דילוג לתוכן הראשי

מתכון לעוף בתנור עם הסוד שלי לעוף המושלם.





בשביל הילדים שלי, העוף בתנור שאני מכינה הוא ארוחת מלכים.
בשבילי- הוא קיצור דרך מטורף, טעים, ויעיל.
יש לי אהבה גדולה לעוף מעט מתקתק. עם דבש או עם סילאן זה תמיד טוב.
אבל... הכי טעים זה עם רוטב שזיפים :)

עד לאחרונה הי לי רוטב שזיפים קבוע שקניתי, והוא הלך איתי תקופה אחרונה.
בתערוכת קולינארי האחרונה (שיועדה לקהל המקצועי), גיליתי רוטב חדש ונפלא- רוטב השזיפים של חברת נפטון.
הוא משמש לי כמרינדה מעולה לעוף שלי.
מה מיוחד בו?
רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של נפטון מיועד לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.
הרוטב ייחודי לחברת נפטון, והוא מבוסס על טעם אקזוטי פירותי (מכיל שזיף, מנגו ומשמש).
שילוב של פיקנטיות ומתיקות מעודנת.
מתאים לבשרים, הקפצת ירקות וגם להגשה לצד כל מנה כמטבל.
והכי חשוב: ללא צבעי טעם וריח מלאכותיים, ללא מונוסודיום גלוטמט, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל.





איך אני מכינה את העוף שלי, בחמש דקות עבודה?
שלוש כרעיים/ שמונה שוקיים.
אני שופכת את רוטב השזיפים לקערה, ומכניסה את חלקי העוף.
מעסה את העוף בעדינות, ומניחה במקרר לחצי שעה, לספיגת הטעמים.
אם אין לכם זמן, אפשר לוותר על שלב ההמתנה.
בגירסת ה"עוף בלבד"- אני מכניסה לתנור על חום של 180-190 מעלות, ונותנת לו כשעה וחצי בתנור.
כשבא לי, אני מכניסה גם שזיפים מיובשים, מה שמעשיר את טעם המנה אפילו יותר.
העוף יוצא משגע.
בדר"כ אני מכינה את העוף בתנור עם ירקות, ואז אני חותכת את כל הירקות שבא לי (תפוחי אדמה, בטטות, בצל, גזרים, או כל מה שאתם אוהבים), ולפני שאני מכניסה לתנור אני עוטפת גם אותם ברוטב הנהדר הזה.
כשאני מכניסה בטטות, אני מוסיפה גם עלי טימין טריים מהאדנית שלי.
תענוג :)
ואל תטעו- זו רק ההתחלה :)
לנפטון יש המון מוצרים שווים, גם לשוק הפרטי וגם למוסדי.

הצ'ימיצ'ורי מעולה, רוטב הצ'אטני מנגו גם, וגם רוטב הקארי נותן פתרון נפלא ממש.
אתם רק חושבים שזה הכל :)
יש גם תערובות נפלאות לאורז, תבלינים לרוב, ועוד ועוד דברים שווים :)
ומאיפה הכל התחיל?
תכירו את יונתן גרשון, שהחליט לנצל את שטחי גידול התבלינים של המשפחה בהודו כדי לרקוח תערובות ארומטיות של תבלינים. ביחד עם בניו, החלו השלושה לשווק את התערובות לחנויות בוטיק ומעדניות.
הדור הצעיר החליט לקחת את העסק צעד אחד קדימה. יונתן גרשון שנטל את המושכות בתחום התבלין פיתח את החברה למה שידוע כיום כ"נפטון מוצרי מזון" שהחלה לפתח קשרי מסחר בינלאומיים במזרח ובמערב (מייבאים מהמזרח ומוכרים למערב).




ויש גם ממרחים מצוינים. בקיצור- כל אחד ימצא משהו שהוא אוהב!
איפה משיגים?
ניתן להשיג ביינות ביתן, חצי חינם , כמעט חינם, לגעת באוכל, ספייסס, ברקת.
לאתר של חברת נפטון

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.