דלג לתוכן הראשי

מסעדה תאילנדית EAST. איסט ההיסטרית!



תאילנד היא חלום שלי. עוד לא ביקרתי בה, מסיבות כאלו ואחרות, אבל בכל פעם אני חולמת.
בא לי לשכב על חופים זהובים, עם משקה קוקוס, ועם תאילנדת שמפנקת אותי ב"פוט מסאז'" בידיה הענוגות.
והאוכל, אחחח, האוכל.
אין מחלוקת על כך שהאוכל האסיאתי תופס נתח נכבד בסצינה הקולינרית הישראלית, ולא בכדי.
הוא משתלב נפלא עם החך הישראלי, ועוד מימי המסעדות הסיניות הראשונות, לוטוס והסינית האדומה, הוא הגיע לפה כדי להישאר.
אחרי הסיניות הראשונות ועידן הטייק אווי האסיאתי, הגיעו הסושיות, ואחריהן, הסושיות הסטייליסטיות.
יש הרבה אסיאתיות, אין הרבה תאילנדיות אמיתיות שכאלו, שנותנות לקהל את החוויה של תאילנד במלוא עוצמתה.
לאחרונה נפתחה תאילנדית כזו, עם שף תאילנדי שעושה קסמים, טאפ שמו.
ברזומה שלו יש מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. ביחד עם השף הישאראלי המוכר, ליאון אלקלעי, הם הרכיבו תפריט ומנות תאילנדיות שישתלבו עם הטעם הישראלי.

ביקרתי במסעדה הזו, EAST, שממוקמת ליד קניון הזהב בראשון לציון, שגם היא הופכת ל"מדינת תל אביב" הקטנה, וגם מהתפריט טעמתי מבחר מנות, וכדי שלא תפסחו על אחת שאני ממש, אבל ממש התאהבתי בה, אני אתחיל בסקירה :)
למנה הראשונה הוגש סלט תאילנדי מוכר, סלט טום סאם, שהוא סלט פאפאיה תאילנדי.
הוא היה חריף, אבל כזה שפותח את התיאבון. אפילו הפולניה שאני, שנמנעת מחריף, השמיעה קולות גרגור של הנאה גדולה.
את הארוחה ליווה תה קר תאילנדי, שהיה טעים, אם כי הייתי מוותרת על מעט מהמתיקות שלו.
מצד שני, עם כל התאילנדי-חריף-צ'ילי-אש-הזה, קצת מתוק היה לי במקום מדי פעם.
סלט מעניין נוסף היה סלט "נאם טוק", שמורכב מנתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי
בווק ושאטה טריים.
כאחת שפחות אוהבת סלטים, כי הם מורכבים לרוב מירקות, הסלט הזה היה מושלם עבורי.
ה-מנה שהכי אהבתי הייתה מנה שנקראת "ניר פט פט".
רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום.
המנה הזו גרמה לי הרבה "פט-פט". לא הפסקתי לפטפט ולהגיד כמה היא טעימה לי. כל ביס, חיכיתי לעוד אחד.
אגב, למסעדת EAST חזרתי אחרי שבועיים עם המשפחה, ותנחשו מה הזמנתי?
נכון, ניר פט פט. הייתי בצהרים, בעסקית נהדרת ומשתלמת.
52 ש"ח, מחיר המנה העיקרית, כשאליה התלוותה שתייה ומנה ראשונה ללא תשלום.
מבטיחה לכם- שווה בטירוף!
פאד סיו- אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצ'וי, עלי חסה תאילנדי ברוטב סויה שחורה
מגיע בגרסאות שונות לבחירה: צמחוני/טופו/חזה עוף/אנטריקוט וגם לבחירה- חריף/ לא חריף.
עוד מנה שאני מאד אהבתי למרות שהיא הזכירה לי יותר את המטבח הסיני, היא מנה שנקראת מטממואן.
נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
הרוטב של ה"פט פט" ממנת הבקר הגיע גם עם דג, המנה הזו נקראת ילוטייל פט- פט.
ילוטייל בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום.
מוגש עם אורז לבן מאודה/ אורז ירקות
פאד תאי היא אחת מהמנות החביבות על הישראלים.
יש לי אפילו פוסט נהדר עם מתכון לפאד תאי אמיתי וטעים של סוואלי אלדר.
הפאד תאי של איסט היה נהדר, והבטחתי לעצמי שכשהבן שלי יחזור מהצבא, אקח אותו לאכול את המנה הזו, כי הוא מחובבי הז'אנר, והמחירים? בדיוק מתאימים לכיס של חייל :)

אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק, נטיפי ביצה ובוטנים, ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק
מנה שפחות אהבתי היא מנת פאד קא פאו (חזה עוף קצוץ/ בקר קצוץ), בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,
מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה.
כל השילוב של הבשר עם השעועית עם האורז עם הביצה- עמוס לי מדי, אבל בתאילנד זו מנה מוכרת ואהובה, אני פחות מתחברת.
ביקשתי אגרול. כן, כן, יש לי וידוי: אני אוהבת אגרול בטירוף!!
טוב, זה מאז שהייתי אחרי השירות הצבאי, ועבדתי בדיזינגוף, ליד תיאטרון הקאמרי, ושם הייתה מסעדה סינית קטנה וטעימה.
הייתי נכנסת לקחת צהריים בטייק אווי, והסינית החביבה הייתה צועקת למטבח: "וואן קורן סופ, וואן אגרול, טייק אווי!"
עונג אמיתי, בימים שלא הבנתי מה המשמעות של אוכל טוב באמת :)

אם כבר דיברתי על "קורן סופ", או מרק תירס, אז בסיבוב השני שלי באיסט הזמנתי בעסקית למנה ראשונה מרק תירס שהיה טעים מאד, והזכיר לי את הטעמים האלו מפעם, מהמסעדה הסינית האהובה עלי.
קינוח- לא טעמתי, ולכן אין לי דעה.
אני לא אוהבת טאפיוקה, המרקם החלקלק הזה לא עובר לי בגרון, אבל זה ללא ספק נראה טוב.
טאפיוקה עם פירות העונה, חלב קוקוס וקרח כתוש

סחרוב 26, ראשון לציון, מול קניון הזהב
03-5222550


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?