דילוג לתוכן הראשי

נוסעים צפונה? שתי אטרקציות בצפון שלא כדאי לכם לפספס. אדרנלין!




לא מזמן הייתי בעוד טיול בצפון.
הצפון, מבחינתי, הוא אחד מהפייבוריטים שלי בארצנו הקטנטונת.
הוא משופע במים, בירוק, לפעמים אפילו בשלג הלבן.
מצד שני, הוא לא תל אביב.
תמיד כשאני מגיעה לצפון, אני שואלת את עצמי: "ועכשיו, מה? מה עושים בצפון?"
לצפון את האטרקציות הייחודיות לו, שאין בשום מקום אחר בארץ.
שתיים מאלו חוויתי לאחרונה, ושתיהן עשו לי כיף בנשמה ונעים בלב.
וכן, גם אדרנלין, שכ"כ חסר לי לאחרונה.
אני אתחיל עם הדבר הכ"כ מתבקש- קייקים.
ה-אטרקציה הכי מוכרת בגליל העליון, וכמעט כל מי שמגיע לאזור- רוצה שיט בקייקים :)

ביקרתי בקייקי כפר בלום בבית הילל.
הופתעתי.
הסדר, הארגון, ההדרכה, הצוות המקצועי- פשוט תענוג.
הכל מתוקתק ועובד בצורה מושלמת.
הרגשתי שיש על מי לסמוך, ולמרות החששות מהמשפט "יש מפל קטן", שרון חברתי ואני עלינו לחוויה בכיף גדול.
שמנו עלינו את אמצעי ההצלה, שחלילה לא נתהפך, ויצאנו לדרך.




בהתחלה קצת הסתבכנו עם המשוטים. מה לנו ולמשוטים? רצינו ימין, יצא שמאל, רצינו שמאל, התחלנו להסתובב סביב עצמנו. אין מה לעשות, נסיון זה הכל בחיים. ניסינו כמה פעמים, בסוף הצלחנו להתיישר :)
לרגעים, נתנו לסירה לשוט מעצמה בזרם הכיפי, ופשוט נהנינו מהנוף המשגע.






וה"מפל"? מפלון כיפי, לא מפחיד בכלל.
אחד כזה שבא לעשות אותו עוד מאה פעמים ברצף!
בסוף, כשסיימנו את המסלול, חיכתה לנו עמדה שבה אפשר לרכוש תמונה מהרגע שבו מגיעים למפל, עם הפרצופים מלאי האושר.
לחובבי האקסטרים יש גם מסלול אתגרי, עם הרבה מפלים, זרם יותר חזק, ואדרנלין גבוה.
אנחנו הסתפקנו ברגוע :)
במתחם יש גם עוד פעילויות אקסטרים, כמו קיר טיפוס, אומגה, גשרי חבלים, ועמדות ירי של חץ וקשת.
נכון שעשיתי לכם חשק לקפוץ עכשיו לצפון, או למים?
אז הנה, כאן תוכלו למצוא את האתר של קייקי כפר בלום.
מומלץ בחום, היה מושלם!
האתר פתוח בכל ימות השבוע.
שייט במסלול הרגיל - 10:00-16:00 מגיל 5 ומעלה בליווי מבוגר בסירת רפטינג בלבד.
שייט במסלול האתגרי - 10:00-14:30 מגיל 10 ומעלה בליווי מבוגר בסירת רפטינג בלבד.
טופרופ - 10:00-16:00 מגיל 5 ומעלה.
קמפינג - פתוח בלילות שישי בלבד.
ועכשיו- מסביב למים!
סגווי על המים- בית הילל
אטרקציה צפונית אחת זה אף פעם לא מספיק, ובבית הילל מצאנו לא רק את קייקי כפר בלום, אלא גם את אמיר.
תכירו את אמיר, שעושה טיולי סגווי בשטח, מסביב לנחל שניר, ותאמינו לי- זו חוויה מדהימה ומיוחדת.
אמיר, איש ממש ממש מקסים, היה עמוס בסבלנות אל מול 3 נשים שאחת מהן רק מחכה להשתולל(אני), אחת מהן מפחדת בכלל לעלות על הסגווי, והשלישית- משהו באמצע.
הוא הסביר, והדריך כל אחת באופן אישי, עד שהיא הרגישה בטוחה ובשליטה.
אחרי כמה תירגולים במתחם שלו, יצאנו לדרך, תוך כדי ששרון מאושרת שהיא הצליחה להתייצב על "הדבר הזה" :)


בדרך, עצרנו להסברים על הסביבה, על הצפון, על הטבע, ועל בכלל :)



 שלושת המוסקיטריות :)





 לקראת סוף המסלול, אמיר הוציא תה טעים, והאמת? זה היה רעיון מדליק ומרענן!
ואם בא לכם משהו אחר, זו בהחלט אטרקציה צפונית שלא כדאי להפסיד!!
סגווי על המים - מושב בית הלל (אמיר)
גליל עליון 
057-255-3360
04-699-7983




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.