטב מעולה שטעמתי, הכנתי אותו עם עוף על מצע אורז. ניחוחות הודיים, טעם נהדר.
מומלץ!


המעדניה
Israeli Gourmet
​החופר 34, ביתן 220
אזור התעשיה חולון
03-9416054
----------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

לסיכום:
זה פוסט שהוא גם בריא, גם טעים, וגם אתם חייבים להודות שרובכם לא היכרתם את המוצרים האלו, גם את מיץ הארוניה וגם את המוצרים המעולים של המעדניה.
תנסו, כדאי :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)