דילוג לתוכן הראשי

נוסעים צפונה? אל תשכחו לעצור לסטייק משובח :)




יש מסעדות שתמיד עושות לי חשק לחזור אליהן, למרות שכבר ביקרתי בהן בעבר.
הן לא חייבות להיות יוקרתיות, או עם שף נדיר, אלא כאלו שנותנות לי חוויה של אוכל טוב, מחיר סביר, וטעם של עוד.
אחת מאלו היא אנגוס החיפאית, שכבר פעמיים ביקרתי בה, ונהנתי מכל ביס של בשר איכותי.

כשנסעתי לאחרונה לצפון, לחשו לי שיש סניף חדש של אנגוס בצומת מגדל.
מסעדת בשרים בצפון זה אושר אמיתי. אין כמו סטייק טוב בדרך לחופשה :)
תוך כדי שאני נוסעת צפונה, שאלתי את עצמי מה באמת בא לי לאכול, והתשובה הייתה אחת:
סטייק. כי אנגוס זה בשר, ובשר זה אנגוס.
ברכב הייתה איתי גם צמחונית. לא שאני מבינה את אלו שחיים רק מירקות, אבל נו, זכותם :)
גם על זה חשבתי בדרך. מה תאכל הצמחונית באנגוס?
קיוויתי לטוב :)
למנה ראשונה יצא הלחם הטרי והטעים, עם מטבלים טריים לצידו.
ואז הם הגיעו: האנגוסונים.
האנגוסונים הם מנות הפתיחה של מסעדת אנגוס, והם הורסים, הורסים, הורסים!!!!
האנגוסונים מגיעים בגדלים שונים, ומחיר כל אנגוסון טעים כזה נע בין 14 ש"ח ל-28 ש"ח.
הקבבונים ושקדי העגל נעים בין 34 ש"ח ל-36 ש"ח, שאלו מחירים מאד סבירים למנות ראשונות.
הכל היה מאד טעים, מאד טרי, ולמרות שהיו המון מנות, לא נשאר כלום בצלחות. 
ככה זה כשטעים :)
אז מה היה לנו שם?
תשעה אנגוסונים נפלאים, מתוכם שניים שהתאימו גם לצמחונית:

מעדן פטריות חמות
 כרובית אפויה בקרם פלפלים
 קבבונים צלויים על הפלנצ'ה עם עגבנייה ובצל מדורה
 חציל ציידים בעשבי תיבול בשר קצוץ וטחינה
 בשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק
 סינטה צרובה על כרוב מדורה ועשבים
 סלט איולי תפ”א ואסאדו
 אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום
 שקדי עגל על הפלנצ‘ה, על לימון חרוך ועדשים
הצמחונית ביקשה גם צ'יפס, שהגיע טרי וטעים.
אין מה לעשות- צ'יפס טוב תמיד עובד :)
ואז הגעתי לעיקרית שלי.
כי אנגוסונים זה טעים, ונחמד, וחלק מהצוות שהיה איתי גם הצליח לשבוע מהם, אבל לא אני.
אני לא מוותרת על הסטייק שלי, או על הסטייק של אנגוס :)
הזמנתי את הטומהוק. או שיותר נכון- זה מה שהמליצו לי, אז זרמתי.
טוב, תקשיבו: נכנסתי להיכל התהילה של אנגוס.
כל מי שמזמין את הטומהוק נכנס להיכל התהילה, ואני סיימתי את כולו!
ולא, זה לא בדיוק נורמלי, זה סטייק ע-נ-ק! 
אנגוס טומהוק - פריים ריב בחיתוך הבית
סטייק גדול במיוחד, המזכה את מי שמזמין אותו בכניסה להיכל התהילה של אנגוס.
הוא היה עשוי נפלא, בדיוק כמו שאני אוהבת אותו. כל ביס היה חוויה.
ואז הגיע הפורטרהאוס.
לא, אל תגזימו, לא בשבילי :)
היו עוד אנשים מסביב, ואני כבר הייתי על סף עילפון. זהו, שבעתי. 

את הארוחה ליווה יין אדום שקוראים לו, איך לא: אנגוס :)
 בגזרת הקינוחים יש מקום לשיפור.
הכנאפה הייתה חביבה (הכי טעימה שאכלתי עד היום נמצאת בנצרת, ב"ממתקי אלמוכתאר").
הקינוחים האחרים לא השאירו עלי רושם.
אבל האמת? כשבאים לאנגוס באים בשביל הבשר.
הקינוח הוא לא חובה :)


אנגוס מגדל
צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) 

054-2610125


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)