דלג לתוכן הראשי

נוסעים צפונה? אל תשכחו לעצור לסטייק משובח :)




יש מסעדות שתמיד עושות לי חשק לחזור אליהן, למרות שכבר ביקרתי בהן בעבר.
הן לא חייבות להיות יוקרתיות, או עם שף נדיר, אלא כאלו שנותנות לי חוויה של אוכל טוב, מחיר סביר, וטעם של עוד.
אחת מאלו היא אנגוס החיפאית, שכבר פעמיים ביקרתי בה, ונהנתי מכל ביס של בשר איכותי.

כשנסעתי לאחרונה לצפון, לחשו לי שיש סניף חדש של אנגוס בצומת מגדל.
מסעדת בשרים בצפון זה אושר אמיתי. אין כמו סטייק טוב בדרך לחופשה :)
תוך כדי שאני נוסעת צפונה, שאלתי את עצמי מה באמת בא לי לאכול, והתשובה הייתה אחת:
סטייק. כי אנגוס זה בשר, ובשר זה אנגוס.
ברכב הייתה איתי גם צמחונית. לא שאני מבינה את אלו שחיים רק מירקות, אבל נו, זכותם :)
גם על זה חשבתי בדרך. מה תאכל הצמחונית באנגוס?
קיוויתי לטוב :)
למנה ראשונה יצא הלחם הטרי והטעים, עם מטבלים טריים לצידו.
ואז הם הגיעו: האנגוסונים.
האנגוסונים הם מנות הפתיחה של מסעדת אנגוס, והם הורסים, הורסים, הורסים!!!!
האנגוסונים מגיעים בגדלים שונים, ומחיר כל אנגוסון טעים כזה נע בין 14 ש"ח ל-28 ש"ח.
הקבבונים ושקדי העגל נעים בין 34 ש"ח ל-36 ש"ח, שאלו מחירים מאד סבירים למנות ראשונות.
הכל היה מאד טעים, מאד טרי, ולמרות שהיו המון מנות, לא נשאר כלום בצלחות. 
ככה זה כשטעים :)
אז מה היה לנו שם?
תשעה אנגוסונים נפלאים, מתוכם שניים שהתאימו גם לצמחונית:

מעדן פטריות חמות
 כרובית אפויה בקרם פלפלים
 קבבונים צלויים על הפלנצ'ה עם עגבנייה ובצל מדורה
 חציל ציידים בעשבי תיבול בשר קצוץ וטחינה
 בשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק
 סינטה צרובה על כרוב מדורה ועשבים
 סלט איולי תפ”א ואסאדו
 אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום
 שקדי עגל על הפלנצ‘ה, על לימון חרוך ועדשים
הצמחונית ביקשה גם צ'יפס, שהגיע טרי וטעים.
אין מה לעשות- צ'יפס טוב תמיד עובד :)
ואז הגעתי לעיקרית שלי.
כי אנגוסונים זה טעים, ונחמד, וחלק מהצוות שהיה איתי גם הצליח לשבוע מהם, אבל לא אני.
אני לא מוותרת על הסטייק שלי, או על הסטייק של אנגוס :)
הזמנתי את הטומהוק. או שיותר נכון- זה מה שהמליצו לי, אז זרמתי.
טוב, תקשיבו: נכנסתי להיכל התהילה של אנגוס.
כל מי שמזמין את הטומהוק נכנס להיכל התהילה, ואני סיימתי את כולו!
ולא, זה לא בדיוק נורמלי, זה סטייק ע-נ-ק! 
אנגוס טומהוק - פריים ריב בחיתוך הבית
סטייק גדול במיוחד, המזכה את מי שמזמין אותו בכניסה להיכל התהילה של אנגוס.
הוא היה עשוי נפלא, בדיוק כמו שאני אוהבת אותו. כל ביס היה חוויה.
ואז הגיע הפורטרהאוס.
לא, אל תגזימו, לא בשבילי :)
היו עוד אנשים מסביב, ואני כבר הייתי על סף עילפון. זהו, שבעתי. 

את הארוחה ליווה יין אדום שקוראים לו, איך לא: אנגוס :)
 בגזרת הקינוחים יש מקום לשיפור.
הכנאפה הייתה חביבה (הכי טעימה שאכלתי עד היום נמצאת בנצרת, ב"ממתקי אלמוכתאר").
הקינוחים האחרים לא השאירו עלי רושם.
אבל האמת? כשבאים לאנגוס באים בשביל הבשר.
הקינוח הוא לא חובה :)


אנגוס מגדל
צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) 

054-2610125


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.