דלג לתוכן הראשי

פוסט איטליה, או פוסט טראומה. מזל שיש מסעדה איטלקית טובה גם פה :)




הכי טבעי שאם חזרתי לפני יומיים מאיטליה, והיה נפלא ומקסים בשני אזורים משופעים באוכל איטלקי משובח, אמיליה-רומנה וטוסקנה, כל מה שישאר לי זה הגעגוע.
אך טבעי שהפוסט הראשון שאני מעלה אחרי חזרתי הוא פוסט איטלקי, של מסעדה איטלקית, אבל הפעם, בישראל.

השף מנה שטרום התמחה באיטליה לאחר לימודיו ב"תדמור". לאחר מספר חודשי לימוד מנה שטרום קיבל את התשובה המיוחלת ממסעדת "דון אלפונסו" האיטלקית (2 כוכבי מישלן) ובה הצעה לבוא להשתלם במסעדה במשך שנה.
ההתמחות במטבח האיטלקי הביאה את השף לפתוח את קמפנלו, מסעדה תל אביבית חביבה עם אוכל איטלקי מעניין וטעים.
עכשיו, אחרי שלוש שנים מהיווסדה, קמפנלו חוגגת את תפריט הקיץ החדש- ואני הוזמנתי לבקר, לבדוק, לטעום ולספר לכם. אחחח, איטליה, איטליה. כיף לספר על אוכל איטלקי.
קמפנלו האיטלקית של השפים מנה שטרום ואריק לופו ממוקמת במפגש הרחובות בן יהודה ונורדאו בתל אביב.
פינה אסטרטגית, תל אביבית במלוא מובן המילה.


ונו, אתם כבר יודעים אחרי השבוע שאני מאוהבת באיטליה.
אז קמפנלו, תפריט הקיץ, איטליה בקטנה.
ביקרתי לארוחת צהריים. באיטליה, החל השעה שתיים בצהריים, הבונג'ורנו (בוקר טוב) הופך לבונאסרה (ערב טוב).
אין צהריים :)
אז בונאסרה, מוזמנים להצטרף אלי לארוחת צהריים בקמפנלו :)
יש שני סוגי עסקיות, בשני רמות מחירים.
49 ש"ח, ו-69 ש"ח.
פעמיים בשנה מחליפים תפריט בקמפנלו. לקיץ הקרוב השיקו במסעדה תפריט קיץ עם קולקציית פיצות חדשה, מגוון פסטות טריות בשילוב עם חומרי גלם קיציים ומנות נוספות קלילות, לצד תפריט יינות ישראלים ואיטלקים.
לפתיחה הזמנתי משקה צונן (קיץ, נו, אתם יודעים), ברד פירותי-אלכוהולי.
היה מרענן להפליא.
למנות ראשונות הזמנתי קרפצ'יו בקר איטלקי קלאסי עם פרמז'ן ולימון, שרימפס בחמאת לימון ושום עם יין לבן ואספרגוס, ופוקצ'ה עם ארוגולה וגילופי פרמז'ן.
שלושת המנות היו טעימות להפליא, העלים על הפוקצ'ה קצת היו קשים לאכילה, כי בכל ניסיון לקחת ביס מהתענוג הזה הם נשרו, כמו שעלים אמורים להתנהל :)


הקרפצ'יו היה מעולה ממש, טרי וטעים
ומנת השרימפס הייתה נהדרת.
פשוטה אך מתוחכמת, טעימה ופותחת תיאבון.
לעיקריות הוזמנו פיצה, פסטה, ומנת סלמון.
היה חשוב לבדוק אחד מכל סוג, כדי לבדוק מה מציעה קמפנלו בגזרת המנות העיקריות.

אני אתחיל דווקא עם הפיצה.
אחרי 3000 פיצות שאכלתי בשבוע אחד באיטליה, אני יכולה להגיד שהפיצה הכי קרובה בארץ לפיצה האיטלקית היא בקמפנלו. גם מבחינת מרקם העגבניות(לא רסק נטו), גם מבחינת התוספות (בחרנו פיצה סלסיצ'ה- נקניקיה מבשר לבן, פלפל אדום, פלפל חריף ובצל), וגם מבחינת הבצק.
הפיצה הייתה מעולה, בדיוק כמו שפיצה איטלקית אמיתית צריכה להיות.
המנה השניה שנדגמה היא מנה קלאסית של פסטה ראגו, או כמו שאנחנו קוראים לה, ספגטי בולונז.
גם היא הייתה מאד מוצלחת, מנה גדולה, משביעה וטעימה מאד.
מצד שני, אני ממליצה לכם להגיע לאמיליה רומנה, ולטעום את הראגו שם.
עם כל זה שזה הכי קרוב לאיטליה, ראגו כמו שאכלתי באזור בולוניה לא מצאתי עדיין בארץ.
לעצמי הזמנתי מנת פילה סלמון בחמאת לימון, מנה שאני עדיין מנסה להגדיר אותה.
היא הייתה טעימה, אפילו מאד, אבל הדג- דקה, ממש דקה פחות, והוא היה יוצא מושלם ונמס בפה.
ההבדל בין הכמעט מושלם, למושלם.
מצד שני, למה להיות קטנוניים? זה היה טעים :)
הקינוחים היו נפלאים.
בשבילי: טירמיסו.
הקינוח המושלם שלי.
הוא היה משגע. ממש. שבוע אחרי זה אכלתי אחד דומה לו מאד באיטליה. איטלקי למהדרין :)
הקינוח השני, פנה קוטה ברוטב פירות יער, היה גם הוא טעים ועשוי מדויק.
הקינוח השלישי, עוגת שוקולד חמה, או פאדג' שוקולד כפי שהיא מכונה בתפריט, היא עוגה ללא קמח, מצופה בשוקולד מבחוץ ומלאה בו גם מבפנים.
פחות הלהיבה אותי משני הקינוחים האחרים, אבל גם היא הייתה טובה.
מומלצת לחובבי הז'אנר :)
הצצה קטנה לתפריט הקיץ של קמפנלו:
קולקציית הפיצות של מנה: ביאנקה תאנים וגורגונזולה- פיצה לבנה עם מוצרלה, תאנים וגורגונזולה, בתוספת עלי רוקט, אגוזים ופרמז'ן, 62 ₪ ; פפרוני בצלים- מוצרלה, פפרוני, בצל סגול, לבן וירוק, 58 ₪ ; פיצה קרפאצ'ו- מוצרלה, עלי רוקט, קרפאצ'ו בקר, שמן כמהין ופרמז'ן, 65 ₪ ;  65 ₪ ; פיצה זוקיני ואספרגוס עם "ריקוטה סלטה " מחלב כבשים: פיצה טבעונית- רוטב עגבניות, זוקיני, חציל, פלפלים, בצל, פטריות, זיתים ואורוגולה, 49 ₪
ראשונות 
אספרגוס טרי ופסטו פיסטוק
פטה כבד עוף טוסקני
קרפאצ'יו בקר איטלקי
שרימפס בחמאה שום לימון
סלט קפרזה עם מוצרלה, עגבניות שרי וזיתי קלמטה
מבחר סלטים צבעוניים
פנזנלה - סלט ירקות ובזיליקום על מצע פוקצ'ה טרייה
סלט עוף פטריות ולימון- מיקס חסות, עגבניות שרי, נתחי עוף וצנונית
סלט הפולנטה המפורסם של קמפנלו חוזר- עגבניות, ארטישוק, צלפים רוקט ושום
סלט קיץ- מיקס חסות, רוקט, תפוח, נקטרינות, אגוזים וריקוטה סלטה מחלב כבשים בויניגרט הדרים
פסטות
ספגטי פסטו פיסטוק בשמן זית, שום, פיסטוק ובזיליקום
טורטוליני בשר- במילוי בשר בקר בחמאת לימון ואספרגוס
פסטה אלה נורמה – חצילים ברוטב עגבניות עם גבינת ריקוטה סלטה
פטוצ'יני שמנת וסלמון בחמאה שום אספרגוס וגרידת לימון
רדיאטורי בייקון זוקיני ושרימפס בשמן זית
פטוצ'יני שרימפס וקלמרי
מהטאבון
קנלוני עגל
קונקיליוני – קונכיות פסטה במילוי תרד וריקוטה ברוטב עגבניות
עוף בפלפלים וזיתים
צ'יקן פרמז'ן שנהפך זה מכבר ללהיט
פילה סלמון בחמאת לימון
קינוחים
צנצנת מוס מנגו עם מרנג נוגט, שוקולד לבן קרם מנגו וגנאש שוקולד לבן
פאי פירות יער במילוי שוקולד לבן ובמעטפת פירות יער מתקתקים
בר שוקולד טבעוני- שכבות נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי וגנאש שוקולד מריר
הישר מנאפולי סופלייטלה נאפוליטני – מאפה פריך במילוי ריקוטה עם רוטב דודבני אמרנה
ויש גם עסקית ערב
בקמפנלו ממשיכים בעסקית הערב המשתלמת, בה הסועדים יכולים לבחור בארוחה זוגית שכוללת מנה ראשונה ופוקצ'ה, שתי מנות עיקריות וקינוח אחד, במחיר אחיד של 180 ₪ לזוג
*בתפריט מסומנות המנות הטבעוניות ומעט המנות נטולות הגלוטן.




קמפנלו
בן יהודה 230 פינת נורדאו
שעות פתיחה: כל ימי השבוע 08.00-24.00
חניה: לא להיט, מצד שני, גם לא הסתובבתי בלי סוף כמו בשד' רוטשילד.
כשר: ממש לא, וכשזה נוגע לאוכל איטלקי, וטוב שכך :)
03-544-5558 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?