דילוג לתוכן הראשי

כי העיניים שלנו אומרות הכל. ה-כ-ל!




לאחרונה הוזמנתי להכיר עולם מאד מעניין: אירידיולוגיה.
המארחת: רומי חוכמה. כן, זה השם שלה, והיא אכן עוסקת בחוכמה. חוכמת החיים והבריאות :)
המקום: ביתה של רומי ברעננה.
הנושא: נטורופטיה, בריאות ואירידיולוגיה, שהיא בעצם חוכמת האבחון בעיניים.
האירידיולוגיה היא תורה שלמה, שעוסקת באבחון בעיות בריאות דרך התבוננות בעין.
כן, נשמע קצת הזוי, לפחות לאנשים קטני אמונה כמוני.
מצד שני, אחרי מפגש אחד עם רומי הבנתי שיש באירידיולוגיה הרבה הגיון שמשולב עם הרבה מדע.

פתחנו בנישנושי בוקר בריאותיים. אצל רומי בבית אין דברים לא בריאים, ובשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שהעזתי לטעום קולרבי. דווקא נחמד :)
רומי פתחה בהסברים על הסיבה שהביאה אותה לעסוק במקצוע הכ"כ מרתק הזה.
למקצוע הגיעה רומי לפני 18 שנה, כאשר קרובת משפחתה מדרגה ראשונה חלתה בסרטן השחלות והרופאים נתנו לה כשנה לחיות. באחד הביקורים שלה בבית חולים שמעה את הרופא ממליץ לקרובת משפחתה לאכול שוקולדים ובשר בקר. "ברגע ששמעתי את זה חשכו עיני והבנתי שאני צריכה להציל את קרובת המשפחה שלי", היא מספרת. "כבר ידעתי שסוכר מזין את הסרטן ובשר מכיל כל כך הרבה רעלים שהגוף שלה לא יוכל להתמודד איתם. לקחתי את המושכות לידיים ועברתי איתה תהליך ריפוי טבעי בשיטת אן ויגמור וכמובן טיפול רגשי. היא יצאה מהמחלה ובריאה כבר 18 שנה".
רומי בוגרת 6 שנות לימוד אירידולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), נטורופתיה וצמחי מרפא ובעלת ותק מקצועי של למעלה מ-13 שנה.
רומי פיתחה שיטה משלה, ובאמצעותה היא מאבחנת ומטפלת בבעיות בריאותיות שונות – החל מבעיות מטבוליות ועד מחלות אוטואימוניות. דרך הקשתית היא מאבחנת את מצב הגוף והנפש והשפעתם זה על זה, והטיפול נעשה באמצעות התאמה אינדיבידואלית של צמחי מרפא ותזונה, תוך התחשבות באבחון האירידיולוגי, בתרופות שהמטופל לוקח, ובבדיקות דם.
מהי בכלל אירידיולוגיה?
מומחים טוענים כי מערכת העצבים מקשרת את המוח, את אברי הגוף וקשתית העין, מה שאומר שכל מה שקורה בגוף משתקף בקשתית העין.
האירידיולוגיה היא למעשה דף סיכום רשום של האדם.
התחלקנו לזוגות, ובאמצעות זכוכי מגדלת רומי לימדה אותנו לאבחן בעיות מסויימות בעין.
ניסינו לקרןא אחת לשניה בעיניים.
איך שרה אתי אנקרי?

"אני רואה לך בעיניים, אני רואה את הכל".
עוד הזדמנות לשים פה שיר מקסים, כי גם אם בעקיפין, הוא קשור :)
האירידיולוגיה אינה תחום ברפואה הקונבנציונלית, ואת זה חשוב לי לציין.
בעין אפשר לראות נקודות, עננים, קווים, וצבעים שונים- ולפי הסימנים מאבחן האירידיולוג את הבעיות הרפואיות, למרות שאני הייתי מתייחסת לזה בדיוק כמו שזה- רפואה משלימה, שאינה מחליפה בעיניי את הרפואה הקונבנציונלית, אלא עוזרת לה.
האבחון האירידיולוגי נעשה באמצעות בדיקה ממוחשבת המשולבת בהסתכלות ממוקדת בעיניים בעזרת זכוכית מגדלת ופנס. האבחון אינו כרוך בכאב, אי נעימות, או פולשנות.
ואם מעניין אתכם לשמוע עוד, או לקרוא עוד:
קליק לאתר של מבט לטבע - רומי חוכמה.

מבט לטבע- רומי חוכמה
שד' מנחם בגין 1, רעננה 
09-7745305
נייד: 052-8781537
מייל:  mabatlateva2@gmail.com

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.