דלג לתוכן הראשי

סלט עדשים שחורות, קוסקוס וגבינה בולגרית. לכבוד ראש השנה- גם עם דבש :)






אתמול עשיתי סדר במזווה.
החלטתי להתחיל לנצל דברים שמחכים לי שם, כמו עדשים שחורות שאני מאד אוהבת.
הכנתי סלט עם כמה מרכיבים שרק מחכים שאנסה אותם, ויצא... נו, מהמם!
אני מצרפת לכם את המתכון, קלאסי לאירוח בכל הזדמנות, בראש השנה בכלל.

לשומרי כשרות- לארוחת הבוקר של ראש השנה או לארוחות החלביות.
מצד שני, לא צריך סיבה מיוחדת כמו ראש השנה כדי לאכול סלט טעים, בריא ומזין.
ההכנה מהירה מאד, פשוטה מאד והתוצאה נהדרת.
אז יאללה, לעבודה :)












מתכון לסלט עדשים שחורות, קוסקוס וגבינה בולגרית

חומרים:


2 כוסות עדשים שחורות מבושלות 
1 כוס קוסקוס
בצל אדום קצוץ
כמה גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
כפית דבש
גבינה בולגרית איכותית, לפי אחוזי השומן שבא לכם :)
אני השתמשתי ב-24%, כי אם כבר אז כבר, שיהיה הכי טעים.
אלו ששומרות דיאטה- יכולות להחליף ל-5%. אם הבולגרית טובה, זה תמיד טעים.
ובכלל, עכשיו הבולגרית של גד מגיעה במארזי רטרו, שזה בכלל להיט.
אני אוהבת רטרו :)

אופן ההכנה:
משרים את העדשים השחורות בקערה עם מים לרבע שעה.
שימו לב: העדשים מכפילות את נפחן, ולכן כוס אחת של עדשים לפני בישול שווה לשתי כוסות של עדשים מבושלות.
מסננים, ושוטפים היטב עד שהמים מתחילים לקבל צבע צלול.
מבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא סמרטוטיות.
שמים בקערה וממלאים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
מכינים את הוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. 
בענייני קוסקוס- ניסיתי את כולם, ואני הכי אוהבת את התוצאה של "קוסקוס מזון" בגודל רגיל.
הוא יוצא הכי גרגרי, הכי פחות דביק, והכי מושלם לסלט.
מי שמכין קוסקוס אמיתי לבד בבית- הרווח כולו שלו :)
קוצצים את הבצל הסגול והבצל הירוק (אני עושה את זה במכשיר הפלא שלי, שבטח כבר לכולם יש בבית, המאסטר סלייסר. גיליתי שלענייני בצל הוא הכי טוב שיש, ובכלל תענוג להכין איתו סלט בשנייה).
נעצור רגע- ונעשה סדר.
יש לנו שלוש קערות:
עדשים שחורות מבושלות ומסוננות
קוסקוס מוכן
בצל קצוץ
לוקחים קערה טיפה יותר גדולה ומערבבים בתוכה את שלושת הקערות הקטנות.
**טיפ: תקנו את הקערות שאני משתמשת בהן, הן מושלמות.
אלו הקערות שמשתמשים בהן במסעדות, קלות לניקוי, כיף לעבוד איתן, ואני לא מכינה שום ארוחה בלעדיהן.
אהה, והן גם זולות יחסית.

מוסיפים לקערה:
2 כפות שמן זית
כפית דבש
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
ומערבבים  מעט לאיחוד התיבול.
שימו לב לערבב בעדינות כדי לא למעוך את העדשים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים למעלה חתיכות גסות של בולגרית,
ומעליהן מזלפים מעט דבש לעיטור וצבע.
בשביל היופי, אפשר לפזר מעל עוד כמה עדשים, שיתנו קצת קונטרסט לגבינה.
כמה טיפים: תמיד להשתמש בחומרי גלם טובים!
מדי פעם אני מקבלת מוצרים לסקירה, וזו הדרך שמצאתי להשתמש בהם הפעם.
שמן הזית והדבש היו מתוצרת "סבא חביב", מארז שקיבלתי לסקירה לקראת החג.

למה שמן הזית היה לי מושלם?
יש לו טעם עדין, הוא איכותי (סבא חביב הוא אחד ממייסדי ענף הזית שבגליל, אשר הוא, ובהמשך בניו ונכדיו, מגדלים עצי זית ומייצרים שמן זית שזכה במקום הראשון PRESTIGE GOLD בקטגורית שמני הבוטיק בארץ בתחרות בינ"ל שערכה מועצת הזית 2015), וכן, הוא מתוצרת ישראלית, היישר מקיבוץ פרוד בגליל העליון. אם אני יכולה לתרום לתעשייה הישראלית- אני תמיד בוחרת לעשות את זה, ובתנאי שהמוצר איכותי, כן? :)
שמן הזית הוא שמן שמעורב עם שמן זרעי רימון. לאחרונה התגלו סגולות בריאותיות רבות שטמונות בשמן המופק מזרעי הרימון העשיר בנוגדי חמצון, ברזל ומינרלים חיוניים רבים.
מחקרים אחרונים בעולם מצאו קשר בין צריכה של שמן זרעי הרימון לחיזוק המערכת החיסונית, הורדת לחץ דם, איזון כולסטרול ואיזון רמות סוכר בגוף, אז מה אכפת לי לשמור על הבריאות שלי קצת?
במארז החג מגיעה לצד שמן הזית (250 מ"ל) גם צנצנת דבש איכותית (350 גרם) במחיר 35.99 ש"ח.

יש שני מארזי חג. אחד הוא המארז שקיבלתי, שהוא מארז מאד מוצלח במחיר מעולה, והשני מכיל בקבוק שמן זית בלדי סבא חביב (750 מ"ל), צנצנת זיתים שחורים מרוקאים (300 גרם) ודבש (350 גרם)  במחיר של  55 ש"ח.
אחרי שניסיתי את המארז הראשון, אני הולכת לקנות לי את השני :)
את המארזים ניתן יהיה להשיג בראשית חודש ספטמבר בחנות המפעל בקיבוץ פרוד, ברשת "לגעת באוכל",
והכי שוס: בהזמנה בשירות "סבא חביב עד הבית" (אספקה עד 3 ימי עסקים) בטלפון- 046991888 
להזמנה באתר



בתיאבון, ושתהיה לנו שנה נהדרת!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.