דילוג לתוכן הראשי

מתכון לעוף בתנור עם הסוד שלי לעוף המושלם.





בשביל הילדים שלי, העוף בתנור שאני מכינה הוא ארוחת מלכים.
בשבילי- הוא קיצור דרך מטורף, טעים, ויעיל.
יש לי אהבה גדולה לעוף מעט מתקתק. עם דבש או עם סילאן זה תמיד טוב.
אבל... הכי טעים זה עם רוטב שזיפים :)

עד לאחרונה הי לי רוטב שזיפים קבוע שקניתי, והוא הלך איתי תקופה אחרונה.
בתערוכת קולינארי האחרונה (שיועדה לקהל המקצועי), גיליתי רוטב חדש ונפלא- רוטב השזיפים של חברת נפטון.
הוא משמש לי כמרינדה מעולה לעוף שלי.
מה מיוחד בו?
רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של נפטון מיועד לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה.
הרוטב ייחודי לחברת נפטון, והוא מבוסס על טעם אקזוטי פירותי (מכיל שזיף, מנגו ומשמש).
שילוב של פיקנטיות ומתיקות מעודנת.
מתאים לבשרים, הקפצת ירקות וגם להגשה לצד כל מנה כמטבל.
והכי חשוב: ללא צבעי טעם וריח מלאכותיים, ללא מונוסודיום גלוטמט, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל.





איך אני מכינה את העוף שלי, בחמש דקות עבודה?
שלוש כרעיים/ שמונה שוקיים.
אני שופכת את רוטב השזיפים לקערה, ומכניסה את חלקי העוף.
מעסה את העוף בעדינות, ומניחה במקרר לחצי שעה, לספיגת הטעמים.
אם אין לכם זמן, אפשר לוותר על שלב ההמתנה.
בגירסת ה"עוף בלבד"- אני מכניסה לתנור על חום של 180-190 מעלות, ונותנת לו כשעה וחצי בתנור.
כשבא לי, אני מכניסה גם שזיפים מיובשים, מה שמעשיר את טעם המנה אפילו יותר.
העוף יוצא משגע.
בדר"כ אני מכינה את העוף בתנור עם ירקות, ואז אני חותכת את כל הירקות שבא לי (תפוחי אדמה, בטטות, בצל, גזרים, או כל מה שאתם אוהבים), ולפני שאני מכניסה לתנור אני עוטפת גם אותם ברוטב הנהדר הזה.
כשאני מכניסה בטטות, אני מוסיפה גם עלי טימין טריים מהאדנית שלי.
תענוג :)
ואל תטעו- זו רק ההתחלה :)
לנפטון יש המון מוצרים שווים, גם לשוק הפרטי וגם למוסדי.

הצ'ימיצ'ורי מעולה, רוטב הצ'אטני מנגו גם, וגם רוטב הקארי נותן פתרון נפלא ממש.
אתם רק חושבים שזה הכל :)
יש גם תערובות נפלאות לאורז, תבלינים לרוב, ועוד ועוד דברים שווים :)
ומאיפה הכל התחיל?
תכירו את יונתן גרשון, שהחליט לנצל את שטחי גידול התבלינים של המשפחה בהודו כדי לרקוח תערובות ארומטיות של תבלינים. ביחד עם בניו, החלו השלושה לשווק את התערובות לחנויות בוטיק ומעדניות.
הדור הצעיר החליט לקחת את העסק צעד אחד קדימה. יונתן גרשון שנטל את המושכות בתחום התבלין פיתח את החברה למה שידוע כיום כ"נפטון מוצרי מזון" שהחלה לפתח קשרי מסחר בינלאומיים במזרח ובמערב (מייבאים מהמזרח ומוכרים למערב).




ויש גם ממרחים מצוינים. בקיצור- כל אחד ימצא משהו שהוא אוהב!
איפה משיגים?
ניתן להשיג ביינות ביתן, חצי חינם , כמעט חינם, לגעת באוכל, ספייסס, ברקת.
לאתר של חברת נפטון

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)