פירות קיץ עושים לי שמח. לא משנה אם זה אבטיח עם בולגרית, אבטיח בלי בולגרית, ענבים, אפרסקים, שזיפים- הם כולם אהובים עלי במיוחד, עוד מהימים שהמשמשים היו יותר טעימים והיינו משחקים בגוגואים אמיתיים, ולא מפלסטיק.
מזל שעוד לא המציאו גוגואים באפליקציה, או שאולי כבר יש, ואני מעדיפה לא לדעת :)
אז נחזור לשזיפים. אני אוהבת אותם במיוחד. הצבע שלהם עושה לי משהו שמח. גם הטעם. בכלל, הם טעימים בכל צורה. כמיץ, בליפתן, עם ה"יוגורט+גרנולה" שלי, ובעוגות. וגם ככה סתם. אז הפעם אני מפזרת לכם באהבה מתכון לעוגת שזיפים.
לכבוד הקיץ המיוזע והשרבי הזה, שהאמת, חוץ מהפירות שלו אני לא מוצאת בו שום דבר טוב, הכנתי עוגת שזיפים בחושה, קלה, טעימה וסקסית, ובשביל הקיץ והפאן- גם אלכוהולית טיפה- עם ערק.
אז יאללה, לעבודה, והיא ממש ממש קלה.
כלים: איקאה/ קטלוג 2016
סטיילינג: שונית וייס
צילום: שונית וייס
עוגת שזיפים בחושה וקלה להכנה
רגע לפני מה להכין?
תבנית קפיצית 26 או תבנית טבעת(קפיצית!)
מיקסר עם וו גיטרה או יד חזקה :)
כוס חד פעמית פשוטה
נפה לקמח (מומלץ)
לקקן (תמיד טוב שיש בבית)
כוס מידה אוניברסלית (חובה בבית!)
חומרים:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
3 כפות יוגורט 3%
שמנת מתוקה 38%
(כוס חד פעמית פשוטה נדרשת לשלב של היוגורט והשמנת)
חבילה חמאה רכה (100 גרם- 90 לעוגה- 10 לשימון התבנית!)
* החמאה שנכנסת לעוגה צריכה להיות מאד רכה עד מעט נוזלית. אפשר לחתוך לקוביות ולתת פולס קצר במיקרו)
2 וחצי כוסות קמח תופח
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל
רבע כוס חלב(לדילול המרקם לפי הצורך)
גרידת לימון(לא חובה)
10 שזיפים בינוניים חתוכים לפרוסות
3 כפות סוכר(להשריית השזיפים)
3 כפות ערק (כן!) (להשריית השזיפים)
2 כפות סוכר חום לפיזור לפני האפייה(לא חובה- אפשר גם לבן)
אבקת סוכר לעיטור אחרי האפייה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את השזיפים, עליהם מפזרים 3 כפות סוכר ו-3 כפות ערק.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים, וברגע שמקבלות צבע בהיר מוסיפים את הסוכר.
4. שמים בכוס חד פעמית 3 כפות יוגורט, ומוסיפים שמנת מתוקה עד גובה הכוס.
חשוב להשתמש בכוסות החד פעמיות ה"רגילות", הפשוטות האלו :)
5. מוסיפים את תכולת היוגורט+ שמנת לקערה וממשיכים לערבל.
6. מוסיפים גם את החמאה, וכשהתערובת אחידה מוסיפים את הקמח התופח (רצוי מנופה!), מיץ הלימון, הוניל, וגרידת הלימון.
7. מערבלים מעט (לא להגזים כדי לא ליצור לישה של הקמח) , ומוסיפים מעט חלב.
התערובת לא אמורה להיות נוזלית, צריכה להיות מעט דביקה, וכזו שצריך להוציא אותה עם לקקן, לא כזו שנשפכת בקלות.
8. משמנים היטב (בחמאה שנשארה) תבנית 26 (אני הכנתי בתבנית טבעת, בשביל שהיא תהיה סקסית אפילו יותר :)
אם מכינים בתבנית טבעת- לא לשכוח לשמן גם את הטבעת הפנימית.
9. מעבירים את תערובת הבצק לתבנית.
10. מסננים את השזיפים- ואת הנוזלים שומרים בצד!
11. מניחים את השזיפים המסוננים על התערובת, מפזרים מעל השזיפים מעט סוכר חום, ויאללה, לתנור :)
12. אופים בחום של 170 מעלות כשעה, עד ש... נו, קיסם יבש וזה :)
13. כשהעוגה מצטננת מעט, אפשר להרטיב אותה מעט מלמעלה עם נוזלי השזיפים. עוד קצת ערק לא יהרוג אף אחד, נכון?
14. כשהעוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר.
**טיפ: אבקת הסוכר שקונים בסופר היא אבקת סוכר פשוטה שעושה את העבודה נהדר. מצד שני, היא "נבלעת" בדברים רטובים כמו שזיפים. המהדרין עובדים עם אבקת סוכר שאינה נמסה, טיפ שלמדתי בסדנה שעשיתי אצל הקונדיטור האלוף ערן שוורצברד. להשיג בחנויות מתמחות.
וזהו.
כל מה שנשאר זה להכין קפה ולשיר: "שבת בבוקר, יום יפה, שונית שותה המון קפה" :)
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה