דלג לתוכן הראשי

כי העיניים שלנו אומרות הכל. ה-כ-ל!




לאחרונה הוזמנתי להכיר עולם מאד מעניין: אירידיולוגיה.
המארחת: רומי חוכמה. כן, זה השם שלה, והיא אכן עוסקת בחוכמה. חוכמת החיים והבריאות :)
המקום: ביתה של רומי ברעננה.
הנושא: נטורופטיה, בריאות ואירידיולוגיה, שהיא בעצם חוכמת האבחון בעיניים.
האירידיולוגיה היא תורה שלמה, שעוסקת באבחון בעיות בריאות דרך התבוננות בעין.
כן, נשמע קצת הזוי, לפחות לאנשים קטני אמונה כמוני.
מצד שני, אחרי מפגש אחד עם רומי הבנתי שיש באירידיולוגיה הרבה הגיון שמשולב עם הרבה מדע.

פתחנו בנישנושי בוקר בריאותיים. אצל רומי בבית אין דברים לא בריאים, ובשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שהעזתי לטעום קולרבי. דווקא נחמד :)
רומי פתחה בהסברים על הסיבה שהביאה אותה לעסוק במקצוע הכ"כ מרתק הזה.
למקצוע הגיעה רומי לפני 18 שנה, כאשר קרובת משפחתה מדרגה ראשונה חלתה בסרטן השחלות והרופאים נתנו לה כשנה לחיות. באחד הביקורים שלה בבית חולים שמעה את הרופא ממליץ לקרובת משפחתה לאכול שוקולדים ובשר בקר. "ברגע ששמעתי את זה חשכו עיני והבנתי שאני צריכה להציל את קרובת המשפחה שלי", היא מספרת. "כבר ידעתי שסוכר מזין את הסרטן ובשר מכיל כל כך הרבה רעלים שהגוף שלה לא יוכל להתמודד איתם. לקחתי את המושכות לידיים ועברתי איתה תהליך ריפוי טבעי בשיטת אן ויגמור וכמובן טיפול רגשי. היא יצאה מהמחלה ובריאה כבר 18 שנה".
רומי בוגרת 6 שנות לימוד אירידולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), נטורופתיה וצמחי מרפא ובעלת ותק מקצועי של למעלה מ-13 שנה.
רומי פיתחה שיטה משלה, ובאמצעותה היא מאבחנת ומטפלת בבעיות בריאותיות שונות – החל מבעיות מטבוליות ועד מחלות אוטואימוניות. דרך הקשתית היא מאבחנת את מצב הגוף והנפש והשפעתם זה על זה, והטיפול נעשה באמצעות התאמה אינדיבידואלית של צמחי מרפא ותזונה, תוך התחשבות באבחון האירידיולוגי, בתרופות שהמטופל לוקח, ובבדיקות דם.
מהי בכלל אירידיולוגיה?
מומחים טוענים כי מערכת העצבים מקשרת את המוח, את אברי הגוף וקשתית העין, מה שאומר שכל מה שקורה בגוף משתקף בקשתית העין.
האירידיולוגיה היא למעשה דף סיכום רשום של האדם.
התחלקנו לזוגות, ובאמצעות זכוכי מגדלת רומי לימדה אותנו לאבחן בעיות מסויימות בעין.
ניסינו לקרןא אחת לשניה בעיניים.
איך שרה אתי אנקרי?

"אני רואה לך בעיניים, אני רואה את הכל".
עוד הזדמנות לשים פה שיר מקסים, כי גם אם בעקיפין, הוא קשור :)
האירידיולוגיה אינה תחום ברפואה הקונבנציונלית, ואת זה חשוב לי לציין.
בעין אפשר לראות נקודות, עננים, קווים, וצבעים שונים- ולפי הסימנים מאבחן האירידיולוג את הבעיות הרפואיות, למרות שאני הייתי מתייחסת לזה בדיוק כמו שזה- רפואה משלימה, שאינה מחליפה בעיניי את הרפואה הקונבנציונלית, אלא עוזרת לה.
האבחון האירידיולוגי נעשה באמצעות בדיקה ממוחשבת המשולבת בהסתכלות ממוקדת בעיניים בעזרת זכוכית מגדלת ופנס. האבחון אינו כרוך בכאב, אי נעימות, או פולשנות.
ואם מעניין אתכם לשמוע עוד, או לקרוא עוד:
קליק לאתר של מבט לטבע - רומי חוכמה.

מבט לטבע- רומי חוכמה
שד' מנחם בגין 1, רעננה 
09-7745305
נייד: 052-8781537
מייל:  mabatlateva2@gmail.com

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?