דילוג לתוכן הראשי

מתכונים למשקאות קפה ואלכוהול. הקוקטיילים שיצננו את הקיץ :)




כולם כולל כולם יודעים שאני חובבת קפה.
בשבילי? חזק, כמה שיותר, בלי סוכר. אספרסו או הפוך, תלוי בשעה.                 לאחרונה הוזמנתי להשתתף בסדנת קפה ואלכוהול באחד הברים היותר מוכרים בתל אביב, נורמה ג'ין.


אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בארץ, הכין לנו קוקטיילים נפלאים עם קפה לוואצה.
אני, באופן אישי, מכורה לבייליס. כל מה שיש בו קפה ואלכוהול, בדרך כלל יוצא מאד טעים :)
את הסדנה ארגנה חברת "פאוזה" שהיא חלק מקבוצת מי עדן.
פאוזה מובילה את שוק פתרונות הקפה לעסקים ולמגזר הפרטי בישראל, ומייבאת לישראל את מכונות הקפה של LAVAZZA, ומגוון רחב של מוצרים נלווים כמו: עוגיות, תה, כוסות, סוכרים ועוד.
כמה נתונים מעניינים:
LAVAZZA הוא מותג הקפה האיטלקי החזק והמוביל בעולם עם 50% נתח שוק באיטליה ונתח נכבד בעולם. LAVAZZA מתמחה במוצרי קפה מאז 1895 והיא החברה הגדולה בעולם המשווקת רק מוצרי קפה.
בעולם שותים 17 מיליארד כוסות LAVAZZA בשנה!!!
להלן המתכונים הנהדרים של הקוקטיילים שהוכנו הערב על ידי אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בישראל, שהורכבו במיוחד עם קפה לוואצה של פאוזה בבר נורמה ג'ין.
קפה משובח ואלכוהול איכותי תמיד הלכו יד ביד והחמיאו אחד לשני.
קוקטיילים אלכוהוליים רבים נבנו סביב עולם הקפה או כאוריינטציה לעולם הקפה ותמיד מעניקים נופך יוקרתי לישיבה על הבר.
אנחנו שתינו, התענגנו, ואפילו קיבלנו מתנה מדליקה הביתה: שייקר!
חכו, כשתואו להתארח אצלי, תראו איזה קוקטיילים שווים תקבלו :)

אספרסוטיני אספסיאל
חומרים:
45 cc וודקה וניל
30 cc ליקר קפה
60 cc תמצית אספרסו Intenso של לוואצה
גלידת קוקוס / גלידת וניל / גלידת וניל עם פקאנים
אופן ההכנה:
מקררים כוס מרטיני.
מנערים בתוך שייקר ומסננים דרך גולפ לכוס המרטיני.
לאחר המזיגה מוסיפים כדור גלידה גדול על הקוקטייל. 
לחידוד הטעמים, ניתן להוסיף סירופ תותי עץ וטימין על הגלידה.


גליאנו הוט שוט

חומרים:
20 cc גליאנו
40 cc תמצית אספרסו  Crema dolce של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה:
מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט 






מקשטים בשוקולד מגורר



באטר הוט שוט
חומרים:
20 cc באטר סקוטש

20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה:
מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.

אייריש קופי


חומרים:
60 cc וויסקי אירי
100-120 cc תמצית אספרסו Delicato של לוואצה
1 כפית סוכר חום
3 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה:
להקציף את השמנת.
למזוג לכוס יין את הוויסקי
אחריו את הקפה ולהוסיף את הסוכר.




לערבב ולהוסיף מלמעלה את השמנת המוקצפת.
במידה והשמנת יוצאת סמיכה, ניתן להוסיף דובדבן בקצה
ואל תשכחו, כוס של קפה טוב, ועדיף שיהיה חזק, עושה לי את הבוקר.
תמיד כשאתם רוצים אותי במצב רוח מהמם, תכינו לי כוס קפה, סבבה? :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.