דלג לתוכן הראשי

מתכון ללחם בירה ושיפון קל להכנה של מיכל אנסקי. "בישולים" מבשלים במשביר :)




המשביר לצרכן ממתג את עצמו מחדש בתחום הקולינארי.
לאחרונה השתתפתי בהשקה של רשת המשביר לצרכן, "מבשלים במשביר", בשיתוף עם "בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים".
בהשקה למדנו להכין לחם משגע, עוד מעט אני מצרפת לכם מתכון קליל ללחם הורס.

המהלך מתבסס על מתכוניה של מיכל אנסקי, פרזנטורית המשביר לצרכן, כוכבת "מאסטר שף", ואושייה גסטרונומית.
בוגרי בית הספר "בישולים" יבשלו בסניפי המשביר לצרכן מנות המבוססות על מתכוניה של אנסקי מתוך ספרה המקסים, "אוכל מהבית".
בוגרי "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים" ידגימו מתכונים נבחרים מתוך ספרה של מיכל אנסקי "אוכל מהבית". מיכל אנסקי, כפרזנטורית המשביר, תוביל את מהלך עולם הבית בקטגוריית המטבח.
ספרה יוצג ויימכר בסניפי המשביר לצרכן, ולרוכשים ממחלקות הבית בקטגוריית המטבח מעל ל-199 ₪ יוענק הספר מתנה (עד גמר המלאי). ותאמינו לי- זה ספר שווה!!!
במסגרת המהלך החדש הוקמו בסניפי המשביר לצרכן 12 מטבחי קונספט מאובזרים בהשקעה של כמליון ₪, והורחב מגוון כלי הבישול והמטבח המקצועי.
המטבחים יוקמו בשלב הראשון ב 12 סניפים מרכזיים של המשביר לצרכן ברחבי הארץ:
גן העיר ת"א, רעננה קניון רננים, ראשון לציון העיר, אשקלון העיר, פתח תקווה קניון הגדול, חדרה קניון לב חדרה, באר שבע קניון הנגב, ירושלים קניון מלחה , ירושלים כיכר ציון, בת ים קניון בת ים, חיפה גראנד קניון, קרית ביאליק קיריון.
נפגשנו בסניף גן העיר, ושמענו ממנכ"ל המשביר וממיכל אנסקי קצת על המהלך החדש.
זכיתי לחנוך את הסניף הראשון שבו פועל הקונספט החדש, וללמוד איך להכין את לחם השיפון המעולה של מיכל אנסקי.
ואני כאן, כמו תמיד, בשביל לספר לכם :)
האווירה הייתה טובה וחגיגית, ועמוסת חיוכים וצילומים.


רגע לפני הכנת המתכון, בכירי המשביר לצרכן היו חייבים חתוך את הסרט, כדי שיהיה אפשר להתחיל לאפות :)


 טוב, מספיק.
עכשיו למתכון המעלף ללחם בקלי קלות, במטבח של המשביר, ובהדרכתה של השפית מיכל פינקלמן מ"בישולים".




לחם בירה ושיפון קל הכנה

חומרים:
1 כף שמרים יבשים או 20-30 גרם שמרים טריים
1 כפית דבש
1/2 כוס מים פושרים
5 כוסות קמח לבן ללחם
2 כוסות קמח שיפון
מלח גס
2.5 כוסות בערך (600-630 מ"ל) בירה טרייה ולא קרה

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים והדבש במים ומניחים לתסיסה במשך 10 עד 15 דקות.
בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את שני סוגי הקמח והמלח.
מוסיפים את תערובת השמרים והבירה ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק למדי.
ממשיכים להפעיל את המערבל עוד כ-15 דקות במהירות הכי נמוכה.
מכסים את הקערה במגבת לחה, מעמידים במקום חמים, וממתינים בסבלנות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מורחים בחמאה תבנית קפיצית עגולה, או כל כלי אחר בעל דפנות, אפשר גם כלי חרס שמתאים לתנור.
זורים בתוך הכלי קמח, ומנערים כדי להיפטר מהשאריות.
חובטים בבצק ויוצרים ממנו 6 כדורים בידיים רטובות.
מניחים את הכדורים בתבנית, זורים עליהם מעט קמח, ומתפיחים בשנית.
בינתיים מחממים תנור לחום גבוה(200-210 מעלות).
מניחים בתחתית התנור קערה או תבנית נוספת עם מים חמים, כדי שקרום הלחם יצא פריך.
זורים על הבצק שתפח בתבנית מעט מלח גס, ואופים כ-30 דקות.
מנמיכים מעט את החום(180-190 מעלות), וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.
מוציאים את הלחם מהתבנית, ואופים עוד 10 דקות על רשת כדי שיתקבל מעטה פריך מכל צדי הלחם.
תאמינו לי, תענוג.
טעמתי :)
והכי חשוב?
תסתכלו על הכלי המקסים הזה ללחם.
גם אותו אפשר להשיג במשביר לצרכן :)
בתיאבון!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?