דילוג לתוכן הראשי

מצאתי את הגוורצטרמינר שלי!




בליבם של הרי יהודה, על הגבעות שטופות השמש של עמק שורק שוכן יקב מוני של משפחת ערטול.
יצאנו ליום של ביקור ביקב, טעימות יין, ארוחה במערה, והרבה אוויר הרים צלול כיין. 
והכי חשוב, מצאתי את הגוורצטרמינר שלי :)
אחח, ענבים, ענבים. בזכותם יש לנו יינות. אין כמו יין טוב לצד ארוחה משובחת.
אדום או לבן, מתקתק או עפיץ, כל אחד עם היין שלו, ועם זן הענבים החביב עליו.


יקב מוני נוסד על ידי שכיב ערטול, אב המשפחה וסוחר זיתים שהגיע לאזור קסום זה מכפר מרר שבגליל העליון.
כמו בכל סיפור טוב, הכל מתחיל מאהבה :)
שכיב ערטול התאהב במדרונות הירוקים והשופעים של עמק שורק, והחליט לחכור בעמק אדמות חקלאיות, ולשתול בהן כ-1000 דונם של גפנים.
היקב נקרא על שמו של ד"ר מוני ערטל, בנה של המשפחה.
בכלל, משפחת ערטול התגלתה כמשפחה מקסימה.
שכיב ערטול, כשהוא יוצא לרגע מהקונספט של איש העסקים, מתגלה כסבא חביב במיוחד, שכמו כל סבא, נמס כשהוא נמצא בקירבת הנכדה שלו :)
היקב הוקם בשנת 2000, והוא יקב מודרני ומשוכלל. היין של היקב מתיישן בחביות עץ השוכנות במערת גיר ציורית המספקת את התנאים האידיאלים ליישונו של היין.
בביקור ביקב הופתענו לראות משגיח כשרות. למה הופתענו, בעצם? כי משפחת ערטול היא משפחה נוצריה - ערבית.
וכן, זה מקסים, בעיניי :)
ששון בן אהרון, היינן של היקב, לקח אותנו לסיור בין הגפנים, והסביר לנו על היקב, על הזנים, ועל בכלל :)



מרכז מבקרים:
במרכז המבקרים אפשר לערוך פיקניקים תחת סוכת גפנים, וליהנות מנקודת תצפית מיוחדת המשקיפה לעבר הכרמים ועמק שורק.


מרכז המבקרים מציע סיור ברחבי היקב ובמערה בה מאוחסנות חביות היין, ובנוסף, טעימות יין מסדרת הנחל החדשה.
אני חייבת לציין את הגוורצטרמינר המעולה מסדרת נחל, התאהבתי בו עם הלגימה הראשונה!
נכנסנו למערה המדהימה, עם טמפרטורה משגעת בתוכה, שהצילה אותי מהשמש הקופחת שבחוץ.
במערה אכלנו גבינות, שתינו את מיטב היינות של היקב, וצחקנו.
לא סגורה עם היה מצחיק, או שזה מרוב יין :)
ואם גם אתם רוצים לבקר, קודם כל מתקשרים לתאם :)
02-9916629
ואיך מגיעים?
כביש 38 משער הגיא לכיוון עמק האלה- יש לפנות לכיוון קיבוץ צרעה ימינה, מיד לאחר לפנות לבית שמש ולנסוע ישר כל הזמן עד למנזר דיר ראפעת, שם שוכן היקב.
שכחתי לספר שגם אפשרו לנו לבקר במנזר, ואין ספק, הוא מרשים.
 על התקרה "שלום לך מרים" בכל השפות. כן, ברור שגם בעברית :)
יש סיבה לבקר ביקב מוני.
היינות, הסיפור המעניין, המערה, והנוף.
ואל תשכחו: ענבים הם המרענן הרשמי של הקיץ! :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)