דילוג לתוכן הראשי

טחינה ולואיז. סיפור אהבה על בית קפה בריא, יצירתי, וטעים.





"היום קבענו בבית קפה, את זוכרת?" היא שאלה.
ואני השבתי: "כן, הבריא ההוא", תוך כדי שאני ממש לא מפנטזת על ירקות ועשבים.
אוכל "בריא", לפי ההגדרות שגדלתי עליהן, זה אוכל משמים, חסר חיים, וממנו היה לי הרבה בבית הפולני שלי.
אבא שלי (שכבר כמה שנים טובות לא איתנו), סבל ממחלות שונות, שאילצו את אמא שלי, שגם ככה נבהלת כשהיא שומעת "פלפל שחור", לבשל אוכל "בריא". בלי מלח, בלי סוכר, בלי תבלינים, ובעיקר עם הרבה מים.
ככה גדלתי, עם קונספט של "אוכל בריא", כשמנת פירה ושניצל היו הטופ של הטעמים בצלחת שלי.

עד היום, כשאני שומעת "אוכל בריא", אני רואה לנגד עיניי את הירקות שבושלו במים, בדר"כ גם בישול יתר, או את הסלט נטול הרוטב שכיכב במטבח.
לשם ההגינות- אמא שלי הייתה מכינה עוגות נפלאות, עוגות השמרים שלה היו ידועות בשכונה, ומזל שלפעמים היה מותר לאכול "פחות בריא" בבית :)
פלא שיצאתי גרגרנית שכזו?
אז נחזור לעניין ה"בריא". אני ו"בריא"- לא ממש הולך יחד. מפתיע, אבל לאחרונה ניסיתי כמה מקומות עם קונספט "בריא", ומסתבר שאפשר להכין אוכל בריא, עם חומרי גלם מהטופ, ועם טעמים של "אוכל טעים" :)
ככה בדיוק יצאתי מהבוקר ב"קפה לואיז".
בריא זה טעים, טעים זה בריא, וברוכה הבאה, שונית, לעולם חדש, עולם שכולו בריא, וטוב.
נסעתי לרמת החייל, לאותה צומת שרגע אחריו יש ירידה תלולה, שכל תלמידי הנהיגה שלי היו מגיעים אליה ומשתתקים.
שם נמצא קפה לואיז.  הרוגי מלכות 11, רמת החייל. לפחות 20 פעם ביום הייתי מגיעה לצומת ההוא, מסתכלת על יושבי בית הקפה, ובולמת את התלמידים תוך כדי שהם פונים שמאלה ולא נותנים זכות קדימה. רגעים של "שיאוו, איך בא לי לשבת ולשתות קפה עכשיו, במקום לשבת באוטו עם הברקסים האלו".
אלו הזכרונות שלי מקפה לואיז, שהסניף הראשון שלו הוקם על הר הכרמל בחיפה בשנת 2007.
תמיד התייחסתי לקפה לואיז כאל בית קפה, אבל הוא הרבה יותר מזה. הוא בית קפה, מסעדה ויש בו גם מעדנייה שבה מוצרים איכותיים שאפשר לקחת הביתה.
לקפה לואיז יש תפריט חדש. תפריט ששומר על ערכי הקונספט הבריא של הרשת, אך מהודק יותר, וכזה שנותן גם מענה לצרכני ה"סופר פוד" (מזונות על), שהולכים ומתרבים כמו גוג'י ברי אחרי הגשם :)
שף הרשת עושה שימוש בחומרי גלם ייחודיים ובהם מזונות סופרפודס שונים, ואני, בעוונותיי, טעמתי בפעם הראשונה בקפה לואיז משקה ספירולינה. כן, כן, ספירולינה, שהוא הלהיט הבריאותי התורן בקרב צרכני מזונות העל.
יש גם משקאות סחוטים במקום מכל מיני סוגים, אני אהבתי במיוחד את הירוק- תפוח, מלפפון, סלרי, נענע ופטרוזיליה
יש שימוש גם בעלי מורינגה, פטריות מאי-טאקי מיוחדות, פולי קקאו, קייל ועוד, וגם בדגנים מלאים, בחומרי גלם אורגנים, בלחמי שאור, ובממרחים המכילים שמן זית וחומרים טבעיים בלבד.
בנוסף, לציליאקים או למתנזרי הגלוטן, ולחסידי ה"דור הטבעוני", מכיל התפריט מנות נטולות גלוטן ומנות טבעוניות.
בנוסף, מסומנות בו מנות מופחתות קלוריות, כך שכל אחד יכול למצוא בו את מקומו ואת האוכל החביב עליו.
וחלילה, לא שכחו בקפה לואיז את הילדים, כי גם להם מגיע "טעים ובריא". קיים תפריט ילדים משודרג עם מגוון מנות שכל ילד יכול להתחבר אליהן.
אני לא אלך מפה בלי לספר לכם מה אכלתי שם, ולמה שיניתי את החשיבה על "אוכל בריא".
כן, כן, היה לי סופר טעים, שתיתי משקה "סופר פוד", והרגשתי "סופר וומן".
וחכו לקינוח. זה הקינוח הבריא הכי טעים שאכלתי בחיי. לפחות אחד מהם.
אין מצב שאני לא חוזרת לשם לאכול אותו שוב. ואולי אני בכלל אתחיל איתו? אז הנה, עוגילידה.
עוגיית קמח מלא ונוגט במילוי גלידת טחינה, רוטב סילאן וציפוי גרנולה. אתם לא מבינים בכלל כמה שזה טעים.
הלחמים של קפה לואיז, לחמי שאור, טעימים ממש, ולא צריך יותר מלמרוח חמאה כדי להרגיש איתם בעננים.
המגש של לואיז: שום, עגבניות קלמטה, טופו ירוק, טחינה אורגנית, חצילים,
חומוס עדשים, קונפיטורת הבית, קינוחון טפיוקה,
פלאפל טריו עדשים
פלאפל מעדשים מונבטות ועשבי תיבול, חומוס עדשים וסלסת עגבניות.
מנה מאד מיוחדת וטעימה!

סביצ'ה סלמון
קוביות סלמון, פרי העונה, בצלים, צנונית, שברי גריסיני, זילוף מנגו
סלט ירקות 5 צבעים / עם טחינה אורגנית / גבינת פטה עיזים / לאבנה 5%
מוגש עם לחמי שיאור וממרח שום. ערך קלורי כ- 200 למנה עם לאבנה.
אהבתי מאד את הפירוט הקלורי, מעולה למי שסופר קלוריות :)
בחזרה לשורשים
ירקות קלויים בתנור, מוגש לצד טחינה אורגנית / יוגורט בזיליקום
צאן סלק
סלקים מקורמלים על קרם יוגורט עיזים 
מנה נהדרת של דג- פילה בס "לה טוסקנה"
בזיליקום, עגבניות שרי, קונפי שום, מוגש עם תוספת לבחירה

פרגית ביין חמוציות וקייל
קייל, קרם בטטה, טימין, מוגש עם תוספת לבחירה

פסטה אביבית
פסטה אורגנית מקמח מלא, כרוב קייל, שרי, קישוא, בצל ירוק, בייבי תרד, ממרח עגבניות, שמן ירוק, גבינת עיזים.

פאייה טבעונית
אורז בר, אורז מלא, אזוקי, ג'ינג'ר, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, קייל,
חלב קוקוס, שמרי בירה, כוסברה, צ'ילי וגילופי שורשים חיים
סלט חופש
עלי תרד, נענע, פטרוזיליה, מלפפון, גזר, תמר, פרי העונה, גרנולה מתוקה,
מוגש עם לחמי שיאור וממרח שום
פאי אגסים עם קרם שקדים, מוגש עם גלידת וניל צרפתי 
טפיוקה
בחלב קוקוס מוגש עם פירות העונה, בליווי דבש תמרים 
מסקנות מהביקור בקפה לואיז:
יש פה שף שעושה קסמים, קונספט מנצח, והרבה בריאות באוויר.

כל אחד יכול למצוא את עצמו בקפה לואיז, כי יש הכל מהכל, הכל טעים, וברור- הכל גם בריא.
*אני מתייחסת לסניף שבו ביקרתי, לא יודעת איך זה בסניפים אחרים, מקווה שכולם באותו סטנדרט.

כבר יצא לי לשבת ברשתות זכיינות שסניף אחד מופלא, וסניף אחר הרבה פחות טוב, מקווה שפה הרמה אחידה.
אם יצא לי לבקר בסניף אחר- אשמח לעדכן :)


על רשת קפה לואיז:

הרשת פתחה לאחרונה שני סניפים חדשים: האחד במודיעין והשני בקרית מוצקין, המשמש כסניף הכשר הראשון של הרשת. רשת מסעדות 'קפה לואיז' מונה כיום 11 סניפים ברחבי הארץ ובימים אלו היא נמצאת במגעים מתקדמים לפתיחת סניפים נוספים בהוד השרון, ברחובות, ברעננה ובירושלים.
ויהיי, איזה כיף לי!
יהיה לי סניף קרוב בהוד השרון, שבכלל הופכת לבירה קולינארית מדהימה :)

הרשת נפתחה לפני כ- 8 שנים ובמשך תקופה ארוכה פעלה עם 3 סניפים בלבד. בשנתיים האחרונות חל תהליך התפתחות מואץ של סניפי זכיינים במקומות שונים בארץ. 
ברשת 11 סניפים הפזורים מהצפון ועד המרכז-שפלה  ובהם: חיפה, טבעון, קריית ביאליק, בנימינה, מושב בני דרור, רמת-השרון, בתל אביב 3 סניפים: ברמת החייל, בשדרות רוטשילד וברמת אביב, במודיעין ובקריית מוצקין סניף כשר.
הסניף שביקרתי בו:
סניף רמת החייל, תל אביב

הרוגי מלכות 11, תל אביב יפו
03-649-2000

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)