דילוג לתוכן הראשי

זו לא סתם מעשנת, זו המעשנת של זיו.




לא מזמן נפגשנו כמה בלוגריות ותיקות ואהובות לארוחת מעושנים.
המארח: זיו.
הקונספט: בשרים ודגים היישר מהמעשנת שהוא פיתח.
מה מיוחד בה?
היא קומפקטית, ומגיעה במזוודה (לרגע חשבתי שזו מקדחה)
:)


פשוטה להרכבה ולתפעול, ומאפשרת לעשן בשרים גם אם נוסעים לטיול שטח, או סתם לפיקניק.
כן, היא גם חמודה להעמדה בחצר הבית, לא תופסת הרבה מקום, ואפילו חתיכית.
זיו הדגים לנו את העבודה עם המעשנת, ואנחנו חיכינו שהבשר על ריחותיו המדהימים המעושנים כבר יהיה מוכן.
מדי פעם ה"גג" נפתח, ואנחנו זכינו לראות נתח מופלא שרק מחכה להגיע לשולחן שלנו.

נתח של פסטרמה הודו כבר חיכה לנו, מעושן היטב.
הדגים עלו על המעשנת אחרונים, למשך כחצי שעה.
ה"גג" של המעשנת נסגר
שבבי עץ ותבלינים הוכנסו דרך חור יעודי
אפשר להשיג באתר מגוון שבבי עץ דחוסים לעישון בשר ודגים בטעמים שונים.

ובינתיים התענגנו על נקניקיות מעושנות נהדרות
האש בערה, הערב כבר ירד
ואפילו הדגים כבר הפכן זהובים כצבע השמים בשקיעה שרק לפני רגע הייתה פה.
התיישבנו לאכול.
ארוחת הערב הייתה מעולה, ממש.
הבשרים המעושנים היו עילוי אמיתי, הדגים היו... להתעלף.






ואם אתם חובבי בשר מעושן, או דגים מעושנים, או פסטרמה מעושנת- זה ממש בשבילכם.
איפה משיגים?

ממש כאן. רק תקליקו.
המעשנת של זיו
Zivsmoker

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)