דילוג לתוכן הראשי

מסעדה תאילנדית EAST. איסט ההיסטרית!



תאילנד היא חלום שלי. עוד לא ביקרתי בה, מסיבות כאלו ואחרות, אבל בכל פעם אני חולמת.
בא לי לשכב על חופים זהובים, עם משקה קוקוס, ועם תאילנדת שמפנקת אותי ב"פוט מסאז'" בידיה הענוגות.
והאוכל, אחחח, האוכל.
אין מחלוקת על כך שהאוכל האסיאתי תופס נתח נכבד בסצינה הקולינרית הישראלית, ולא בכדי.
הוא משתלב נפלא עם החך הישראלי, ועוד מימי המסעדות הסיניות הראשונות, לוטוס והסינית האדומה, הוא הגיע לפה כדי להישאר.
אחרי הסיניות הראשונות ועידן הטייק אווי האסיאתי, הגיעו הסושיות, ואחריהן, הסושיות הסטייליסטיות.
יש הרבה אסיאתיות, אין הרבה תאילנדיות אמיתיות שכאלו, שנותנות לקהל את החוויה של תאילנד במלוא עוצמתה.
לאחרונה נפתחה תאילנדית כזו, עם שף תאילנדי שעושה קסמים, טאפ שמו.
ברזומה שלו יש מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. ביחד עם השף הישאראלי המוכר, ליאון אלקלעי, הם הרכיבו תפריט ומנות תאילנדיות שישתלבו עם הטעם הישראלי.

ביקרתי במסעדה הזו, EAST, שממוקמת ליד קניון הזהב בראשון לציון, שגם היא הופכת ל"מדינת תל אביב" הקטנה, וגם מהתפריט טעמתי מבחר מנות, וכדי שלא תפסחו על אחת שאני ממש, אבל ממש התאהבתי בה, אני אתחיל בסקירה :)
למנה הראשונה הוגש סלט תאילנדי מוכר, סלט טום סאם, שהוא סלט פאפאיה תאילנדי.
הוא היה חריף, אבל כזה שפותח את התיאבון. אפילו הפולניה שאני, שנמנעת מחריף, השמיעה קולות גרגור של הנאה גדולה.
את הארוחה ליווה תה קר תאילנדי, שהיה טעים, אם כי הייתי מוותרת על מעט מהמתיקות שלו.
מצד שני, עם כל התאילנדי-חריף-צ'ילי-אש-הזה, קצת מתוק היה לי במקום מדי פעם.
סלט מעניין נוסף היה סלט "נאם טוק", שמורכב מנתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי
בווק ושאטה טריים.
כאחת שפחות אוהבת סלטים, כי הם מורכבים לרוב מירקות, הסלט הזה היה מושלם עבורי.
ה-מנה שהכי אהבתי הייתה מנה שנקראת "ניר פט פט".
רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום.
המנה הזו גרמה לי הרבה "פט-פט". לא הפסקתי לפטפט ולהגיד כמה היא טעימה לי. כל ביס, חיכיתי לעוד אחד.
אגב, למסעדת EAST חזרתי אחרי שבועיים עם המשפחה, ותנחשו מה הזמנתי?
נכון, ניר פט פט. הייתי בצהרים, בעסקית נהדרת ומשתלמת.
52 ש"ח, מחיר המנה העיקרית, כשאליה התלוותה שתייה ומנה ראשונה ללא תשלום.
מבטיחה לכם- שווה בטירוף!
פאד סיו- אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצ'וי, עלי חסה תאילנדי ברוטב סויה שחורה
מגיע בגרסאות שונות לבחירה: צמחוני/טופו/חזה עוף/אנטריקוט וגם לבחירה- חריף/ לא חריף.
עוד מנה שאני מאד אהבתי למרות שהיא הזכירה לי יותר את המטבח הסיני, היא מנה שנקראת מטממואן.
נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
הרוטב של ה"פט פט" ממנת הבקר הגיע גם עם דג, המנה הזו נקראת ילוטייל פט- פט.
ילוטייל בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום.
מוגש עם אורז לבן מאודה/ אורז ירקות
פאד תאי היא אחת מהמנות החביבות על הישראלים.
יש לי אפילו פוסט נהדר עם מתכון לפאד תאי אמיתי וטעים של סוואלי אלדר.
הפאד תאי של איסט היה נהדר, והבטחתי לעצמי שכשהבן שלי יחזור מהצבא, אקח אותו לאכול את המנה הזו, כי הוא מחובבי הז'אנר, והמחירים? בדיוק מתאימים לכיס של חייל :)

אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק, נטיפי ביצה ובוטנים, ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק
מנה שפחות אהבתי היא מנת פאד קא פאו (חזה עוף קצוץ/ בקר קצוץ), בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,
מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה.
כל השילוב של הבשר עם השעועית עם האורז עם הביצה- עמוס לי מדי, אבל בתאילנד זו מנה מוכרת ואהובה, אני פחות מתחברת.
ביקשתי אגרול. כן, כן, יש לי וידוי: אני אוהבת אגרול בטירוף!!
טוב, זה מאז שהייתי אחרי השירות הצבאי, ועבדתי בדיזינגוף, ליד תיאטרון הקאמרי, ושם הייתה מסעדה סינית קטנה וטעימה.
הייתי נכנסת לקחת צהריים בטייק אווי, והסינית החביבה הייתה צועקת למטבח: "וואן קורן סופ, וואן אגרול, טייק אווי!"
עונג אמיתי, בימים שלא הבנתי מה המשמעות של אוכל טוב באמת :)

אם כבר דיברתי על "קורן סופ", או מרק תירס, אז בסיבוב השני שלי באיסט הזמנתי בעסקית למנה ראשונה מרק תירס שהיה טעים מאד, והזכיר לי את הטעמים האלו מפעם, מהמסעדה הסינית האהובה עלי.
קינוח- לא טעמתי, ולכן אין לי דעה.
אני לא אוהבת טאפיוקה, המרקם החלקלק הזה לא עובר לי בגרון, אבל זה ללא ספק נראה טוב.
טאפיוקה עם פירות העונה, חלב קוקוס וקרח כתוש

סחרוב 26, ראשון לציון, מול קניון הזהב
03-5222550


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.