דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקדרת בשר וחומוס בבישול ארוך. כי אוטוטו חורף!




באחד מימי אוגוסט נחתה אצלי צידנית. פתחתי והופתעתי לגלות שקיבלתי להתנסות מארז של קוביות לקדירה מתוצרת "אדום אדום". "באמצע הקיץ?" שאלתי את עצמי. "דווקא מתאים", עניתי.
החלטתי להכין קדירה טעימה דווקא ביום שרבי של הקיץ, באחד מהימים האלו שגם ככה אי אפשר היה לצאת מהבית. המזגן עבד, בבית היה קריר, וריחות הקדירה עשו לי נעים בלב, גם כשבחוץ היה לוהט. 

נתחי הבשר היו די "רזים". לי קצת הפריע שעל האריזה לא נכתב איזה נתח זה, כי אלו דברים שמאד חשובים לדעת כשמתעסקים עם בישול בשר. מצד שני, יש לי מספיק נסיון כדי להבין שאלו לא הנתחים הכי עסיסיים של העגל, וזה בטח לא אנטריקוט. מצד שני, אחרי בישול ארוך של שלוש וחצי שעות, הנתחים יצאו טעימים ורכים, והקדירה חוסלה במהירות :)









קדירת בשר, חומוס וירקות




חומרים לקדירה:
חב' קוביות לקדירה של אדום אדום
שמן זית
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
חצי שקית חומוס קפוא סנפרוסט
כמה קוביות דלעת טריה
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
מלח 
פלפל שחור גרוס


הוראות הכנה:
כמו תמיד, השלב הראשון הוא "לסגור" את הבשר.
בסיר שמים שמן זית, ומשחימים מעט את הבשר, כמה דקות מכל צד.
הסגירה תפתח את הטעמים של הבשר (אוקסימורון?)
לאחר ההשחמה מוציאים את הבשר החוצה, ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר שעמוס במיצי הבשר את השום והבצל, ומטגנים מעט עד שמזהיב.
מוסיפים את הגזרים, ונותנים להם להתרכך מעט.
לסיר מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות ופפריקה מתוקה בלי להתקמצן :)
מטגנים עוד 3 דקות עד שכל הטעמים נספגים ב"שום-בצל-גזר".
מוסיפים מים לכיסוי, ומבשלים כעשר דקות.
אני לא מוסיפה מלח בשלב הזה, אלא רק לקראת סיום הבישול. הבשר כבר מלוח (ענייני כשרות), ומאד קשה לתקן תיבול של קדירה אם מוסיפים יותר מדי מלח.
מכניסים את הבשר לסיר, ומערבבים.
אם צריך עוד מים- מוסיפים. 
הכיסוי לא אמור להיות בריכת שחיה לבשר ולירקות- אלא לכסות "בקטנה".
לאחר שעתיים של בישול מוסיפים את תפוחי האדמה, הדלעת והחומוס.
אם צריך להוסיף מים- שוב מוסיפים כמו בשלב הקודם.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
חובבי החריף יכולים בשלב הזה להוסיף מעט פלפל צ'ילי.
מכסים את הסיר, ומבשלים עוד שעה וחצי לפחות.
הנוזלים יצטמצמו ויהפכו לרוטב טעים :)
מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול.
וזהו. 
ככה כמו שזה, בלי יותר מדי משחקים, תבשיל קדירה פשוט, טעים, קל להכנה, וכיפי. אורז בצד, וזה מושלם.
יאללה, חורף, בוא כבר. התגעגעתי.
אני בונה על הרבה קדרות בשר לחורף הזה :)
בתיאבון!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)