דילוג לתוכן הראשי

נוסעים צפונה? אל תשכחו לעצור לסטייק משובח :)




יש מסעדות שתמיד עושות לי חשק לחזור אליהן, למרות שכבר ביקרתי בהן בעבר.
הן לא חייבות להיות יוקרתיות, או עם שף נדיר, אלא כאלו שנותנות לי חוויה של אוכל טוב, מחיר סביר, וטעם של עוד.
אחת מאלו היא אנגוס החיפאית, שכבר פעמיים ביקרתי בה, ונהנתי מכל ביס של בשר איכותי.

כשנסעתי לאחרונה לצפון, לחשו לי שיש סניף חדש של אנגוס בצומת מגדל.
מסעדת בשרים בצפון זה אושר אמיתי. אין כמו סטייק טוב בדרך לחופשה :)
תוך כדי שאני נוסעת צפונה, שאלתי את עצמי מה באמת בא לי לאכול, והתשובה הייתה אחת:
סטייק. כי אנגוס זה בשר, ובשר זה אנגוס.
ברכב הייתה איתי גם צמחונית. לא שאני מבינה את אלו שחיים רק מירקות, אבל נו, זכותם :)
גם על זה חשבתי בדרך. מה תאכל הצמחונית באנגוס?
קיוויתי לטוב :)
למנה ראשונה יצא הלחם הטרי והטעים, עם מטבלים טריים לצידו.
ואז הם הגיעו: האנגוסונים.
האנגוסונים הם מנות הפתיחה של מסעדת אנגוס, והם הורסים, הורסים, הורסים!!!!
האנגוסונים מגיעים בגדלים שונים, ומחיר כל אנגוסון טעים כזה נע בין 14 ש"ח ל-28 ש"ח.
הקבבונים ושקדי העגל נעים בין 34 ש"ח ל-36 ש"ח, שאלו מחירים מאד סבירים למנות ראשונות.
הכל היה מאד טעים, מאד טרי, ולמרות שהיו המון מנות, לא נשאר כלום בצלחות. 
ככה זה כשטעים :)
אז מה היה לנו שם?
תשעה אנגוסונים נפלאים, מתוכם שניים שהתאימו גם לצמחונית:

מעדן פטריות חמות
 כרובית אפויה בקרם פלפלים
 קבבונים צלויים על הפלנצ'ה עם עגבנייה ובצל מדורה
 חציל ציידים בעשבי תיבול בשר קצוץ וטחינה
 בשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק
 סינטה צרובה על כרוב מדורה ועשבים
 סלט איולי תפ”א ואסאדו
 אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום
 שקדי עגל על הפלנצ‘ה, על לימון חרוך ועדשים
הצמחונית ביקשה גם צ'יפס, שהגיע טרי וטעים.
אין מה לעשות- צ'יפס טוב תמיד עובד :)
ואז הגעתי לעיקרית שלי.
כי אנגוסונים זה טעים, ונחמד, וחלק מהצוות שהיה איתי גם הצליח לשבוע מהם, אבל לא אני.
אני לא מוותרת על הסטייק שלי, או על הסטייק של אנגוס :)
הזמנתי את הטומהוק. או שיותר נכון- זה מה שהמליצו לי, אז זרמתי.
טוב, תקשיבו: נכנסתי להיכל התהילה של אנגוס.
כל מי שמזמין את הטומהוק נכנס להיכל התהילה, ואני סיימתי את כולו!
ולא, זה לא בדיוק נורמלי, זה סטייק ע-נ-ק! 
אנגוס טומהוק - פריים ריב בחיתוך הבית
סטייק גדול במיוחד, המזכה את מי שמזמין אותו בכניסה להיכל התהילה של אנגוס.
הוא היה עשוי נפלא, בדיוק כמו שאני אוהבת אותו. כל ביס היה חוויה.
ואז הגיע הפורטרהאוס.
לא, אל תגזימו, לא בשבילי :)
היו עוד אנשים מסביב, ואני כבר הייתי על סף עילפון. זהו, שבעתי. 

את הארוחה ליווה יין אדום שקוראים לו, איך לא: אנגוס :)
 בגזרת הקינוחים יש מקום לשיפור.
הכנאפה הייתה חביבה (הכי טעימה שאכלתי עד היום נמצאת בנצרת, ב"ממתקי אלמוכתאר").
הקינוחים האחרים לא השאירו עלי רושם.
אבל האמת? כשבאים לאנגוס באים בשביל הבשר.
הקינוח הוא לא חובה :)


אנגוס מגדל
צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) 

054-2610125


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.