דלג לתוכן הראשי

מתכונים למשקאות קפה ואלכוהול. הקוקטיילים שיצננו את הקיץ :)




כולם כולל כולם יודעים שאני חובבת קפה.
בשבילי? חזק, כמה שיותר, בלי סוכר. אספרסו או הפוך, תלוי בשעה.                 לאחרונה הוזמנתי להשתתף בסדנת קפה ואלכוהול באחד הברים היותר מוכרים בתל אביב, נורמה ג'ין.


אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בארץ, הכין לנו קוקטיילים נפלאים עם קפה לוואצה.
אני, באופן אישי, מכורה לבייליס. כל מה שיש בו קפה ואלכוהול, בדרך כלל יוצא מאד טעים :)
את הסדנה ארגנה חברת "פאוזה" שהיא חלק מקבוצת מי עדן.
פאוזה מובילה את שוק פתרונות הקפה לעסקים ולמגזר הפרטי בישראל, ומייבאת לישראל את מכונות הקפה של LAVAZZA, ומגוון רחב של מוצרים נלווים כמו: עוגיות, תה, כוסות, סוכרים ועוד.
כמה נתונים מעניינים:
LAVAZZA הוא מותג הקפה האיטלקי החזק והמוביל בעולם עם 50% נתח שוק באיטליה ונתח נכבד בעולם. LAVAZZA מתמחה במוצרי קפה מאז 1895 והיא החברה הגדולה בעולם המשווקת רק מוצרי קפה.
בעולם שותים 17 מיליארד כוסות LAVAZZA בשנה!!!
להלן המתכונים הנהדרים של הקוקטיילים שהוכנו הערב על ידי אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בישראל, שהורכבו במיוחד עם קפה לוואצה של פאוזה בבר נורמה ג'ין.
קפה משובח ואלכוהול איכותי תמיד הלכו יד ביד והחמיאו אחד לשני.
קוקטיילים אלכוהוליים רבים נבנו סביב עולם הקפה או כאוריינטציה לעולם הקפה ותמיד מעניקים נופך יוקרתי לישיבה על הבר.
אנחנו שתינו, התענגנו, ואפילו קיבלנו מתנה מדליקה הביתה: שייקר!
חכו, כשתואו להתארח אצלי, תראו איזה קוקטיילים שווים תקבלו :)

אספרסוטיני אספסיאל
חומרים:
45 cc וודקה וניל
30 cc ליקר קפה
60 cc תמצית אספרסו Intenso של לוואצה
גלידת קוקוס / גלידת וניל / גלידת וניל עם פקאנים
אופן ההכנה:
מקררים כוס מרטיני.
מנערים בתוך שייקר ומסננים דרך גולפ לכוס המרטיני.
לאחר המזיגה מוסיפים כדור גלידה גדול על הקוקטייל. 
לחידוד הטעמים, ניתן להוסיף סירופ תותי עץ וטימין על הגלידה.


גליאנו הוט שוט

חומרים:
20 cc גליאנו
40 cc תמצית אספרסו  Crema dolce של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה:
מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט 






מקשטים בשוקולד מגורר



באטר הוט שוט
חומרים:
20 cc באטר סקוטש

20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה:
מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.

אייריש קופי


חומרים:
60 cc וויסקי אירי
100-120 cc תמצית אספרסו Delicato של לוואצה
1 כפית סוכר חום
3 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה:
להקציף את השמנת.
למזוג לכוס יין את הוויסקי
אחריו את הקפה ולהוסיף את הסוכר.




לערבב ולהוסיף מלמעלה את השמנת המוקצפת.
במידה והשמנת יוצאת סמיכה, ניתן להוסיף דובדבן בקצה
ואל תשכחו, כוס של קפה טוב, ועדיף שיהיה חזק, עושה לי את הבוקר.
תמיד כשאתם רוצים אותי במצב רוח מהמם, תכינו לי כוס קפה, סבבה? :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.