יש מסעדות שתמיד עושות לי חשק לחזור אליהן, למרות שכבר ביקרתי בהן בעבר.
הן לא חייבות להיות יוקרתיות, או עם שף נדיר, אלא כאלו שנותנות לי חוויה של אוכל טוב, מחיר סביר, וטעם של עוד.
אחת מאלו היא אנגוס החיפאית, שכבר פעמיים ביקרתי בה, ונהנתי מכל ביס של בשר איכותי.
כשנסעתי לאחרונה לצפון, לחשו לי שיש סניף חדש של אנגוס בצומת מגדל.
מסעדת בשרים בצפון זה אושר אמיתי. אין כמו סטייק טוב בדרך לחופשה :)
תוך כדי שאני נוסעת צפונה, שאלתי את עצמי מה באמת בא לי לאכול, והתשובה הייתה אחת:
סטייק. כי אנגוס זה בשר, ובשר זה אנגוס.
ברכב הייתה איתי גם צמחונית. לא שאני מבינה את אלו שחיים רק מירקות, אבל נו, זכותם :)
גם על זה חשבתי בדרך. מה תאכל הצמחונית באנגוס?
קיוויתי לטוב :)
למנה ראשונה יצא הלחם הטרי והטעים, עם מטבלים טריים לצידו.
ואז הם הגיעו: האנגוסונים.
האנגוסונים הם מנות הפתיחה של מסעדת אנגוס, והם הורסים, הורסים, הורסים!!!!
האנגוסונים מגיעים בגדלים שונים, ומחיר כל אנגוסון טעים כזה נע בין 14 ש"ח ל-28 ש"ח.
הקבבונים ושקדי העגל נעים בין 34 ש"ח ל-36 ש"ח, שאלו מחירים מאד סבירים למנות ראשונות.
הכל היה מאד טעים, מאד טרי, ולמרות שהיו המון מנות, לא נשאר כלום בצלחות.
ככה זה כשטעים :)
אז מה היה לנו שם?
תשעה אנגוסונים נפלאים, מתוכם שניים שהתאימו גם לצמחונית:
מעדן פטריות חמות
כרובית אפויה בקרם פלפלים
קבבונים צלויים על הפלנצ'ה עם עגבנייה ובצל מדורה
חציל ציידים בעשבי תיבול בשר קצוץ וטחינה
בשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק
סינטה צרובה על כרוב מדורה ועשבים
סלט איולי תפ”א ואסאדו
אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום
שקדי עגל על הפלנצ‘ה, על לימון חרוך ועדשים
הצמחונית ביקשה גם צ'יפס, שהגיע טרי וטעים.
אין מה לעשות- צ'יפס טוב תמיד עובד :)
ואז הגעתי לעיקרית שלי.
כי אנגוסונים זה טעים, ונחמד, וחלק מהצוות שהיה איתי גם הצליח לשבוע מהם, אבל לא אני.
אני לא מוותרת על הסטייק שלי, או על הסטייק של אנגוס :)
הזמנתי את הטומהוק. או שיותר נכון- זה מה שהמליצו לי, אז זרמתי.
טוב, תקשיבו: נכנסתי להיכל התהילה של אנגוס.
כל מי שמזמין את הטומהוק נכנס להיכל התהילה, ואני סיימתי את כולו!
ולא, זה לא בדיוק נורמלי, זה סטייק ע-נ-ק!
אנגוס טומהוק - פריים ריב בחיתוך הבית
סטייק גדול במיוחד, המזכה את מי שמזמין אותו בכניסה להיכל התהילה של אנגוס.
הוא היה עשוי נפלא, בדיוק כמו שאני אוהבת אותו. כל ביס היה חוויה.
ואז הגיע הפורטרהאוס.
לא, אל תגזימו, לא בשבילי :)
היו עוד אנשים מסביב, ואני כבר הייתי על סף עילפון. זהו, שבעתי.
את הארוחה ליווה יין אדום שקוראים לו, איך לא: אנגוס :)
בגזרת הקינוחים יש מקום לשיפור.
הכנאפה הייתה חביבה (הכי טעימה שאכלתי עד היום נמצאת בנצרת, ב"ממתקי אלמוכתאר").
הקינוחים האחרים לא השאירו עלי רושם.
אבל האמת? כשבאים לאנגוס באים בשביל הבשר.
הקינוח הוא לא חובה :)
אנגוס מגדל
צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90)
054-2610125
תגובות
הוסף רשומת תגובה