Translate

מתכון ללחם בירה ושיפון קל להכנה של מיכל אנסקי. "בישולים" מבשלים במשביר :)




המשביר לצרכן ממתג את עצמו מחדש בתחום הקולינארי.
לאחרונה השתתפתי בהשקה של רשת המשביר לצרכן, "מבשלים במשביר", בשיתוף עם "בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים".
בהשקה למדנו להכין לחם משגע, עוד מעט אני מצרפת לכם מתכון קליל ללחם הורס.

המהלך מתבסס על מתכוניה של מיכל אנסקי, פרזנטורית המשביר לצרכן, כוכבת "מאסטר שף", ואושייה גסטרונומית.
בוגרי בית הספר "בישולים" יבשלו בסניפי המשביר לצרכן מנות המבוססות על מתכוניה של אנסקי מתוך ספרה המקסים, "אוכל מהבית".
בוגרי "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים" ידגימו מתכונים נבחרים מתוך ספרה של מיכל אנסקי "אוכל מהבית". מיכל אנסקי, כפרזנטורית המשביר, תוביל את מהלך עולם הבית בקטגוריית המטבח.
ספרה יוצג ויימכר בסניפי המשביר לצרכן, ולרוכשים ממחלקות הבית בקטגוריית המטבח מעל ל-199 ₪ יוענק הספר מתנה (עד גמר המלאי). ותאמינו לי- זה ספר שווה!!!
במסגרת המהלך החדש הוקמו בסניפי המשביר לצרכן 12 מטבחי קונספט מאובזרים בהשקעה של כמליון ₪, והורחב מגוון כלי הבישול והמטבח המקצועי.
המטבחים יוקמו בשלב הראשון ב 12 סניפים מרכזיים של המשביר לצרכן ברחבי הארץ:
גן העיר ת"א, רעננה קניון רננים, ראשון לציון העיר, אשקלון העיר, פתח תקווה קניון הגדול, חדרה קניון לב חדרה, באר שבע קניון הנגב, ירושלים קניון מלחה , ירושלים כיכר ציון, בת ים קניון בת ים, חיפה גראנד קניון, קרית ביאליק קיריון.
נפגשנו בסניף גן העיר, ושמענו ממנכ"ל המשביר וממיכל אנסקי קצת על המהלך החדש.
זכיתי לחנוך את הסניף הראשון שבו פועל הקונספט החדש, וללמוד איך להכין את לחם השיפון המעולה של מיכל אנסקי.
ואני כאן, כמו תמיד, בשביל לספר לכם :)
האווירה הייתה טובה וחגיגית, ועמוסת חיוכים וצילומים.


רגע לפני הכנת המתכון, בכירי המשביר לצרכן היו חייבים חתוך את הסרט, כדי שיהיה אפשר להתחיל לאפות :)


 טוב, מספיק.
עכשיו למתכון המעלף ללחם בקלי קלות, במטבח של המשביר, ובהדרכתה של השפית מיכל פינקלמן מ"בישולים".




לחם בירה ושיפון קל הכנה

חומרים:
1 כף שמרים יבשים או 20-30 גרם שמרים טריים
1 כפית דבש
1/2 כוס מים פושרים
5 כוסות קמח לבן ללחם
2 כוסות קמח שיפון
מלח גס
2.5 כוסות בערך (600-630 מ"ל) בירה טרייה ולא קרה

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים והדבש במים ומניחים לתסיסה במשך 10 עד 15 דקות.
בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את שני סוגי הקמח והמלח.
מוסיפים את תערובת השמרים והבירה ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק למדי.
ממשיכים להפעיל את המערבל עוד כ-15 דקות במהירות הכי נמוכה.
מכסים את הקערה במגבת לחה, מעמידים במקום חמים, וממתינים בסבלנות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מורחים בחמאה תבנית קפיצית עגולה, או כל כלי אחר בעל דפנות, אפשר גם כלי חרס שמתאים לתנור.
זורים בתוך הכלי קמח, ומנערים כדי להיפטר מהשאריות.
חובטים בבצק ויוצרים ממנו 6 כדורים בידיים רטובות.
מניחים את הכדורים בתבנית, זורים עליהם מעט קמח, ומתפיחים בשנית.
בינתיים מחממים תנור לחום גבוה(200-210 מעלות).
מניחים בתחתית התנור קערה או תבנית נוספת עם מים חמים, כדי שקרום הלחם יצא פריך.
זורים על הבצק שתפח בתבנית מעט מלח גס, ואופים כ-30 דקות.
מנמיכים מעט את החום(180-190 מעלות), וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.
מוציאים את הלחם מהתבנית, ואופים עוד 10 דקות על רשת כדי שיתקבל מעטה פריך מכל צדי הלחם.
תאמינו לי, תענוג.
טעמתי :)
והכי חשוב?
תסתכלו על הכלי המקסים הזה ללחם.
גם אותו אפשר להשיג במשביר לצרכן :)
בתיאבון!

הוסף רשומת תגובה