דלג לתוכן הראשי

פופ אפ קולינרי קיצי בירושלים עם בורטה מהאגדות- פרימוורה על המרפסת




"חם לי", סיננתי בשבוע שעבר. כל השבוע קיטרתי.
החום הבלתי נסבל עזר לי להחליט להגיע לבילוי של ערב בירושלים.
"נו, אולי יהיה קצת פחות לח, פחות חם", מילמלתי לעצמי, תוך כדי שאני מפנטזת על קפיצה לבריכה של המלון שהייתי בדרכי אליו, לאונרדו פלאזה ירושלים.
הדרך לירושלים הייתה מלאת תקוות לארוחה לא פחות ממצוינת.
שני שפים מעולים שמאחדים כוחות- הפנטזיה הייתה בשמים, עם תקווה קלה לגשם תוך כדי שהסתכלתי לכיוונם.
שיתוף פעולה בין השף המוערך שלום קדוש לבין השף הכי איטלקי מנה שטרום, שיוצר תפריט שמשלב בין שני מטבחים שאני מאד אוהבת: הים תיכוני והאיטלקי- הביאו את בלוטות הטעם שלי לגרגר בהנאה כבר במונית לירושלים.

אחרי דרך עמוסת תנועה להפליא הגעתי למרפסת של מסעדת "פרימוורה", רעבה ומשתוקקת למשקה אלכוהולי שירגיע אותי קצת.
והוא הגיע, טעים ומרענן.
לשמחתי, כחובבת קור ידועה, מזג האוויר בשלהי החום התל אביבי היה קר בבירת ישראל, ירושלים.
מזל שהבאתי איתי עליונית, אחרת לא יודעת איך היה מסתיים הערב :)
את פנינו קיבלו השפים שלום קדוש ומנה שטרום, יחד עם מנכ"ל המלון אילן, שסיפר על הקונספט הקייצי.
במרפסת ניגן לנו אמן מוכשר, שמוכר בשם הבמה שלו- מיקריץ. תעשו לו לייק לדף בפייסבוק- כי הוא הפך את הערב הטעים למושלם ממש. אוכל ומוזיקה- שני הדברים שעושים לי הכי שמח!
מלון לאונרדו פלאזה בירושלים שייך לרשת "פתאל", שהחליטה לצאת עם תפריט קייצי חדש ועונתי.
התפריט החדש מוגש במרפסת מסעדת "פרימוורה" שחידשה הקיץ את פניה, ואל תבהלו: גם אם אתם לא אורחי המלון-המסעדה פתוחה עבורכם. וכן, כמו בכל בתי המלון בארץ- היא גם כשרה.
"פרימוורה" של השף שלום קדוש נוסדה בשנת 1986 וזכתה לארח ראשי ממשלות ונשיאים, וגם רבים מהשמות גדולים של עולם הקולינריה הישראלית שהחלו בה את דרכם המקצועית.
אז מה קורה בארוחה המיוחדת הזו?
לפתיחה, מנות ראשונות בתחנות של בר אנטי-פסטי- בהגשה עצמית.
הוגשו גבינות מסוגים שונים, וה"שוס" היה הבורטה הנפלאה. 
למי שלא יודע מה זה בורטה:
מוצרלה בורטה עשויה ממוצרלה ושמנת מחלב בקר. גוש הגבינה הראשוני נמתח ידנית, ולתוכו מוחדרת שמנת טרייה מאותו החלב. את הבורטה קושרים בחוט רפיה, ירוק במקרה שלנו :) 
רק בשביל הבורטה הזו שווה להגיע! 
כל הסלטים היו טריים, נפלאים, ומבחינתי- כבר איתם יכולתי לסגור את הארוחה :)

 סלט סלק עם גבינה כחולה ואגוזים היה מיוחד וטעים ברמות :)
מבחר ירקות בגריל עם שמן זית שום וריחן- כי אנטיפסטי איטלקי תמיד מנצח.
סלט פטריות פורטובלו צלויות עם שמן זית שום וקורנית- טעים טעים!
סלמון- כי הוא תמיד מושלם, בכל ארוחה.
בנוסף על הבר:
צנצנת עם מטבלים – פסטו, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, זיתים בטעמים
רטבים – ויניגרט, קיסר ורוקפור
בקבוק שמן זית, בקבוק מיץ לימון, בקבוק חומץ יין, פלפליית עץ
גספצ'ו בטעמים שונים
מבחר לחמים ופוקאצ'ות

מנות עיקריות לפי הזמנה- בהגשה לשולחן
דגים
פילה דג סלמון נורבגי טרי עם קרם תפוחי אדמה וירקות שורש
דג שלם בגריל פחמים עם שמן זית לימון ועשבי תבלין
מדליוני טונה אדומה עם טורטליני מבצק חלמונים ורוטב בויאבז
פילה דג מוסר ים מעל תפוחי אדמה זעירים ותרד עם רוטב יוגורט כבשים
פילה דג דניס במעטפת פסטו עם אגוזי לוז וניוקי מושחם
פסטות טריות תוצרת בית
פסטה ביתית עם שמנת, סלמון מעושן וגרידת לימון ירוק
פסטה סרדיניה - עגבניות מיובשות, סרדין קונפי, זיתים שחורים, חצילים מטוגנים וצנוברים קלויים
פסטה פונגי (פטריות) - ארבע סוגי פטריות מוקפצות עם שמן זית, שום וקורנית
קונקיליה גאליאנו – צדפות פסטה במילוי של סלמון טרי, תרד ופטריות
פסטה ארביאטה פיקנטית עם עגבניות, פלפל צ'ילי, שום וריחן
לזניה פתוחה עם ראגו של טונה אדומה, ירקות שורש ורוטב עגבניות צלויות

התפריט בערב שבו התארחתי במסעדה היה מעט שונה, וזה מה שטעמנו בערב הכ"כ נעים הזה:
קרפ פטריות יער עם קונפי בצלים, גבינת מסקרפונה, ציר פטריות ויין ריזלינג (מנת פתיחה אישית)
למרכז השולחן הוגשו מבחר מנות
טורטליני דלעת בחמאה, פרמז'ן, תימין וגבינת פיקורינו
קונכיות פסטה במילוי תרד וריקוטה
פפרדלה עם ראגו ים תיכוני (דג ים ופטריות)
קבב דגים על מצע צזיקי עם עגבניות וקישואים בגריל
נתחי טונה אדומה צרובים בתוספת של ניוקי קריספי וקרפצ'יו ירקות

הקינוחים בהגשה אישית- לבחירה
אנחנו טעמנו חלק מהם, ואין מה להגיד- קינוחים כשרים מליגת העל.
טארט לימון עם מרנג איטלקי ורוטב מנגו פסיפלורה
אחחח, באבא או רום.
הקינוח הטעים הזה, אכלתי אותו כמה פעמים בפאריס.
קרם מסקרפונה ופירות קיץ, עם הסברינה הפריזאית הכ"כ טעימה הזו.

וזה...
לא, אני אומרת לכם, אין טעמים כאלו!
זביון של הדרים עם גלידה פיסטוק וענבי לכיש.
מענג. אכלתי שניים כאלו :)

ולקינוח של הקינוח- פנה קוטה עם רוטב פירות יער.
כן, זה היה הסוף, גם שלי. פירור לא יכול היה להיכנס לפה שלי יותר.

ואם בא לכם שיגישו לכם בדיוק כזה,
פרימוורה. לאונרדו פלאזה ירושלים, במרפסת.
ותזדרזו.
תפריט הקיץ יוגש במסעדה החל מ- 06.08.15 ועד 31.9.15  
בימים ראשון עד חמישי בין השעות 19:00 עד 23:00
לסיכום:
יש הרבה מלונות בירושלים, אבל מלון עם השף שלום קדוש יש רק אחד :)
למידע נוסף


"פרימוורה על המרפסת" 
מלון לאונרדו פלאזה ירושלים
 רח' קינג ג'ורג 47 ירושלים
להזמנות:  691 / 02-6298678


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?