Translate


מתכון לקדרת בשר וחומוס בבישול ארוך. כי אוטוטו חורף!




באחד מימי אוגוסט נחתה אצלי צידנית. פתחתי והופתעתי לגלות שקיבלתי להתנסות מארז של קוביות לקדירה מתוצרת "אדום אדום". "באמצע הקיץ?" שאלתי את עצמי. "דווקא מתאים", עניתי.
החלטתי להכין קדירה טעימה דווקא ביום שרבי של הקיץ, באחד מהימים האלו שגם ככה אי אפשר היה לצאת מהבית. המזגן עבד, בבית היה קריר, וריחות הקדירה עשו לי נעים בלב, גם כשבחוץ היה לוהט. 

נתחי הבשר היו די "רזים". לי קצת הפריע שעל האריזה לא נכתב איזה נתח זה, כי אלו דברים שמאד חשובים לדעת כשמתעסקים עם בישול בשר. מצד שני, יש לי מספיק נסיון כדי להבין שאלו לא הנתחים הכי עסיסיים של העגל, וזה בטח לא אנטריקוט. מצד שני, אחרי בישול ארוך של שלוש וחצי שעות, הנתחים יצאו טעימים ורכים, והקדירה חוסלה במהירות :)









קדירת בשר, חומוס וירקות




חומרים לקדירה:
חב' קוביות לקדירה של אדום אדום
שמן זית
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
חצי שקית חומוס קפוא סנפרוסט
כמה קוביות דלעת טריה
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
מלח 
פלפל שחור גרוס


הוראות הכנה:
כמו תמיד, השלב הראשון הוא "לסגור" את הבשר.
בסיר שמים שמן זית, ומשחימים מעט את הבשר, כמה דקות מכל צד.
הסגירה תפתח את הטעמים של הבשר (אוקסימורון?)
לאחר ההשחמה מוציאים את הבשר החוצה, ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר שעמוס במיצי הבשר את השום והבצל, ומטגנים מעט עד שמזהיב.
מוסיפים את הגזרים, ונותנים להם להתרכך מעט.
לסיר מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות ופפריקה מתוקה בלי להתקמצן :)
מטגנים עוד 3 דקות עד שכל הטעמים נספגים ב"שום-בצל-גזר".
מוסיפים מים לכיסוי, ומבשלים כעשר דקות.
אני לא מוסיפה מלח בשלב הזה, אלא רק לקראת סיום הבישול. הבשר כבר מלוח (ענייני כשרות), ומאד קשה לתקן תיבול של קדירה אם מוסיפים יותר מדי מלח.
מכניסים את הבשר לסיר, ומערבבים.
אם צריך עוד מים- מוסיפים. 
הכיסוי לא אמור להיות בריכת שחיה לבשר ולירקות- אלא לכסות "בקטנה".
לאחר שעתיים של בישול מוסיפים את תפוחי האדמה, הדלעת והחומוס.
אם צריך להוסיף מים- שוב מוסיפים כמו בשלב הקודם.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
חובבי החריף יכולים בשלב הזה להוסיף מעט פלפל צ'ילי.
מכסים את הסיר, ומבשלים עוד שעה וחצי לפחות.
הנוזלים יצטמצמו ויהפכו לרוטב טעים :)
מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול.
וזהו. 
ככה כמו שזה, בלי יותר מדי משחקים, תבשיל קדירה פשוט, טעים, קל להכנה, וכיפי. אורז בצד, וזה מושלם.
יאללה, חורף, בוא כבר. התגעגעתי.
אני בונה על הרבה קדרות בשר לחורף הזה :)
בתיאבון!