דלג לתוכן הראשי

טחינה ולואיז. סיפור אהבה על בית קפה בריא, יצירתי, וטעים.





"היום קבענו בבית קפה, את זוכרת?" היא שאלה.
ואני השבתי: "כן, הבריא ההוא", תוך כדי שאני ממש לא מפנטזת על ירקות ועשבים.
אוכל "בריא", לפי ההגדרות שגדלתי עליהן, זה אוכל משמים, חסר חיים, וממנו היה לי הרבה בבית הפולני שלי.
אבא שלי (שכבר כמה שנים טובות לא איתנו), סבל ממחלות שונות, שאילצו את אמא שלי, שגם ככה נבהלת כשהיא שומעת "פלפל שחור", לבשל אוכל "בריא". בלי מלח, בלי סוכר, בלי תבלינים, ובעיקר עם הרבה מים.
ככה גדלתי, עם קונספט של "אוכל בריא", כשמנת פירה ושניצל היו הטופ של הטעמים בצלחת שלי.

עד היום, כשאני שומעת "אוכל בריא", אני רואה לנגד עיניי את הירקות שבושלו במים, בדר"כ גם בישול יתר, או את הסלט נטול הרוטב שכיכב במטבח.
לשם ההגינות- אמא שלי הייתה מכינה עוגות נפלאות, עוגות השמרים שלה היו ידועות בשכונה, ומזל שלפעמים היה מותר לאכול "פחות בריא" בבית :)
פלא שיצאתי גרגרנית שכזו?
אז נחזור לעניין ה"בריא". אני ו"בריא"- לא ממש הולך יחד. מפתיע, אבל לאחרונה ניסיתי כמה מקומות עם קונספט "בריא", ומסתבר שאפשר להכין אוכל בריא, עם חומרי גלם מהטופ, ועם טעמים של "אוכל טעים" :)
ככה בדיוק יצאתי מהבוקר ב"קפה לואיז".
בריא זה טעים, טעים זה בריא, וברוכה הבאה, שונית, לעולם חדש, עולם שכולו בריא, וטוב.
נסעתי לרמת החייל, לאותה צומת שרגע אחריו יש ירידה תלולה, שכל תלמידי הנהיגה שלי היו מגיעים אליה ומשתתקים.
שם נמצא קפה לואיז.  הרוגי מלכות 11, רמת החייל. לפחות 20 פעם ביום הייתי מגיעה לצומת ההוא, מסתכלת על יושבי בית הקפה, ובולמת את התלמידים תוך כדי שהם פונים שמאלה ולא נותנים זכות קדימה. רגעים של "שיאוו, איך בא לי לשבת ולשתות קפה עכשיו, במקום לשבת באוטו עם הברקסים האלו".
אלו הזכרונות שלי מקפה לואיז, שהסניף הראשון שלו הוקם על הר הכרמל בחיפה בשנת 2007.
תמיד התייחסתי לקפה לואיז כאל בית קפה, אבל הוא הרבה יותר מזה. הוא בית קפה, מסעדה ויש בו גם מעדנייה שבה מוצרים איכותיים שאפשר לקחת הביתה.
לקפה לואיז יש תפריט חדש. תפריט ששומר על ערכי הקונספט הבריא של הרשת, אך מהודק יותר, וכזה שנותן גם מענה לצרכני ה"סופר פוד" (מזונות על), שהולכים ומתרבים כמו גוג'י ברי אחרי הגשם :)
שף הרשת עושה שימוש בחומרי גלם ייחודיים ובהם מזונות סופרפודס שונים, ואני, בעוונותיי, טעמתי בפעם הראשונה בקפה לואיז משקה ספירולינה. כן, כן, ספירולינה, שהוא הלהיט הבריאותי התורן בקרב צרכני מזונות העל.
יש גם משקאות סחוטים במקום מכל מיני סוגים, אני אהבתי במיוחד את הירוק- תפוח, מלפפון, סלרי, נענע ופטרוזיליה
יש שימוש גם בעלי מורינגה, פטריות מאי-טאקי מיוחדות, פולי קקאו, קייל ועוד, וגם בדגנים מלאים, בחומרי גלם אורגנים, בלחמי שאור, ובממרחים המכילים שמן זית וחומרים טבעיים בלבד.
בנוסף, לציליאקים או למתנזרי הגלוטן, ולחסידי ה"דור הטבעוני", מכיל התפריט מנות נטולות גלוטן ומנות טבעוניות.
בנוסף, מסומנות בו מנות מופחתות קלוריות, כך שכל אחד יכול למצוא בו את מקומו ואת האוכל החביב עליו.
וחלילה, לא שכחו בקפה לואיז את הילדים, כי גם להם מגיע "טעים ובריא". קיים תפריט ילדים משודרג עם מגוון מנות שכל ילד יכול להתחבר אליהן.
אני לא אלך מפה בלי לספר לכם מה אכלתי שם, ולמה שיניתי את החשיבה על "אוכל בריא".
כן, כן, היה לי סופר טעים, שתיתי משקה "סופר פוד", והרגשתי "סופר וומן".
וחכו לקינוח. זה הקינוח הבריא הכי טעים שאכלתי בחיי. לפחות אחד מהם.
אין מצב שאני לא חוזרת לשם לאכול אותו שוב. ואולי אני בכלל אתחיל איתו? אז הנה, עוגילידה.
עוגיית קמח מלא ונוגט במילוי גלידת טחינה, רוטב סילאן וציפוי גרנולה. אתם לא מבינים בכלל כמה שזה טעים.
הלחמים של קפה לואיז, לחמי שאור, טעימים ממש, ולא צריך יותר מלמרוח חמאה כדי להרגיש איתם בעננים.
המגש של לואיז: שום, עגבניות קלמטה, טופו ירוק, טחינה אורגנית, חצילים,
חומוס עדשים, קונפיטורת הבית, קינוחון טפיוקה,
פלאפל טריו עדשים
פלאפל מעדשים מונבטות ועשבי תיבול, חומוס עדשים וסלסת עגבניות.
מנה מאד מיוחדת וטעימה!

סביצ'ה סלמון
קוביות סלמון, פרי העונה, בצלים, צנונית, שברי גריסיני, זילוף מנגו
סלט ירקות 5 צבעים / עם טחינה אורגנית / גבינת פטה עיזים / לאבנה 5%
מוגש עם לחמי שיאור וממרח שום. ערך קלורי כ- 200 למנה עם לאבנה.
אהבתי מאד את הפירוט הקלורי, מעולה למי שסופר קלוריות :)
בחזרה לשורשים
ירקות קלויים בתנור, מוגש לצד טחינה אורגנית / יוגורט בזיליקום
צאן סלק
סלקים מקורמלים על קרם יוגורט עיזים 
מנה נהדרת של דג- פילה בס "לה טוסקנה"
בזיליקום, עגבניות שרי, קונפי שום, מוגש עם תוספת לבחירה

פרגית ביין חמוציות וקייל
קייל, קרם בטטה, טימין, מוגש עם תוספת לבחירה

פסטה אביבית
פסטה אורגנית מקמח מלא, כרוב קייל, שרי, קישוא, בצל ירוק, בייבי תרד, ממרח עגבניות, שמן ירוק, גבינת עיזים.

פאייה טבעונית
אורז בר, אורז מלא, אזוקי, ג'ינג'ר, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, קייל,
חלב קוקוס, שמרי בירה, כוסברה, צ'ילי וגילופי שורשים חיים
סלט חופש
עלי תרד, נענע, פטרוזיליה, מלפפון, גזר, תמר, פרי העונה, גרנולה מתוקה,
מוגש עם לחמי שיאור וממרח שום
פאי אגסים עם קרם שקדים, מוגש עם גלידת וניל צרפתי 
טפיוקה
בחלב קוקוס מוגש עם פירות העונה, בליווי דבש תמרים 
מסקנות מהביקור בקפה לואיז:
יש פה שף שעושה קסמים, קונספט מנצח, והרבה בריאות באוויר.

כל אחד יכול למצוא את עצמו בקפה לואיז, כי יש הכל מהכל, הכל טעים, וברור- הכל גם בריא.
*אני מתייחסת לסניף שבו ביקרתי, לא יודעת איך זה בסניפים אחרים, מקווה שכולם באותו סטנדרט.

כבר יצא לי לשבת ברשתות זכיינות שסניף אחד מופלא, וסניף אחר הרבה פחות טוב, מקווה שפה הרמה אחידה.
אם יצא לי לבקר בסניף אחר- אשמח לעדכן :)


על רשת קפה לואיז:

הרשת פתחה לאחרונה שני סניפים חדשים: האחד במודיעין והשני בקרית מוצקין, המשמש כסניף הכשר הראשון של הרשת. רשת מסעדות 'קפה לואיז' מונה כיום 11 סניפים ברחבי הארץ ובימים אלו היא נמצאת במגעים מתקדמים לפתיחת סניפים נוספים בהוד השרון, ברחובות, ברעננה ובירושלים.
ויהיי, איזה כיף לי!
יהיה לי סניף קרוב בהוד השרון, שבכלל הופכת לבירה קולינארית מדהימה :)

הרשת נפתחה לפני כ- 8 שנים ובמשך תקופה ארוכה פעלה עם 3 סניפים בלבד. בשנתיים האחרונות חל תהליך התפתחות מואץ של סניפי זכיינים במקומות שונים בארץ. 
ברשת 11 סניפים הפזורים מהצפון ועד המרכז-שפלה  ובהם: חיפה, טבעון, קריית ביאליק, בנימינה, מושב בני דרור, רמת-השרון, בתל אביב 3 סניפים: ברמת החייל, בשדרות רוטשילד וברמת אביב, במודיעין ובקריית מוצקין סניף כשר.
הסניף שביקרתי בו:
סניף רמת החייל, תל אביב

הרוגי מלכות 11, תל אביב יפו
03-649-2000

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?