דלג לתוכן הראשי

מצאתי את הגוורצטרמינר שלי!




בליבם של הרי יהודה, על הגבעות שטופות השמש של עמק שורק שוכן יקב מוני של משפחת ערטול.
יצאנו ליום של ביקור ביקב, טעימות יין, ארוחה במערה, והרבה אוויר הרים צלול כיין. 
והכי חשוב, מצאתי את הגוורצטרמינר שלי :)
אחח, ענבים, ענבים. בזכותם יש לנו יינות. אין כמו יין טוב לצד ארוחה משובחת.
אדום או לבן, מתקתק או עפיץ, כל אחד עם היין שלו, ועם זן הענבים החביב עליו.


יקב מוני נוסד על ידי שכיב ערטול, אב המשפחה וסוחר זיתים שהגיע לאזור קסום זה מכפר מרר שבגליל העליון.
כמו בכל סיפור טוב, הכל מתחיל מאהבה :)
שכיב ערטול התאהב במדרונות הירוקים והשופעים של עמק שורק, והחליט לחכור בעמק אדמות חקלאיות, ולשתול בהן כ-1000 דונם של גפנים.
היקב נקרא על שמו של ד"ר מוני ערטל, בנה של המשפחה.
בכלל, משפחת ערטול התגלתה כמשפחה מקסימה.
שכיב ערטול, כשהוא יוצא לרגע מהקונספט של איש העסקים, מתגלה כסבא חביב במיוחד, שכמו כל סבא, נמס כשהוא נמצא בקירבת הנכדה שלו :)
היקב הוקם בשנת 2000, והוא יקב מודרני ומשוכלל. היין של היקב מתיישן בחביות עץ השוכנות במערת גיר ציורית המספקת את התנאים האידיאלים ליישונו של היין.
בביקור ביקב הופתענו לראות משגיח כשרות. למה הופתענו, בעצם? כי משפחת ערטול היא משפחה נוצריה - ערבית.
וכן, זה מקסים, בעיניי :)
ששון בן אהרון, היינן של היקב, לקח אותנו לסיור בין הגפנים, והסביר לנו על היקב, על הזנים, ועל בכלל :)



מרכז מבקרים:
במרכז המבקרים אפשר לערוך פיקניקים תחת סוכת גפנים, וליהנות מנקודת תצפית מיוחדת המשקיפה לעבר הכרמים ועמק שורק.


מרכז המבקרים מציע סיור ברחבי היקב ובמערה בה מאוחסנות חביות היין, ובנוסף, טעימות יין מסדרת הנחל החדשה.
אני חייבת לציין את הגוורצטרמינר המעולה מסדרת נחל, התאהבתי בו עם הלגימה הראשונה!
נכנסנו למערה המדהימה, עם טמפרטורה משגעת בתוכה, שהצילה אותי מהשמש הקופחת שבחוץ.
במערה אכלנו גבינות, שתינו את מיטב היינות של היקב, וצחקנו.
לא סגורה עם היה מצחיק, או שזה מרוב יין :)
ואם גם אתם רוצים לבקר, קודם כל מתקשרים לתאם :)
02-9916629
ואיך מגיעים?
כביש 38 משער הגיא לכיוון עמק האלה- יש לפנות לכיוון קיבוץ צרעה ימינה, מיד לאחר לפנות לבית שמש ולנסוע ישר כל הזמן עד למנזר דיר ראפעת, שם שוכן היקב.
שכחתי לספר שגם אפשרו לנו לבקר במנזר, ואין ספק, הוא מרשים.
 על התקרה "שלום לך מרים" בכל השפות. כן, ברור שגם בעברית :)
יש סיבה לבקר ביקב מוני.
היינות, הסיפור המעניין, המערה, והנוף.
ואל תשכחו: ענבים הם המרענן הרשמי של הקיץ! :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?