דלג לתוכן הראשי

סוהו חוגגת 15, סיבה טובה למסיבה אסיאתית:)




היא חוגגת 15 שנים להיווסדה, תחת הקונספט "15 שנים של אהבה".
היא אחת מהמסעדות המצליחות, השורדות, ומאלו שמצליחות לשמור על רמה גבוהה לאורך השנים.
סוהו, ראשון לציון.
היא בין אלו שהתחילו את סצינת המסעדות בראשון לציון, עוד לפני שהמון אחרים החליטו להשתקע שם, ולפתוח מיזמים קולינריים בלי סוף.
ביקרתי שם לכבוד חגיגות יום ההולדת ה-15 של הסוהו, שתתרחש בדצמבר, ואין ספק- מגיעה למסעדה הזו שאפו.
אוכל טוב, שירות מעולה, ורמה גבוהה שנשמרת כבר 15 שנה- זה ממש לא מובן מאליו בסצינה הקולינרית. 
לא לכל מסעדה יש כ- 70 עובדים במשמרת וכ- 1100 לקוחות ביום.
לה כן.

    
מסעדת הסוהו הוקמה על חורבות מפעל אלומיניום לשעבר בלב איזור התעשייה של ראשל"צ, כיוזמה משותפת של בנצי בן שמחון, ארז מוסצ'ו וסמדר חן, אשר חברו יחד במטרה לפתוח מסעדה אסייתית שתביא את בשורת הסושי לעיר, והפכה מהר מאוד למוכרת בקרב תושבי האיזור כולו.  

לאחר מספר שנים, המקום שהחל כביסטרו קטן וליין של ערבי סושי, עבר שיפוץ כללי ושדרוג בתפריט.
המסעדה החליפה את תפריטי הנייר הסטנדרטיים לתפריטי אייפד, והייתה בין הראשונות בארץ שהחלה להשתמש בהם.
כיום בתפריט מופיעים כ-500 פריטים לבחירה, ביניהם תפריט סושי מושקע עם שילובים אקזוטיים ומיוחדים, מנות נודלס עשירות, מגוון בשרים ועוד. 
חלק מה- 500 האלו יצא לי לטעום, וכבר אני מספרת לכם מה אכלתי, מה היה לי טעים, ולמה אני מתכוונת לחזור לשם שוב בקרוב :)
אלו שהעדיפו "ללא אלכוהול", התחילו עם מרגריטה פסיפלורה
אני, שהשתוקקתי לקצת אלכוהול נעים, פתחתי עם מרגריטה קוקוס (נפלאה!!).
הרגשתי כמו על אי טרופי :)
ראוי לשבח: כל המנות היו טעימות להפליא, עשירות בטעמים, וראויות להזמנה חוזרת.
היחידה שפחות אהבתי הייתה מנת ה"פיצה טוקיו", הפרטים עליה בהמשך :)

סשימי בקר
פרוס דק, בחומץ בלסמי ושמן זית. 
מוגש עם צנימים, סלט בייבי, קונפי שום וגבינת פרמז'ן
בודהה קאן
פטה כבד עוף ברוטב רימונים אסיאתי. ברוטב סוכר דקלים, קרמל, רימונים ויין, מוגש בליווי צנימים
סלט שורשים וינאטנמי
גזר, צנונית, שומשום שחור, כרוב אדום, כרוב לבן, צ'ילי חריף, מיקרו כוסברה, ג'ינג'ר כבוש ובוטנים,
מוגש ברוטב וינגרט אסיאתי 
סלט נהדר.
סלט פינגו
סלט תפוחים סיני, תפוחים ירוקים, חמוציות מיובשות, שומר, על מצע של תערובת חסות מעוטר בפקאן סיני
סלמון ברוטב פונזו
רוטב על בסיס סויה, חומץ אורז, ליים ושמן כמהין

פטריות פורטבלו
רצועות פטריות פורטובלו מוקפצות בשום, חמאה ומלח גס. מוגש בליווי צנימים
ספרינג רול
6 יחידות דפי סויה ממולאים בטונה קצוצה טרייה, טוביקו ואיקורא עם חסה ועירית בליווי רוטב פונזו, שקדים ולמון גראס
סביצ'ה סמוראי
רצועות דניס, קוביות אבוקדו, בצל ירוק, בצל סגול וצנונית. ברוטב ויניגרט ויוזו – ליים יפני. מוגש בליווי נאצ'וס
פיצה טוקיו
סשימי טונה על מצע טורטייה קריספי ומעל עגבניה, בצל, אבוקדו, מיונז ורוטב טבסקו
המנה הזו קצת הצליחה לעצבן אותי, לא היה מה ש"ידביק" את כל התוספות, והכל נפל תוך כדי הביס. 
פיצה זה לא, כי פיצה אוכלים עם הידיים, ואת זה לא ממש אפשרי לאכול ככה :)
אחרי כל הראשונות האלו הגיע הסושי.
זה היה מטורף!
יפיפה וטעים, הוגש על סירת עץ גדולה.


טוב, אני כבר שבעתי, וחשבתי שזה נגמר, אבל בסוהו כמו בסוהו, המנות נדיבות, והאירוח גם :)
מסתבר שזה היה רק הפתיח, ועכשיו הגיע זמן העיקריות.
קשה להיות בלוגרית קולינריה :)
ציקן קארי קוקוס
נתחי פרגית  ברוטב קארי קוקוס, חציל, פלפל אדום וירוק, לצד אורז לבן
בומביי נודלס קארי – אטריות ביצים, בצל ירוק, פטריות, עגבניות שרי, קארי, חלב קוקוס, בשר קצוץ, צנוברים, בזיליקום, כוסברה, סויה ומעט רוטב פטריות 
פאד תאי סוהו ספיישל
אטריות אורז רחבות, ברוקולי, פטריות פורטבלו, שעועית ירוקה, בצל ירוק, בטטה, בשר אנטריקוט קצוץ דק, שמן כמהין נענע פלפל חריף, סויה ומעט רוטב פטריות.
שרימפס טום יאם
שמנת, פרמז'ן, עגבניות שרי, נענע וגרידת לימון (חריף)
טוב, די, כולנו היינו מעולפים על הכסאות, אבל כשהגיעו הקינוחים- לא נשאר אחד שהצליח לעמוד בפיתוי של הדבר ההורס הזה, שקוראים לו פרמידת קרם עוגיות.
עוגיות פצפוצי אורז קרמל ושוקולד, ביניהן גלידת קרם עוגיות ברוטב ריבת חלב ומעל אגוזי לוז מסוכרים.
אהה, והייתה גם חלבה. 
בקיצור- זה הקינוח המושלם!

מסעדת הסוהו
משה בקר 15, אזור התעשייה הישן ראשון לציון
טלפון: 03-9658395

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.