דלג לתוכן הראשי

סוהו חוגגת 15, סיבה טובה למסיבה אסיאתית:)




היא חוגגת 15 שנים להיווסדה, תחת הקונספט "15 שנים של אהבה".
היא אחת מהמסעדות המצליחות, השורדות, ומאלו שמצליחות לשמור על רמה גבוהה לאורך השנים.
סוהו, ראשון לציון.
היא בין אלו שהתחילו את סצינת המסעדות בראשון לציון, עוד לפני שהמון אחרים החליטו להשתקע שם, ולפתוח מיזמים קולינריים בלי סוף.
ביקרתי שם לכבוד חגיגות יום ההולדת ה-15 של הסוהו, שתתרחש בדצמבר, ואין ספק- מגיעה למסעדה הזו שאפו.
אוכל טוב, שירות מעולה, ורמה גבוהה שנשמרת כבר 15 שנה- זה ממש לא מובן מאליו בסצינה הקולינרית. 
לא לכל מסעדה יש כ- 70 עובדים במשמרת וכ- 1100 לקוחות ביום.
לה כן.

    
מסעדת הסוהו הוקמה על חורבות מפעל אלומיניום לשעבר בלב איזור התעשייה של ראשל"צ, כיוזמה משותפת של בנצי בן שמחון, ארז מוסצ'ו וסמדר חן, אשר חברו יחד במטרה לפתוח מסעדה אסייתית שתביא את בשורת הסושי לעיר, והפכה מהר מאוד למוכרת בקרב תושבי האיזור כולו.  

לאחר מספר שנים, המקום שהחל כביסטרו קטן וליין של ערבי סושי, עבר שיפוץ כללי ושדרוג בתפריט.
המסעדה החליפה את תפריטי הנייר הסטנדרטיים לתפריטי אייפד, והייתה בין הראשונות בארץ שהחלה להשתמש בהם.
כיום בתפריט מופיעים כ-500 פריטים לבחירה, ביניהם תפריט סושי מושקע עם שילובים אקזוטיים ומיוחדים, מנות נודלס עשירות, מגוון בשרים ועוד. 
חלק מה- 500 האלו יצא לי לטעום, וכבר אני מספרת לכם מה אכלתי, מה היה לי טעים, ולמה אני מתכוונת לחזור לשם שוב בקרוב :)
אלו שהעדיפו "ללא אלכוהול", התחילו עם מרגריטה פסיפלורה
אני, שהשתוקקתי לקצת אלכוהול נעים, פתחתי עם מרגריטה קוקוס (נפלאה!!).
הרגשתי כמו על אי טרופי :)
ראוי לשבח: כל המנות היו טעימות להפליא, עשירות בטעמים, וראויות להזמנה חוזרת.
היחידה שפחות אהבתי הייתה מנת ה"פיצה טוקיו", הפרטים עליה בהמשך :)

סשימי בקר
פרוס דק, בחומץ בלסמי ושמן זית. 
מוגש עם צנימים, סלט בייבי, קונפי שום וגבינת פרמז'ן
בודהה קאן
פטה כבד עוף ברוטב רימונים אסיאתי. ברוטב סוכר דקלים, קרמל, רימונים ויין, מוגש בליווי צנימים
סלט שורשים וינאטנמי
גזר, צנונית, שומשום שחור, כרוב אדום, כרוב לבן, צ'ילי חריף, מיקרו כוסברה, ג'ינג'ר כבוש ובוטנים,
מוגש ברוטב וינגרט אסיאתי 
סלט נהדר.
סלט פינגו
סלט תפוחים סיני, תפוחים ירוקים, חמוציות מיובשות, שומר, על מצע של תערובת חסות מעוטר בפקאן סיני
סלמון ברוטב פונזו
רוטב על בסיס סויה, חומץ אורז, ליים ושמן כמהין

פטריות פורטבלו
רצועות פטריות פורטובלו מוקפצות בשום, חמאה ומלח גס. מוגש בליווי צנימים
ספרינג רול
6 יחידות דפי סויה ממולאים בטונה קצוצה טרייה, טוביקו ואיקורא עם חסה ועירית בליווי רוטב פונזו, שקדים ולמון גראס
סביצ'ה סמוראי
רצועות דניס, קוביות אבוקדו, בצל ירוק, בצל סגול וצנונית. ברוטב ויניגרט ויוזו – ליים יפני. מוגש בליווי נאצ'וס
פיצה טוקיו
סשימי טונה על מצע טורטייה קריספי ומעל עגבניה, בצל, אבוקדו, מיונז ורוטב טבסקו
המנה הזו קצת הצליחה לעצבן אותי, לא היה מה ש"ידביק" את כל התוספות, והכל נפל תוך כדי הביס. 
פיצה זה לא, כי פיצה אוכלים עם הידיים, ואת זה לא ממש אפשרי לאכול ככה :)
אחרי כל הראשונות האלו הגיע הסושי.
זה היה מטורף!
יפיפה וטעים, הוגש על סירת עץ גדולה.


טוב, אני כבר שבעתי, וחשבתי שזה נגמר, אבל בסוהו כמו בסוהו, המנות נדיבות, והאירוח גם :)
מסתבר שזה היה רק הפתיח, ועכשיו הגיע זמן העיקריות.
קשה להיות בלוגרית קולינריה :)
ציקן קארי קוקוס
נתחי פרגית  ברוטב קארי קוקוס, חציל, פלפל אדום וירוק, לצד אורז לבן
בומביי נודלס קארי – אטריות ביצים, בצל ירוק, פטריות, עגבניות שרי, קארי, חלב קוקוס, בשר קצוץ, צנוברים, בזיליקום, כוסברה, סויה ומעט רוטב פטריות 
פאד תאי סוהו ספיישל
אטריות אורז רחבות, ברוקולי, פטריות פורטבלו, שעועית ירוקה, בצל ירוק, בטטה, בשר אנטריקוט קצוץ דק, שמן כמהין נענע פלפל חריף, סויה ומעט רוטב פטריות.
שרימפס טום יאם
שמנת, פרמז'ן, עגבניות שרי, נענע וגרידת לימון (חריף)
טוב, די, כולנו היינו מעולפים על הכסאות, אבל כשהגיעו הקינוחים- לא נשאר אחד שהצליח לעמוד בפיתוי של הדבר ההורס הזה, שקוראים לו פרמידת קרם עוגיות.
עוגיות פצפוצי אורז קרמל ושוקולד, ביניהן גלידת קרם עוגיות ברוטב ריבת חלב ומעל אגוזי לוז מסוכרים.
אהה, והייתה גם חלבה. 
בקיצור- זה הקינוח המושלם!

מסעדת הסוהו
משה בקר 15, אזור התעשייה הישן ראשון לציון
טלפון: 03-9658395

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?